November 2010 - a ja budem mamou
Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂
@sofhia no to mi povedali hneď pri výsledkoch na gynekologii, že mi musia dať antibiotiká pri pôrode aby sa nenakazilo bábatko .... takže som to vedela, no ale mne sa zdá, že tohto streptokoka zisťujú v 36 týždni aspoň si myslím, lebo aj pri prvej dcére to bolo v tomto týždni, ale je to bežný bacil ktorý tehotné ženy mávajú a vyskytuje sa u 70 % žien takže v pohode, bez stresu ..... no možno máš teraz nejakého bacila aj to je bežné v tehotenstve, ja som mala tiež v 29. týždni a predpísala mi také vaginálne guličky a už to bolo v pohode ... takže tak...
a čo sa týka spánku, ja tiež spávam raz na pravom raz na ľavom boku, prevaľujem sa ako veleryba ... 😀 mne sa na chrbte zle spí .... musím len na boku, a či to škodí to neviem, nečítala som to ....
@sofhia ja musim zaspavat na chrbte kym sa malinke upokoji, lebo ked si lahnem na bok tak mam o stuchance postarane 😀 . Mám pod hlavou veľký vánkúš + malý, takže zaspávam v poloľahu a tak napol boka. Si pod zadok podložím perinu, aby som bola aspoň trochu vytočená do strany a tak sa mne aj babatku najlepšie zaspáva. Do rána už ležím krížom krážom 😀 , ale zaspávať musím tak. 🙂
Inak dievčence fakt škoda, že zrušili tie ortuťové teplomery, lebo čo budeme tým našim krpcom "strkať" do dupky keď ich zapečie? Cumlíky? 😀
no tak to radšej oprášim náš starý "ortuťovník" 🙂 Niekde sa povaľuje v šuflíku...
píšem do zoznamu - kúpiť 🙂
baby do tej rekt.trubicky sa fuka? je to pravda?
@bamarama82 fúka ???? a načo ? neviem o tom že by sa do nej fúkalo ... namočíš ju do oleja a šup do zadočku troška pokrútiš aby sa uvolnili vetry a keď tam je trvdšie hovienko tak s tým olejčekom na hadičke ho pomastíš a potom sa môže vykakať ..... 😀 pekná teória čoooo, len v praxi to je niekdy ťažšie
@kraviatko je netusim len som to pocula...
@bamarama82 no neviem nechcem tvrdiť na 100 % že sa nefúka, ale zdá sa mi byť nelogické fúkať bábatku do prdelky 😀 😀 😀 , nemýliš si to náhodou s odsávačkou soplíkov ??? lebo je aj taká starší typ, čo má takú hadičku podobnú tej rektálnej a takú banku, ale to nefúkaš ale ťaháš do seba ...
bože baby,,ja to ani nepoznám tú rektálnu hadičku,,,mne to príde čudné ale asi je to potrebné,,,ja už teraz mám hrôzu že mne budú robiť klistír pred pôrodom,,príde mi to čudné,,ale čo už,,toho sa hadam viac bojím ako samotného pôrodu 😅
mne kolega hovoril, že ich malá sa nevedela aj pár dní vykakat tak jej začali dávať gutalax dáky pre deti,,a ze teraz jej ho dávajú pravidelne kazde rano v mliecku,,hm,,pride mi to tiez cudne,,som mu hovorila ze ked jej to potom vysadia ze potom sa uz narmalne ani nevykaka,,,a ze im to takto vyhovuje a lekar nic nepoveda,,a teraz má malá pravidelnú stolicu. tak uvidím ako dopadneme my.
nemylim si to len som to pocula, nrtvrdim ze je tak...boze chran. a citala som ze nir je dobre pravidelne na to dieta ucit lebo si na to navykne a bez toho sa uz ani nevykaka. takze s rozumom.
@peha81 klistir-toho som sa pred operaciou tiez najviac hrozila, ale dalo sa, coho sa skutocne stitim je cievkovanie, fuuuuj
no určite tú hadičku treba používať keď už si neviete rady so zápchou a nie stále keď nekaká 1 deň, treba vyskúšať masáž bruška a tak ... no keď nekaká 2-3 dni, plače a krčí nožičky, asi je tam problém, tak sa nebojte použiť túto hadičku, myslím že každé bábätko má problém so stolicou, niektoré viac niektoré menej, ja som ju používala keď nič iné nezabralo.. mali sme aj rôzne kvapky a tak ...
