November 2010 - a ja budem mamou
Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂
@scrabble vsak tak treba... ja este sledujem tie temy ohladne RP... ale uz asi dlho nevydrzim, slepcujem sa pri tom cely den.
Kocky, co vsetko treba vybavit, resp. kam a co doniest ked sa odchadza z prace na matersku? kto mi poradi, kto to uz ma za sebou?
dakujem. 🙂
@sofhia no ides k svojmu doktorovi, ten ti vypíše Žiadosť o materské,,ideš s tým k zamestnávateľovi, on ti to potvrdí a aj zanesie na sociálnu poisťovňu, a ak máš náhodou platené aj dobrovoľné nemocenské poistenie, tak si od dr. vypýtaj rovno dve tie Žiadosti a potom jednu-tú za DNP si ides sama zaniesť na sociálku. to je vpodstate všetko,,len zamestnávateľ ťa musí odhlásiť z poistenia čo ti platí
Och zeny,dnes rano som bola u doktorky na kontrole a taka zaaaaaapcha auuut, paneboze som dohovarala drobnej,ze nie ze si zmysli ist na svet rano. 😀 😀 😀 😀 porod si predstavujem vecer alebo v noci- hlavne nech je tma 😎 😎 😎
práve mi zmokli periny na balkooone!!!! nic sa mi nedarí a ani upratovat sa mi nechce! doprcic, toto je dneska sprostý den! 🙄 a to musim ist este do prace vypisat si dovolenkový lístok a zaniest ziadost o materskú - vobec nemam chut tam ist... a varit nemienim, som sa rozhodla 😎
ženy, aj vy máte problém so spaním? ...ja som taká nešťastná...ráno o druhej som sa zobudila na wc a do ôsmej som nie a nie zaspať...stáva sa mi to dosť často.....
@nika147 hej hej, ja mam tiez problem so spanim, nie zeby sa mi spat nechcelo, ale kym si male najde polohu v ktorej sa mu paci 😀 tak to mna aj spanok prejde, tak potom pocitam ovecky 😒 a kym sa mi podari zaspat, tak uz sa mu zase nepaci ta poloha 🙄
no a dnes je uplne ze bombovy den....cez cele mesto sa trepem 35 minut hrkajucim autobusom, co uz som len cakala, ze na pol ceste sa rozpadne pri tej rychlosti...do nemocky na tie dychacie predporodne cvicenia, dosla som tam funajuca ako parna lokomotiva, no a na dverach papierik, ze dnes sa nic nekona... 😖 to je fakt vyborne, milujem takuto informovanost....tak zas naspat ultra super hrkalkou dalsiu pol hodku naspat ☹
@peha81 juj porad aj mne, ja mam teraz dve PN-jednu zo zamestnania a druhu z DNP, ale pocas tehu ma zamestnavatel prepustil, ale narok na materske zo zamestnania mi vznika, nakolko som v ochr.lehote, ale neviem, ci tiez potrebujem dve tlaciva ziadosti o materske, nakolko uz zamestnana nie som, ale narok nan mam. dik
@bamarama82 fúúú,tak to neviem presne,,skôr ti povedia na sociálke,,,,alebo ked pôjdes k dr. tak si pre istotu vypýtaj dve (u môjho sa za to platí 2eurá), aby si sa nemusela motať dvakrát (ako ja 😅 )a ked to pôjdes zaniest na sociálku tak ti povedia, že či máš mať aj od zamestnávatela,,a ked nie tak to jedno prípadne zahodiš
@peha81 no moj dr nevedel, ze sa mam opytat na socialke len tam su tak neochotne tety ze sa tam vzdy len vytocim
@bamarama82 Keby len neochotné ale mnohé ani nevedia.... Mne jedna, inak veľmi milá pani, na socialnej poisťovni povedala, že mi nevzniká nárok na materské ale v písomnej odpovedi so cocialnej poisťovne mi iná pani napísala že mám nárok, tak som zvedavá čo bude...... Minulý týždeň som zaniesla zamestnávateľovi žiadosť o materské tak teraz tŕpnem čo mi zo soc. poisťovne odpíšu, aké bude vlastne rozhodnutie.
@bamarama82 a si na úrade práce evidovaná? Mne povedala tá teta, čo k nej chodím na kontakt, že keď budem mať vypísané tlačivo od doktorky, tak mám s tým prísť, ona si to prekopíruje, tým pádom ma vyradí z evidencie nezamestnaných. Potom že pôjdem s tým tlačivom do druhej kancelárie (ale za svet si nespomeniem, čo to bolo, aký odbor) a že tam mi dajú druhý papier nejaký a s týmto vraj mám ísť na sociálku. Ale ja som si neplatila DNP, tak neviem ako je to, či potrebuješ dve tie tlačivá. Ale potrebuješ od zamestnávateľa potvrdenie o príjme na účely nemocenskej dávky. Ak ti to nedal, tak si to vypýtaj 🙂 Ja keď som volala na mzdové, tak mi povedali, že oni to už poslali na sociálku, ale som ich poprosila, aby to poslali aj mne, pre istotu.
Boze, tolko, čo som dnes zjedla, som nezjedla za celé tehotenstvo tuším 😀 ležím a fučím 🙂 idem na prechádzku so psom a asi aj na malé točené za mm 😀 - ten pozerá futbal v hospode, tak ho prekvapím, takú chuť mám na pivko, ze si malé veru dám 😝 ...
@jenta nie som evidovana na urade prace, povedali mi na socialke ze ked som pn ze ma nezaeviduju tak som tam ani nesla-dufam ze to nevadi. na socialke su velmi neochotne, vzdy sa tam len rozculim a pohadam. vraj mi bude na vypocet materskej stacit ten isty podklad co uz na socialke je nakolko som bola pn do dna nastupu na matersku, ale ci zas potrebujem dve ziadost o materske ako aj dve pn som mala, tak to teda neviem
@bamarama82 no dubnická sociálka teda fakt stojí za to 😒 aha tak v tom ti potom neporadím. asi sa budeš musieť obetovať a ísť sa tam opýtať 😉 veľa trpezlivosti prajem 🙂
ahojte 🙂
co mate nove? ziadne babatka zatial?
@moncika15 ako ze ziadne babatka? kto chce rodit tak skoro????
@bamarama82 u nas v sukromnej teme uz jedno babatko mame a vyzera to za uz sa to kazdy xvylu spusti naplno 😅
@moncika15 preco mate sukr. temu?
@bamarama82 lebo z tejto sme museli odist ked vypukol ten boom ohladne baby co mala viac nickov a vymyslala si pribehy. tak sme ju prenexali vam 😀
@moncika15 - nestras, ziadne babatka este nechceme ☹ este maju cas. Och tak uz ma jedna novembrovka? a su ok? dufam,ze sa maju dobre a rychlo dobiehaju ten mesiacik.... a co tu bolo za "devu"? aky mala nick nepamatas kuknem stare prispevky :D a ved nech si aj vymysla prispevky kto chce 😀 nie?
weverka11 - tak si mi spustila slinu, idem si ja veru otvorit jedno malicke pivecko. 😎 😎 😎

@bamarama82 Tá správa bola pre teba len som zabudla "odpovedať" Idem ja už dnes do postele zajtra skoro stávam, lebo môj manželík je na služobke a musím ráno voziť dcérku do školy a potom ešte malého do škôlky. Normálne to máme podelené 😉