icon

November 2010 - a ja budem mamou

monika0001
25. feb 2010

Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂

mikailla
30. sep 2010

@dadika1114 - nasla som ju : https://www.modrykonik.sk/forum/zakladna-vybavicka/ktoru-vec-pre-babatko-ste-kupili-a-nevyuzili/

ja som si dost k srdcu vzala tie rady... 😀 😀 😀

dadika1114
30. sep 2010

@jenta v tescu predavaju podprdky na kojenieeeeeeee?????? to aby som sa tam vybrala teeda a ja stale rozmyslam kde kupim

dadika1114
30. sep 2010

@mikailla dakujeeem idem sa aj ja vzdelat co som kupila a nemusela hi

zaza26
30. sep 2010

@jenta v nemocke ked som bola na prednáške vravela ženská,že stačí v nemocnici nahlasiť meno pediatričky,že každá nás vezme,netreba sa ísť vypytovať,tak ja som si dala povedat 😀 ,prvá návšteva pediatričky bude doma 😕 to aby som mala už teraz stále upratané,kdyby něco,aby sa nestalo ,že nestihnem 😀

weverka11
30. sep 2010

@mikailla aj ja som sa išpirovala tou temou. Nekupovala som ani kupaciu podložku, ani odsavačku, zavinku mam 1 od švagrovej a ešte mi da jednu taku tu normalu sťahovaciu... Je pravda, že všetko sa da dokupiť potom, podla toho ako ti to bude vyhovovať.
Ja mam dnes opať take divne tlaky v podrušku, už som to asi tyžden nemala - ani nie bolesť, ale ako keby mi niekto zvnútra stískal (masíroval) maternicu pri krčku, ako keby mi ju chcel vymačkať ako citron 😒 mam to tak 5-6 x po sebe a potom aj hodinku nič a zas... Dr. mi na to nič nepovedal, mavate to niektorá???

lennka79
30. sep 2010

Baby čo sa týka tých umelých mliek, ani nejde o to ktoré je najlepšie, ale ktoré zapasuje vášmu bábätku! Niekedy si myslíme že to najdrahšie je aj to najlepšie ale nieje to vždy tak! Ja som pri malej vyskúšala minimálne tri mlieka kým som trafila to správne! A sestra pri malom to isté, od NUTRILONU cez BEBU, SUNÁR, až po FRANCUZKE MLIEKO, jedno zapekalo, jedno preháňalo, od ďalšieho bol za hodinu hladný!

mikailla
30. sep 2010

@dadika1114 - neni zac 🙂 @weverka11 - preeesne tak isto som robila aj ja,odsavacku na mlieko, sterilizator a podobne si dokupim podla potreby.
Inak aj ja mam kadejake tlaky a zavse neprijemne pocity v brusku,ale ked nazries aj do inych tem co mali porod pred sebou tak vsade to baby spominaju...
@lennka79 - presne prave pre to si myslim,ze by zdravotnictvo malo davat taketo veci ako zakladnu vzorku zo vsetkeho po mozno 2 davkach,ale toho sa nedocka svet. Mne tu v UK dali strasne vela vzoriek,napriklad na plienky kadejake druhy,utierky,kremiky alebo kupony ze zdarma jedno balenie ale umele mliecko nie 😒 😒

weverka11
30. sep 2010

dneska same blbe spravy. So svagrovou je uz v nemocnici na gyne aj kamoska - na udrziavaní - a ona je nejak v 6-7 mesiaci neviem presne 😖 dufam, ze ti nasi novembroví krpci budu poslušnejší
🙂
@mikailla ja som nedostala nic - ani od mojeho Dr. ani nikde. Este aj materskú knižku mam taku hnusnú 😝 najškaredšiu aku som videla 😠

bamarama82
30. sep 2010

dievcata ktore to zaujima, uz sa podpisuju peticie v roznych mestach ohladne toho RP, kto ma zaujem nech kukne FB alebo ostatne temy kde moze prist podpisat alebo vytlacit harok a dat podpisovat.

bamarama82
30. sep 2010

a toto je odkaz, pomaly tam dievcata pisu ktora kde bude, Martin, Blava, Ziar n/H...
http://www.facebook.com/group.php?gid=152933898...

weverka11
30. sep 2010

@bamarama82 ja uz mam natlacene, zajtra idem na to 😉

bamarama82
30. sep 2010
ponyxx
30. sep 2010

@mikailla pre toto ja sa teším na Kramáre, tam vraj majú vynikajúcu laktačnú sestru. Predpokladám, že za 4 dni v nemocnici zistím, či budem mať mlieko, alebo nie. A sú tam dve lekárne 🙂

A dnes som zistila, že budem mať pekne veľký problém zohnať podprdu na kojenie. U nás vraj najväčší výskyt podprd s košíkom C max D. A ja mám Déčka aj bez naliatych prsníkov. Teším sa. 😖

ponyxx
30. sep 2010

@weverka11 ďakujem za zoznam 🙂

weverka11
30. sep 2010

@bamarama82 mas link aj na ten elektronicky formulár??? Idem to tam hodiť. Nechavam hárky s info v skôlkach a ja obehnem detské ordinácie v Senici.

