icon

November 2010 - a ja budem mamou

monika0001
25. feb 2010

Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂

mikailla
12. okt 2010

Zienky, poradte mi, tehotne zeny nezamestnane na SR si platia same poistku ? alebo su tehotne zeny a matky niecim chranene?

weverka11
12. okt 2010

@mikailla fú to teda netusim, skus nejaké forum tu v oddelení paragrafy...
boze ja sa nudim, mm pozera futbal dole v bare a ja zas sama... uz aj ten sprostý panelák skoncil...

mikailla
12. okt 2010

@weverka11 ☹ skusim kuknut dake temy,alebo vygooglim daco...
a nesledujes ordinaciu ? 😀 ja studujem akurat anglicke prispevky,hlavu mam uz ako balon z toho 😖

weverka11
12. okt 2010

@mikailla ordinaciu nie, ja ani ten panelak nejak extra nesledujem... mna uz ta telka celkovo nebaví, iba ked tam ide na reality tv Saving babies, alebo porody, alebo o vraždách 😀 vraždy mam rada, ked to potom vyšetrujú 😀

mikailla
12. okt 2010

@weverka11 krimnalky ta bavia,vysetrujes s nimi 😀 😀 ja bud sledujem thrilery a ked nie tak TV paprika a Discovery.... ja sa teda neponudim,lebo na tych prirodopisnych kanaloch davaju stale daco 😀 a najlepsi liek na nudu mam ked zacnem citat na konikovi nejaku temu od uplneho zaciatku 😀

weverka11
12. okt 2010

@mikailla veru, ja som teraz pozrela oktobrovky a tam uz si gratulujú k babatkam, boze, buduci mesiac, uz si aj my budeme gratulovat 😀 ani mi to nejde do hlavy...

bamarama82
12. okt 2010

mna uz akosi nic nebavi, zas sama... hladna som a leniva ist cosi urobit, lebo ani neviem co... v telke nic nie je. male beha v bruchu tak sa nan divam...

bamarama82
12. okt 2010

baby ake mate fusaky kupene?

mikailla
12. okt 2010

@weverka11 ja som ich zacala citat pred zaciatkom oktobra,ze z niektorych sa stali aj septembrovky 😀 uvidime ktore z nasich este budu nakoniec oktobrovky 😀 No a som zvedava ktora bude prva 😀

majulienka333
12. okt 2010

@mikailla ja si platim sama, odkedy som skoncila skolu, az potom vlastne ked zacne mamicka poberat ten rodicovsky prispevok, tak zacina hradit za nu stat aj zdravotku, ak si toto myslela, aspon teda mne to tak povedali 😕

weverka11
12. okt 2010

@bamarama82 24- ročný fusak po mne 😀 uz sa v nom odvozili asi 4 deti 😀 ale je jak nový, kozusinkový

bamarama82
12. okt 2010

@mikailla nestras, ja mam prvu navstevu u porodnika v 37tt pre pana jana to snad nie aby to na mna prislo skor, porodnik daleko nedohodnuty

bamarama82
12. okt 2010

@weverka11 ja sa neviem rozhodnut aky kupit

mikailla
12. okt 2010

@majulienka333 preco si platis sama? ked si bola zamestnana platil zamestnavatel nie? ano toto som chcela vediet,ze ci sme nie aj ako tehotne chranene,ze plati stat za nas.

@bamarama82 ale tak nechcem strasit zase..len si pekne porodnika dohodni... 😉

bamarama82
12. okt 2010

poradte co mi este chyba v taske:
pre mimi-plienky 27ks, lieh, vatove tycinky, vlhc,obrusky,masticku na ritku, oblecko pre mimi, ???potrebujem dudel flasu odsavacku?
taska pre mna-kosela, gatule, ponozky, zupan, uterak, hyg.potr. podpera, podlozky, vlozky, kopia sobas. listu

bamarama82
12. okt 2010

@mikailla no bojim sa ze je to velmi neskoro...dufala som ze pojdem v 35tt za nim a povedal ze mam prist az 25.10. tak stresujem

majulienka333
12. okt 2010

@mikailla lebo ja som skoncila skolu este len minuly rok a kedze som pracu nenasla tak si musim platit sama 🙂

mikailla
12. okt 2010

@bamarama82 aale to je prilis skoro,to nestresuj,,klud.... ja som skor myslela tie ktore maju termin na zaciatku novembra ze porodia o tyzden skor 😉 tvoj drobcek urcite vydrzi este v brusku 😀 K tej taske ja si urcite berem cumel,aj ked som citala tooolko clankov,ze sa ma dat tak 3 tyzdne po porode,nebude chciet prso,zle sa podnebie bude vyvijat a BLA BLA BLA uz kaslem na mudre rady a dam na rady nasich matiek. Naucit dieta na cumel nech je kludnejsie.

