November 2010 - a ja budem mamou
Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂
Baby strihania nechtikov sa netreba bat,po spravnosti sa to ma az 3 mes.od narodenia,no mozte zacat aj 2 mes a to uz budete zohrate s miminkami 😉 😉 😉 @weverka11 - este si o tom nehovorila s doktorom ? aj ked ja som citala,ze to sprevadza niektore zeny ☹ a veris na povery,ze kolko spi mamicka pocas tehu tolko bude aj babatko ?
@mikailla no, po tom, co si napisala, radsej neverim! 😀 ja som bola tiez take nespave a neposlusne dieta a mama mi vzdy hovorila, ze mi praje aby som aj ja raz mala take hnusne dieta ake som bola ja 😀 😀 takze mozno to nebude ani povera, ale skorej kliadba mojej mamy 😀 inak doktorovi som to hovorila, ale nic mi na to nepovedal...
@katka14 tak to je super 🙂 A kam ideš rodiť? Asi v Bánovciach však? Som počula, že je tam celkom v pohode pôrodnica.
@peha81 no vidíš ako na teba myslí ten tvoj chlap? 😉 Nič neboj, zúžitkuješ ju, keď ťa bude znova páliť záha.
@bamarama82 ten fusak má rozmery 90x40cm, takže myslím, že o rok bude aj do športového 🙂 Ja som ho skúšala do vaničky vložiť a ešte aj trčal trochu odtiaľ (a to má náš kočík dosť veľkú vaničku). A výhodou je, že sa dá celá tá predná časť odzipsovať a môžeš ho mať aj len tak ako vložku do vaničky pod bábo, keď už bude teplejšie 😉 Nepamätám si už stránku odkial som ho objednávala a nemôžem teraz nájsť faktúru zaň, ale je na týchto stránkach www.tomsta.sk alebo www.e-kociky.sk
@mikailla tú poveru o tom spánku som ešte nepočula, ale dúfam, že je pravdivá 🙂 Ja si lúbim pospať, tak by som brala keby aj mimi si lúbilo pobúvať.
mne prietoky robili teraz na poslednom uzv v 32 tt a aj mi povedali vahu babatka.
- odsávačku na soplíky si kúpim len takú obyč, kde ako vysavavac budem k dispozicii ja. Pride mi utrapne vytahovat a zapinat vysavac pri malom babatku. Mne lezie ten zvuk na nervy a co potom jemu. A najma v noci asik dost neprakticke. Mat vysavac pri postielke mi jednoducho nepasuje 🙂
Mne na zahu este radila svokra cervene vino, lebo jej to zabera 🙂 , ibaze problem je v tom, ze ona ma kyseliny v zaludku malo a preto si ju potrebuje vytvorit 🙂 laicky povedane, ja jej mam zase vela a potrebujem sa jej zbavit. Od toho potom zalezi, co vam zaberie na potlacenie palenia.
tak dnes som spala... sice rano o siedmej ma zobudila teta postarka, ale aj do siedmej to bol pre mna luxusný spánok - dakujem drobcek 😉 dnes mam ist na predporodny kurz, ale uvidim, ako mi bude poobede, lebo po tychto dvoch otrasných dńoch som zničená a celá ubolená... dnes to sú krížeeeee ☹
@mikailla tak aj ja trochu ponocujem. Za posledný mesiac som nešla spať skôr ako o pol dvanástej 🙂 To by mi až tak nevadilo, keby mimi bolo dlhšie hore, len nech sa potom v noci nebudí každú chvíľu 😉 Ale ako si povedala, uvidíme v novembri, teda ja asi až v decembri, keďže termín mám na konci novembra 🙂
@mikailla to je viac ako jasné 😀
inak dievcence, ktorým vychádza škorpionik, čítali ste si aj horoskopy - charakteristiky??? bude to celkom teda zaujimavé s tými našimi detičkami 😀 sú to zevraj riadne tvrdohlavé šidielka, tak som zvedavá 🙂 my to máme tak na rozhraní, ze bud skorpion, alebo strelec.
a podla čínskeho horoskopu je tento rok v znamení tygra a to tiež charakterizuje ako veľmi aktívne a šťastné deti, takže to bude ešte zduplovanéé 😀 máme sa na čo tešiť
@weverka11 - tiez som si chcela pozriet znamenie a aj take nadherne body so znamenim kupit,ale neviem co to bude,moze prist o dva tyzdne skor aj neskor tak uvidime 🙂 @jenta - to mas este dobry cas na spanok, ja nezaspim skor ako kuknem Fraisher v noci tak tomu sa povie ponocovanie 😀 ale zase u nas je o hodku menej 🙂
Ja inak riesim dilemu Vianoc,ze si asi na zaciatku novembra budem musiet urobiit vyzdbu a kupit darceky,aby som sa v decembri sustredila uz iba na pecenie a varenie,vy ste uz nad tym rozmyslali ?????
