November 2010 - a ja budem mamou
Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂
@peha81 mne zabera aj "polystirenovy" chlieb, viac ako klasicky...treba si davat pozor co papas. Mne robi problem niekedy cibula , cesnak, paprika, kecup a niekedy kombinacia vsetkeho 😒
Jaaj baby ja keby som nemala svagrinku tak doteraz mam jeden cumlik z prenatal boxu a jednu malu deku z Ikey 🙂 .
Kočiarik už máme objednaný, žiadny super značkový, ale veľmi sa nam pačil a najma ma styri kolesa 😀 . Svagor mal trojkolku a s tou svokra nevedela manevrovat, tak bola cela nasrdana 🙂 Postielku budem mat este co so ja s brachom v nej spavali. Presla asi celou rodinou. Moja mamka ju namalovala na bielo specialnou farbou a uz caka len na prevoz. Uz len vybrat madrac do nej 🙂
Ahojte,chcem sa opytat: Uz niekolko dni sa mi zacal objavovat biely niekedy az hrudkovity vytok bez zapachu. Na poradnu idem az 22.,tak sa chcem opytat nemate alebo nemali ste takyto problem? Bojim sa co to moze byt,a ci to neublizuje mojej malickej
@mikailla Ahoj,ale nie sladkého si dám,ale žeby som mala priam chuť na sladké tak nie.A aké chute máš?Ja nič vynimočne. Áno zatial cukor v norme a dúfam, že tak aj ostane.U nás v rodine mala len jedná starká cukrovku , ale ja mám opak ja mám nizsky cukor :( A ty si v ktorom týždni???
@majulienka333 hmm,, dakujem za odpoved,,o tom mlieku som už počula,,ale ja nemam moc rada obyčajné mlieko,,,ja som si prve dva dni dala za lyžičku sody bikarbony,,ale včera mi mamča hovorila, že by som to nemala, že je dosť agresívna,,tak neviem či sa teda môže či nie,,mne pomáha to,,,ale pre istotu nebudem a najdem si dačo iné 😅 ale s tými menšími porciami máš pravdu 😉
@klaudialip hh, že vlasaté bábo,,no neviem, ja aj manžel sme boli holohlavé bábätká..malý plešouni 😀
skusim skočit do lekarne aj ja
@mikailla ja ho chcem mat este dlho v brusku, to tehu mi pride hadam krajsie ako ked uz bude len rast.
@peha81 niekomu pomaha surove jablcko na zahu
ozaj baby hovoril vam lekar o prietokoch? mne dnes na poradni vravel ze v 35 tt ma posle na prietoky. ani neviem moc co to je, ze sa kontrolu prietok krvi pupocnikom do plodu? vahu babatka tiez neviem, vraj sa to casto nerobi a ze je to nepresne, tak neviem. mali sme akoze morfo sono v 30tt /som podla dr. v 31., podla net kalkulacky v 32/ a len nam meral hlavicku. takze take vymozenosti ak vy niektore-ze viete vahu, alebo vam mera fundus na cm, to my nemame.
@bamarama82 mne tiež na poslednej poradni hovoril,že najbližšie sa budu robiť prietoky,,tiež viem len tak orientačne čo to je... ako je vyživované bábo v brušku, že či má dosť výživy. mne tú váhu povie len ked sa ho spýtam,,má také sono čo mu to tam vypíše,,ale je to fakt len tak orientačne, podľa rozmerov dieťatka,,,mne minule meral dokonca aj obvod bruška, dlžku stehennej kosti a obvod hlavičky,,vtedy mi povedal, že podla rozmerov hlavičky a stehennej kosti a celkovej váhy som v 30tt a podla obvodu bruška v 29tt,,tak budeme mať chudučké bábo s velkou hlavou 😀
@peha81 ja som sa dnes dr. pytala, ze ked vzdy meria len hlavicku, ci si je isty ze telo je ok, nie ze to bude len velka hlavicka a male chuducke telicko, a povedal len ze je vsetko ok, ze rastie prosperuje, tak len podla gebulky ho meriame. vraj je o tyzden vacsie, comu neverim, nakolko teraz v *31 tt ani nevyzeram ze som tehotna. a v 26tt na 4D nam zas povedali ze je o 2 tyzdne mensie. tak si potom mam vybrat. radsej sa nestresujem, dufam ze bude ok. aj tak ho budeme lubit
@bamarama82 presne tak, nech je aké je budeme ho lúbiť a bude len a len naše 😵 ved tie drobce si sami vyberú kedy je ten správny čas ísť von 😉
Chcem sa opytat,kupovali ste uz odsavacku na sopliky?ak ano,aku?na internete je tolko druhov a v roznych cenach. Preto ma zaujima,ze kolko asi stoji a ktora je najlepsia.Dakujem
@klaudialip my kupime az ked bude treba asi na skusku taku len za 2ci 3e taky balonik aj v kauflande to maju, ale ziadnu na vysavac alebo elektricku, teda myslim ze to nebude treba
ja nemam ani take ako je monitor dychu, vysielacky, sterilizator, ohrievac...atd, vyvarim, ohrejem vo vodnom kupeli, ani odsavacku mlieka nekupujem, az ked bude treba.
