icon

November 2010 - a ja budem mamou

monika0001
25. feb 2010

Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂

anaj_janka
14. sep 2010

Baby chcem sa spýtat, ako ste na tom s výbavičkou pre bábatko? Ja som zatial nakúpila podla tabulky: základnej výbavy a niečo naviac: 7 bodiciek, 2 perinky, 2 teplučké svetríky, mám asi 8 overalov a 2 trička plus mínus vše 🙂 a este chcem dokúpit zimný overal. Nechcem zbytočne veľa kupovat, kedze babatka rastú ako z vody a aj vela toho zrejme dostaneme, ale nechcem aby mi nieco chýbalo. Tie vecicky pre drobcov sú také úžasné. Už chodím zo zavretými ocami okolo detských obchodov, lebo inak by som sa neudrzala 😉 .

majulienka333
14. sep 2010

@bamarama82 joj no to u nas je opacne skor 😀 najlepsie by bolo keby ja som do toho nekecala, ze naco toto a naco tamto, no a to by sme mali doma same overaliky typu plysovy macik, superman, spiderman, batman a vsetko mozne, len to co treba nie 😝 inak ked bol drobec este malinky tak nam ho vzdy merala len na dlzku a tam akoze bola prblizna vaha napisana a ze akemu tyzdnu to zodpoveda, to nam robila na kazdej poradni...ale teda to je sukromne centrum kde sa cvaka vysoky poplatok tak asi preto sa to tam robi 😒

jenta
14. sep 2010

@e.l.i.e.n.k.a no liečivá asi nie je vhodná pre tehotné, lebo obsahuje výťažky z rôznych bylín, ale na obyčajnej Fatre nie je žiadne také upozornenie 🙂 Ja sa celkovo bylinkám radšej vyhýbam, lebo nie som schopná si zapamätať, ktorú môžem a ktorú nie 😀

sofhia
14. sep 2010

@bamarama82 presne aj u nas je to tak, vsetko zhanam ja, som nechala akurat drahemu pri PC knizku o babetku tak si ju obcas listuje. skor ma zahriakoval na zaciatku tehu, nech radsej necitam knihy a casopisy, lebo ma to vzdy len vystrasilo, a som sa prilis pozorovala...

@klaudialip no ja som z Galanty a u nas to mala tiez robit p. Takacova, ktora to ale teraz robi len v Sali - to je predpokladam to, o ktorom pises , zial nenaslo sa tu dost mamiciek, a mne to vychadza sakra drahe, keby som chodila autom kazdy tyzden do Sale, tak zatial som to nechala tak, a hladam ine moznosti. mozno este ak nic nenajdem, tak by som sa s nou skusila dohodnut na par hodinovom sedeni zameranom vyslovene len na dychanie, ktoreho by sa zucastnil aj moj partner. nieco by som chcela absolvovat.

@anaj_janka hej, pocity su zatial velmi pozitivne, teda ak si odmyslim to, ze ma obcas pri kazdom kroku zaboli spodna cast tela - slachy, a vzdy sa uplne zobudim ked menim polohu v noci, a zatial na porod velmi nemyslim. obcas som nervozna z toho, ze nevladzem tolko co kedysi, a ja nie som povaha co sa rada stale povaluje.
nemam este nic pre seba do nemocnice, ale verim, ze to este do materskej pocka.
no velmi sa tesim na babetko, zboznujem ked sa mi mrvi v brusku.

majulienka333
14. sep 2010

@anaj_janka tak nejak podobne som na tom, ze po 3 bodynka z new born a potom 0-3 a potom tie dupky s dlhym rukavikom toho mam asi viac nez 6, nejake vrsky, asi 2 ciapocky, teplaciky ale to som dostala, osusky 2,rukavicky proti poskrabaniu, jeden spaci vak, ponozticky, postolky 4, deku mam jednu taku klasika spanielska, a 2 termo, kozmetiku detsku mame, fusak este chcem tiez dokupit, perinky zatial nemam vobec, zatial len obzeram, lebo v jednom obchode boli pekne, len za nehoraznu cenu 😒 a z veci tipu kociarik a postielka nemame este nic, kedze sme uplne "rozhodni" 🙄

bamarama82
14. sep 2010

@sofhia no podla mojho muza by som nemala citat tie kraviny na nete a vseljake dobre rady, stale ma za to ohriakuje ze by najradsej odstrihol kabel na net. ze som potom moc mudra. knizky som citala dve. on len tak potroske nieco z knizky a takej brozurky co som dostala v boxe od gynekologa, to sme spolu citali na zaciatku ze co sa deje v ktorom tyzdni, teraz uz to nesledujeme.
aj mne sa strasne paci ked sa malinke vrtka v brusku, je to strasne zlate. dnes si uz nohy necitim, vcera som sa pepracovala, uz nevladzem. robila som buducemu babatkuj jablkovu vyziivu 😀 uz ked bude vacsie, tak som cele poobede do noci zavarala a dnes nevladzem. chodim ako chaplin.