@peha81 myslím že klistíru sa nemusíš vôbec báť .... keď si ja spomeniem na prvý pôrod, tak si ani nepamätám kedy mi tá sestrička strčila do zadku tú hadičku 😀 😀 , bola som celkovo nervózna v strese, že čo ma čaká takže ani neviem, len ma poslala do sprchy aby som išla najprv na wecko všetko dať von a potom sa poriadne umyť 😀
@sofhia ahoj sofi, aj ja sa furt prevalujem, niekedy aj 5x za noc nez zaspim. a niekedy sa v noci zobudim na to ako spim na chrbte a ani nechcem, ale nejako podvedome tak asi zaspim alebo čo. ale ked si tak lahnem sama, tak ma tlači brusko, takze nie je mi tak moc dobre. len sa niekedy v noci zobudim v takejto polohe na chrbte a potom mam vycitky kvoli mimi. a uz sa ani bohvieako nevyspim. minule mi pomohlo male cierne pivo, ale len raz. viac krat nie, tak to asi nebolo tym pivom 😒
@bamarama82
@sofhia ahojte kočky, čo sa týka havina, tak naša pudlica bude mať na vianoce 2 roky a miluje deti 🙂 dokonca ked u nas spala neterka a v noci začala mrnčať, tak k nej dobehla, lahla si k jej hlave, malá ju objala a zaspala - no úžasnéé 🙂 Horšie je, že som v detskej spravila take miesto s kreslom a vankúšmi na kojenie a naša Belka si ho zvolila za svoje ležovisko, cely den tam prelenoší a aj celú noc prespí, takze z nej budeme mat asi chúvičku 😀 jediné čo mi vadí je, že strašne šteká, ked k nám niekto ide, zazvoní, alebo aj ked manžel odomyka dvere. ked mi zobudí bábo, tak ju asi dorazím! 😠 ked budem v porodke, bude u mojich rodičov, kedže byvame v jednom meste a belka tam niekedy chodí na prázdniny - 😀 takze tam je zvyknutá, ale tiez chcem aby bola doma, ked mimi privezieme z porodky a hned si ho očuchala.
@kraviatko zatiaľ žiadnu, ale plánujem tú čo si spomínala s tou dádobkou na soplíky. Má ju aj švagrinka a odsáva ňou soplíky aj druhému krpcovi. Príde mi praktická, tie hadičky nie sú hrubé a najmä vieš regulovať silu ťahu. Ak ti dieťa plače, tak je to podľa mňa úplne jedno akú máš odsávačku, lebo bude bojovať a hýbať hlavičkou. Keď mal malý sopeľ a boli u nás, tak ju jednoducho vytiahla z tašky a šup ho, čo si napr. neviem predstaviť s vysávačom. To akože niekde na navšteve alebo u lekára budem pýtať vysávač, lebo potrebujem vysať sopeľ bábatku 🙂 ? A tá s tým balónikom mi príde, že má ten koniec moc hrubý, aby som ho pchala malinkému do nošteka. Ale každému poľa gusta , mne sa pačí najviac tá s dádobkou, neviem si pomôcť 😀
@bamarama82 ja ani neviem čo je to cievkovanie,,,,ale radsej ani nechcem vediet, ked si napísala fúúúúúúúúj,,teda dufam ze to nerobia pri pôrode,, 😅
@sofhia
@katka14 co sa tyka spania, tak to mávam strasneee, vcera som myslela ze umrem jak som zaspavala, strasne ma bolel chrbát, ale hroooozne, napriek tomu, som okrem cikpauzy, nejak o piatej rano, prespala celu noc, co sa u mna velmi casto nestava. taketo noci som mala od piateho mesiaca asi 4 ☹ inak som kazdu noc o tretej hore az do siedmej/osmej a potom este tak na 1-2 hod zaspim... ja spavam na bokoch a paplon medzi nohami,ale aj na chrbte som posledne noci spala...
@ponyxx no ja som mala aj mám tú balónikovú, ona má dva nádstavce taký tenký a potom hrubší, no neviem ale bojovala som s tými soplíkami vždy .... akurát tá na vysávač že vraj perfektne odsaje všetky soplíky ale mne sa to tiež veľmi nepáči, kamarátka to má a keď som bola u nej na návšteve, jej dcérka mala asi jeden mesiac a ona vytiahla ten vysávač ... bože šak som sa aj ja zľakla a malá tiež to začalo hučať ale v pohode jej vysala tie soplíky, a keď mi povedala, že to používajú aj v noci keď treba ..... 😕 no tak to je iná šupa 😀
@weverka11 ved to, ten stekot - nas sa tak domaha ked vonku stekaju psy a on chce stekat s nimi, alebo obcas, ked niekto ide...len dufam, ze pomoze, ked par krat na neho budem zla...aj ked..no on je obcas proste maly divoch.
no na druhej strane si myslim, ze nie je dobre byt neskutocne potichu ked bude drobec spat, vraj je lepsie vytvarat prirodzene prostredie. ja mam aj kosik prenosny na spanie, tak rozmyslam, ze budem malu prenasat kade tade v nom po dome, aby nespala vzdy cez den na tom istom mieste, aby sme s nou nemali problem, ked pojdeme na vikend niekde mimo. kamoskina mala ma 5 mesiacov, a strasne reve, ked pride na nove miesto. tomuto sa chcem vyhnut.

kocky, neviem ci sa to tu riesilo, ci nie, ale ako spavate? potrebujem inspiraciu ☹ ja bud na lavom alebo pravom boku s poduskou medzi kolenami....dnes po tom nocnom krci som mala potrebu sa vyrovnat, a lezala som na chrbate bez vankusa, ale bojim sa tak spat, lebo som citala v knihe, ze to nie je dobre pre dieta, a ze vraj sa moze vo vyssom stadiu tehotenstva aj zadusit... no bola to kniha, a vyssie stadium nebolo presnejsie specifikovane. viem, ze je to blbost, ale uz ma nebavi prevalovat sa z boku na bok.