November 2010 - a ja budem mamou
Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂
Ahojte, tak nase malinke malo v 34tt - 2300g a okolo 45cm (od hlavicky po päty).
caute kocky......davno som tu nebola a pribudlo tu uuuplne vela reakcii 🙂) uz sa nam to krati, ale tak mam napoly radost a napoly stresy ze co ma caka ;)
chcela by som rodit na antolskej, akurat neviem este u koho......dostala som tip na mudr. havaldu lebo moj lekar uz nechodi k porodom......
uz mate nakupene vecicky a vybavicku?
no ja som bola včera taká vytočená z toho, že som napísala priamo na facebook Ivete Radičovej. Ja chápem, že po minulej vláde tu ostali strašné dlhy, ale to je riešenie zase brať len mamičkám na MD, a to zrovna zobrať tým, ktoré poctivo pracovali, bábatko si plánovali. Prečo zase pridávajú tým, podľa mňa, nezodpovedným rodičom, ktorý si urobia dieťa len tak z dlhej chvíle, nemajú odrobené nič, a takých budeme podporovať. Hlavne že na vianočné príspevky pre dôchodcov a valorizácie dôchodkov od januára peniaze sú. Nech sa potom nikto nečuduje, že je na Slovensku nízka pôrodnosť. O chvíľu budú rodiť už iba naše tmavé spoluobčianky z osád, lebo slušný človek si mať dieťa jednoducho nebude môcť dovoliť.
Ja teraz len dúfam, že tento "úžasný" návrh zákona neprejde parlamentom. To je asi jediná nádej 😖 Alebo mamičky poďme štrajkovať pred ministerstvo práce,sociálnych vecí a rodiny.
@jenta som za!!! ale strajkovat nemozem som na rizikovom na PN! takze peticia, list hoc co podpisem. kukala si temy tu na konikovi ohladne toho RP?
@bamarama82 akurát som jednu takmer celú prečítala 🙂 Ak tam bude tá finálna verzia toho listu, tak je jasné, že ho pošlem. A ak sa pôjde štrajkovať, tak by som išla tiež (teda ak mi to zdravotný stav dovolí). Normálne som ešte stále naštvaná na toho skrčka brýlatého, že ako mu len dokázala takáto somarina napadnúť??? No nič, asi mrknem aj jeho na facebooku a napíšem aj jemu vrúcny odkaz. A tiež skúsim aj "obyčajnému človeku" Matovičovi napísať, že ako sa mieni zachovať voči nám obyčajným matkám. Veď ani jedna z nás nechceme na deťoch zarábať, ani nechceme od nich neviem aké horibilné sumy, len chceme dôstojne a zodpovedne sa postarať o svoje deti.
@jenta a ako si pochopila tu novelu? ze moze zena ist do prace a dostane aj RP aj prispevok? alebo moze ist do prace a bud dostane RP alebo jej preplatia tie jasle a RP nedostane? niekde som citala ze RP vylucuje prispevok.
tak ja uz neviem. ale hlavne ma stve ta vyska RP, ze ju znizia. to ma ide porazit. nestiham to citat tie fora, nove a nove prispevky.
no nevedela som presne ani ja ako to je, ale prečítaj si tu http://peniaze.pravda.sk/rodicovsky-prispevok-s...
Je tam, že môžeš pracovať, poberať RP a ešte dostaneš aj ten príspevok. Myslím, že im ide fakt o to, aby mamičky nezostávali doma s deťmi, ale išli čím skôr pracovať 😖 Ja som s miminkom čakala pár rokov, kým sme boli v UK, kým sme zohnali byt, kým som si našla prácu (z ktorej som nakoniec aj tak dostala výpoveď), tak u mňa nehrozí, že by som dobrovolne išla robiť a dieťatko nechala niekde v jasliach alebo u aupairky (keďže mamu mám v Dubnici a svokre by som ho nenechala 😉 )
Caute baby,tiez som tu uz dlhsie nebola,ale po tom co sa na nas nove chysta,tak to sa neda len tak prehryzt,sledujem akekolvek fora a prispevky,len aby som mohla tiez niekde ventilovat.Tak poctivy clovek robi 10 rokov,ziadne pn-ky a ziadne spekulacie ako to oniektori dokazu robit a nakoniec ked sa rozhodnem ist konecne na matersku,zistim ze nemam co sediet doma ale co najskor odist pracovat zase na tu nasu "biednu mensinu" ide ma slak trafit.Mlady clovek nedostane byt len tak zadarmo,musi makat 30 rokov a splacat kazdy mesiac velke prachy,ziadne beznavratne pozicky,ziadna podpora ao statu a este aj to nam idu vziat ,strasny bordel,taky cigan sa netrapi nad tym ci ma kde byvat,ci ma na zajtra do obchodu,co obliect,vsetko vsetko dostane este aj tu po...ceruzku do skoly nemusi kupovat,biedna to mensina.