@mikailla no ja som rozmyslala nad vianocami....mas velmi dobry napad,a hoci sme na tom financne tak vselijako, teda zatial este dobre, no vsetci sa vyhrazaju, ake su deti drahe a ako sa nam bude tazko zit...no napriek tomu asi nakupim aspon symbolicke darceky, ked mi zacne materska. a budem mat o zabavu na materskej postarane.
trosku sa jej bojim, ja som akcny typ, a hoci obcas mi moja praca lezie na nervy, som tu rada.
zeby sme si napiekli medovniky uz v oktobri? 😀 to by sa drahemu pacilo, ale asi by ich stihol do Vianoc zozrat...
Miska, ty uz si na materskej?
kocky mavate obcas nalady? ze sa napr. bojite, ako budete zvladat starostlivost o male? obcasny strach z porodu (ja som sa vcera dozvedela, ze na EPI sa vobec spoliehat nebudem moct, ze vzhladom k stavu nasej nemocnice by bol skor zazrak, keby mi ju mal kto podat 😠 ).....ci z nicoho nic byvate smutne? obcas ma prepada z nicho nic smutok, ani netusim preco.
@sofhia aj mna prepadaju nalady, stale sa hadam, mam obavyy ako vsetko zvladneme, hlavne finance, ci nebudem stale s babom sama a tak, a potom ma to prejde. asi by som potrebovala stale aby ma niekto ubezpecoval a objimal ma, ale moj muz je prakticky, vlastne ja este viac ako on, preto sa nepoznavam co mi tak sibe obcas.
@mikailla nad vianocami tiez rozmyslam, dufam ze to budem zvladat, poupratovat nanutim muza tento rok, inak robim vsetko ja. ak nebudem stihat poprosim mamu aby nam navarila, ale snade to nebude take zle a drobec mi dovoli aspon co to doma porobit. horsie to bude s darcekmi, financie nam asi neumoznia take darceky ake sme davali doteaz rodine, tak to budeme musiet nejak okresat. hlavne moj muz dava rad drahe dary, a stale mu vysvetlujem, ze to proste uz teraz nejde.
prave som zistila ze zajtra mi uz pride kocik, pritom som ho objednala pred 6 dnami z Nemecka a pisali ze do 3 tyzdnov bo ho objednavaju a uz dnes rano bol na Slovensku. neviem sa dockat. to je rychlost. super. snad bude ok
@jenta ahoj jenta, hej planujem rodit v BN, dnes som bola aj na priprave pred porodom a vzala nas sestricka aj do porodnice, takze sme pekne videli izby, nadstandard a aj vzdycharen a porodnu salu. a dnes nam dala aj zoznam co treba do porodnice podla tunajsich pomerov. fakt sa to oplatilo, tu sa to sice plati ale nevadi. nabuduce ma byt poradna o porode kde maju byt aj polovicky ak chcu ist k porodu. a ten moj sice chce ist k porodu, ale zrovna v ten den sa nemôze uvolnit z prace. do kelu. snad to este stihneme inokedy do porodu. 😒
@bamarama82 jejej no super 😉 tak drzim palec nech je presne podla predstav 😉 mozes prezdradit znacku? akoze my sme este stale v stadiu vyberu, ale zatial celkom vyhrava mutsy transporter 🙂
@mikailla tiez som sa zamýšlala nad Vianocami,,ale už sa mi núka tolko ludí, že mi budú varovať malého, že ja si ho snád ani neužijem 😀 tak ked bude treba tak ho niekomu strčím a ja si porobím,,a ked nie tak nic nebudem robit,,viem ze sa môzem v tomto spolahnut na mamču a segru,,tie zvyknú toho napiecť habadej, že to vyjedáme este po novom roku,,takze tohto sa moc nebojím,,,a výzdobu uz zvládne aj manzel,,kebyze ju mám robit dopredu tak my už v oktobri musíme mat vyzdobené, bo termín na zaciatku novembra 😅
ty zostávaš aj po pôrode v UK? neplánujete sa vrátit na Slovensko?
