November 2010 - a ja budem mamou
Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂
vahu babatka mi vzdy povedia na sone. gynekolog mi ho robil pri kazdej prehliadke, t.j. kazdy mesiac, ked som bola v nemocnici tak kazdy tyzden. a zapisuje mi to aj do tehu knizky
@mono tak ja uz nechapem, mne to nepovedali ani na 4D a na utz hodim co dva tyzdne
@bamarama82 nic si z toho nerob, mne lekar tiez nikdy nic nepovie 🙂 aspon nad tym nerozmyslam. vzdy len povie, ze je vsetko v poriadku a to je vsetko. Najprv ma to hnevalo, ale potom som si povedala, ze aj keby vazilo menej, alebo vacsiu hlavicku malo, ci mensiu nejaku kosticku, nic by s tym clovek aj tak neurobil, len by sa este dva mesiace do porodu stresoval... Moja znama mala milion vysetreni, amnio, geneticke hocijake a vsetko vychadzalo v poriadku vedela vsetky miery, vahy... a malicka sa jej narodila s nefunkcnou chlopnou na srdiecku... ☹
@weverka11 juj ha, ja sa prave tiez obavam trosku, mam take zle sny, k tomu neinformovanost od lekara...a ked sa opytam tak pomaly co by som este nechcela... ale zas ma pozera co dva tyzdne bo som na rizikovom, ale ma take starsie sono, takze morfo sono spocivalo v zmerani hlavicky
@bamarama82 to iste ako u mna... az na to ze mne robil utz za cele tehotenstvo 3x povedal, ze z lekarskeho hladiska je to castejsie zbytocné 😒... ale zasa o nom hovoria, ze to je velmi dobry lekar, tak sa na to spolieham. A dolezite pre mna je aj to ze to je velmi sympatický a príjemný clovek.
@weverka11 - tomu bud rada,ze Ti robil utz 3x 🙂 kazdym utz sa zvisuje teplota plodovej vody,co poobi na babtko ako keby malo jemnu horucku,tu v UK je povolene len 2x. 🙂 @bamarama82 - voobec sa neboj o tie mieri,ze ti to nerobi neznamena,ze je nieco zle,presne ako napisala weverka nic by si s tym neurobila. Mozno v nasich susednych krajinach sa to robi,lebo sa vsetci opicia po sebe,ale tu v dalekom svete sa to vobec nerobi,nema to vyznam podla mna.
myslim ze som to niekde citala teraz by mal maly vazit 1500g. 🙂 tak okolo
@mono ahojky, dakujem za odpoved 😉
som o tom pesare vravela aj muzovi, doteraz sme boli v tom ze to je antikoncepcia, ale asi to ma aj taku funkciu, či?!
no uvidim čo mi povie dr, ako postupujeme, za ten tyzden v nemocke sa nezmenilo čo sa tyka otvorenia nič, no teraz ked som doma, neviem - neviem čo mi povie, v stredu idem ale neviem či ma bude kontrolovat, vraj sa to často nemoze pozerat, ty ked chodis kazdy tyzden vzdy pozera či si sa neotvorila viac? to sa asi nedá vidiet cez sono vsak?
dufam ze ti poradna dopadne dobre, daj potom vediet!!
teraz okolo 32tt sa robi to velke sono? papaa
@kvetinkaaa
ano, pesar je aj antikoncepcia, ale myslim, ze ten ma iny tvar. totobola taka dost velka podkovicka 😉
moj gynekolog ma pozeral na kazdej poradni a primar tiez kazdy tyzden, lebo teraz sa to musi poriadne odsledovat.
cez sono ti zistia iba velkost krcka, to nakolko si otvorena musia robit palpacne, lebo to maju odsledovane na velkost prsta.
tak v stredu nas caka poradna obe 🙂 dufam, ze obom dobre dopadne.
neviem ake velke sono myslis, lebo mne na sone robia vzdy to iste. akurat teraz mi nemeraju krcok. nemaju ako 😅
ale myslim, ze teraz by mali kontrolovat aj prietoky a neviem ci nepojdemaj na zaznam. ten sa moze robit od 30tt.
