icon

November 2010 - a ja budem mamou

monika0001
25. feb 2010

Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂

jenta
29. sep 2010

ja som kúpila dve podprdy na kojenie minulý víkend v Tescu. Mali tam stojan, že 50% zľava, tak ma jedna vyšla na 2,55€ 🙂 Sú to také klasické bavlnené, odopínateľný košík, nie celé ramienko, takže nebudem musieť potom loviť a hladať ho 😀 A flašky som si tiež kúpila Tommee Tippee, sa mi zdali byť najlepšie, hlavne ten dudlík. Mám ich 6, lebo vyšlo to balenie lacnejšie ako 4pack 😉 Ak ich nevyužijem, tak ich potom predám, alebo darujem. Ale myslím, že aspoň na čajík budú fajn 🙂
No veru aj hádam bude najvyšší čas ísť sa opýtať, či nás nejaký pediater zoberie. Neviem, či je u nás nejaký/á dobrý, ale tak sú dve doktorky na poliklinike, čo mám 5 minút od domu, tak hádam nás jedna z nich vezme 🙂
A baby čo už máte pediatra, to ste tam len prišli a opýtali sa, že či vás vezme, keď sa mimi narodí??? Aj ste nejakú dohodu podpisovali, alebo také niečo???

moncika15
29. sep 2010

ahojte

@jenta aj ja mmam kojacu podprdu z tesca. ze belinda za 3e no nekup to 😀

jenta
29. sep 2010

@moncika15 no veď 😀 Ja som tak kúpila dosť vecí aj pre bábo, že výhodne a manželovi som to tiež zdôvodnila "no nekúp to!" 😝

moncika15
29. sep 2010

@jenta ja som dnes v tesco vypredaji kupila riflicky https://www.modrykonik.sk/fotoblog/moncika15/al... za 5E a tiez mam vela veci odtial 😉 tie sezonne vyzpredaje su skvele 😎

jenta
29. sep 2010

@moncika15 veru výpredaje sú super 🙂 Ja som začiatkom mesiaca vydražila na ebay tieto overalíky https://www.modrykonik.sk/fotoblog/jenta/album/... a https://www.modrykonik.sk/fotoblog/jenta/album/... A vyšli ma obidva aj s poštovným na 11.39€.
No nekúp to 😀

moncika15
29. sep 2010

@jenta obydva 😕 fakt vystizny slogan dnesneho dna "no nekup to" 😀

jenta
29. sep 2010

@moncika15 veru obidva 🙂 Prvýkrát som dražila cez ebay, tak som mala z toho také zmiešané pocity, ale dopadlo to dobre. Tá predávajúca mala super recenzie, vecičky prišli behom týždňa a tak krásne voňali, keď som ich rozbalila 🙂

sofhia
30. sep 2010

@jenta som videla v tvojom albume, ze uz mas aj topanocky, ako si vedela, kt. velkost kupit?
neviem ja mam sice ja dake nohavice pre baby, ale mne zatial najvhodnejsie pridu tie overaliky, reps. myslim najpraktickejsie. aj ked uz mam aj par satociek, kedze to bude dievcatko, aspon malo by...tak som neodolala.

klaudialip
30. sep 2010

@weverka11 To mi je jasne 😀 Ja mam tu nemocnicu dost daleko tak neviem ci tam pojdem pozriet dopredu alebo az ked to na nas pride

Tato noc bola strasna,spalo by sa celkom dobre,nasa bambula sa rozhodla hybat najviac cez den a nie v noci,ale ta bolest klbov a krizov bola taka neznesitelna,ze som nevedela ako lezat,ani spat. Mavate to aj vy? Mne napadlo ci som to vcera a predvcerom trosku neprehnala,pretoze skoro cele dni upratujem a na oddych nemam cas,bo potom nahanam nasich 5 malych steniatok 😀

ponyxx
30. sep 2010

@weverka11
@klaudialip niekde v nemocniciach si meno pediatra vypytaju niekde nie. Ale zajednat si nejakeho este teraz nie je od veci, lebo chodit od odveri k dveram a malym bejbym by asi nebolo rozumne. A najma mate cas si zistit nejake referencie. A aj sa cokolvek opytat. Ja napr. vobec netusim kedy treba prist s babatkom, alebo ci pride doki na navstevu abo co...

