icon

November 2010 - a ja budem mamou

monika0001
25. feb 2010

Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂

ponyxx
7. okt 2010

no tak to si ja radšej na obed pospím 🙂 , už teda žehlim vecičky a každý deň si postupne periem a na druhý deň žehlím a tak...no stress, 😎 mám výhodu prvorodičky

majulienka333
7. okt 2010

@ponyxx owkej, tak ja som tiez rozmyslala ze jeden balik, bo vraj tie co rozdavaju v nemocke su aj tak najlepsie, alebo teda v tom nepohodli najpohodlnejsie, tak uvidime
@sofhia dik, dobre ze si napisala, ze su aj nejake druhy, to ja by som hned prve co by mi teta v lekarni podsunula kupila, tak budem sa na to pytat 😉

sofhia
7. okt 2010

@kraviatko jeeej skoda, ze si tak daleko. by si prisla aj k nam mi pomoct so vsetkym moznym 😉 my mame ciastocne resty, kedze ked sme mohli sme vypadli na bicykle doteraz, alebo niekam isli na vikend. tak nasa povala je proste skladisko vsetkeho mozneho, mam aj na plane roztriedenie papierov vsetkych moznych...som chcela cez vianoce, ale nedokopala som sa k tomu, a potom...velmi sa tesim, chcem drobcovi vyzdobit izbicku, tak mu hackujem deku, a chcem spravit dekupazou obrazky, a mozno aj kvetinace... nudit sa nikdy nenudim... aj sa tesim, ze budem varit, a hadam, aj dake prechadzky este stihneme...

kraviatko
7. okt 2010

@sofhia no, no, no, zase povala sa mi upratovať nechce 😀 😀 😀 , ačo jeto tá dekupazou metóda na výrobu obrázkou ????

sofhia
7. okt 2010

@kraviatko servitkova technika - velmi jednoduche a efektne...na kvetinace, drevenne krabicky....ak ta zaujima viac, pozri si www.artmama.sk, mna to chytilo pred rokom, ale odkedy som tehu, tak som sa tomu nevenovala, ale kym nie je mala na svete, chcem to este vyuzit.

kraviatko
7. okt 2010

@sofhia ok, dik za link pozriem, možno ma to chytí tiež 🙂 , a budem mať o zábavu do pôrodu postarané 😀

kraviatko
7. okt 2010

@ponyxx moja spacia hodinka prichádza od 14. do 15.00 🙂 , akosi to na mňa príde ....

ja už mám vecičky opraté aj ožehlené z minulého týždňa .... teraz akurát dokupujem nejakú kozmetiku a tak ...

mikailla
7. okt 2010

Ahojte baby, skuste mi poradit, kupili by ste si zupan do porodnice na jeden den a viete ze uz ho potom nevyuzijete ? Baby mi radili ze sa zide,nuz na jeden den .... 😒 😒 😒

scrabble
7. okt 2010

@mikailla Ak to doma nepoužívaš tak to si radšej skús požičať od niekoho..... 😉

scrabble
7. okt 2010

@ponyxx No, to čistenie po pôrode je veľmi individuálne, môže trvať aj niekoľko týždňov a intenzita sa môže tiež trošku meniť. Ale veď ti môže potom manžel dokúpiť.

weverka11
7. okt 2010

ahojte, ale ste sa vcera rozpisali 😀 ja som teraz prisla domov, mam doma manzelíka, tak sme boli na kavičke, na obede a po obchodoch... Som sice unavena jak svina, ale pekny den s manzelom stojí za to 😉 A este mi kupil aj cizmičky - takze ani ta unava mi tak nevadí 😀 😀

@mikailla co sa tyka tej teplej vane, mne to straaaasne pomáha, aj ked mam tvrdnutie bruska, alebo nejake stahy blbé, aĺebo ma chrbtica bolí, tak si tam nachvilu sadnem a potom mi to prejde - ved práve, uvolní sa svalstvo a mne je potom strasne lepsie...Inak sestricka na predporodnom nam tiez hovorila, ze pri tych falosnych kontrakciach a pri tvrdnutí bruska treba do teplej vody a ked to neprestane ani potom, tak do nemocky 😒 tak neviem....

klaudialip
7. okt 2010

Bambulky a to si kazda kupuje porodnicke vlozky?ci ako sa to vola?ja som myslela ze stacia obycajne,aky je v tom rozdiel?takze dva baliky,a da sa to zohnat v lekarni?

U nas je tiez dnes krasne,slniecko od rana,skoda ze este nemam malinke,uz by sme boli na vychadzke,teraz musim len cakat a dufat ze ked prideme na svet bude take pocasie tiez sem tam,aby sme sa isli pochvalit svetu 😀

Neviete mi poradit nejaky dobry osvedceny recept,co urobit z bravcovej panenky?

weverka11
7. okt 2010

@klaudialip tie porodnicke vlozky su bez lepiaceho pasika a su viac priedusné, aby sa lepsie hojili rany. Ja mam tiez dva baliky, keby nieco, manzel lahko prikupi, ja som kupovala v lekarni...
aj u nas je krasne, tiez som myslela na tu prechadzku s kočíkom 😉 jé to by bola paráda... No neviem ci v tom novembri bude takto, to tazko...

