icon

November 2010 - a ja budem mamou

monika0001
25. feb 2010

Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂

mikailla
8. okt 2010

@weverka11 tak dnes mam na prd naladu ale toto ma rozosmialo az do slz 😀 som si predstavila ten snicel ako si vybalim zo sacka ako na dovolenke 😎 😎 ale tie nejake keksy suchare je dobry napad....

weverka11
8. okt 2010

@mikailla no to mne vzdy babka robila, bud sniclu medzi 2 riadne krajce chleba, alebo taku dobru, mastnu omeletu... ale bolo to parááááádne, mnam 😀

klaudialip
8. okt 2010

@kraviatko hej,22.septembra som mala 5,9 kila,ale teraz je urcite viac,ale ja sa doma nevazim iba na poradni

weverka11
8. okt 2010

baby kde ste??? ja sa tak nudím, mm este v robote a ja neviem co so sebou 😒 akurat som si citala forum oktobroviek - sranda ze za par tyzdnov budeme my také aktuálne 😀

kraviatko
8. okt 2010

@klaudialip no ja som pri prvej dcére pribrala 15 kg, ale potom som to aj zhodila, no ale ja som vysoká takže to na mne až tak nevidno .... aspoň dúfam 😀 😀

chiarra8
8. okt 2010

@mikailla vraj su dobre musli tycinky, dodaju energy 🙂 tak si pribal aj tie 😉 ja ich uz mam pripravene, mne to odporucili, ze si mam dat po porode, ked budem vystavena 🙂

chiarra8
8. okt 2010

baby, to tvrdnutie bruska vas aj boli ci nie? lebo ja som mala v noci pocit, ze mam brusko nejake tvrde, ale som nevedela ci to sa len mala puci alebo je to tvrdnutie.. to mate uplne cele brusko tvrde?

strelka11
8. okt 2010

ahojte novembrovky 🙂
tunak sa nenachadza tehulka,ktorej vysli zvysene lukocyty z krvi?

weverka11
8. okt 2010

@chiarra8 úplne celé! a je to ako keby ti ho niekto strasne nafukol. bolest to nieje, ale je to taky tlak velmi neprijemny.a chvilu to tak vydrzi, mne niekedy aj stvrt - pol hodku, aj ked si dam teplu sprchu...Niekedy sa to cez den viac krat opakuje...

chiarra8
8. okt 2010

@weverka11 hm.. tak asi sa len mala pucila.. chcela ist von cez pupok 😀 lebo po bokoch som ho nemala az take tvrde..

kraviatko
8. okt 2010

mne tiež tvrdne bruško ale nie tak dlho a píše weverka11 že pol hodinku, tak maximálne 5 minút, a je to taký tlak v celom brušku a na dotyk je tvrdé ako lopta 🙂

klaudialip
8. okt 2010

Chcela som sa opytat,tie ktore ste si kupovali oycajne vlozky,kupovali ste take ake ste predtym nosili alebo ste si vybrali nejake ine?a s kridelkami alebo bez?aby som vedela ake su najlepsie

Bambulky,natierate si brusko s kremom proti striam?a stalo sa niektorej ze sa jej aj tak objavili?ja natieram kazdy vecer ako diva a urobili sa mi male strie ale len pri jazve zo slepaku,inde sa mi neurobili,ale aj tak ma to trapi

katka14
8. okt 2010

@mikailla ahoj, a prečo by tehotne nemohli magnesium? ja ho mam praveze odporučene od dokiny, ked sa mi zdalo ze mi nejako tvrdne brucho a odvtedy ho beriem kazdy den - teraz vo forme sumivych tabliet

katka14
8. okt 2010

@klaudialip ahoj, mne odporučili na predpôrodnom kurze gynekologicke vlozky z lekarne, tak som si ich kupila pre istotu 3 balenia, ale beriem zo sebou aj klasicke co som nosila predtym. aj ja mam krem proti striam, a natieram sa s nim len po sprchovani a strie - tie čo boli sa zjemnili a nove nevznikli. ja som s tym kremom celkom spokojná 😉