baby ake kupujete fusaky do hlbokeho kocara a ake a kolko postoliek? dik

jenta
14. sep 2010

@bamarama82 ja som kúpila flísový fusak v univerzálnej čiernej farbe 🙂 Trošku som sa bála, či bude dosť teplý, ale je super. A je aj dosť veľký. Má otvory aj na pásy, tak sa dá dať do športovej časti kočíka a skúšala som ho aj do vajíčka, len mi z neho trčal na všetky strany 😀 A čo sa poštoliek týka, tak tie nekupujem. Naširoko sa už preventívne nebalí a ak by sme náhodou mali zlé kĺbiky, tak švagriná mi požičia tie najmenšie 😉

Baby a koľko látkových plienok kupujete, keď plánujete používať pampersky?

bamarama82
14. sep 2010

@jenta ja mam objednanych tusim 7 plienok. mas ten fusak v albume, neviem si ho predstavit...
ja balit nasiroko asi preventivne budem

jenta
14. sep 2010

@bamarama82 áno, mám ho v albume 🙂 Ja tiež nebudem baliť naširoko. Teda pokiaľ mi to vyslovene neprikáže ortopéd 🙂

bamarama82
14. sep 2010

@jenta je chutny, pripada mi ako do autosedacky, nie je maly? do vanicky moze byt super ale na buducu zimu uz do sportiaka asi bude maly. aky je dlhy? kde a za kolko si kupila?

mikailla
14. sep 2010

@jenta -ja mam 10ks kupenych tych latkovych,cisto na siroke balenie a na take mensie potreby ako odgrgnutie a pod ritku..... 😀 😀 😀 😀

sofhia
15. sep 2010

@bamarama82 waw, ty si ina sikovnica s tou vyzivou. ale je to dobry napad. len ja neviem zavarat. mozes mi poradit ako si to robila ?
no ja mam take stare postolky - 2 ks nasla som este po manzelovi, ale volala som s detskou lekarkou, a ta hovorila, ze sa uz nedavaju. teda na tvojom mieste by som pockala do prvej kontroly u detskej lekarky, a ta ti povie, ci treba ci nie.
fusak som dostala, tak to neriesim.

latkovych plienok som tiez dostala za tasku, tak tiez zatial nic. a pampersky urcite, uz som rozmyslala aj kupit do zasoby, ale kamoska ma stopla, ze vraj jej napr. Huggies nevyhovovali pre malu, ze pre tekali, ale jej kamoske, co ma chlapceka vyhovovali...

peha81
15. sep 2010

@jenta 😀 neuveríš, ale včera sa mi manžel dotrepal domov s Fatrou,,že nech skusim 😀 ale včera ma našťastie nepálila, tak som neskúsila 🙂

peha81
15. sep 2010

kočky vy ma tu normalne vystresujete s tou výbavičkou,,,ja este nemám nič kúpené 😒 ,,a ako tu čítam niektoré sú už zbalené aj do nemocnice,,,ja to všetko odkladám až na nástup na materskú,,takze do konca septembra mám ešte čas,,dúfam že si to uvedomuje aj náš malinký 😲 😵

mikailla
15. sep 2010

@peha81 - to niic vobec sa nestresuj,ze nic nemas, kedze stale pracujes,jeden den sa vyberes a vsetko hned dobehnes 😀 😀 @bamarama82 - ja postoliek mam dvojo(cislo 1 a 2) a vacsina ludi ti povie ze tie jednotky nevyuzijes,napriek tomu sa mi dvojky zdaju pre novorodenca velke

bamarama82
15. sep 2010

@mikailla mas jedny jednotky a jedny dvojky alebo kazde cislo po dva kusy?

mikailla
15. sep 2010

@bamarama82 - iba po jednom z kazdeho,neviem ci vsetky co sa vyrabaju su rovnake,ale maju taky material,ze ked som ich preprala vysli uz z pracky skoro suche,a myslim,ze aj keby nieco uslo pomimo drobcovi,tak sa z toho da utriet.No aspon zatial sa na to spolieham 😀

katka14
15. sep 2010

@jenta ahoj, jeeej, my mame rovnaky termin pôrodu. teda aspon podla sona. inak mam 27. ale na sone mi vzdy povie 26. to je nahoda, však ??? 😀

weverka11
15. sep 2010

dnes sme prekonali rekord, hore som bola od pol druhej v noci a uz som nezaspala 🙄 som jak omáčka, musim to povedat dokimu, ci to je normalne... Mate niektorá taketo problemy??? ja uz mesiac poriadne nespavam.

