November 2010 - a ja budem mamou
Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂
@camilla_1 uzivanie zeleza sa celkovo zle znasa, ale urcite sa lekara na to spytat..ved nebudes trpiet!!! Ja spenat milujem, ale neviem, ci pomoze..ale cerstve spenatove listky by si mohla cmulat v salate, je to uple ina chut, ako mlety mrazeny..celkovo sa citim unavenejsia nez som bola tehu, moje telo si vypyta spanok alebo aspon oddych plnymi duskami..
ahojte baby,tiez ste tu niektore novembrovky ako ja pridajte sa ku mne a spolocne sa podelme o stastie 🙂
baby som zvedava aky budem mat cukor bojiiim 7.9.idem do poradne ☹
@weverka11 @baritus @e.l.i.e.n.k.a dakujem kocky 😵 aj vás určite čakajú takéto dobré správy,,,ale ten čas medzi poradnami je fakt velmi dlhý 😒 ja by som sa nanho pozerala aj kazdý den 🙂 ..ale ani sa nenazdáme a maličké 😲 budú medzi nami 😵
ahojte kocky, chcem sa k vam pripojit, termin mam 24.11, a je to moje prve dietatko. doteraz som mala bezproblemove tehotenstvo, akurat od vcera v noci ma zacali boliet panvove kosti. znama ma vystrasila, ze ci mi netvrdne brusko, ale ja to neviem poriadne rozoznat....
zacali ste uz s predporodnou psychofyziologickou pripravou?
@e.l.i.e.n.k.a nevieme, nechce sa potvora ukázať, ale v pondelok sa snáď otrčí 🙂... už tri dni sa mi púšta z nosa krv a som strááásne unavená. Moze to byt nedostatok zeleza?? dnes som citala, ze nedostatok zeleza v tehotentsve by sa vobec nemal riesit, ze to je normálne a boli tam vypísané viaceré dosť inteligentné námietky preco nie. odporucam aspon zo zaujimavosti precítat www.vnimavetehotenstvo.sk. nie vsetko treba hentak brať, ale ked sa zamyslíte, má to volačo do seba, určite si z toho nieco osvojím.
@sofhia ahoj,ja som zacala chodit na tu predporodnu pripravu a celkom sa mi to paci,kedze to vediet porodna asistentka s dlhorocnou praxou a vie o com hovori a mozes sa opytat na hocico co ta zaujima s porodom,uz nam rozpravala o porode a teraz naposledy o kojeni na co si mame davat pozor a tak,nabuduce bude hovorit o starostlivosti o novorodenca a potom pride sestra z porodnickeho oddelenia,ktorej sa mozme opytat na co chceme 🙂
@weverka11
Ahoj musim povedat ze tato stranka ktoru si odporucila www.vnimavetehotenstvo.sk je fakt zaujimava a dost poucna 😉
Baby, zda sa vam +8kg do 29tt vela? Dnes mi Dr. povedal, ze by som si mala zacat strazit vahu...
@alenka82 No tak mne by uz nedovolil jest, zatial mam +11 kg 😀 Ale vôbec to neriesim a nastastie ani moj lekar .... V stredu som bola na kontrole a nepotesil ma, maly je v polohe KP a je dost nizko. Na otocenie ma este cas, ale vraj mam skrateny krcok, tak by som sa mala viac setrit ☹
vcera som prezila najstrasnejsie pocity v tehotenstve. Male doobeda veľmi malo kopkalo a od stvrtej som vobec necitila pohyby. Uz som sa zacala balit, ze ideme do nemocnice a chváááála bohu nejak o pol desiatej vecer zacalo kopat 😅 normalne zo mna tak opadol strach, ze som sa roztriasla a rozplakala. dnes som od piatej hore a len davam pozor ci kopka - na stastie kopka. Uz sa nemozem dockat pondelnajsej poradne 🙂 mali ste niekedy takyto den???? ja este nie, lebo nas drobec je dost hyperaktívec 😀
@weverka ale ano, striehnem na pohyby drobca, ale...vcera a predvcera som mala tiez velmi zly den. a hlavne to islo z extremu, ked som sa citila super do tejto stredy, a zrazu ma najskor bolel jeden bok, a potom aj druhy -akoby kosti, divny pocit, a potom aj trosku podbrusie, vcera ma lekar strasne sprdol, ze som mala prist hned ako sa to zacalo, aj o 3 v noci, ze ved ako prvorodicka neviem o kontrakciach nic....tak som bola vcera ubolena - (zaklopem si uz mi je konecne lepsie ) a este aj zdeptana z lekara, to vysetrenie bolo velmi neprijemne, co mi robil, ked skumal, ci je drobec tam kde ma...moj lekar ma cele tehotenstvo nevysetroval zospodu, vzddy len ultrazvukom.