rozhodne sa ozvem. zatial papa
Ahojte. Plávanie je v tehotenstve najlepší pohyb. Moja gynekologička ho len odporúča. Treba si kúpiť tampóny napustené vazelínou (predávajú sa vo vypraných lekárňach a v Bille) a olivový olej v lekárni, ktorým si zvonka potriete rodidlá až ku konečníku. Takto sa nemá infekcia ako dostať dnu, lebo spóry sa po klzkom povrchu zošmyknú. Nič z týchto pomôcok nešpiní plavky. Najlepšie bazény bývajú na rehabilitačných oddeleniach nemocníc, kde je aj plávanie pre verejnosť. Každý deň sa sleduje vzorka vody a vraj ju aj každý deň vymieňajú.
Dievcata musim sa zase postazovat na palenie zahy. Uz tri dni mi lezie pekne hore krkom 😒 . Naposledy, ked som sa stazovala, tak to preslo...snad to zaberie aj tento krat. 🙂
@neverendinglove no to asi závisí aj od lekára,,pokiaľ ti výsledky aj podľa moču vychádzjú dobre tak asi nemá dôvod,,,mne sestrička povedala že už aj tam by sa to prejavilo
@neverendinglove no na poslednom ultrazvuku už bolo vidieť ze pomaly sa začal natáčať dole hlavičkou, ale este nie tak úplne,,ale mam pocit, že odvtedy mi v bruchu robil kotrmelce,,tak neviem v akej polohe je teraz, lebo sa vyduje stále niekde inde 🙂
to že ti bolo na odpadnutie, je mozne podla mna aj z dôvodu toho železa,,vtedy že je človek viac unavený ked mu chýba,,,v tehotenstve je to úplne normálne, bábo si zoberie čo potrebuje,,mne tiež zistili, že už ho mam menej, ale neberiem nato žiadne doplnkové vitamíny,,ja to v podstate ani nepocitujem,že mi chýba,,snažím sa jesť viac stravy, kde ho je viac a pijem korytnicu liečivú, tá je tiež velmi dobrá na doplnenie železa 😉
Ahojte kocky ako sa mate ?? November je zachvilku tu 🙂 .... mna trapia caste zapchy a hemoroidy sa nejak zacali objavovat dost neprijemne to je 😠 ... ale co uz hlavne ze babo je okej .... ma uz aj niektora vybaveneho porodnika ci este je skoro ? 😕
@camilla_1 ahoj,skus si davat probiotika v podobe tabliet,alebo stravy,ako su acidka,activia,mlieko,ja som chvilku dokonca jedla aj ovsene vlocky,co ja ich moc nemusim,ale ja som mala problem s hemeoridami iba v 4 a 5mesiaci a davaj si pozor aby si nesedela vela,treba menit polohy,ja mam zatial pokoj,dufam,ze sa mi to po porode nevrati,kedze tam treba tlacit 😖
@strelka11
Avoooj diky za radu .... ano od zaciatku tehu pijem acidko probiotika activiu ovsene vlocky a ine hluposti :D ale zrejme sa mi to nejak zacalo teraz uz na konci tehu zhorsovat myslim ze tym,ze musim uzivat zelezo lebo som chodokrvna a odkedy uzivam Sorbifer od vtedy to zacalo musim pokecat s lekarom ...ale samozrejme pomaha aj co pises a snazim sa menit polohy nesediet dlho a tak tak uz len vydrzat tych 8 az 12 tt 🙂
@camilla_1 aj ja som chudokrvna a uzivam Sorbifer od zaciatku tehu,ale ziadne problemy mi to nerobi,ja som aspon tento problem mala kvoli dlhemu vysedavania pri PC,teda aspon ja si to myslim,lebo tie prve 3mesiace som len za PC sedela a setrila som sa aby sa nieco nestalo a ako zacal 4mesiac tak som zacala mat problemy so stolicou,ale u kazdej to moze byt ine
dala som si zavazok ze do porodu nebudem pozerat v tv programy o porodoch ☹ dnes som videla fakt velice realne video... uff... zacinam mat lepy 😅
@camilla_1 ja som tak rada ze taketo problemy neriesim, ja mam tusim v tehotenstve najpravidelnejsiu a najkvalitnejsiu stolicu 😀, ale mozno to je tym, ze moje babeno si pýta samú zdravú stravu, takze denne skonzumujem asi 3 broskyne, melon, 2-3 jablka a ako spomína strelka11 nejaké tie jogurtíky, zeleniny kopec - hlavne kaleráb a rajčinky - všetko to je take na vyprazdnovanie 😀 - ale zas malo priberam...