Budete latkove plienky vyvarat??? alebo len prat? lebo mne sa to zda zbytocne vyvarat, ked pojdu maximalne na pampersku...

majulienka333
15. sep 2010

Baby a co sa tyka flasiek a tych hygienickych "pomocok" tipu hreben s tymi stetinkami a stikatko na nechtiky, noznice a tieto veci, kupujete podla nejakej znacky, alebo zo speci obchodu? 😒 hmmm

dadika1114
15. sep 2010

baby ... do nemocnice si treba zobrat kolko pampersiek?zoznam som este nedostala...ale mam jeden z netu a tam je 30 plienok ...... kolko sa brava ? dakujem .... a beriete si do porodnice aj odsavacku mlieka? ja som si inak dnes kupila odsavacku z tesca a hned som samozrejme skusala :D ale ved to je taky slaby tlak ze ked budem mat mlieko ho ani nevytiahne :D :D

mikailla
15. sep 2010

@weverka11 - tak s tym spankom to mas hrozne...nedospis to ani cez den? Latkove plienky sa vyvaraju iba ked babatko do nich kaka a cika aby sa vyvarili bakterie kedze pracka nema 100stupnovu vodu...aj to nerobia vsetky.... 😀 ja som vsetko dezinfikovala jedine zehlickou.

weverka11
15. sep 2010

@mikailla no vcera som bola uz tak na dne, ze som aj trochu driemala, ale dnes nic... oci mi klipkaju, aj lezim, ale nezaspim a nezaspim... 🙄 uz si aj myslim, ze to je hlavny dovod, ze som tak malo pribrala (5 kg) a to mam len v bruchu a prsiach - tie mam obrovskééééé

ja som si myslela, ze to vyvaranie plienok je blbost, ked to deti nemaju na ritke 🙂 tiez to len operiem a vyzehlim a bude...

@majulienka333 ja som taketo veci, kozmetiku pre mimi a veci pre mna do porodky nakupovala v jednej novej lekarni, a ta teta bola taka rada, ze jej spravim trzbu, ze okolo mna lietala a ja som len citala zoznam 😀 bolo to fakt mile a mali tam same znackove veci, aj dudliky ovela krajsie ako v hocijakom obchode a aj lacnejsie... urcite tam pojdem opat nakupit. A druha vyhoda je, ze ti aj vedia poradit a dokonca ta teta povedala na niektoré veci, ze to su zbytocnosti, nech to nekupujem a tak...

bamarama82
15. sep 2010

@dadika1114 ja som kupila dva baliky po 27 plienokj tych 1 newborn, tak jeden pojde so mnou do porodnice
@weverka11 podla mna netreba vyxvarat ked je to na jednorazovke
@majulienka333 ja este take nic nemam ale kukala som noznicky a to su take zuzlaky, no neviem ako s tym nechet odstrihnem ked maju take hrube tie nozicky

majulienka333
15. sep 2010

@bamarama82 no ved prave to, ja mam z tychto veci najvacsiu hrozu, ze kupanie a strihanie nechtikov....to este bude revu, len neviem kto bude revat viac, ci male alebo ja 😀

bamarama82
15. sep 2010

@majulienka333 na nete som videla take nerezove a vyzerali nie take hrubem stali do 2e, zo vsetkych najlacnejsie, a potom mali vseljake farebne, s gumovou rukovatou farebne za 6e, ale tie mali tie hrube nozky, a take nechcem lebo sa ani na nechet netrafim. jej ja mam z tolkych veci hrozu tak o tom radsej nepremyslam, v zivote som male dieta nedrzala na rukach tak dufam ze mi to pojde, ale vravim si ze zvladli to ine, musim aj ja. snad mi muz pomoze bo chodieva len na vikendy.

bamarama82
15. sep 2010

som zvedava na tie nase prispevky ako sa zacnu od novembra menit...uz nie baby co kde kupujete, ale ako strihate nechty? kolko papate? ake plienky kupujete? hihi

majulienka333
15. sep 2010

@bamarama82 tak to su super ceny... ja som raz obzerala jedny v obchode, ale ako rychlo som to do ruky chytila tak som to aj polozila spat, uz hned ta predstava ze s tym mam nieco strihat tak jemne a malicke.... 😨 no nic vyslem asi muza, snad nekupi noznice na strihanie krikov 😀
@weverka11 inak ja tiez nebudem vyvarat, myslim si ze ani cas na to nebudem mat 😖

bamarama82
15. sep 2010

@majulienka333 jezis maria ze poslels muza, potom to hodis na neho, ze co za bazmek kupil, nech si s nim aj striha 😀 ja mam zas dilemu z fusaku

majulienka333
15. sep 2010

@bamarama82 hej sak to 😀 presne preto je dobre poslat druheho ...no ja fusak ani netusim ze aky ani odkial ho kupit, pozerala som nejake na nete, ale nic ma nejak neocarilo, lebo vlastne ani netusim ze co by ma na nom malo zaujimat, ci velkost ci nejaka funkcia, ci to mam brat tak pekne logicky, ze chcem modry tak jedno aky hlavne nech je modry 😀