@weverka11 no nám vynde určite škorpion,,váhy daleko a strelec este dalej 😀 sú to fakt čertíci,,segra má tiež 3-ročného škorpiona, a ten čo dokáze porobit,,bez modriny som ho hádam este nevidela 😀 ale poplače 2 minútky a potom robí zlotu ako by sa nič nestalo,,ale strašne je zlatý 😵 už teraz sa smejeme a trošku aj obávame, že ako bude učiť to všetko nášho drobca,,ale čo..aj tak sa už na to teším 😵
@sofhia hm,,ved tie nálady 😠 niekdy začnem len tak bezdôvodne rýpať do každého,, potom mi je smutno,,slzičky na krajíčku,,a nakoniec sa aj tak vyrevem a potom je dobre 😅 no hormóny robia svoje 😀
ja mam tiež v pláne epidurálku,,ani sa nebojím toho že mi ju nebude mať kto pichnuť, ale uz som pocula z viacerých zdrojov, že im vôbec nezabrala,,alebo až na konci,,kamoška teraz rodila a že epi si dala pichnuť hned a zabrala jej až ked ju došívali 😖 takže všetko cítila,,,tak len dúfať ze to nebude náš prípad
@mikailla 😀 ja som vianoce spominala vcera 😀 ale hlavne to, ze jak to vydrzim bez salatu a kapustnice - kedze to velmi duje a malické by asi roztrhlo... ja som proste sebec 😀
@sofhia a co sa tyka nalad, ja som na to odborník. mna prepadali v siestom a zaciatkom siedmeho mesiaca take depky a pocity uzkozti, ze som vazne rozmyslala, ze pojdem psychologovi. teraz to uz je dobre... a pritom som nemala ziaden dovod - vsetko mame na poriadku, vlastny byt, dobru pracu, fajn manzela, babatko sme velmi chceli- ale aj tak strasne depky... uz na to ani nechcem spominat, furt som plakala.
@sofhia - tak myslim si,ze kazda sme na tom rovnako,kedze cela vybavaicka stoji vela financii,urcite kazda jedna z nas sa bude obmedzovat v tych darcekoch a aj rodina to pochopi urcite 😀 @bamarama82 - to mas tak super,ze sa mozes spolahnut na maminu,ze navari a aj pomoze,v tej chvili to bude velka pomoc! @peha81 - tak ty sa teda mas tiez super,ze sa ti nukaju varovat malinkeeee 🙂 a pomozu 🙂 mne pomoze priatel,ale voobec mi nebude vadit,ze si urobim vyzdobu na zac.novembra lebo Vianoce milujem 😀 chystam sa ostat aj po porode v UK zatial na neurcito 😀 😀 @weverka11 - nie si sebeeec 😀 😀 kapustnicu budeme iba cuchat (fetovat) hehe a kukat sa ako ju jedia nase polovicky 😒 Ja si salatik dam,uvidim po prvom raze a urcite aj trocha oprazaneho jedla ..... 😀 😀
@weverka11 no ten šalátik bude určite aj mne chýbať, ale kapustnica nie. Ja som to moc nemusela ani pred tehu, teraz vôbec nie a potom sa budem mať aspoň na čo vyhovoriť u svokry 😀 No a ja som rozmýšlala, že namiesto šalátu si ja urobím teda asi zemiakovú kašu k rybke. Ale bude to ťažké nedať si šalát, hlavne na druhý deň, keď bude najlepší 🙂
A čo sa darčekov týka, my už pár rokov, čo bývame sami, tak si kupujeme len sebe. Akurát keď sme žili v Anglicku, tak sme kúpili aj obom rodinám. No ale teraz nebude peniažkov ani pre nás, keďže ja som nezamestnaná a z podpory sa teda skákať nedá. Ale nevadí mi to, lebo ani neviem, čo by som také chcela a hlavne ten najkrajší darček dostaneme ešte v novembri 😉
my sme sa dohodli, ze darceky sa uz budu kupovat len deťom t.j. nasej neteri a mojmu bračekovi, ktorý bude mat 23.12 18-rokov, tak nekupte mu... a este sa volá chudak Adam, takze vsetko naraz....a cela rodina dostane predcasny darcek uz v novembri, tak mozu byt akurat tak radi 😀
@jenta
@mikailla inak kamosky mi odporucali espumisan, ze ked si ho dam pred tym salatom majonezovym tak nebude dut ani mna, ani maličké nebude boliet brusko, len neviem, ci budem mat chut to vobec skusat...