bamarama82
30. sep 2010

@weverka11 zatial to nevisi v elektr.podobe, bo prisla jedna sprava, ze elektr. peticie su od maja neplatne ci co tak sa caka na vyjadrenie

cukruska1920
30. sep 2010

Ahojte dievcata... dnes som mala poradnu... vyzera to ze ma neminie cisarsky 😕 je vraj mozne ze maly je velky...v podnelok idem do nemocnice na prietoky a este mi ho doky pomera...a ak bude velky tak mi urobi skorej cisarsky ☹

bamarama82
30. sep 2010

@cukruska1920 no moj dr. male ani nemeria, len hlavicku, takze aj keby to bol obor alebo liliput tak by som to nevedela.

dadika1114
30. sep 2010

@bamarama82 aj moj doktor mera len hlavicku ... a naposledy mi dal fotku ozaj len hlavy ako gule :D ani nie ze z profilu ale z vrchu :D

weverka11
30. sep 2010

tak som bola za tou svagrovou v nemocnici - vyzera to fajn, ze sa hematom vstrebe, tak som rada. A ta kamoska je s nou na izbe a si predstavte, ze je v 20tt, a bude tam uz do konca tehu. 😲 mna by porazilo. Este 5 tyzdnov bude v Skalici a potom ju budu prevazat do Blavy, lebo male sa narodí predcasne a v Skalici nemaju take vybavenie, aby ho zachranili.
😲 Boze aka som rada, ze ten nas krpec zatial nevystrkuje rozky 😀, len nech tam v brušku ešte čučí aspon mesiac! Aj ked ma už všetko bolííí, ale vydržíme...

lennka79
30. sep 2010

@weverka11 to musí byť strašné stráviť polovicu tehotenstva v nemocnici, mňa by asi porazilo ale čo by sme neurobili pre našich drobcov, len nech sú ok. Neviem si ani predstaviť aké to musí byť,

mikailla
30. sep 2010

@weverka11 - ☹ ☹ ☹ strasne to je,ale presne co by sme neurobili pre drobcov....

Akurat dnes davali v spravach,ze porodila zena ktora bola klinicky mrtva jeden mesiac..... v 4 mesiaci ☹ och preco spominam smutne situacie.

bamarama82
30. sep 2010

baby ale ake prispevky dramaticke... nestraste

ponyxx
1. okt 2010

@weverka11 no moja svagrinka, tiez mala rizikove a stravila v nemocnici este aj vlastne narodeniny. Osud bol, ze to bolo akurat pred vianocami, ale nepamatam si ci ju pustili dom cez vianoce a silvestra. Nastastie ona tam bola asi len dva mesiace.

majulienka333
1. okt 2010

@mikailla jeeeeej 🙂 uzasna tema...fakt bolo super si to precitat 😉 dikes...este ze z tych veci co nevyuzili mam fakt minimum 😎

weverka11
1. okt 2010

@ponyxx no švagrova má tiež narodeniny dnes a je v nemocnici, volala mi, že sono jej budu robiť až v pondelok, takže celý víkend tam a v neistote, ako to dopadne ☹ ale vyzerá to byť na dobrej ceste, kedže už nekrvaca.

Som strasne unavena, zas som bola od tretej hore, manzel chrápal 🙄 jak píla!!! Už ma vážne hnevá (doslova sere), lebo som ho v noci zobudila, nech sa otočí na bok a teraz je na mna odutý!!!!!!! Ze on vstava o pol siestej do roboty a potrebuje sa vyspat! To, že ja nespím celu noc, tak to mu je asi fuk! 😠

weverka11
1. okt 2010

Dievcence, kde teraz najviac citite pohyby? a ako mate ulozene mimi?

scrabble
1. okt 2010

@weverka11 tak to moje krpča je asi zase priečne,pretože ho cítim v ľavo tak silnejšie kopať a v pravo mu večne niečo tvrdé a špicaté vytŕča,myslím že asi laktík. Skoro celé tehu je priečne. len na poslenej kontrole bolo atočené koncom panvovým. Snáď sa už konečne umúdri a zaujme tú správnu polohu 😀

mikailla
1. okt 2010

@weverka11 - mna porodna asistentka pochytala a povedala ako lezi 😕 😕 som oci valila na nu,ze sa to da aj doma naucit ale neskusala som. ja citim drobca vsade,pod rebrom ma nacuvanu ritku a po (s prepacenim 😀 😀 ) pipine mi klepka rucickami a po bokoch mi vystrkuje nozicky,a stale meni polohu chrbatika. 😀 😀 😀 😀

mame tu 1. oktober 🙂 posledny mesiac co sme nie mamicky 😵 😵 😵 😵

mikailla
1. okt 2010

@majulienka333 - supis som rada ze tema potesila,len skoda ze sme ju tu nezverejnili skor ako sa slo na nakupy. 🙂 pomohlo by viac... 😵 😵