No na tú poveru že keď páli záha bude vlasaté bábo by som sa moc nespoliehala, lebo mňa pri prvom tehu straaašne pálila a Sofinka sa mi bez vláskov narodila 🙂 ale aj teraz ma páli, ale mňa už od začiatku, tak už aby to prestalo, lebo nič nemôžem poriadne jesť ☹
A baby vás nepichá v podbrušku? mňa dosť pichá a niekedy mi tvrdne brucho aj každých 15minúť 😖 , ale veď sa ani nečudujem, od rána len lietam a nemám si kedy ani vydýchnuť a potom mi lekár hovorí že potrebujem ležať s vyloženými nohami 😀 😀 😀 Lenže to pri 2 ročnom čertíku nie je možné 🙂
tak dievcence ja som zas dnes mala noc!!!! od pol tretej hore, stale pichanie, sťahy, tlaky pri "vychode" 😢 😢 uplne mi bolo na nic, rano som chcela ist k dr., osprchovala som sa a od unavy zaspala - bolo asi pol osmej, a zobudila som sa az teraz o pol druhej! 😲
zatial mi to prešlo, ale akonahle sa to čo i len raz zopakuje letim do nemocnice radsej... maličké kopká, tak to snad nebolo nic važne, ale uz som sa riadne vystrašila 😲
@tamka84 - tiez ma pichava a zaboli,uz som vela citala,ze sa to roztahuje maternica,takze cakam ze sa zobudim zase z vacsim bruskom 🙂 @shofia - praveze tu v Uk neberu kojenie vobec vazne,aspon ja mam taky pocit,ze oni sa ani nepokusaju kojit a rovno idu na umele mlieko,preto z vlastnej iniciativi som vssetko nastudovala na nete. No to ze je to tu lacnejsie mas pravdu,teda ani netusim kolko stoja doma pampersky ?? Tu asi 100ks takych 15eur... @klaudialip - ja som si kupila za 14eur napojitelnu odsavacku na vysavac 🙂
Dievcata sledujete niekto NATIONAL GEOGRAPHY? kazdy den tam davaju o babatkach a vyvoji po dnoch- tyzdnoch az po porody a kojenie.... Dnes davali o dentickych dvojcatkach od embria az po cisarsky porod no uzasneeeeeeeee ! 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵
@klaudialip kupili sme taku sa vola nostek, stala 12.50 eur a je to ta pripojitelna na vysavac 🙂 inak no nekupili...to len sa jeden vecer dovalil manzel domov, ze aha co som kupil 😀
@bamarama82 v piatok idem na poradnu na tie prietoky, tiez velmi neviem co to je, ale tak potom napisem, ze co to vlastne bolo 😉 a s tou vahou mne to robila zatial 2 krat ze merala hlavicku, brusko a stehennu kost tusim, nejaku dlzku od neviem kadial, no a podla toho potom povedala pribliznu vahu, ale hovorila, ze aj na buduce to bude robit, tak neviem ci to chce teraz az do porodu robit kazde 2 tyzdne 😨
@majulienka333 viem ze morfologicke sono sa robi v 20 a 3O tt tam sa ma vsetko pomerat, ale mne dr nemeral ani v 12 tt NT, zmerali mi az na sukromnom vyseteni kde som si vsetko pekne zacvakala. moj dr meria len hlavicku teraz, ziadnu stehennu kost, brusko, nema taky vymakany utz. skoda.
ze muz sa dovalil s odsavackou soplikov? neverim. moj ani nevie ze nieco take existuje-asi teda, nech mu nekrivdim. u nas vysostne je vybava na mne, ale do kocika rozpraval, to sme sa dohodli, aj postielku. ale bol by radsej keby ho s tym nezatazujem a nakupim vsetko ja.
