November 2010 - a ja budem mamou
Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂
@bamarama82 ja tiez kazdy den ze este papuce, este papuce, ja uz to vidim ako na nich zabudnem, a zupan mam, ale moj muz povedal, ze nemozem ist so zupanom na zirafku 😀 hehe ze kupime iny, no tak som zvedava, ale s jeho tempom to aj tak nestihneme a bude zirafkovy 😎
@jenta 😔 😔 nie som potesena tou spravou 😔 dakujem Ti za odpoved,vyslem rodicov ku nam do BB to pozistovat,ja som taka tupa,ze som ich neposlala skor,mozno ze nemuseli vobec platit aj ked ja sa hlasit na urade nemozem,kedze som v Uk..... Ja rodny list do 45 dni mat nebudem ☹ asi si budem platit uz kym sa nezamestnam na SR....
boze trcí mi nejaký vacsí hrbolcek, myslim ze hlavicka uplne dole asi 10 cm nad vychodom, tam som este hrbolcek nemala 😀
@majulienka333 ja tiez isto vela zabudnem doma...a zirafky nevadia
@bamarama82 ja mam tych zoznamov jeden ze co zabalit,druhy ze co zobrat jest a dalsi ze co zabalit pred odhodom 😀 papuce tam nemam 😀 ale mam tam sprchac a pyzamove nohavice (jedine do kt,sa zmestim) a jedlo 😀 som zvedava zoznam bude vysiet na chladnicke a ja nevezmem nic 😀 😀
@weverka11 no strop tam je, ale neviem presne koľko to je. Tuším, že maximálne materská je okolo 600 - 700€ (ach keby som ju mala 😀 )
@mikailla a tvoji rodičia ti platia zdravotné poistenie tu na SR??? Ty si sa neodhlásila, keď si začala pracovať v UK? Lebo ak nie, tak zbytočne vyhadzujú 30€ mesačne. My sme sa museli odhlásiť zo zdravotnej poisťovne, keď sme začali pracovať v UK, vrátiť preukaz poistenca, aj ten európsky, lebo sme mohli byť poistení iba v jednej krajine EU, a to tam, kde sme pracovali. Ak máš NI number, tak doma platíš zbytočne 😕
@mikailla ja uz zoznamy schovavam lebo vsade mam papieriky bloky a tak a moj muz to neznasa a vsetko mi vyhadzuje do kosa...
@mikailla odkial budes poberat matersku? z anglicka ci sr?
@jenta strop je tam max 600e tusim, ten max vymeriavaci zaklad je cca 32 000sk
@bamarama82 môže byť, ako som napísala, nie som si istá 🙂
Baby je to normálne, že malý asi cvičí v bruchu breakdance a keď si zdvihnem tričko, aby som lepšie videla, tak prestane??? 😀
@jenta ja si doma platim ako samoplatca,lebo v pripade operacie ci nejakej choroby som chcela riesit vsetko na SR,tak isto som vzdy doma na dovolenke behala po doktoroch tak ma ziadny doktor nechcel zobrat ani kartu zapisat,lebo som nemala na SR poistovnu... Tak som si zacala platit doma. Teraz doma nemam problem ze ma niekto nechce zobrat alebo vysetrit.
