November 2010 - a ja budem mamou
Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂
ahojte, pridávam sa do témy. tak mi máme doma postielku, ohrádku, kúpili sme stoličku na papanie a vajíčko autosedačku. z oblečka nemáme nič, len jedny body (kuk album) 🙂
kočíky sme len tak letecky prebehli v jednom obchode a inak nič...
zatial som bez pohybov, alebo možno to aj pohyby sú, len som prvorodička, tak o nich neviem... 🙂
Ahojte dievcata ..aj ja sa k vam pridavam...:o)))
Ahojte, tak aj ja Vám prispejem. Ja tiež už cítim pohyby od 17. týždňa a nie je to ani bublinkovanie ani motýlkovanie. Normálne cítim ako sa mi bábo ako keby prevaľuje a dosť často naťahuje. Alebo ako slabučko mi pridvihne bruško všelikade ako keby slabo kopkalo. Raz je to aj viackrát za deň, potom len raz a tak na striedačku a tiež najviac večer keď si lahneme už spať, naše malinké sa vtedy preberá. 🙂
@nika147 Dakujeeem krasne 🙂 Vidis,boze keby som neprisla na toto forum,ani sa nezamyslam nad tym ze uz mozem citit babo,stale som si myslela,ze casu dost 🙂 @midsumergirl a preco mas zakazane este kupovat?Od muza? hehe aj mne zakazuje,ze vsetko bude kremove a zlte. 😎 Teda baby uz tiez kupujete pomalicky vybavicku 😉 aspon mozem povedat priatelovi ze nie som sama,stale frfle ze je casu... 😅 Ja mam kocik vyliadnuty uz od vtedy ako sme len zacali planovat babatko,uz len ho objednat,hihi. @aknomis ja si tiez myslim,ze pohyby uz mas, iba si ich zatial nerozoznala ako ja 🙂
babule, a ešte sa spýtam, neviete či nemôžem ublížit drobčekovi tým, že spím na bruchu? nie je to vedome, ale pred otehotnením som "v živote" nespala inak ako na bruchu. aj ked som si vedome lahla na chrbát či bok, vždy som sa zobudila na bruchu. aj teraz si vedome líham na chrbát či bok, ale ked sa zobudím, som na bruchu... 😖
baby podte do sukromnej temy... napiste ip zakladatelke
aknomis: ja som so spaním na bruchu tak ako ty .... inak si to ani neviem predstavit s tym rozdielom, ze ja uz pri zaspavani ukladam na brucho a jednu nohu si vykladam na taky mensi vankusik 🙂) sice mi trva, kym sa brusko ulozi, ale rano sa zobudzam bez tazkosti (znovu na bruchu) . myslim, ze to problem nieje, babo tam ma este koooopu miesta a mozno ze uz v neskorsom stadiu mi to drobcek nedovoli 🙂) takze pokial sa da, neriesim ...
jéééj baby tak vám závidím, že už cítite pohyby 🙂 Ja ešte stále nič hm.
A čo sa výbavičky týka, ja už mám celkom slušnú zbierku, ale väčšinu som si kúpila ešte keď som žila v Anglicku, že do budúcna 🙂 No a teraz sme cez víkend kúpili postielku, ale ešte ju nebudeme montovať, len by zbytočne zavadzala. No a budúca babka (moja mamina) nám kúpila krásnu bielu zavinovačku. No bude to jej prvé vnúča, tak si to užíva 😀
Ahojte, ja som to tu doteraz priebezne sledovala, ale idem sa pridat k vam 🙂 My nejako zatial vybavicku neriesime, na to mame este cas. A aj tak si planujem vacsinu veci pokupit v zahranici.
baby priberáte už nejak pravidelne? za zatiaľ nič, ani kilo, čo sa mi už nezdá moc, pri prvom som už mala o takomto čase 10kíl navyše, čo samozrejme nie je v poriadku tiež, ja len že či aspoň niečo by som už nemala pribrať, bruško už začína vidno a kilečko nič , ba dnes som bola na odber krvi a som ešte 3deká schudla 🙂
A k tej výbave, my sme museli kúpiť kočiar, lebo ten čo som chcela vypredávajú minuloročnú kolekciu a mali už len pár farieb po celom slovensku tak som nemohla čakať do novembra, už by boli dávno fuč...ale nie som poverčivá takže pohodička 🙂
Tamka, tak ti par kileciek poslem 😀 ja mama brusisko uz uctihodných rozmerov 😕 😕 az moc velke na príslusne tyzdne...ja to zatial neriesim, ale okolie ma s tym evidentne dost blbe pripomienky 😖
Ozaj a aky si mala kociarik vyhliadnuty, ak to nieje tajomstvo?
