icon

November 2010 - a ja budem mamou

monika0001
25. feb 2010

Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂

ponyxx
13. okt 2010

@kraviatko si bola s malou tri roky doma? či si utekala do práce 🙂

ponyxx
13. okt 2010

ženy som dala do tabulečky, že koľko sme zatiaľ minuli pri nákupe pre bejby, ma zamrazilo... a to sme veľa veci dostali.
To keby videl ujo minister aj s tetou premierkou, by sa možno aj na chvíľu zamysleli nad prídavkami 😠

bonaquaba
13. okt 2010

@ponyxx to mas pravdu, ale iba na chvilu by sa zamysleli a viac by to neriesili ja to radsej ani nepocitam, ked som cakala prve tak som si vsetko zapisovala este som to stihalaa ale teraz uz to ani neregistrujem, ale chcem si to znova pisat, aby som vedela kolko minieme za mesiac celkove naklady aj strava, a inac kociar a take veci som ja hned po druhom dietati predala aj niektore handry, tak sa mi aspon vyprazdnili skrine a pomohlo to na zivobytie a kolko teda ste dali na vybavicku?

bonaquaba
13. okt 2010

@kraviatko je to uplne v pohode a este by som povedala, ze do roka ked sa narodia po sebe deti, tak to aj mama lepsie zvlada ako pri jednom, lebo mne to velmi pomohlo, maly bol velmi hyperaktivny a aspon sa ma teraz s kym hrat a je to na nezaplatenie, ked varim, tak sa mu nemusim venovat, ale sa hraju spolu s malou, inac by som musela pri nom sediet a vsetko mu vysvetlovat, citat atd

ponyxx
13. okt 2010

@bonaquaba no je to cca 550 evričiek, len keby nebolo rodiny okolo tak sa to šplhne aj o 100 až 150 vyššie, minimálne, celé zle 😖

mikailla
13. okt 2010

@ponyxx aj s kocikom a postielkou ? tak to si ma nastartovala spisat a spocitat kolko my, je to urcite dokopy okolo 1000e 😒 a to sa hovori ze v Anglicku je lacno 😖

ponyxx
13. okt 2010

@ponyxx a to som zstancom strohých nákupov, zatiaľ som nekupovala nič o čom nie som presvedčená, že to naozaj využijem, žiadny nábytok, žiadne monitory, ani zásobu oblečenia pre mimi

mikailla
13. okt 2010

1000 som povedala malo,len postel 150e a kocik 350e ... na SR som nakupila oblecenie za 200e a ine veci... brdo idem pocitat dnes.......

ponyxx
13. okt 2010

@mikailla ved to, že postieľku mám 32 ročnú, ktorú začal ako prvý užívať môj brácho a mamka s ocinom mi ju zreparovali, matrac sme dostali od svokry, kopec oblečenia mám od švagriny a aj mamka mi niečo nachystala, náš najväčší náklad je kočiar, za ktorí sme teda tiež neboli ochotní dať mailand, všetko sú po len základné kraviny pre mimi pre mňa a veci do porodky. A to nemám zaplatné žiadne poplatky do pôrodnice ako epi, manžela a pod

ponyxx
13. okt 2010

som z toho tak mimo, že odpovedám sama sebe 😀 dobrá som 🙂

mikailla
13. okt 2010

@ponyxx Ahaa tak si mala od koho dostat. My sme nedostali od nikoho nic,len od mojich rodicov kopu oblecenia,mamka sa vyziva v babatkovskych nakupoch ... inak nam naslubovali ucastnici rodiny ze poslu kadeco a nic.... tak ich.... 😖 😖 😖

ponyxx
13. okt 2010

@mikailla oblečenie je tiež dosť 🙂 naši peniažky moc nemajú, ale mamina je šikovná, tak len nakúpila dekovinu 🙂 a látku na posteľné prádlo a ušila mi spolu s jej švagrovou deky, posteľné a povlečenie na hniezdo. Inak tá postieľka bola u nás doma poskladaná a zakaždým keď došli synovci, tak v nej búvali. Všetko bolo len maminka úšila nové obliečky.

bonaquaba
13. okt 2010

@ponyxx no to je teda sumicka

mikailla
13. okt 2010

@ponyxx samozrejme ze je aj oblecenie dost...mne by vobec nevadilo zdedit po niekom vybavu a dokupit si par veci,len vravym nejak nebolo po kom,svagrina nam nedala nic,asi preto ze este chce druhe dieta a dalsia svagrina nema synceka ani v starostlivosti,tak nema ani veci po nom,vlastne aj sama caka teraz. je to pomoc ked ma kto darovat, no mne nedaroval nik ja nebudem tiez, po detoch vsetko predam 😎 😎 tak mas mamku sikovnu 😀

bamarama82
13. okt 2010

dievcata tych 49 e je rocny poplatok splatny ku koncu toho mesiaca, v ktorom ti tu krv ulozili tusim, takze napr kazdy rok ku koncu decembra zaplatite,,,za prvy rok by to mala byt alikvotna cast.
pred odberom by sa mala platit zaloha 280e a potom ked pride vyhodnotenie odobratej vzorky je 14 dni na rozhodnutie ci ulozit ci nie a a ak nie peniaze by mali vratit.v opacnom pripade treba doplatit zvysnu sumu. da sa to aj na splatky. ide o to, ze prispevok od statu sa dostava az po porode, co vidim minimalne na mesiac, takze tie koruny treba mat dopredu bud pozicane ak nemame a potom vratti z toho prispevku