@weverka11 no my sme si to asi blbo naplánovali, lebo ak nechajú vyšší RP len pre tie matky, čo ho už poberajú, tak nám sa neujde. A ak od prvého predĺžia materskú na rok, tak by sa nás to teoreticky tiež nemalo týkať 😖 Ale bohvie, ako to všetko ešte bude. Už som povedala mm, že už sa nerozčulujem zbytočne popredu, budem sa až po 30.11. 😉
@weverka11 ani nevrav, ja mam dobru matersku, keby bola rok tak som stastna... nas sa asi uz nic nebude tykat, ani materska na rok a ani vyssi RP i ked nam mame narok... otras, je mi z toho zle. baby v starom systeme si pomozu v RD, baby ktore pojdu ma MD si pomozu, a my co sme uz tehotne to odserieme... otrassss
@jenta hehe aj moja mala je taka ze ked zakricim na muza nech sa ide kuknut ako sa vrti prestane alebo ked dvihnem tricko tak pestane
@bamarama82 jasnééé, vyzdvihnem ťa v Dubnici, @weverka11 vyzdvihneme cestou (neviem odkiaľ si 😅 ) a pojdeme si zahulákať 😀 Aj keď u mňa to bude možné asi až v decembri, bo asi bude zo mňa nakoniec decembrovka 😉
@jenta kludne v decembri, ale na toto sa fakt uz neda pozerat co sa deje, myslela som ako dobre urobim tou peticiou, snahou atd, ale vidim, ze nakoniec to dopadne aj tak nahovno
@jenta veverku berieme v senici
@bamarama82 😀 😀 preco to neznasa 😀 mne sa len smeje,ze "dalsi zoznam?" vsade same zoznami, este mam v plane spisat zoznam,co urobit pred odchodom,napriklad nastavit kurenie,ak stihnem oholit sa atd..atd... vsade zoznam 😀 mne do materskej chybaju 2 tyzdne 😒 takze nebudem mat ziadnu... budem ziadat na SR o ten nizsi RP,ked mi neschvalia nebudem mat nic,len draheho vyplatu. A rodicovsky tu v Uk asi 20libier(co je cca 20e)
@jenta no presne ako pises,ako na koho natrafis... 😒 asi su aj radi ze im niekto dobrovolne prispieva aj ked vyuzije zdravotnictvo 2x do roka. 😖
@bamarama82 ok 😉 No nasralo to aj mňa, ale ako vravím, uvidíme ešte ako to všetko vlastne bude. Včera som čítala diskusiu tu na MK, ale nepáčilo sa mi, ako niektoré baby útočili a osočovali tie tri, čo sa stretli s Mihálom a Radičovou. Vraj bojovali len samé za seba, a keď dosiahli, že im ho nezoberú (čo nie je isté), tak sú spokojné. Ja si to nemyslím, že sú spokojné alebo že prestali bojovať. Napríklad tá Linda má 3,5 ročné dieťa a ešte sa len snažia o druhé, takže jej sa to momentálne vôbec netýka. A najmenej nech kričia také, čo majú vo vizitke okres Bratislava a neboli na proteste ani včera ani dnes. Ja keby som si ešte trúfla urobiť trasu Handlová-Bratislava a naspäť sama, tak by som určite išla. Ale nešoférujem už ani do Dubnice, a to chodím vždy s mm 😖
@mikailla lebo mam vsade papiere a on je poriadkumilovny 😀 a ja vsade kopy listov sekov a pripomienky co mam urobit a nezabudnut
neda sa to to nejak s dr.dohodnut aby ti vysla materska?
A ostatné baby už išli spať či čo??? To sme tu ostali len my tri??? 😨
@mikailla zo zakona je zakazane byt mat zdrav.poistenie v dvoch eu statoch...
@jenta
@bamarama82 jasne baby zastavte sa, ale mam pocit, ze keby som si isla teraz do blavy zakricat, tak tam porad aj zostanem v porodnici 😀 Aj mna to serie, ale tiez som nazoru ze tie baby sa snazia... Presne tak, je to rozohrane dobre, uvidime ako to dopadne... Ja budem mat matersku dobru, takze by sa mi pacilo, keby som ju mala rok... ooo to by bola paráda...a ked nie, tak si budem po pol roku privyrabat, striham psov - zatial som tom robila zo zaluby, ale teraz uz budem normalne strihat za peniaze, lebo som kupila profi vybavenie, takze na jaro a leto si nieco privyrobím aj tým... ved nejako sa pretlcieme, hlavne nech je drobec zdravý....
🙂 ja tiez este nespim, ale odbieham furt niekam a len sledujem vase prispevky 😎

@bamarama82 júúúúj tak to ti nepoviem, tam až moje znalosti nesiahajú 😕