bamarama82
12. okt 2010

@mikailla juj dufam ze vydrzi v brusku... ale hadam si tam vezmem aj tasku so sebou keby cosi nech nemusim ist domov po veci, mame to tam 100km

majulienka333
12. okt 2010

@bamarama82 fusacik po neterke, 11 rocny, ale vyzera fakt ako novy a z ovcej vlny 🙂

weverka11
12. okt 2010

@bamarama82 ten moj je teplucký a v zime v kocíku aj tak nebude vidiet, este mam jeden novy do autosedačky. najlepsie je kupit podla znacky kocika, ten tam najlepsie sedí, ale zevraj su super aj tie emitex, co sa daju zmensit a zvacsit... Ja pre mimi oblecenie do nemocky neberiem, donese az manzel, ked po mna pride, ale mam ho uz nachystané v igelitke... Pribal si do prirucnej tasky este nejaku neperlivu mineralku a nieco energetické a lahké na zakusnutie, keby si rodila 13 hodín 😝 a pre mimi su este dobre 2-3 latkove plienky na podlozenie pod hlavicku, na utretie sliniek alebo na nieco take...

mikailla
12. okt 2010

@majulienka333 Ahaaa,tak predpokladam,ze si to zistovala, mne totiz teraz na konci tehu napadlo,ze ci mi pocas tehotnestva nemal platit stat tu poistku.... a kolko platis? platila si si tu zvysenu? mne rodicia platia na SR za 30e mesacne co je riaden peniaz,chcem sa vratit na buduci rok na SR a ked si predstavim ze mam z prispevku 160e(mozno 190e) dat 30 na poistku 😒 do kedy to bude platit stat tie 3 roky ?

weverka11
12. okt 2010

@mikailla ja som mala dudel od narodenia do 6 rokov a zuby mam uplne rovne, podnebie v pohode a papala som ako sa patrí - a to vtedy existovali len take tie obyc dudle a nie ako teraz hocijake vymyslené... Ja tiez do porodky beriem dudel...

majulienka333
12. okt 2010

@bamarama82 papuce mas? 😀

weverka11
12. okt 2010

baby a ako sa vypocitava materska? je to 55% z cistej, alebo hrubej mzdy, alebo zo zakladu... netusim

mikailla
12. okt 2010

@bamarama82 jasne ze vydrzi drobcek, a urobis aj dobre ze si tu tasku vezmes,mozno to naplanovane dopadne este lepsie ako si predstavujes 😀
@weverka11 tak som rada ze nie som sama co dudel bere,ja som citala ako to matky odcudzuju a bla bla bla.... 😖 aj ja som ho cmulala od narodenia do 5r 😀 a bratovi ho nedala mamina pri narodeni hned a veelmi lutovala...

majulienka333
12. okt 2010

@mikailla tak mne to zistovala sestra, ze teda ked si das tu ziadost na ten rodicovsky tak od kedy ti ho schvalia, teda ho zacnes poberat, tak vraj odvtedy hradi stat zdravotku, ja tiez si platim 30 eur, si platim sama a nepoberala som vobec nic, lebo som v ba a trvaly tu nemam, tak som sa nechodila hlasit ani na urad prace, takze som si nic navyse neplatila... 😒 no a co viem, tak hej pocas celej materksej by mal hradit...ale ja som si to osobne fakt nezistovala 😅

bamarama82
12. okt 2010

@majulienka333 mam na nohach doma 😀 tie tam musim aj so zupanom a kefou na vlasy pribalit potom.aj fen
@weverka11 z vymeriavacieho zakladu

jenta
12. okt 2010

@mikailla ja som nezamestnaná od 4tého mesiaca. Nahlásila som sa na úrade práce a štát za mňa platí do zdravotnej poisťovne. A ak som to dobre pochopila (keď som si bola zaniesť papiere na materskú) tak keď sa malý narodí, tak do 45dní musím doniesť rodný list a štát bude za mňa platiť aj do sociálnej poisťovne, tuším dôchodkové poistenie. Ale neviem to na 100% 😒
@weverka11 materská sa ráta 55% z vymeriavacieho základu, čiže z hrubej mzdy 🙂
Ja som inak tiež dnes tak rozmýšlala, že ktorá bude prvá rodiť, ktorej budeme prvej gratulovať 😉

bamarama82
12. okt 2010

@jenta ja som nezamest.od 5mesiaca ale od zaciatku tehu som na PN tak neviem ci za mna plati stat do zdravotky al.ako???