November 2010 - a ja budem mamou
Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂
@mikailla mas pravdu, aj mna uz to serie! ja robim to, co robi mne dobre, lebo si myslim, ze telo si samo vypyta co potrebuje. Preto jem to na co mam chut, pijem to co mi chutí, spím tak ako sa mi páči a hotovo... Najviac ma rozculuje aj tak to, ze take puče, čo chlastajú cele tehotenstvo a fajčia jednu od druhej, ani to mimi nechcú, žijú v špine a nehyg. podm. tak majú zdravé babatka a tie čo sa o seba starajú, všetko dodržujú a obmedzujú sa, majú samé problémy.... Svet je nespravodlivý
ja poznam velmi dobre jednu taku kravu, cele tehot. chodila s 5litr. sudkami vina v kabelách, fajčila, s malými deckami sedela aj do jedenástej vecera v senku a zas sa jej narodila zdravá krásna dcéra... bola som svedkom toho ako aj snou (uz mala asi dva roky) sedela o desiatej v bare zafajcenom a krmila ju pizzou, zrazu malá zacala plakat ako najatá a jej uzasna mama sa smiala, lebo ona jej dala pizzu s feferonkou!!!!!!!!! Kolkokrat jej mala v tom senku spala na kolenách!!! Suka jedna!!!
@weverka11 napisala si to veeelmi pekne a vystizne ! Je naozaj pravda,ze kazda zena by sa mala stravovat,chovat a soavat a vse ostatne ako sa citi,ved kazda ma iny organizmus... len ja sa akosi neviem toho drzat, sere ma ze ked idem nieco varit,davam bacha ci to mozem,ci tam davam bylinku ktoru mozem,ci neprekorenim,do teraz som pila iba diet vody (lebo original su mi sladke) no teraz musim aj na navsteve pozerat co mi naliali,lebo diet vody sopdobuju predcasny porod tad... az lutujem ze som sa teraz spamatal 😔 😔 ale napravim to pocas kojenia,nebudem uz citat clanky ale sama si najdem system a zistim co bude dobre a co nie....... 😔 😔
ja som sa pýtala na začiatku tehu doktora ze ci sa mam dako obmedzovat v strave, ze štiplave vylúčit a tak ,a on ze netreba,,vsak poznam zásady správnej výživy a ze čo neškodí mne, tak neskodi ani malému,,on si to aj tak prefiltruje cez pup.šnúru, a vezme si len čo mu vyhovuje,,,,ale bylinkove čaje ozaj nepijem,,som presedlala na ovocné,,ale do jedla zas daku tu bazalku dám,,všetkého primerane 😀
jáj, kočky konečne som oprala a vyvešala plienky,,taká som spokojná, že už... 😀 😀 ale zajtra druhá várka, bo uz nemam taky detský prások,,,,a teraz hor sa niečo uvarit,,,tak sa mi nechce,,,ale jest musíme 😖
@peha81 jeeeej no super, mna este plienky iba cakaju, uz som oprala skoro vsetky vecicky, len este musim pozehlit, ale ked mne sa tak strasne nechceeeeeee 😢 este si robim zapekany karfiol a po obede sa pustim do toho a mozno aj tie plienky este dnes zriesim 😖
čaute kočeny 🙂 taaak a my konečne dokončíme pre našu hviezdičku izbičku..mamka s ockom jej kúpia skriňu, aby jej mali kde podávať ďalšie vecičky....už sa veeeľmi teším a cez víkend sa bude dávať podlaha 🙂
tiež sa neodmedzujem v jedení, zjem všetko čo mi chutí, ale na vody si dávam pozor..žiadna cola, fanta, tonic a také podobné a ani bylinkové čajíky nepijem..len ovocné a voda mi aj tak nejako začala chutiť z vodovodu od začiatku tehu 🙂 ....aaaa konečne dnes si kúpim tú už spomínanú krupicu...ste toľko o nej tak sladko písali, že som na ňu dostala chuť a ja som ju nemala kúpenú, manžel sa tak zo mňa smial (v dobrom), že som chodila po dome taká zúfala, že nemáme krupicu ale dnes si dáme s bambulienkou 🙂
@majulienka333 ja som na tom podobne s plienkami 😖 ked si predstavim to ich zehlenie brrrr. Detske vecicky som sa radsej donutila vyzehlit hned na druhy den po oprani, za co som si nesmierne vdacna 😀 . Dnes som prala plachty a obliecky aj tie z hniezda, takze zajtra zase zehlenie. Vcera som prala deky, tak mam dnes od žehlenia pokoj. 😀
čaj si kupujem leros z lekarne pre tehotné na odporúčanie kámošky a mne teda chutí veľmi. Ovocné čaje boli pre mňa niekedy veľmi kyslé a pálila ma z nich záha 😖 .
