icon

November 2010 - a ja budem mamou

monika0001
25. feb 2010

Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂

majulienka333
11. okt 2010

@peha81 😀 v pohode....joj no to ja vobec netusim ze ci je rozdiel, skor mozno len v tom aby to potom nebolo volne a nepretekalo, ale si myslim, ze vsetko asi bude zalezat od vahy babatka a kedze mne od 30 teho tyzdna dorbca nemerali, ani netusim, ci vyzera skor na vacsie babatko ci mensie, ale ked je akcia, urcite dobre kupit do zasoby 😉
@mikailla ale no..este sa budem cervenat 😀

ponyxx
11. okt 2010

jedny pampersky su od 2 do 5 kg, a tie dalsie su od 3 do 6. Ja som kupila tie od 3 do 6, snad nebude mat menej 🙂 . Co som pozerala na nete, tak su vsetky znacene ako new baby. 😨
Jednorazove podlozky som kupila v zdavotnickych potrebach 5 kusov a jednu si planujem pre istotu dat pod seba aj doma, keby sa mi nahodou pustila voda, aby som zachranila madrac. 😀

kraviatko
11. okt 2010

ja mám tiež tie od 3 do 6kg, myslím že to bude v pohode ..... no čítam že niektoré z Vás sú už pobalené ... no ja veru ešte nie, ale asi by som to už mala skompletovať .... 🙂

weverka11
11. okt 2010

ahojte kočky, jéééj, keby ste vedeli ako mi je zle ☹ ... od tretej rana som hore, strasne ma bolel zaludok a mala som krče nad pupkom, v noci 2x teplá sprcha, potom aspon tie krce prestali.... ťažko mi je stále ☹ a bolia ma všetky končatiny...
Je to niektorá ktrorej dr. vobec nerobil prietoky??? Dnes mi volala kamoška, že bola na poradni v 36 tt a zas jej nič nerobil, iba skontroloval krčok a pripojil na monitor...Uz zevraj bude na poradnu chodit kazdy tyzden do porodky, k nemu uz nie....

camilapo
11. okt 2010

@weverka11 no vyzera to tak,ze ty asi fakt skor porodis 🙂 musis davat na seba velky pozor a odychovat!!!
no ja som mala sice prietoky urobene ale to iste som mala ja so svojim lekarom po 36 tyzdni mi povedal"dovidenia uvidime sa po porode"tak teraz chodim do porodnice kazdy tyzden na ctg a tam ma kazdy tyzden vysetruje iny lekar!!!!co mi dost vadi! 😠 ..

weverka11
11. okt 2010

@camilapo ved dnes cely den nohy hore, psa si zobrala mama a len odpočívam... Dufam, ze ten krpec este chvilu vydrzí... Mne uz tí lekári lezú na city... Mali by mat nejaké rovnaké pravidlá, potom len znervoznujú mamičky... Tiez nemam moc chut chodit k cudzím lekarom do porodky....

camilapo
11. okt 2010

@weverka11 vsade je to inak! kamoska chodila k svojmu lekarovi az dokonca len na ctg chodila do nemocnice kde chcela rodit.ja este aj do nemocnice chodim inam lebo tam kde chcem ist rodit nerobia poradne a moj doktor ma vypisal.tak som nemala inu moznost 😒 mala som riadne stresi ale uz je to ok 🙂

peha81
11. okt 2010

@ponyxx kukla som aj ja tak narýchlo na nete,,,mas pravdu tie new born sú od 2-5kg a new baby sú od 3-6kg,,tak tiez predpokladam ze nebude mat menej ako 3kg,,teraz v stredu mi ho má este naposledy pomerat, tak som zvedavá, čo zahlási 🙂 a s tou podložkou más dobrý nápad,,hodím aj ja jednu pod seba, pre istotu,,skoda matraca 😀 ,,,len ich musím este kúpiť

