November 2010 - a ja budem mamou
Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂
@weverka11 ved hej,ale ja co som kupila tento ten nie je az taky tenky.ale ved to je jedno 😀
kazda kupuje ine,nie?
a to uz vacsina ma z vas zbalenu tasku?ja este ani vecicky nemam oprate,bo nemame peniazky na vyse tak cakam kym mi pridu peniaze z PN.o tyzden a pol nastupujem na MD tak mozem robit
@klaudialip neboj ja nemám zbalenú tašku 🙂 , len si pomalinky chytám čo asi potrebujem a ukladám na komodu, v ktorej mám vecičky pre malú .... takže nemám ešte všetko pre seba ... 😀
@jenta nie chodím k svojej gynekologičke na poliklinike čo je hneď vedľa nemocnice .... no mne z tej ceny prišlo celkom nevoľno ☹ , zdá sa mi to dosť prehnané, viem že v BA stojí epi 100 eur aj to je dosť ... no ja tiež neznášam bolesť, pri prvej dcére som mala epi ..... a teraz uvidím ako čo bude prebiehať ... ináč ma dosť zaskočilo, že si epi platíš až po pôrode ... teda v BA to bolo tak že som si ju musela zaplatiť vopred ... a ak by som ju nevyužila tak pri odchode z pôrodnice by mi vrátili peniaze.... aby sa im nestalo, že si ju dajú pichnúť mamičky ktoré na to nemajú a potom to nezaplatia .... ale že v žiari to dopredu neplatíš ...
@kraviatko to som rada ze nie som sama 😀 a to si uz vo vyssom stadiu.ja este neviem co zbalit,mam to napisane a co sa tyka oblecenia pre babo,tak mam vsetko zakladne,este chybaju mne nejake veci a nieco z drogerie a mam komplet.uz aby som to mala,bo potom budem aspon kludnejsie spat ak by sa nahodou nieco stalo
este ani postielku nemam doma,mam ju dostat od maminej kamaratky,oco by mi ju mal priviezt domov cez vikend.manzel ju este bude musiet zlozit a namalovat a potom si tam dam baldachyn a pod.uz sa neviem dockat
kupovali ste si aj kolotoc nad postielku?ak ano,aky?s umelymi alebo plysovymi postavickami?a v akej cene vas vysiel?
@klaudialip no ja postielku už mám asi mesiac, lebo som ju požičala jednej známej a tá mi ju teraz vrátila, tak už ju máme v spálni, no a kolotoč nemám, pri prvom som mala taký s umelými postavičkami aj to hralo, ale ani neviem kde je asi som to niekomu darovala, a teraz som nový nekupovala .... ja som ani ten prvý nejako nevyužila... je pravda, že keď bola dcérka väčšia tak 3 mesiace a viac tak sme jej ho púšťali ale už si to akosi nepamätám či ju to zaujímalo alebo nie 😅
@klaudialip ja mam z lidlu s plysovymi pimprlakmi, stal tusim 13,14e, a za tu cenu sa mi oplatil. aj sa mi paci. vid moj album
@bamarama82 je pekny,ja som pozerala v detskych obchodoch a tam stal 20 eur najviac 26,bojuzial lidl je od nas daleko,ale este pobeham aj ostatne obchody a uvidim kt.mi padne do ocka a v akej cene
@kraviatko hej??? Takže v Žiari sa platí až po pôrode??? Tak to je super, lebo ja ak to budem zvládať, tak by som išla bez nej 🙂 Inak už som ti poslala do IP ten zoznam. Chvílu to trvalo, lebo naša psica si zmyslela, že chce ísť von 😀
@weverka11 no veru, to aby si fakt rodila cez týždeň 😀 To som ešte teda nepočula o takomto rozdelení. Ale asi tých 60€ ide anesteziológovi, že je v pohotovosti cez víkend. Som počula, že v niektorých nemocniciach ju ani cez víkend nedostaneš, lebo anesteziológ robí len cez týždeň 😒
Baby, ktoré máte psíkov, ako budete riešiť venčenie a celkovo so psíkom, keď to na vás príde??? My máme ročnú yorkshirku, ktorá sa pýta každé 4-5 hodín von, tak neviem čo s ňou, bo manžela chcem pri pôrode 😕
@klaudialip my sme kúpili kolotoč Ocean wonders aquarium (mám ho v albume). Má také plyšové tri rybky, hrá a svieti také rôzne veci na strop. Kamoška mi ho kúpila v UK, bol v akcii z 36 libier an 17libier. No nekúp to 😀
@sofhia - aj tak som rozmyslala,ze nejaku mikinu vezmem namiesto zupanu,to sa mi vidi ako dobry napad.... 😒 @jenta - noo to je tiez pravda,ze mozno ze by sa mi zapacilo nosenie zupanu,ale kedze bude babatko v byte budeme vykurovat o106 tak budem asi najskor behat v spodnom pradle 😀 😀 😀 @bamarama82 - ty si sa pytala na ten dudlikovy,nedam nan dopustit,ukazuje narovnako ako ortutovy a ortutovy je najpresnejsi minule davali reportaz o nom,ze je najvacsia smola ze ho stiahli z trhu 😒 ja mam nastastie aj ortutovy a budem ho chranit ako oko v hlave...
ahojte, za ten dudlíkový teplomer...sestrina malá bola naučená len na jeden tvar cumlíka a ten teplomer cumlíkový do úst nie a nie dať..za každým ho vypľula..nemal taký tvar ako jej ostatné cumlíky... 😝 tak ale u niektorých detí je jedno aké dudlajú cumlíky..je to u koho ako 🙂
@mikailla to som si aj ja myslela, že budeme kúriť o sto dvesto, keď budeme mať miminko. Aj som stresovala, že ako ja budem spávať vo vykúrenej spálni, bo ja mám radšej chladnejšie, ale švagrina mi vravela, že miminkám vraj stačí, keď je v izbe aspoň 18 stupňov 🙂 Ale tak my máme aj teraz zhruba 20-21 stupňov v byte, tak to nebude také hrozné. Akurát dnes o tom dávali v telke, že slovenské byty sú strašne prekurované a že slováci si nevedia šetrne zakúriť.