@weverka11 - tak to je supeeeeeer odporucanie !! Dakujem za radu,ja si ho idem hned zapisat nech nezabudnem a vyskusam v decembri,ja salatiku neodolam ja ho cez vianoce aj na dva krat robim....Heh ze chudak brat 🙂 si mu dala, no aspon dostane naraz vela darcekov 😀 @jenta- tak uz si neddavate darceky? mna dost strasi vratit sa domov nastalo a stale kupovat obom rodinam darceky(ci vianoce,narodky,meniny),z anglicka im 1x rocne donesieme darceky ale ked sa vratime ....... 😒 😒 😒 asi zacnem kradnut.....
@bamarama82 tak to som rada, ze nie som sama..presne, na jednej strane sa na dieta strasne tesim, na druhej strane, aj ked mam uz 31 a je to najvyssi cas byt mamou, tak obcas ma prepadnu pochybnosti, aka mama zo mna bude, ako to budem zvladat, ci sa na materskej doma nezblaznim...potom obcas len tak placem...
co sa tyka financii - tak tiez sme na tom nic moc. manzel rozbieha novy projekt , ktory ale viazne na zivn. urade, a bez prijmu je uz dlhsie, cize my sme na symbolicke darceky uz zvyknuti, su dolezitejsie veci ako darceky 🙂
@weverka11 no to si neviem stale predstavit obmedzovat sa v jedeni ☹ milujem cibulu, cesnak...kapustu...myslite, ze naozaj sa treba az tak obmedzovat? sa mi to nezda, ze by mamicky len tak s usmevom kojili 3 roky...keby nemohli skoro nic jest...teda mne ta cibula by asi chybala najviac. aj ked...ano kvoli spokojnemu drobcovi treba nieco vydrzat 😀
waw, to ma mrzi, ze si mala take nalady, tie hormony su sialene. super, ze ti je lepsie, uz aj dufam, ze lepsie spavas.
no si myslim kocky, ze tento rok dame vsetkym blizkym ten najkrajsi darcek - babetko.
@majulienka333 my mame concord fusion, do kocikov a moc nerozumiem a vyber bol pre mna des, kukla som v dvoch obchodoch, najprv sa mi concord nelubil ale vsade som citala aky je dobry, a potom sme nahodou videli concord neo v prahe na vylete, a muzovi sa straaaasne pacil, tak ze kupime ten, cena hrozna. potom v SR sme kukli v Predeti a vyhody fusionu boli neodskriepitelne /velkost sportovej casti, velkost kosika, 4 kolesa/ tak vyhral fusion. a som rada, lebo cim vacsi vyber tym horsie sa rozhodnut. nechcela som trojkolku. a hlavne nieco lahsie kdezto to bude trepat kazdy den po schodoch, sice len na 1.p. ale je to 25-30 schodov. tak dnes uz prisiel a som spokojna.
@sofhia bodaj by sa aj u nas uchytili symbolicke darceky, ale to nehrozi, muz je straaasne stedry.
@mikailla tak dufam ze navari ked nebudem stihat, lebo ma toho strasne vela v praci, chuda bude chystat zas po nociach, minuly rok som porobila vsetko ja nemusela, tak tento rok bude isto chciet pomoct. jej staci naznacit a urobi nie 100 ale 300% z toho co by som chcela, je super. len mi je luto ju zatazovat ked viem ako ma toho moc.
A salat al. kapustnicu jest budem, pokial nam to nebude spôsobovat nejake vyrazne problemy, ani teraz sa nijak neobmedzujem, ved to by som nic uz nejedla. pokial mi to nerobi vyslovene problem tak preco nie s mierou.

@majulienka333 ja to beriem tak, ze aby bol aj do vanicky aj o rok do sportaka, dal sa otvorit, bol teplucky. ale bud ma jedno alebo ma druhe,