@camilapo @weverka11 kočky ja som sa tiež pytala svojho dr.,ze či uz musím chodit do pôrodky od nejakeho času,,a on na mna kukal, ze načo,,ze stále k nemu do konca,,ale ze ked chcem tak môzem,,a ja nechcem 😀 ,,,vy budete mat ale zas výhodu, že vás uz teraz kuknú lekári, ktorí vás mozno budú aj rodit,,nebudú potom uplne cudzi,,berte to tak 😉

weverka11
11. okt 2010

@peha81 @camilapo mne uz je to jedno, nech mi ju kukne kto chce, pre mna za mna aj udrzbar! 🙄 mna vytáca ze neviem ani kolko male meria vazi, ci to je chlapcek, alebo dievcatko, uz ho ani merat nebude, nerobil prietoky... nic... citim sa jak v stredoveku... dnes som celkovo akasi zdeptana... 😖 boze dufam ze to maličké bude v poriadku, lebo som kazdym dnom z toho nervoznejsia 😖

bamarama82
11. okt 2010

tak ja som dnes bola na prietokoch v nemocke, muz si vzal dovolenku, lebo niektore dievcata to kvetnato opisovali, ako tam krasne bije srdiecko na cleu miestnost, co im povedali, ukazali atd. tak sme dnes isli... a miesto zavolania mna /s doprovodomP zavolali nas naraz dve mamicky, ze podte vy dve dnu. no ja som sa nedala, ze som tu s muzom a rad by bol pri vysetreni, stretli sme sa s ironickymi pohladmi aj komentarmi...ale nedala som sa. na obrazovku videla len lekarka, chvilu bolo buch buch a koniec. a este jedna mamicka s nami vnutri. tak toto som myslela ze bude zazitok. ale ta dr. aspon ukazala, muzovi casti telicka malinkej tak aspon cosi z toho bolo ked uz nic ine. a vysledok bol 0,62, co neviem co znamena? vy mate ake vysledky???
aj mna velmi boli zaludok, je mi stale tazko, na vracanie akoby, alebo mi netravilo...

peha81
11. okt 2010

@bamarama82 ja si tu hodnotu prietokov nepamätam,,ani neviem či mi ju hovoril (mozno tak matne ze 0,6) ale vlastne nejde o čísla,,hlavne ze povedal ze malinký má dosť výživy a všetko je ok,,,so mnou bol manžel iba na tom velkom ultrazvuku čo sa robil v 30tt,,vtedy nám krásne všetko poukazoval,, srdiečko, obličky, pusinku,,,proste všetko a od vtedy som mm ani nevolala,,to uz boli take rýchle ultrazvuky,,aj tieto prietoky len tak kuk a dost,,ale aspon daco,,,teraz v stredu idem a ze este mi ho pomeria a dufam ze teda spravy aj tie stery na streptokoka,ze sa to robí v 36 a 37tt,,tak snád mi to urobí.
@weverka11 neboj,,malinke bude určite v poriadku,,nič si z toho nerob,,musis byt kludná a nestresovat sa,,,zas lekar kebyze tam vidí daco neobvyklé tak ti povie,,môj kontorluje aj daku zaludocnu bublinu, ze či je na spravnom mieste,,potom daku čiarku v mozgu a čo ja viem čo este,,,ale to ze ti nic nepovie neznamená ze ti to nepozerá,,iba akosi nemá za potrebu ta o tom informovat,,,a kedy mas najblizsie poradnu?

jáj, kočky na večeru som si dala jogurt a jablčko a teraz mam takú kyselinu,,fuuuj,,uz som to dlho nemala a ani takuto silnu este nie,,tak sa nadajam fatrou a jem pukance,,hadam dačo z toho zaberie 😖

bamarama82
11. okt 2010

no mne vysledok tych prietokov ani nepovedali, zapisali do knizky a dovi dopo. ja som sa zacala vypytovat, kolko to je a ci je to ok a tak.inak ani tuk by som nevedela. otras. zajtra mam tiez poradnu. akosi mi zas nepovedali ze mamn prist na protilatky na krv, tak neviem ci zabudli ☹ ani vahu ani rozmery mimi tiez neviem.

bamarama82
11. okt 2010

@weverka11 aj ja som z toho "nevedenia" nervozna, ma to stve ze niektore maju full servis a ja neviem nic, ale co uz ...
fotecky mas pekneee...ja som tiez chcela ale nechce sa mi moc v atelieri vyzliekat, a ja sa tak nerada fotim... cakam kym bude brusko vacsie, tak ma akurat muz doma cvakol aj to na treti krat aby bolo brusko co najvacsie... som sa naobliekala...