Caute babenky,uz som tu dlhsie nebola ale ako vidim aj vy pekne rastiete🙂 Alenka82,nebojaj vaha je urcite v pohodicke,ja mam 11kg navyse a som v 30.tyzdni ak Ta to upokoji,ani sa neprejedam,neda sa to uplne ustrazit si to,mam pocit ze v tehu sa to uplne inac lepi ako pred.Nevadi,hlavne ze je vsetko ok a ze aj malinke je v poriadku.Pan doktor vie iba teoriu,z vlastnej skusenosti by Ti radil urcite inac,takze len pekne sa vytesuj🙂
Weverka11,aj ja som sa uz parkrat bala ci je drobcek v poriadku,nase malinke kopka stale a ked prisli dni kedy som necitila vobec nic,uz mi poriadne lepilo,ale vecer bolo vsetko ine,malinka nam zacala tak prudko kopkat ked sme chceli spat,ze hned som bola spokojnejsia,aj ked zaspat sa mi uz velmi nedarilo.Odvtedy vieme ze nasa kocka bude asi nocny motylik🙂
@sofhia Tak uz kopeme kvalitne - chvalabohu 😀 to zasa moj doktor mi robil iba 1x utz v piatom mesiaci, vzdy dovtedy aj potom len sono zo spodu mi robil a pchal mi prsty tusim az do krku ked krcek kontroloval 😖 . Povedal, ze z lekárskeho hladiska nieje utz dolezitý, zevraj az v 30-tom tyzdni...🙄 -ja to nechápem, kazdý to robi nejak inak... ale asi je pravda, ze ked su vsetky vysledky v poriadku... Ale kazdu maminku urcite viac ukludní ked malinké vidí 😉 a darmo jej bude nejaký chlap nieco vysvetlovat o lekárskom hladisku!
@weverka11 tak to musi byt vzdy strasne neprijemne, to vysetrenie prstami od zaciatku, a to ti ten krcek kontroluje stale??? mne robil kym sa dalo sono zo vnutra, a teraz posledne vzdy sono zvrchu ci ultrz. bruska.
inak s tymi lekarmi...no je to tazke, lebo na jednej strane hovoria, ze na nete je kopec somarin, ale keby nam poskytli vsetky informacie, tak by sme nechodili na net ale spoliehali sa len na nich.
co sa tyka vahy ja som sa uz radsej nevazila asi 2 tyzdne, ale mala by som sa. jem hocico, ani sa mi nezda ze viac, akurat som sa vratila k sladkostiam. jasne, ze tlacim aj ovocie a zeleninu. najskor som priberala krasne malicko, ale posledny mesiac som kazdy tyzden pribrala kilo, ani som nevedela ako. nuz mala by som si davat vacsi pozor ani nie kvoli kilam navyse po porode, skor tym,aby zbytocne netrpela chrbtica, a nemala som neskor problemy.
@sofhia kazdy tusim okrem toho ked mi robil utz. ale ja som mavala aj dost bolesti v podbrusku, tak asi aj koli tomu. a teda vobec to prijemne neni, ale zas ten doktor je velmi príjemný, tak to tým vynahradzuje 🙂 a co sa týka priberania, tak som zacala priberat teraz, ked som skoro tri tyzdne doma - nejaké 2 kg, ale predtým nic moc. ani nevyzerám velmi pribrane - okrem bruska samozrejme a prs, ktore mam jak pamela anderson po tretej plastike 😀
@sofhia tri tyzdne som na pn - uz do materskej... mala som stahy a bolesti v podbrusku, ale vsetko je uz ok. dal mi nejake lieky a magnezium a upravilo sa to. mam dost stresujucu a narocnu pracu, ani si neviem predstavit, ze by som tam uz teraz fungovala - hlavne po tych prebdených nociach... ved urcite aj z tych stresov a vypätia som takto dopadla 🙄
Ahojte 🙂 ...chcela by som Vás poprosiť o radu..náš chlapček má PEDES EQINOVARUS na dolných končatinách, takže jeho nožičky pôjdu do sadričiek a ja neviem aké oblečenie mu mám nakúpiť..či väčšie dupačky alebo len body...ak niektorá z vás sa s týmto stretla alebo aj nie tak mi prosím poradťe..čaute..dakujem

@peha81 gratulujem, ja idem v pondelok, ale kazdý den na to myslím a neviem sa dočkať 🙂 kedy maličké uvidím