nie nie je 😀 Nurse Dakar, trojkolka nafukovacia. Farbu som chcela najprv zeleno oranžovú, ale už nemali tak sme zobrali oranžovo hnedý, a je ešte krajší, myslím že sa bude hodiť či pre dievčatko alebo chlapčeka.
a ešte som sa baby chcela spýtať, už vám váš gynekolog povedal pohlavie? alebo sa chystáte na 3D? v ktorom tt? ja už sa nepamätám kedy som bola v prvom tehu
Tamka ja idem na 3D do HC, som objednana na 9.7 😉 pohlavie este nevieme....
aj ja som bola v prvom tehu v HC, a aj teraz ak pôjdem tak tam, ale som čítala na nete že už je aj čas...
tamka ani ja som nepribrala este nic 😉 nechyba mi to ale bojim sa ze v poslednych dvoch mesiacoch sa to vrati dvojnasobne 😅 😅 a uz si vyliecena z toho co ta trapilo?snad uz je Ok.....
ja som v 20tt a už som pribrala 4kg 😖
bruško je zatial takej primeranej velkosti
a z výbavičky čo máme mám v albume - kuk - moc toho nie je
aknomis aj ja som zatial pribrala 4kg a brusko mam take priemerne,ani male ani mo velke,sice mi obcas zavadzia 😀 ale zase niekedy mam pocit ako keby som vobec nebola tehotna 😅 a co pohyby u teba,uz sa ti riadne mrvi babo? a pohlavie este nevies?
strelka11: no mne bruško niekedy zavadzia ked sa zohnem alebo si kvoknem. vtedy si musím klaknút na kolená a tak sa mi "robí" lepšie.
pohyby - no niečo vo mne sa mrví, ale vždy mi to príde ako čreva alebo niečo také. a ako často máš pohyby ty? mne sa to zdá dost málo to čo cítim ja. ale v stredu idem ku gynekologovi tak hádam je všetko OK.
pohlavie nechceme vediet.
aknomis ty uz mas krasnu vybavicku 😉 myslim ze si zacala zo spravneho konca,zaklad mas a uz len dokupovat drobnosti 🙂 mas aj kocik? asi nie ked tam,nie je,ze 😅 Ked vam uz zavse zavadzaju bruska tak ich uz musite mat kraaaasne,skoda ze nemate fotky 🙂
joj pardon tak strelka11 ma fotky,teeeda kraaaasne brusko,take ako ma byt 🙂 😉
ahojte, v ktorom tyzdni tehot. pojdete na 3D resp. 4D ultrazvuk? je lepsie ist skor alebo neskor? dik
ahoj. ja som objednaná teraz 1.7.2010 v hc a to budem v 21. tt
mikailla, kočík zatial nemáme. to necháme až na posledný mesiac. je stále veľký a pekný výber.. nie je to lacná záležitosť a ak by som teraz nejaký kupila a potom by som zbadala krajší, bolo by mi to lúto. tak čakáme s kočíkom.
mikailla neboj aj ty budes mat take,mne sa furt zdalo,ze mam najmensie,ale to je fakt u kazdej individualne a to vacsie si este uzijem na konci tehu 😀
aknomis mne sa teraz maly len tak mrvi,ale je to dost nepravidelne,niekedy rano,niekedy vecer,ale pocas dna citim stale nejake zavlnenie, asi najcastejsie ich citim po najedeny 😵
@mikailla, bohužial sa ešte stále trápim s problémami, asi budem mať poriadne silnú mikózu, ktorej sa neviem nijako zbaviť ☹
@bamarama82 tu kukni v ktorom týždni je najlepšie ísť na 3D
http://www.mamatata.sk/index.cfm?Module=Article...
aaahojte kočky, celý víkend som tu nebola...boli sme s manželom na romantickom víkende v Tatrách, krásne sme si oddýchli a nášmu drobčekovi sa asi tiež veeeľmi páčilo, toľko čo som si len sadla už dával najavo, že aj on je s nami 🙂))))...
...stihla som si prečítať, čo sa týka spinkania na brušku, hm, aj ja viem spať len na brušku, nooo od kedy sme počali, nedovolím si spať na brušku, učím sa spať na chrbte a na bokoch, neviem si ešte do teraz zvyknúť a pochybujem, že si zvyknem 🙂))))
@tamka84 no volala som dnes na to 3D/4D sono a ze najlepsie /teda u nich/ je prist v 20-30tt urcite nie skor. potom som volala doktorke a ta mi povedala ze 20-21tt sa robi nejake morfologicke sono a potom neskor mam prist na to 4D. takze tak

Ahojte, tak citam, ze tu sa uz vybavicky chystajú 😕 a co kociky...uz mate vyhliadnute, lebo ja len zatial poskulujem a robim si prieskum 😀
Tiez uz asi tyzden pocitujem, take zvlastne vnutorne "ohlasovanie drobceka" 😵