Som nevedela ze dokazem spravit normalne krupicovu reformu 😀 😀 😀
Ja sa v jedeni tiez neobmedzujem,jem to na co mam chut alebo co na mna zmurka.Pocas celeho tehotenstva ani nemam extra chute,iba sem tam,najcastejsie to byva chut na salko 😀 a to mi babka hovori,ved to nemozes to ti len skodi a velmi priberes.a vysledok? uz aj ona minule priznala ze vyzeram viac schudnuta do tvare a ze vsetko mam v brusku a v nom 6 kilo a to neviem kolko vazi malinka.
ja mám tiež rada krupicu, ale aj puding, hlavne čokoládový ... mňam asi si idem urobiť ... 😀 , ja som sa tiež v jedle neobmedzovala a ani sa neobmedzujem, zjedla som vždy to na čo som mala chuť, či slané, sladké, štiplavé dokonca som niekedy podľahla aj mcdonaldu aj cole, ale s mierou .... no čo už prišlo to na mňa musela som si dať 😀 😀 😀 ,
@klaudialip ja mám napríklad počas celého tehu neuveriteľnú chuť na sladké až niekedy som na seba zlá, nemala by som toľko jesť sladkého, ale keď mne taaak veeeľmi chutí 😅 a mäso mi zasa nejako "smrdí" ale zjesť ho zjem a grilované ani nehovorím aké je chutnučké, mňam 😉
puding navarený ..... júúúj.... rýchlo nech troška vychladne aby som ho mohla zhltnúť 😀
@klaudialip ako 6 kilo ? pribrala si len 6 kg ?. tak ja mám za sebou do dnes krásnych 13 kíl plus 😀
@majulienka333 tak ja som sa nakoniec rozhodla urobit zapekané zemiaky plnené bryndzou a na to opečená slaninka,,,v živote som to nerobila,,ale našla som dačo podobne tu na nete a podla zásob v chladničke mi vyšlo len toto 😀 dúfam ze to bude dobré
o tom jedle,,ono je to teraz v podstate jedno čo jeme,,fakt ked nam neskodi štiplave tak neškodí ani malému,,mne len lekar hovoril ze kebyze mne je z toho zle, tak potom nie,,,no ale kebyze mi je z toho zle tak to nejem predsa 😀
skôr sa budeme musiet obmedzovať ked budeme kojit,,to mi bolo povedane ze ziadne citrusove ovocie, ani ziadne zo zahranici (banány, mango...) dokonca ani hrušky, že tie nafukujú,,,tak to budem jest asi len jablká,,,a ze ani kapusta, strukoviny, cibula, cesnak a vyprazané,,,no ozaj budeme jest iba mäso na prírodno,,,ale ved zistime samy co nasim drobcom vadi a čo nie 😉
ja som mala puding včera na večeru, ešte sme mali maliny v záhrade k tomu piškótky a na vrch sľahačka s postrúhanou čokoládou 😅 zožrala som dva poháre a to mám tehu cukrovku, ale keď musíš tak musíš 😀
@peha81 akurat vcera sa ma kamoska pytala ci nemam nahodou striekacku, ze nech si urcite vezmem do nemocky ked ide so mnou muz k porodu a dam si do nej vodu aby mi pocas porodu mohol aspon usta vlhcit a ze ked nemam, tak nech aspon latkovu vreckovku nech si vezme aby si ju mohol namocit, ze tuna nedovolia ani pit 😖 a ze budem to urcite potrebovat 😒 no akoze hlad bude asi to posledne co mi bude v momente porodu chodit po rozume, ale si neviem predstavit, ze tam mam rodit neviem kolko hodin bez vody ☹ ...no ale ukoncim to starym znamym...zvladli to tak ine, snad to zvladnem aj ja 😀
@mikailla nam cokoladu k porodu neodporucali, ale uz si nepamatam preco 😝 ale super mozu byt take bebe keksi, sak stale reklamuju, kolko maju energie, nie??? ja ich lubim, ale zasa len cokoládove 😀 asi by lekarov porazilo, keby si si tam doniesla zlepenák so sniclou, co 😀 😀 😀 😀
jeeej, akurat mi kurier priniesol tu hupačku pre mimi, uz som ju aj zlozila je uuuuuuzasnááááá, ovela krajsia ako na foto ja sa z tych vecí tak strasne tesííííím 😝 nemam doma baterky, hned by som si ju aj pustila, hlavne ake su tam pesničky a ako to húpe 😀
@majulienka333 ved tak, zvladneme všetko,,,ja neviem presne ako je to s tým pitím,,musím sa na to opýtat ked tam pôjdem,,,ale tiez mi to príde úmorné, že ti nedovolia ani napit 😒

@shofia - dakujem moja, budem sa setrit,dnes zatial v poho,sama sebe som nariadila kludovy rezim 😀 v utorok idem k porodnicke tak sa opytam,preco nemozu tehotne magnesium.
Aj ked sa musim priznat,ja uz mam PLNE ZUBY A PLNU HLAVU toho,co tehotne mozu,nemozu,musia..... az zacinam lutovat,ze som si tolko veci nastudovala,lebo to o 10 rokov budu tehotne zeny lezat 9 mesiacov v inkubatore,co nic nebudu moct.... aj v spravach v jednom kuse toto skodi tehotnym,reflex stale hovori o tehotnym co im skodi a brrr.