November 2010 - a ja budem mamou
Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂
Baby pomalicky sa aj ja lucim, nie zeby sa mi chcelo spat, ale fakt uz nevladzem sediet, prajem este pekny pokec a potom neskor dobru nockuuu 😔 😔 😔
@majulienka333 dakujemee, tak dobru nocku a pekne sny 😵 😵
@mikailla varim 1 druh ale nechuti mi to dokola, a polievka musi byt, zozeriem plny hrniec. a veru po tom ovoci som akasi hladnejsia. neda sa mi uz obsediet, male sa vrti ako vrtulka
ujuju ficim aj ja este sprcha a lahnut si bo ma uz brucho boli. tak dobru
@bamarama82 - mne mala tlaci pod rebro,tiez sa mi neda obsediet.....ale nech len tlaci nemam rada chvilky ked sa prestane mrvit ☹ nuz to ti nezavidim,ze si sma celych 24 hod. aspon ze mas psika,aku rasu mas?
@bamarama82 ja som uz tiez dolamana 😔 dobruuuu 😵 😵
Dobre rano,zistila som ze tu mame vela buducich mamiciek kt.radi ponocuju,ja som ranne vtaca a preto ked je 22.hod.sup do postele 😀
Ja mam na prsia kalciovu mast,to mi poradili vsetky zeny z nasej rodiny,pretoze ta je ista a mozu ju aj babatka nic im z toho nehrozi,a take tie specialne su urcite drahsie.
Postolkove nohavicky mam 2 kusy cislo 1,mama mi kupovala,ze vraj 2-ky sa jej zdali byt prilis velke a nulky zase velmi malicke.
@klaudialip dobre ranko, no ja som zatial este 2 dni nutene ranne vtaca 🙂 posledne 2 dni v praci, uz sa tesim na matersku, aj ked sefka sa uz pytala ako a ci budem na prijme....
Klaudia, ty si riesila tu nemocnicu, ze? GA ci NZ? nemusis mat vybraneho porodnika uz predtym? kamoska zo Sale si vyberala porodnika uz cca mesiac pred porodom a k nemu chodila potom kazdy tyzden.
ja som si zatial kupila v DMke taku masticku na bradavky, ktoru vraj aj babo moze, lebo znama mi kazala natierat si bradavky uz teraz, a hlavne davat pozor, aby neboli vpadnute + ak su "vytahovat" si ich viac krat denne. par dni som to robila...aj ked manzel sa smeje, ze to nepotrebujem, no som leniva.
postolky mam este z cias manzela , ale su uplne nove, a detska lekarka, s kt. som sa rozpravala hovorila, ze to sa uvidi, ci ich vobec budem potrebovat, aby som zbytocne ine nekupovala.
ja som vcera chcela kupit tie vlozky v lekarni, len ciastocne mi hrozi cisarak, tak chcem zistit, kolko vloziek treba v tom pripade. aby chudak manzel nemusel obehovat pohotovostne lekarne.
ahojte maminky, ja tiež nie som nočný vtáčik .... spať chodím najneskôr o 22.00 😀
poštolkové nohavice mám 2 ks ale len číslo 1, lebo pri prvej dcére sme ich používla iba jeden mesiac a potom sme už nemuseli, takže stačili ...
no a na bradavky si kúpim tiež kalciovú mastičku, tá sa mi osvedčila ...
dnes som bola v poradni brali mi vzorky na streptokoka, tak uvidím či to bude OK ...
už len 4 týždne 🙂 😀 😎
a kamaratka sa dnes konecne dotrapila paaaaani na svete je o princeznu viac mala sice len 2800 g a 48 cm ale mamicku vytrapila poriadne, a vraj druhy porod je lahsi ako prvy....pri prvom ani nevedela ze rodi a teraz ju ten drobec trapil 28 hodin!!! nastastie samotny porod trval 25 minut🙂 ale tesiiiiiiiiiiiiimsa:D
dobre ranko, ci den? 🙂 Ja velmi neponocujem, lebo babatko vraj chyti taky rezim spania ako spi mamina. 🙂 U jednej mojej znamej sa to potvtdilo na 100%.
Masticky mam dve 🙂 bepanten aj cicadermu, kedze som mala cez leto v ohybe lakta zapareniny a aj som sa smahla horucim olejom a cicaderma je fakt vyborna na hojenie, nie len popalenin.
Ja som chcela ist dnes na nakupy a musim cakat drbnuteho kuriera ☹
@kraviatko ja budem mat vysledky steru v pondelok
Baby inak ja normalne zacinam stresovat, ze ci to s tym malym klbkom doma zvladnem. Bojim sa, ze ked zacne plakat, tak nebudem tusit, co mam robit.