baby, pichava vas v podbrusku? ale az tak uplne dole, tak 5 cm od "vychodu" ? mna v posledne dni skoro furt, ale uz neviem co je normalne a co nie. zevraj to mozu byt roztahujúce sa kosti, ale niekedy to fáááákt bolí...
ahoj. tie bolesti v podbrusku mavam tiez, ale tieto posledne mesiace je to bezne. ale niekedy to hodne boli. 😝 mavam ich vacsinou ked sa dlhsie pohybujem alebo namaham.
@weverka11 mna pichava a boli tiez, dr. povedal ze to sa vsetko roztahuje, maternica, kosti, druhy dr. mi povedal ze to nie je sranda, tak si potom vyber, ja mam malicke otocene uz dlho hlavou dole, tak hadam neporodim skor
ahojte, mňa včera pichalo v boku trochu som sa zlakla, ale ked som si lahla prešlo to. Paťko kopka vo dne v noci takže niekde to musi tlačit!
@weverka11 uz sa trosku polepsil, ci stale kope maminku do mechura? Ja som dnes pozerala porod do vody, inspirativne, ale skoda, ze nablizku sa nikde nerobi..neboj, trosku nas este potrapia a utecie nam to 🙂
@taykaku prosim ta aky je presny postup pri tom olejovani sa? s mojim lekarom sa zial o plavani neda ani bavit, kedze on to apriori odmieta...tampony uz mam kupene, len som nevedela, ze sa to da skombinovat s oliv. olejom. dakujem za radu.
@weverka11 no mna uz 2. tyzden boli v oblasti bedrovych ci panvovych kosti, a mam citlivy "podvozok" 😉 aj dnes v noci ma zasa bolela dost ta kost, najskor som s tym lekarovi nesla, lebo kolegyne hovoria, ze je to normalne, vo stvrtok mam poradnu tak som zvedava co na to moj lekar.
ked ma pichalo som si na chvilku sadla, ale to ma pichalo akoby v boku.
Weverka nepozeraj uz take, aj moja kamoska, kt. rodila v maji take pozerala, a potom ma deptala ☹ myslis, ze by zeny mali 2. az 4. dieta, keby to bolo na zomretie? 😀
kocky, posledne dni mam pocit, ze som stale hladna? poznate to? 😖 samozrejme, ze netlacim v kuse, snazim sa jest male porcie, a vela ovocia...no je to hruza...pribrala som zatial 8 kg, a je ma dost aj bez toho, povodny zamer bol pribrat len 8 kg, teraz ma to uz netrapi, ak to bude spolu 12 - 14 , to je vraj v pohode, nasla som rozpis, ale viac nechcem...
Ahoj Sofhia. Som tu nová a tiež mám termín v novembri. Chcem ťa poprosiť, ak by si mala čas, napísala by si mi, čo si budeš brať do porodnice pre seba a pre bábo. Dík
@e.l.i.e.n.k.a no do mechura uz nastasie nie, zacalo sa pretacat, alebo mozno uz je aj celkom, lebo ma kope uz okolo pupka a nad, takze som strááásne rada 🙂
@sofhia to si tiez hovorím a teraz si zacínam vsugerovávat 😀 , ze aj ked to bude boliet, tak ta bolest velmi rychlo ustupi po tom, co dajú malické ku mne, endorfíny urobia urcite svoje 😉
a dakujem dievcence za vase skúsenosti s "podvozkom" 😀 😀 lebo ja uz mam najhorsí pocit z toho, ze neviem co je bezné a co nieje a hlavne, ze nieco podcením... tak sa teda vsetky drzte, uz sa nám to kráti 😉

baby ako to ze vy viete vahy vasich drobcov, mne to lekar nikdy nepovedal, ani to nikde nepise....