bamarama82
7. okt 2010

@klaudialip medajlonky urob, mnam mna, s nejakou fajnou omackou a k tomu zemiaciky
@mikailla juj ja bez zupana ani na krok, mam taky ten hruby lahky chlpaty, neviem ako sa to vola, a babusim sa do neho stale doma, po kupeli, pri pc vecer... taky moj verny kamos ruzovy to je. u nas stoja v akcii v kauflande 10e tak ak mas niekoho kto ti ho kupi alebo donesie tak by som to urcite urobila, lebo 10e je nic

bamarama82
7. okt 2010

@majulienka333 u nas v lekarni mali len 1 druh poporod. vloziek a nohaviciek, mali tie samu vlozky a gature len sietkovane na kusy, ale zdaju sa mi byt fajn. vlozky 1,30 tusim a 1 gatky 1,10. a muzovi sa lubili 😀

sofhia
7. okt 2010

koceny kolko tych gatiek ste kupovali poporodnych?
a co stahovacie gatky? tie neviem kde najdem...

kraviatko
7. okt 2010

@sofhia no ja žiadne ani tie ani tie .... zatiaľ ... a asi si ani nekúpim ... pri prvom som mla 3 ks tých sieťkovaných .... ale nič moc, teraz si pribalím klasické ale čisto bavlnenné o číslo väčšie aby mi neboli tesné a vložka sa tam pekne zmestila ...

kraviatko
7. okt 2010

@klaudialip ja nemám kúpené tieto vložky ale obyčajné 2 balíčky .... a mala som obyčajné aj po prvom pôrode a stačili mi

sofhia
7. okt 2010

@kraviatko v nemocnici mi povedia, ake si mam doniest? ked som sa pytala na zoznam dali mi taky vytlaceny, kvazi reklamny firmy Aventis... mna lakaju tie bavlnene tiez, ale niekde som citala, ze v nemocke nemohli mat ziadne...co mi pride uplna hroza, behat len s vlozkou...

kraviatko
7. okt 2010

@sofhia no to teda neviem ako je to skús sa predsa len spýtať v nemocini či môžeš mať bavlnené .... ale ja v tom problém nevidím ..... tak či tak keď Ti bude lekár kontrolovať hojenie musíš si dať dole sieťkované alebo bavlnené,možno tvrdia že výhodu je to že tie sieťky sú priedušnejšie, ale ak si vezmeš väčšie tie bavlnené, nevidím v tom problém.....

ponyxx
7. okt 2010

kamoška gatky nosila aj ked ich zakazovali a pred vizotou si ich dala dole a bolo. 🙂 Nikto nic nevedel 🤐

kraviatko
7. okt 2010

@sofhia a čo sa týka zoznamu, tak ten nemám ešte ani ja .... 🙂 dnes som síce bola v poradni ale zabudla som si ho pýtať 😀 v poslednom čase mám akúsi "sklerózu" 😎 , hlavne ma zaujíma, či potrebujem príbor, a nejaké oblečko pre bábatko počas pobytu v nemocnici, lebo prvú dcéru som rodila v BA a tam som nepotrebovala ani jedno ani druhé, ale čo som čítala niekde na internete o nemocniciach, tak to treba .... musím si to zapísať a opýtať sa 😀 😀

ponyxx
7. okt 2010

mám otázku za sto bodov, lebo ja už som z toho totálne vypatlaná. Materská sa dostáva podľa počtu dní v mesiaci alebo podľa počtu pracovných dní v mesiaci.... ☹

klaudialip
7. okt 2010

@ponyxx mne sa zda ze podla pracovnych dni

majulienka333
7. okt 2010

@mikailla ja by som Ti tiez poradila asi poziciat od niekoho, ked len na tych par dni, ja tiez bez zupana nevydrzim, len moj je kratky, tak si chcem kupit do nemocnice ten dlhy chlpaty 😀 ale ja ho urcite vynosim aj potom...
@sofhia ja mam 2oje dierovane gatky, styl take krataskove, lebo som videla aj take ze klasicke a potom este take co vyzeraju ako papierove 😒 no ale teda ja som to radsej muzovi ani neukazovala 😅 mne samej je to nesympaticke...a tie stahovacie nohavicky by som tiez rada kupila, ale tiez ich neviem nikde zohnat, mam tak akurat stahovaci pas, ale ten nie je zo sk 😖

klaudialip
7. okt 2010

Mam stale na nieco chut a neviem na co,rozhodla som sa ze si urobim dobru krupicnu kasu,mozno ta moju chut uspokoji 😀 😀 😀 😀

klaudialip
7. okt 2010

a vsetky si kupujete tie sietkovane nohavicky?ja ani neviem o ake sa jedna.mne mama povedala ze normalne bavlnene mi stacia ze nepotrebujem nijake speci

kraviatko
7. okt 2010

@ponyxx podľa kalendárnych nie pracovných

ponyxx
7. okt 2010

no baby tak sa dohodnite 😀

mikailla
7. okt 2010

@scrabble @majulienka333 - rada by som si pozicala,ale tu v UK nemam zivej duse... nemam od koho 😖
@bamarama82 - vidis tak ty to vyuzijes,ja nie, nasla som najlacnejsi za 500 este slovenskej koruny,co by som vedela za to kupit nieco co vyuzijem.
Ale dakujem vam,ze sa snazite poradit,stale neviem 😖
@weverka11 - tak to je fajn,ze ti to pomaha,sama poznas svoje telo najlepsie 😉 😉 ja nemozem ani horucu sprchu na bolavy chrbat 😠