@sofhia ano ja som to riesila,zatial mi ziadna znama neodporuca GA,ze chod do NZ,bo dokonca jedna bola taka ze bola v GA a potom musela prestupit do NZ,pretoze sa vyskytli nejake komplikacie a v GA nemali na to vybavenie a povedala ze 100 a 1,ze v GA uz nikdy viac.
Mozes mat porodnika vybaveneho,ale ja si nevybavujem,nepoznam tam dr.moj do NZ nechodi a aspon usetrim,pocula som od jednej mamicky kt.tam rodila ze su tam dobri dr.tak si zajednavat nebudem. a uvidim co mi povie dr.ci musim ist na kontrolu aj tam,ale jedna mamicka hovorila,zevraj nemusis,prides tam ked ta to chyti 😀
@ponyxx - presne, ani ja netusim, co budem s malickou robit. uz si prevencne citam na nanicmame rozne nazory a skusenosti ohladom spinkania, nosenia...a neviem coho este. mamina je dalej, svokru nemam, som najstarsia v rodine, tak nebudem mat komu volat...len sa spoliehat na seba a internet.
inak ja mam skor taky pocit, ze drobec bude po tatinkovi - on ponocuje stale, lebo mala je najakcnejsia vecer a v noci, ked idem spat. nuz tatinko sa bude starat, a ja budem spat, v tom pripade, jedna ruka na mysi od PC a baby v naruci. 😉
aj ma laka drobca nosit, ale zasa sa bojim, ze si na to zvykne, a nebude chciet potom lezat. no uvidim.
niektore mamicky spinkaju vedla babetka, toho sa ja bojim, tak postielka bude stat vedla manzelskej postele.
@klaudialip je to hrozne, ze ta GA nemocka ma taku zlu povest. aj sa bojim, aj nechcem uz menit. mam to polovybavene, aj ked...pri porode jeden nikdy nevie. je to sialene, ze zrusili tu nemocnicu v Sali. teraz tu v GA nemaju dost lekarov.
aha, tak ak vyslovene nemusis mat nikoho vybaveneho, tak je to o inom - nevedela som. ja sa s mojim porodnikom stretavam od zaciatku tehu, a verim mu. aj ked samozrejme, ako to bude s porodom, to nikdy nemas 100% iste.
@klaudialip a jeje ze 22.00, no to ja by som od druhej v noci potom strasila po byte asi 😀 s mojim super rezimom 🙄
a baby tych vloziek do porodnice ste kolko nakupili 😖 ja sa chystam kupit to na buduci tyzden, tie ultra super sexy dierovane gatky uz mam, aj ked pre istotu si zoberiem aj normalne, lebo si to dajak vobec neviem predstavit 😕 a v tej lekarni ktora uz ich mate, su aj nejake rozne, alebo to je ze jeden druh 😒
@sofhia Tento strach ma z nas asi kazda prvorodicka,aj ja sa toho strasne bojim,pretoze tiez nemam nikoho tak blizsie seba,mam svagrinu ale ta pojde robit a zase stale niekoho otravovat je mi trapne.
MM mi hovori ze neboj zvladneme to,vacsinu ta naucia v nemocnici a potom si nejako poradime.
Moje mimco tiez bolo hore v noci ale potom sa jej to prehodilo,vecer od tej siedmej do deviatej je velmi aktivna,ale kym idem spat tak je uz kludna. Som rada,bo som citala,ze vraj ako babo sa hybe tak taky rytmus spanku bude mat aj po porode,tak uvidime 😀
No a co sa tyka toho spania s babatkom,ja sa toho tiez bojim aby spalo vedla mna.Kamoska spala s malym vyse troch mesiacov a potom s tym mala problem,ked ho dala do postielky,ani nie tak s krpcom ale ona si nevedela zvyknut ze ho nema pri sebe 🙂
Ja mm asi ani nebudem mat pri sebe,ten mi hned povedal,uvidim ako to bude jednu c dve noci,ale ked bude plakat tak sa stahuje do druhej izby aby sa vyspal
@sofhia mozno budes spokojna,niektore mamicky boli,ale vacsinou iba tie kt.boli na nadstadartke.a uvidim ako dopadnem.Ja som teiz chcela svojho dr.bo mu doverujem,ale to este nie je iste ci tam aj stihne prist.tak som sa to rozhodla neriesit,ved kazdy je povinny ma odrodit za to su plateni
@klaudialip moj mm sa tesil ze si zoberie tyzden dva dovolenky, ale ako na truc ma od septembra novu robotu a k tomu ma na starost hned otvaracku restauracie, takze ked bude obcas o osmej vecer doma, tak budem rada. Ja mam velku vyhodu, ze byvame nad svokrovcami. Ti su sice tiez v robote, ale okolo druhej tretej popoludni su doma. U nich mam skor strach, ze sa budu angazovat az priliz 😀 .