majulienka333
8. okt 2010

@klaudialip od kedy viem ze som tehotna sa natieram pravidelne 2 krat denne, a mam strie asi 15 cm hlboke a fialkove 🙄 vraj to je vec dedicna, ze ak mas na to predispozicie mozes natierat cim len chces spravia sa tak ci tak, a to som pribrala 8 kg, co si nemyslim, ze je az tak vela, pred tym som nikdy nemala, hoc mi zvykla vaha kolisat, ked sa zacali objavovat som z toho bola trosku smutna, ale beriem to tak ze patri to k tomu, hlavne nech je drobec zravy a ostatne ma netrapi 😉

jenta
8. okt 2010

@klaudialip ja som sa zo začiatku natierala krémom raz denne, potom olejčekom dvakrát denne a aj tak sa mi urobila jedna stria, taká červená 😒 Tak som zvýšila frekvenciu natierania a natrem sa niekedy aj 5 krát denne. Keď som v kúpelni a padne mi zrak na olej, tak sa proste natriem 🙂 Zatial mi žiadna nová nepribudla, len tá jedna ostala.
@mikailla ja som si pribalila hroznový cukor v takých tých cukríkových tabletkách, čo sa ti rozpustia na jazyku. Neviem, či pomôžu, ale aspoň trošku osviežia 😉
No ja dúfam, že aspoň to pitie pred pôrodom povolia v nemocke, lebo ma picne. Hlad mi až tak nevadí, ale piť musím 😕

peha81
8. okt 2010

@klaudialip ja som si tiez kupovala vložky iba tie z lekárne,,,a strie? do 6. mesiaca som sa vôbec nekremikovala,,potom som pre istotu začala, sem tam obycajný krem, potom som dostala vzorku olejceka proti striám a teraz som si kupila minuly tyzden pre istotu krem proti striam,,ale natriem sa tak ked si spomeniem,,ale určite nie kazdy den,,mozno to tak vychádza kazdy druhy,,,ale strie zatial nemam ziadne,,,,no asi som z tých štastnejších 🙂 a to som pribrala uz 15 kilo a je to všetko v bruchu 😝

peha81
8. okt 2010

náš malý asi vystrkuje kolienko,,iba taka mala gulka na bruchu 🙂 🙂

majulienka333
8. okt 2010

@peha81 no inak ani ja som asi do 6 teho mesiaca nemala ziadne strie, lebo som aj schudla na zaciatku aj som skoro vobec nepriberala a potom sa zrazu vyhupslo brusko a asi preto sa mi hned narobili strie ☹ ale tak pre moj dobry pocit si nahovaram, ze keby som si nekremovala bolo by to este horsie 😀

chiarra8
8. okt 2010

ja si tiez myslim, ze je to predovsetkym vec geneticka.. mne doktorka povedala, ze natierat sa sice mozem, ale ze je to skor pre moj dobry pocit ako pre nejaky efekt.. tak neviem.. ale natieram sa kazdy den 🙂

e.l.i.e.n.k.a
9. okt 2010

baby, mavate taku bolest v krizoch, ako pri menzese? Vcera mi doki povedal, ze to sa maternica pripravuje na porod, zacinam 36 TT, ale chcem, aby si drobec este pobudol v brusku..

mikailla
9. okt 2010

ahojte zienky,trosku tazsy vecer mame za sebou, malinka tak tlacila na zaludok,ze mi vyvracalo stravene jedlo s kyselinou do ust. Dokonca som mala pocit ze ma palila zaha,ale neviem aky je to pocit toho palenia 😅

Inak ked spite na boku,spite vyslovene na bedrovych kostiach alebo sa opierate aj o brusko na boku????

Dakujem Vam za tie napady na tu stravu,ak Vas hoco napadne tak napiste,presne take priesmetky potrebujem(nieco od nervou )ako od hladu.

mikailla
9. okt 2010

@strelka11 Zrejme maju baby vse OK, tak dufam,ze to neni zle co spominas...... 😉 😉 mne ani nespominali,ze na co beru krv tak neviem ci to robili...