kraviatko
11. okt 2010

@bamarama82 no ja mám RI: 0,58 no a lekoška povedala že v poriadku, tak neviem, pýtala sa ma či sa cítim dobre, či je všetko v poriadku .... no ja nemám chvalabohu žiadne probllémy, trošku ma pobolieva spodok bruška,inak je všetko Ok

kraviatko
11. okt 2010

@weverka11 neboj keď pojdeš najbližšie do poradne tak sa popýtaj čo ako, ja keď som čakala prvú dcéru, tak som bola na sone len 3krát, žiadne prietoky, ani pásy .... a tiež mi nevedeli povedať čo to bude .... ale hlavne že všetko dobre dopadlo 🙂

weverka11
11. okt 2010

@peha81 no skorej mam pocit, ze mi tie vysetrenia nerobí, lebo jeho najdlhsí utz v 30tt trval asi minutu 🙄 dalsiu poradnu u neho mam buduci pondelok - chvalabohu poslednu, lebo uz mi lezie na city...
@bamarama82 ja tiez neznasam fotenie, sak aj preto z tych 100 alebo kolko zaberov je dobrych tak 7 fotiek. Najviac ma mrzi, ze manzelovi sa nechcelo fotit, tak s nim mame peknu tak 1, max 2 foto - aj na tych vyzeram strasne ja... uz mam doma vsetky, tak idem este niektoré prihodit sem do albumu.
@kraviatko ved ja verím, ze aj u nas to tak dopadne 😉
Boze aj vy uz tak chcete mat tie babatka pri sebe??? ja uz sa ho nemozem dockat 🙂

camilapo
11. okt 2010

@weverka11 ja som mala taky isty problem 37 tyzden a furt ziadny utz tak som ho o to poprosila(toho v nemocnici),ale nemal velmi ochotu a ked som vravela,ze ma bolia nohy tak sa nadomnou zlutoval a urobil mi dost dlhy utz. ale nic som nevidela len mi vravel,ze vsetko je ok.bude to dievcatko a ma uz 3 kg tak som trosku v soku lebo brusko nemam nejak velke 😀 ,ostatne udaje neviem lebo vsetko si spisal do karty a ta je v nemocnici ☹

mikailla
11. okt 2010

Jezis maria mne lezu na nervy s tym rod.prispevkom, ved vobec nehovoria k teme, povedat do sprav ze dieta je nie lacna zelzitost ?? alebo ze pride o 66eur je to pre nu obrovsky krach ? preboha a tie druhe matky co maju mensi prispevok deti nepotrebuju zivit?to je asi lacna zalezitost. Mna sa netyka ani jeden,ale sa mi rozum pozastavuje nad tym hlupym slovenskom !

zopka
11. okt 2010

@mikailla ahoj. Súhlasím s tebou. Ja mám teraz rodičovský príspevok na syna 160 eur + prídavok na dieťa nejakých 20 eur a žijem. Ani vtedy som sa nerozčuľovala, keď to niektorým na začiatku roka zvýšili na 256 a mne nie, lebo syn mal už 2 roky, keď to zvyšovali.

kraviatko
12. okt 2010

😒 @mikailla joj veru nemiešajme do tejto príjemnej témy rodičovský lebo sa určite pohádame ☹ , tá téma je dosť rozporuplná a každý má tú svoju pravdu ..... ja som napríklad tiež proti aby sa zrušil ten 256 eurový príspevok, tiež som sa dlho rozhodovala či ísť do druhého bábatka alebo nie, lebo moja fin.situácia nie je ružová a dosť ma to minulý rok povzbudilo, že sa to pre matky zvýšilo.... a tešila som sa že aspoň ako tak mi to bude vychádzať popri všetkých ostatných splátkach čo mi život priniesol .... 😒 , no a som veľmi sklamaná ..... ja som nikdy nebola za to aby sa matky rozdeľovali na te čo dostanú viac a tie čo dostanú menej, len keď raz vidíš že jedna vláda Ti dá šancu dostávať viac a potom Ti to druhá zoberie ..... tak je to nespravodlivé, nech šetria inde a nie na maminkách ... ☹ , no ale už to nejako dopadne .... budeme to musieť zvládnuť, však pri prvej dcére som dostala len pár korún ešte slovenských 4000 pri narodení, rodičovský bol 4200, bolo to strašne málo ale sme to obdobie nejako zvládli, išla som skôr do práce... ešte že navrhujú tú možnosť dostávania RP aj keď ideš do práce aspoň nejaké to plus 🙂

kraviatko
12. okt 2010

@camilapo ja som bola včera na sone a myslela som že mi ho aj zmerajú, pýala som a lekárky že aké je asi veľké, no a ona,že mi ho nejde merať, lebo moja gynekologička to nenapísla na tú žiadanku s ktorou som prišla na vyšetrenie, že tam sú len prietoky ..... ☹ takže tak, že oni robia len to o čo ich požiadajú lekári, lebo majú veľa pacientov .... takže neviem aké je veľké ...