Baby viete co treba vsetko vybavit, ked sa malinke narodi? Ja musim pripravit tomu svojmu zoznam veci na vybavenie. A to ho lutujem, lebo nedavno zmenil pracu a hned dohliada na jeden projekt, ktory spustaju koncom oktobra a ja rodim zaciatkom novombra, tak asi sa zjanci 🙂

majulienka333
30. sep 2010

Baby s tym detskym lekarom je to vraj tak, ze musi byt zarezervovany dopredu, ale kamoska hovorila, ze ak pojdem do predu a poziadam o domacu navstevu, tak pediatri maju vyhradene hodiny, kedy chodia navstevovat mamicky, aby sa nemuseli nikde trepat, ak som to pochopila spravne, tak to ma vacsina z nich...akoze tiez si neviem predstavit, ze nejaky ten tyzden, dva po porode ked nebudem urcite vediet, ani ako sa volam, sa mam este trepat kdesi a cakat v cakarni s malym mimi 😖
Inak baby zvazovali ste niektora eko plienky? 😕

bamarama82
30. sep 2010

jej konecne ste tu cosi popisali...ja mam flasiek...4, dve velke, dve male, a ked nevyuzijeme tak budu na caj. mame antikolakacky mam a chicco. su krasne. vsetky. fakt.
pediatricku tiez neviem ako riesit, lebo su to tu take starsie garnitury, radsej by som asi niekoho novsieho.
@jenta tie overaliky su chutnucke, a cena super, ja mam vela veci z ebay, hlavne ze sa ti podarilo kupit dve veci od jednej predavajucej.
@klaudialip mna strasne boli chrbat ale pricina je v sedeni za pc a studovani modreho konika 😀
@moncika15 tema nekup to-ja som si sla kupit do tesca banany a skoncila som so satickami a 3 body v akcii, saty 5e, 3 body 3e, presne nekup to

bamarama82
30. sep 2010

neviem ci ste v tescu videli ake maju krasne take kombinezky na zimu-overaly hrube makkucke za 15.50. su krasne. som tam nad nimi hikala.
A este otazocka baby, ste niektora ochotna podpisat tu peticiu proti znizeniu RP? Da sa podpisat osobne i elektronicky. Dajte vediet.

nika147
30. sep 2010

@jenta ahoj, kde si kúpila fľašky Tommee Tippee?

janka46
30. sep 2010

@nika147 máme S9 tuším, ale skus vic info v sekcii Výbava a su tam priamo "nacherky" na Bexu, dosť som pri rozhodovaní čerpala info od nich, väčšinou sú spokojné a mali sme šťastie aj na výborných a ochotných predávajúcich 😉

nika147
30. sep 2010

@klaudialip aj ja mám problémy s bolesťami krížov, veľmi a hlavne tiež ked upratujem, tak potom v noci, ked sa potrebujem otočiť, tak mám problém a bolesti

weverka11
30. sep 2010

@klaudialip Takže ja som mala noc ešte asi horšiu. O dvoch rano som si musela davať teplý kúpel, lebo som myslela, že skapem na kríže - hroooozna bolesť, vystrelovala mi až do lytok. A presne ako tebe, maličké sa tak strašne hybalo celu noc, že ma to až bolelo. Ani nie že kopance, ale uplne mi cestovalo v bruchu. A zle mi bolo... Zaspala som až o siedmej rano v sede, lebo ľahnúť si nebolo možné... Som uplne hotová.