@e.l.i.e.n.k.a mna bolia krize tiez,ale od polky tehu 😅 zrejme to je nieco ine co myslis,ale to je len dobre ze sa ti pripravuje, ved to neznamena ze pojdes rodit,pekne lahnut a babiku tam 2 tyzdne este podrzat 😉 😉

mikailla
9. okt 2010

boze napisala som tazsy s tvrdym Y preboha malo byt ze tazky 😀 😀 tak potom opravujem na tazsi .... 😀

e.l.i.e.n.k.a
9. okt 2010

@mikailla musis jest male porcie a ovela castejsie, teraz uz je zaludok stlaceny ako "slivka", baby pisali, ze im pomaha mlieko, mandle, niekomu burizony, pozri par stran dopredu..mna, ked teraz pali zaha, nie je to, ako pred tehu, skor taky neprijemny palivy tlak v hrtane..spavam este stale na boku, nemam ziadny speci vankus, spodnu nohu natiahnutu rovno a druhu skrcenu pod brusko, tak sa mi dobre lezi, ale v noci sa nestrazim, ako sa pretocim 🙂
..este 2 tyzdne brat magnezium a uvidim, co si telo prichysta..

weverka11
9. okt 2010

@e.l.i.e.n.k.a ahoj, kríže??? posledné dva dni mám pocit, že už ani kríže nemám, že už sa rozpadli.... Mna bolia hrozne, chodím ako kačica a ešte ma hrozne bolí kostrč, nemozem ani sediet ☹

Mojej spolužiačke sa dnes narodila dcérka, po 13 hodinách trápenia a mala 52 cm a 4020 g - riadna babula! 8 dní prenášala... Mne by stačilo také trojkilové teda 😉

Dnes sa idememe fotit s bruškom, už som taká nervózna, lebo sa hrozne nerada fotím, tak som zvedavá, nemam na to vobec na to naladu. Vecer hodim do albumu foto, ked budu pekne 😉

@mikailla ty kde mas profilovu foto???

e.l.i.e.n.k.a
9. okt 2010

@weverka11 si nam zlenivela!!! Posledne 2 tyzdne si nebola na cviceni a to uz mame 2 maminky 🙂 ja nemam az take velke bolesti, klop klop klop, aby som to neuriekla..ale drobcek uz je otoceny dole hlavickou..
Su obe zdrave? Kde rodila? Ja som bola pozriet na Myjave, je to tam typicky nemocnicne, sestricky boli mile, vsetko mi poukazovali, prave mali cerstvo narodene miminko na sale, ale EPI ti tam nepichnu ani v normalny den, nie to este cez vikend!!!
Ja som sa bola fotit pred dvomi tyzdnami, prave sa chystame njurat fotky 🙂 drzim palce, aby si bola spokojna 🙂
@mikailla aj ja som sa zamyslala kde mas fotku, zeby si nam stratila tvar 😉

weverka11
9. okt 2010

@e.l.i.e.n.k.a mne do toho vzdycky nieco príde, ten prvy tyzden sme leteli za monikou do nemocky, lebo mala problémy, ale uz je chvalabohu doma v poriadku, budeme mat v apríli sesternicku, alebo bratranca 😀 museli sme jej zavies nejaké veci a tento stvrtok nam prisli menit merace tepla a uchvatní ujkovia napisali ze od 15-18 hod a prisli 18:30 - no nezabi ich! Skoda ze to je raz za tyzden, dufam, ze buduci mi to uz vyjde...
Spoluziacka rodila v Blave, zda sa mi ze v Ruzinove, ale niesom si ista, poslala len sms, tak snad je vsetko ok...

kraviatko
9. okt 2010

@klaudialip no ja som si kúpila vložky obyčajné, žiadne špeciálne ... normal plus ....
a bruško si natieram obyčajným krémom, t.j. telovým mliekom a strie nemám, čo som rada ... 🙂

kraviatko
9. okt 2010

@e.l.i.e.n.k.a no ja tiež mámvam takéto bolesi ale to je vraj normálne, presne tak ako Ti to povedal lekár, takže naše bábatko sa už chystá na tento svete .... ale ešte tam pobudne, keď som bola vo štvrtok v poradni tak mi lekárka povedala, že je vysoko takže všetko v pohodičke ale už je otočené dole hlavičkou ... 🙂