ale neboj, že máš malé bruško, ja som mala aj teraz mám také vcelku malé bruško a prvá dcéra mala 3400 g, takže v pohodičke . 🙂

weverka11
12. okt 2010

Dobré ránko 🙂 síce som hore od pol siestej, ale zato celu noc som spala, takze pohodička 🙂 lepsie ako vcera... Dufam, že budem schopná dnes aj niečo spravit, lebo uz mám po rohoch kúdole prachu a to sa v sobotu všetko vysávalo a upratovalo 😠
Aj vás rozčuluje, ked vám stále niekto komentuje bruško, ako ste pribrali, alebo nepribrali, či ste ešte pokope a tak???? A ešte je dobrá otázka: a čo budete mať??? stále sa ma to pýtaju, ešte nezabudnú dodať, že my určite vieme, len nechceme povedať 😠 ja už by som za takéto výroky strielala 😀

wiwi22
12. okt 2010

@weverka11 tak to ze si sa vyspala ti fakt zavidim... ja som hore od tretej ☹
dufam, ze sa aspon cez den vyspim...
hej neskutocne ma to vytaca, ako ma kazdy komentuje, a o priberani ani nehovorim 😒

weverka11
12. okt 2010

@wiwi22 ja som tak bola včera od tretej rana a potom cely den mimo-jak nafetovaná... Má to aspon jednu výhodu, ze v noci idu lepsie filmy a program v TV ako cez den a vecer...

wiwi22
12. okt 2010

@weverka11 to hej... uz si zbalena do porodky?

weverka11
12. okt 2010

@wiwi22 ano ja uz som, este mi tam chybaju take veci ako hreben, gumičky do vlasov a take blbinky, ale inak som, ale chystam sa este tašku raz vyhadzať a pokontrolovať 🙂 A nemam odfotený ešte sobášny list, to ževraj vyžadujú, tak to musím ešte urobiť a prichystať ešte takú príručnú, kde budú doklady, nejaké občerstvene, vlhčené utierky pre mna, aby som nemusela prekutravať tú velkú tašku niekde na príjme, monitore, alebo čo mi to vlastne budú robiť 😀

wiwi22
12. okt 2010

@weverka11 ja si ju asi dnes zbalim.... kolko mas dojciacich podprseniek? a kolko nocnych kosiel? som z toho uplny debil, mam z toho paniku 😀

weverka11
12. okt 2010

@wiwi22 nocne kosele mam 2 - jednu taku starsiu na pôrod, lebo pocitam, ze ta dopadne zaujimavo 😀 a jednu novucku s bocianikom 😀 a podpr. 2, ale skorej take bolerka športové, lebo na moje mometálne melóny je problém vobec nejaku kupit 😀 a ked aj v obchode nejaka je, tak mi absolutne deformnuje prsia a mam ich az niekde pod pazami a spicaté ako madona 😀 😀 este som na poriadnu a vhodnú pre mna nenarazila, tak dlabem na to... Akurat som si kupila len 2 balenia vloziek a rozmyslam, ze este aspon jedno dokupim. a aj ma napadlo, ze keby mi teraz odtecie plodova voda a mam nejake spinenie, tak normálnu vlozku okrem tych poporodnych doma ani nemam, tak este kupim balik normalnych nočných v obchode....

klaudialip
12. okt 2010

Ahojte,pozerali ste vcera spravy?diskutuje sa o tom aj naFB,rozumiete tomu?velmi by ma zaujimalo ako to bude vlastne s nami.

weverka11
12. okt 2010

@klaudialip vies co, uz nemam chut to ani cítat... vcera som tu na MK cítala forum Kto je za.... a skoro ma porazilo!!! Je mi na grc z tych zien, ktoré osočujú baby, čo mali na starosti strajk a petície - ved tie sa narobili jak kone, snazia sa nam pomoct, este nic nieje rozhodnuté a hentie komentare, čo su na tom fore ich iba urazaju... nemam slov... Tak ani mne sa nepáči, že by mal byt zachovaný 256 RP len pre tie, ktoré ho uz poberajú, ale co sa poserieme, ked to inak nepojde??? Ja tym babam verim, ze robia vsetko preto, aby boli nakoniec tie body, co su v peticii dodrzané... Uvidíme