Maminy ktore chodia na predporodny kurz.Poradte mi,neviem ci tam mam chodit alebo nie. Sklada sa z 12 sedeni po 1 a pol hod.,z toho sa 45 min.cvici a potom sa debatuje o porode a pod. Cele to stoji 60 eur,kedze ja to vsetko nestihnem tak by som platila kazdy tyzden 5 eur.Ako je to u vas cenovo?Manzelovi sa to zda byt drahe a ja sa neviem rozhodnut. Prosim poradte
@klaudialip k tomu bielemu výtoku: zevraj je to normálne a tak to má byt, ku koncu tehotenstva je ho viac, tak sa tes, ze je vsetko v poriadku 🙂 🙂 🙂 , aj ja ho mám viac. A k tomu predpôrodnému kurzu - cakáme prvé bábeno a chcela som nan chodit, ale nakoniec som sa rozhodla, ze nie. Viem, že niektoré dievcatá si to velmi chvália, ze naucia správne dýchat, čo nie je jednoduché. Ja som to nechala tak, lebo moje drobátko je zatial opacne otocené, tak prehovárame a dúfam,ze prehovorím, aby slo hlavickou dole 😅 😅 . Lezala som v nemocnici a dievcatá mi hovorili, ze "nemám sa sústredit na bolest, ale na to, ze to bábenko naozaj potrebuje von", ze potom to ide 🙂 aj preto som to nechala tak.
Ked som lezala 24 tt v nemocnici robili mi prietoky , ale to len aby ma potesili 🙂 🙂 , to pocujete srdiecko vásho drobceka a zaznamenáva sa tam aj prípadné tvrdnutie bruska a ako je babenko vyzivované cez placentu 🙂. Podla mna je to velmi milé vysetrenie, pocut na celú miestnost drobcekovo srdiecko a ako sa tam vála 🙂 uz sa tesim.
Dnes som volala s kamarátkou a tá veselo doma predýchavala prvé kontrakcie, za chvilku nás to caká tiez ☹ , ale potom sa velmi tesim, mam z toho take zmiesané pocity - pocity radosti sú zatial vacsie 😎 , ako ste na tom vy?
@klaudialip u nas to robi cerveny kriz, trva to hodinu, cvicenie, dychanie a priprava na porod, tiez sa pytame, co nas trapi..staci platit jednorazovo, na sedeni sme hodinku a platime 1,50 eur..skus si zavolat k Vam na cerveny kriz alebo materske centrum, aj tam zvyknu cvicit a nebyva to take drahe..
@peha81 mne na záhu pomáhal pohár mlieka, ale potom mi moja drahá polovička kúpila Fatru, že aby som skúsila. Nedám na ňu teraz dopustiť, stačí jeden pohár a do štvrť hodinky mám pokoj 🙂
@anaj_janka ja mám zatiaľ tiež tiež také pocity zmiešané, ale prevládajú tie dobré 😀 Stále čakám kedy ma prepadne nejaký panický strach z pôrodu, ale ono to asi príde časom 😉
@klaudialip doma uz mame BABY-VAC 2 Ergonomic detská odsávačka hlienov, napaja sa na vysavac a da sa pekne vyumyvat..
@jenta skus pozriet, ale zda sa mi, ze na tej liecivej Fatre je napisane, ze ju nemozu tehotne..
mne fatru doktorka odporucila, je super a z minerálok je jediná s touto vlastnostou 🙂 😉

@peha81 ahoj,mna tiez palila a v lekarni si vies kupit na palenie zahy,co mozu aj tehotne.mna palila zaha 2 dni(prave cez vikend) tak som si to v pondelok kupila a odvtedy ma uz ani zaha nepali,ale je lepsie mat doma zasobu.
Moja babka by ti povedala ze budes mat vlasate babo :D To aj mne povedala