@jenta Mas pravdu s tym,ze asi chcu aby sme isli len robit. Potom to tak ale aj bude vyzerat,ked budu robit obaja rodicia tak na to male nebude dost casu, cize bude trpiet hlavne ono,pretoze nebude mat dostatok lasky,myslim ako by malo kebyze je s nim mamina doma a venuje sa mu.
Ak ti nahodou Radicova odpise,daj vediet co napisala
no zatial sa tym nevzrusujem - upravou materskej, este mam posledne vzrusa v praci. tak radsej sa nerozculujem este aj politikou. pockam si ako to schvalia, nemyslim, ze nieco zmozeme. teda nie ze by som nechcela niecim prispiet aj ja, len ked sa pozeram na to ako dopadlo referendum....a kolke peniaze stalo, tak ...skoda reci. som sklamana z tejto vlady.
uvidime ako to cele prejde / ci neprejde, vid tie ostatne zakony niektore, kopu reci a nakoniec nic.
na margo "biednej mensiny" ma minule skoro prekotilo...clovek by im aj dal pracu, ale oni su dementi (pardon za vyraz)
zo zdrojov mne blizkym som sa dozvedela, ze niekde zamestnavaju mlade mensinove zeny ako pomocne sily v kuchyni, na umyvanie riadov a tak. A ze ked im poviete, aby urobili nieco navyse, napr. umyli podlahu, tak vam vynadaju do rasistov... a nemajte nervy potom. 😠
no baby, bohužial mi to príde v tomto štáte tak, že my sme diskriminovaná väčšina! Veď sa stačí teraz pozrieť čo sa deje na Luníku IX. Oni si zničia bývanie, hrozí, že sa ten panelák zrúti. Myslím, že nadpolovičná väčšina si tam neplatí nájom, elektrinu, vodu...ale musíme im dať náhradné ubytovanie. Ľuďom, ktorým napríklad povodne zničili domy, nedá nikto nič zadarmo. Ak mali poistku, tak sa poisťovňa vykrúca s vyplatením poistného plnenia, štát sa nestará, či majú kde bývať, čo si obliecť a pod. Musia sa postarať sami o seba. Tak kde je potom tá diskriminácia???
@klaudialip no silno pochybujem, že mi niečo odpíše, lebo tú stránku spravujú za ňu jej ľudia, nie ona osobne. Ale aspoň som si ja uľavila trošku. Inak rieši sa aj tu na koníkovi, že by mamičky poslala list ministrovi práce, soc.vecí a rodiny a premiérke, a potom ešte aj mail, poslancom. Možno tým nič nedosiahneme, ale len tak sedieť a nadávať na fórach a na facebooku, tým nič nezmeníme 🙂
No mna by este zaujimalo, do akej prace tymto sposobom chcu mamicky vystvat ? Ked vsetka mladez ide na vysoku lebo nema kde robit, my uz budeme mat kde? Jaaj jasnee som zabudla,ze Slovensko je velka krajina,kde je zamestanie aj pre teenegerov,mladez,mamicky,normalnych ludi a este a pre dochodcov, ved oni nam tak chcu pomoct neviem co sa stazujeme......
@mikailla presne si to vystihla moja 🙂 Nie každý žije v Bratislave, kde robota je. Ja som z Prievidzkého okresu, dostala som výpoveď keď som bola v treťom mesiaci z dôvodu rušenia pobočky spoločnosti. Ja a ďalších zhruba 1300 ľudí. Tu na okolí nie je žiadny väčší zamestnávateľ, ktorý by prijímal do pracovného pomeru a dochádzať niekde do Martina alebo do Trenčína by sa mi teda ozaj bohovsky oplatilo aj finančne aj časovo 😒 A ani nehovorím o tom, že nás nikto nebude chcieť zamestnať, keď budeme mať malé deti. Ale tak možno nám pán minister pridelí nejaké pekné miesto na ministerstve za dobrý plat, dá nám 300€ na jasle (ktoré nie sú v každom meste) alebo au-pairku a budeme sa mať fajn 😉
@jenta zial ani v BA nie je teraz situacia ruzova - na 1 miesto 200 uchadzacov / info priamo zo zdroja, a ide o velku IT USA firmu, ostava nam iba dufat, ze bud sa ta kriza konecne trosku zastavi, alebo ten zakon neprijmu.
je to naozaj smutne, lebo si myslim, ze jasle ci skolka maminu nenahradia.
@jenta no ja som citala ze poberanie RP vylucuje poberanie prispevku na starostlivost, takze bud ti preplatia jasle alebo dostanes 190 RP. teda tak som to pochopila, ale kde je pravda to netusim. vsade pisu inak. Je to na porazenie. Konecne cakame babo, tolko som sa kvoli tomu lopotila, setrila, makala, studovala, liecila, a konecne po tom vsetkom, si zasluzim od tohto posr...statu 190e, ale jasle az do 300e. Keby to teda aspon uz spriemerovali ked uz nic ine, ale takyto hlboky prepad o 25% to je krute.