weverka11
30. sep 2010

a aby toho nebolo málo, tak jak som vam spominala včera, že svokra v nemocnici - tá ma salmonelu, švagrová v nemocnici - 9tt a hematom na ma maternici, a dnes mi volal švagor, že neterka celu noc prevracala a má 39 teplotu!!!!! Zevraj jej dr. povedala ze to bude len viroza, ale kedže ju varuje celé dni svokra, tak mam taky blby pocit, aby to nebola tez salmonela. Doriti, mam strach, aby som to nechytila teraz aj ja, aj keby len tú virozu črevnú - lebo som s nou bola včera celý den - to by mi teraz pomohlo.... 😲

sofhia
30. sep 2010

@bamarama82 ja chcem podpisat, posles mi info, prosim?

klaudialip
30. sep 2010

ja urcite tiez podpisem,dokonca ked bude elektronicka forma tak to poslem aj znamym aby to vyplnili,cim viac nas bude tym lepsie a vacsia sanca na uspech

klaudialip
30. sep 2010

@bamarama82 Ja som ich videla,manzel isiel zobrat nejake veci a ja som ostala pri detskych a pozerala co maju nove,potom sa manzel smial,ze som sa tak podareno tvarila ked som drzala ten overal 😀
A moja mama ho tiez pozerala,aj mi ho chcela kupit ale mali len tie male cisla a ona chcela aspon 0-3 mesiace a taky nemali.

Ja s mamou nemam vobec dobry vztah,vzdy ked sme boli spolu sme sa pohadali,ale teraz odkedy som vo vyssom stadiu tehotenstva tak mame super vztah. Nikdy sme taky nemali a uz mi je jasne ze sa zacina tesit na male,pretoze ked sme boli v tescu kupovat podprdu tak mi ukazovala taky ruzovy svetrik ci mikinku co pozerala ze je to dobre teple a velmi roztomile 😉

weverka11
30. sep 2010

@ponyxx tu je celkom fajn spisana, co sa ma vybavit po porode

weverka11
30. sep 2010

@ponyxx je to tu zle vidieť pozri do mojeho albumu https://www.modrykonik.cz/fotoblog/weverka11/al...

mikailla
30. sep 2010

@dadika1114 - ja si myslim,ze kupit si to umele mliecko vopred je dobry napad,ja som si kupila aj ked je tu moznost ze sa cele vyhodi,radsej budem pripravena, ja som pocula tolko pribehov,ze mamicka davala na prso drobca a nevedela ci taha ale netahal a tak bol hladny neskutocne ze jej zacal krv tahat od hladu z bradavky a krv v noci tiekla drobcovi po licku a ona v panike co to je az potom prisla na to ze nema mieko,a co clovek nechce stalo sa to v noci kde je tazsie zohnat sunar.

bamarama82
30. sep 2010

@mikailla ake horory...ja urcite kupujem jednu krabicu do zasoby pre pripad...

dadika1114
30. sep 2010

@mikailla juuuj no chuda .... sa dobre vylakala paaanecku!!!!!!! ja by som asi odpadla ze co sa deje ....
a kupuje sa toto mliecko ako ten Sunar?lebo citala som ze pouzivaju aj nejaku inu znacku .... co je tak najlepsie ten sunar alebo nutrilon ci ako sa to vola?

mikailla
30. sep 2010

@bamarama82 - smutne ☹ ja by zosalela keby zbadam ako drobcov ide krv s pusky ☹ ☹ tiez mam jedno balenie a tu v UK maju len take velke 😠 skoda ze nam nema kto pre zaciatok do zasoby len odsypat,mohol by stat zaviest ze sa dava do daru nejaka "vzorka"

mikailla
30. sep 2010

@dadika1114 - s tymto je podla mna najlepsie napisat na nastenku a skusene baby poradia. U nas v UK su ine znacky a tiez vobec neviem ktore je najlepsie. 😖 😖

mikailla
30. sep 2010

Baby este vam chcem poradit, tu na koniku je tema,kde pisu baby ze co im bolo uplne zbitocne co nakupili do vybavy,odporucam....Kazda jedna sa zhodla skoro na tych istych veciach. 😉

dadika1114
30. sep 2010

@mikailla noo vyskusam asi tak sa popytat 🙂 a ta stranka o tej vybave .... to by som si rada precitala :D ako sa to presne vola?