@kraviatko dúfam aj ja, že je to tak. Ale asi má prehľad, keď má pôrodnicu hneď pod nosom 😉
@mikailla presne ako si napísala, je to myslím individuálne u každého bábatka 🙂 Jasné, že keď bude mať studené ručičky, noštek, tak prikúrime, veď si nenecháme malého zmrznúť. Uvidíme, čo sa mu bude lúbiť, aká teplota 🙂
Bože ja už by som ho chcela mať na rukách a mojkať sa s ním. Už sa teším, ako krásne to bude voňať v celom byte, taká tá babätkovská vôňa 🙂
@jenta ja sa tiez na jednej strane tesim ako budem babatko drzat a bozkavat na druhej strane som taaak nestastna ze to tak strasne rychlo leti ☹ ☹ nechcem sa zobudit jedneho dna a zistit ze uz chodi do skoly 😔 😔 😔 mne to tehotenstvo tiez tak leti,ze uz vobec nechcem pozerat aky tyzden som a kolko dni mi ostava...... fnuuuk.... len nedavno sme s drahym zacali "napustat" 😀 😀
@weverka11 tak to bud rada, ze ti ju vobec cez vikend pichnu, zial bohu u nas je vraj problem s anesteziologmi, ze ani cez tyzden v normal. prac cas to nemas iste...
@klaudialip co sa poznam, tak budem balit tasku tak o tyzden, dva...ak vobec, asi budem mat len veci na kopke. resp. 2 kopky - pre mna a pre male. ved nemam este 3/4 veci kupenych pre mna a pre male plienky jednoraz + treba mi oprat navlek na vajicko + obyc. plienky.
ja prave rozmyslam, ze tu kefku na vlasky, ani detsky teplomer kupovat nebudem. asi si prejdem ten zoznam co uvadzaju pre babo este so znamou, kt. je detska lekarka, aby som fakt nekupovala veci, kt. nevyuzijeme.
@jenta dobra otazka - co so psom, ked to na nas pride,...aj ja chcem manzela so sebou, hlavne ak by to trvalo hodiny. dobre ze si to nacala. akurat ma napadlo dohodntu sa s niekym znamym, ci s rodinou, kt. doverujete, aby vam ho vyvencil. nasmu sice staci cikat obcas ked je skaredo raz za 10 hod, do dazda sa mu nechce .... no...ak by porod trval dva dni...tak neviem. aj ked na druhej strane, otazne je, ci tam manzela 2 dni so mnou nechaju.....
jezis, nechcem na to zatial ani mysliet. zatial naivne dufam, ze to, ze ma uz 2. mesiac bolia kosti a cely podvozok znamena ze sa telo pripravuje na porod.... 😉 citala som tu aj taku temu, ze dedicnost porodov....a ze vraj to neplati uplne. tak tomu sa tesim, a v to dufam, nasa mamina mala s nami co robit.
@sofhia fuha co so psom,,, tak to neviem, budem volat mamu nech pride 100 km ku mne pre psika
@bamarama82 no ja, čo sa týka tej našej psiny, tak dôverujem jedine mojej segre, ale tá býva v Dubnici 😒 V Handlovej nemáme v podstate nikoho, švagor v Prievidzi má malé bábo a švagriná má alergiu na psov. No a u svokrovcov by som ju nenechala ani tri hodiny samú 😝
@sofhia no ona keď je sama doma, tak vydrží aj 7-8 hodín a v noci aj cez 10. Tak dúfam, že ma to chytí v noci 😉 Ale máme nových susedov v pohode, tí majú čivavku, tak keď tak, by sme ich poprosili, či by s ňou nevybehli. Ono jej inak stačí 5 minút vonku a keď prší, tak je hotová za 10 sekúnd 😀
A čo sa tej dedičnosti pôrodov týka, ja som sa pýtala cez víkend mamy, že koľko so mnou rodila. A ona že, do pôrodnice išla o polnoci a ja som sa narodila 11.10, takže to ma moc nepotešila 😒
@jenta a ako ste sa ocitki v handlove ked tam nikoho nemate?
@bamarama82
@jenta
manzel zatial inak zartuje, co sa nasho psika tyka, ze ho vyholi do hladka, vydenzifikuje, da mu tu sestersku ciapocku na hlavu...a budu so mnou pri porode vsetci 😀 ...ze by sa zisiel na prehryznutie pupocnej snury.
sice sama neviem ci to vobec zvladne do konca on sam...ale aspon na zaciatku ho tam chcem mat, pri tom krvavom finale tam byt nemusi.

@kraviatko ok tak to opíšem z facebooku a pošlem ti to do IP 🙂 Ja som sa tiež rozhodla pre Žiar, lebo to mám z Handlovej najbližšie, plus mám takú nejakú averziu voči Bojnickej nemocke 😒