Jaj no, co sa spanku mimca tyka, tak to bude hruza, lebo moje krpate breakuje po brusku vecer. Ako pises okolo tej siedmej, ale toho to neprejde niekedy ani do jedenastej. A dnes som bola na vecku asi o piatej rano a od vtedy mi nedal kludne spat. Sice nebreakoval 🙂 , ale mal sa potrebu natahovat a to mi robi cely den. Svokra sa uz smeje, ze takeho jedneho sme tu uz mali a to bol moj mm, ten straasne nechcel spavat. ☹
A mm urcite nebude so mnou a s babatkom spat v jednej izbe 🙄 , to je taka tradicia v okruhu nasich znamych 🙂 , chlapci sa potrebuju vybuvat. Ale doprajem mu, bude mat na starost cca 70 ludi a na to by som sa aj ja potrebovala vyspat. A ked bude drobec plakat, tak to bude pocut aj cez troje zatvorenych dveri a nie to cez jedny 🙂
@klaudialip no ak sa na tu nadstandardku dostanem - zaujem je obrovsky. stale zvazujem, predsa je to dost penazi, ale na druhej strane, mohol by tam byt so mnou manzel, a tak by aspon od zaciatku pochyti ako sa treba chytat malej.
no radsej nad porodom zatial nerozmyslam. aj ked...od vcera zvazujem tu masaz hradze.
@majulienka333 tie porodnicke vlozky som si kupila cely balik, to je tusim 20 kusov, stali ma 1,38 co je smiesna suma. Ani som sa nepytala, ci sa to da kupit na kusy a lekarnicka mi to neponukla. Ked si to tak zoberies, ze cistenie trva tych 5 dni, tusim, ak nie tak ma opravte, tak to bude mozno aj malo, lebo to by boli 4 kusy na den.
babenky nebojte sa toho čo sa udeje po pôrode .... všetko bude v pohode ono to príde tak samo, určite sa vyskytnú nejaké problémy ale poradíte si či už si s niekým pokecáte cez telefón alebo cez internet, vždy sa niekto nájde .... ja som mala tiež problémy s prvou dcérkou, a nemala som nikoho na blízku, či už rodičov alebo kamarátky ... takže fungovala som cez telefón.. ak som si už nevedela dať rady ... Moja prvá dcéra mala reflux, takže sme mali od začiatku problém s grckanín stravy vo veľkom množstve .... bolesti bruška a všetko s tým spojené, plač, .... ale ubehne to veľmi rýchlo tie prvé mesiace a potom to je už v pohode, musíte myslieť pozitívne ... 😀
dnes je nu nás krááásne počasie, slniečko svieti od rána , tak som dnes stihla umyť okno na spálni aj v obývačke .... musím sa pochváliť 😀 😀 lebo sa mi akosi už nič nechce .... a rovno pod oknami máme veľké kolotoče ... keďže je u nás jarmok , to bude 😝
@kraviatko umývanie okien? No neblázni. Ja som okna umyla v celom dome asi v júli a mala som dosť. Teraz by ma k tomu neprinutili ani za milion 😉 . Počkajú do vianoc a to ich z vnútra asi len pretriem. 😵 Ja mám na upratovanie vlastný názor a toho sa držím a dúfam, že sa ho aj držať budem 🙂
@sofhia
@ponyxx no ale už sa cez ne nedalo pozerať 😀 😀 také boli zafúľané 😀 😀 , no ja sa doma totiž celkom nudím, ráno vstanem, dám dcéru do škôlky, troška poupratujem, čo to navarím.... a potom ... nič , som na nete, alebo pozerám telku ... takže dnes sa mi akosi chcelo lebo je vonka naozaj krásne počasie .... asi by som to mala využiť a ísť sa poprechádzať ....

@bamarama82 jooj ja z ovocia este viac vyhladnem 😒 😒 a neskusala si si varit dvojake jedlo v mensich mnozstvach ? ja od kedy som tehotna a jem ako srotovnik varim vzdy nejake jedlo + polievku =ale ja vo velkych davkach 😀 😀