@e.l.i.e.n.k.a chcela som ssa este spitat ci tiez mam take kopance pod rebrom ako keby ma tam tlacil moj prsnik alebo nieco tazilo,citala som ze vraj je uz otocene hlavickou dole a pomaly sa chysta na porod 🙂
náš maličký bobeček práve tak kope, ze nemozem ani usediet 😀 ale stale pod pupkom! nie a nie sa otočit! Jéj moja byvala spolužiačka má budúci piatok termin, ako jej závidííííím.... Ja už sa toho maličkého nemožem dočkať, na druhú stranu, som rada, že to je až v novembri, lebo máme stále vačší problém s menami!!!!!! Agátka je v pohode, ale s chlapčenským máme dilemu.... Vobec sa s mužom nemožeme dohodnúť a Jakubka sme vylúčili, pretože ich je hrozne vela a 4 moje kamaratky, ktore su tehotne budu mať Jakubka 😠 .... Ja som strašne chcela Gregora, ale neprešiel ☹
@dobi382 ja mam poslednych par tyzdnov staly tlak pod pravym prsnikom, nie su to kopance, ale vzdy si hladam polohu pri sedeni, aby ma to netlacilo, ale ked som bola naposledy u lekara, tak drobec este nebol otoceny hlavickou dole, tak neviem..ty citis kopance?
ahojte maminky, potrebujem pomôcť, neviem aký je to pocit tvrdnutie bruška...viem, že niektoré to máte už od napr..20tt..ale ja neviem, že či to čo cítim je tvrdnutie bruška, alebo len malá sa tak oprie o bruško...keď tvrdne bruško, tak stvrdne celé alebo len časť alebo ako to je??? ...v piatok som mala pocit akoby mi to bruško stvrdlo, akoby sa malá neoprela, neviem to rozoznať :(
@nika147 Ahoj 🙂 ja uz si ani nepamatam, ze od ktoreho tyzdna to mam, ale je to dlhsiu dobu, a mne ked stvrdne tak je ako kamen 😕 a cele kompletne...maly sa tiez tak zaprie, ale to je take, ze vzdy na niektoru stranu nie je to na cele brusko, takze u mna je medzi tym rozdiel 😉
ďakujem vám pekne 🙂 dúfam, že to už nejako rozoznám 🙂
@jenta no tak baby na fore pisali, ze ak pracujes a poberas RP, uz nemozes poberat prispevok na starostlivost, ak chces preplatit tie jasle, potom ti vezmu RP.
Ahoj, dievčatá. 🙂
Ja som sem písala na začiatku tejto témy, ale už stíham len čítať, no teraz som si našla trochu času na písanie.
Mne Dr. nemeria fundus, tak som si odmerala sama brucho krajčírskym metrom a od spodku po vrch mám 40 cm (neviem, či je to presné) a obvod brucha mám rôzne - od 112 cm ráno po 114-117cm večer. Na druhom sone v 32tt+6dní malo bábo váhu 2400g, výšku neviem. Ale aj môj syn sa mi narodil veľký, takže aj toto druhé bábo bude asi veľké.
Ani ja veľmi neviem, čo je to tvrdnutie bruška, ale ja to asi nemám. A bábo nie je veľký futbalista, len sem tam sa povystiera, ale nekope. 🙂
K tomu rodičovskému príspevku len toľko: ja sa teda vôbec kvôli tomu nerozčuľujem. Teraz som na rodičovskej dovolenke so synom, ktorý bude mať o mesiac 3 roky, takže sa ma zvýšenie rod.príspevku na 256 eur (či koľko) netýkalo (lebo syn už mal 2 roky, keď sa to zvyšovalo) a ostalo mi tých okolo 160 eur. Čiže pre mňa príspevok 190 eur bude zvýšenie. K tomu mám ešte prídavok na dieťa okolo 25 eur (neviem tie sumy presne). Muž zarába, takže vyžiť sa z toho dá. Do roboty určite nemienim ísť len kvôli tomu, že nebudem mať rodičovský 256 e, ale len 190e, plánujem ostať 3 roky zase doma. Teraz si budem 28 týždňov užívať materskú, čo je viac eur, lebo to mi vypočítajú z môjho pravdepodobného platu + dobrovoľného poistenia. 🙂 Takže ani vy sa nerozčuľujte, aby to bábätkám neškodilo. Nejako bolo nejako bude. 🙂
@e.l.i.e.n.k.a hej kopance a hovori sa ze babetko v 8 mesiaci ze ma uz malo miesta v brusku a ze sa nebude tak hybat mne sa zda opak moje je strasne zive az velmi a ja som rada aspon viem ze je tu snami 🙂 najviac sa hybe ked pozeram tv alebo sa blizi 21.00hod vecer 🙂

@klaudialip s udajmi o tom ze 1/4 a 3/4 si mozu vytret zrak, neverim im ani slovo, vzdy iba manipuluju s cislami ako im to vyhovuje. taka som vytocena ze az