bamarama82
13. okt 2010

@mikailla nam dost dala mama a svokra, chvalabohu nam to velmi pomohlo... lebo tiez nemame po kom zdedit vybavicky, mama nakupila oblecko, a kocik, kolotoc decku, svokru sme poprosili o postielku a sadu do nej, kdezto sme nechceli mat vela oblecenia, radsej rozumne to co treba, takze som vdacna pekne sme im to podelili. ostatne my, ale to neboli take polozky velke. ale kedze sme potrebovali chladnicku a skrinu a zaplatit svadbu tak sme mali dost vydavky
este fusak mi chyba

dnes sa chystam upratovat, vlastne uz od vcera ale neviem kde mam zacat. robili nam cez vikend vstavanu skrinu a odvtedy to odkladam, ale uz musim bo sa na to nemozem divat co mam doma

weverka11
13. okt 2010

@pepinka79 ná nazdar teda 😀
jezis baby, tam je krásne, ja som prisla teraz z mesta, síce som ustatá jak pes, ale fakt som si to uzila 🙂 orange zaplatený, tak neni o čom.
čo sa týka varenia, tak som to dnes vyriešila tak, že som bola s byv. koleginkou na obede v reštike a nechala som zabalit manzelovi sniclu v syrovom cestíčku a zemiačky, takže mám navarené 😀 😀 😀 Mna dnes napadlo, ze nemam kupene pancusky pre mimi, take malické aj sú??? lebo ja mam aj viacero nohavíc a teplacikov a pod to by mali asi ist pancusky, nie??? boze ja budem z toho obliekania mimo 😀

ponyxx
13. okt 2010

@bamarama82 kým dostaneme príplatok k príspevku možno nebude ani za mesiac. Musíš totiž doložiť od lekára, že sa bábatko dožilo viac ako 28 dní. To kým obeháš a sociálka sa určite stresovať nebude 😉

bamarama82
13. okt 2010

@weverka11 ja mam pancusky od kamosky, take male som v obchode nevidela ale urcite su... chvala bohu mame pozicane-alebo uz darovane??? 😝

bamarama82
13. okt 2010

@ponyxx tak oprava-2mesiace ak vsetko pojde tak ako ma 😖 tie urady maju so vsetkym cas, aj pn mi platili o 2 mesiace neskor, a dovtedy zi z coho chces. ale ked clovek meska s platbou im tak hned pokuty, vyhrazky atd atd

ponyxx
13. okt 2010

@weverka11 pančušky ti netreba...mne to teda kámoška poradila po troch deťoch 😀 . Vraj bude stačiť bodynko, dupaky, ponožke a keby sa šlo vonku tak ešte teplé niečo na vrch a nejaké papučky. Ja budem mať babatko doma v perinke, lebo to je podľa mňa najlepšie (alebo v zavinovačke) a vonku bude mať fusak aj deku. A keď je vonku -5, sychravo, alebo moc veterno, tak sa malinké babatka neodporúča brať vonku.

ponyxx
13. okt 2010

@bamarama82 úrady majú furt na všetko čas 😝

ponyxx
13. okt 2010

@weverka11 dopĺňam poveternostné podmienky nevhodné pre prechádzky: veľká hmla, inverzia a smog 😀

weverka11
13. okt 2010

@bamarama82 take su najlepsie 😀, a este nemam ani taku riadne teplucku ciapku na zimu, idem pozriet sem do bazarika, lebo uz nemam chut nic kupovat v obchodoch po tom, co som v maxi videla detsku ciapocku za 14 eur!!! čo sú šiši?????? 🙄 my sme tiez vacsinu vecí kupovali sami, ale ja som vela kupovala z MMB a MMA, takze som si vydrazila napr. hraciu deku za 7 eur, kolotoc za 6 eur, postielku - inak uplne ako novu za 30 eur, hojdacie kresielko za 30 eur a zimny overal uplne super teplucký za 7 eur... Ale vela nás stál kočík, nábytok, výmalba detskej izby a také veci, takze keby som to spocítala, tak to je vysoko nad 1000 eur... a to tam nepočítam rolldoor, co mame v detskej, lebo ten je akože spoločný, ten by sme dali robiť, aj keby sme mimi nečakali... je to sila...

mikailla
13. okt 2010

@weverka11 suuu 😀 aj v tescu a za facku malinke od 0-3 mes. ja sa chystam na doma babatko obliekat do pancusiek a bodicka a do vankusika zabalit....
@bamarama82 tak to vam teda naozaj dost pomohli.... to mate super... Nam pomozu tak ze ocino nam postavil dom 😀 heeeeh

weverka11
13. okt 2010

@ponyxx takze von s malickým az na jaro 😀 😀 moja mama stále hovorí ze treba s malickým chodit von aj ked su minusové teploty, mne sa to tiez nepáci, ale hovorila mi to aj babka aj tety. A zevraj, nech si kúpim starý kočík na balkon a tam dávam maličké 😒 mne sa to zdá divné

bamarama82
13. okt 2010

@mikailla ako prosim, postavia vam dom??? tak to kukam...

bamarama82
13. okt 2010

@weverka11 tiez mi to tu jedna baba radila na MK ze si mam kupit stary kocik za 20e a nechat na balkone, nakolko nas novy drahy tam terigat nebudem, ze nech tam babo spi, ale ked tam bude, tak ja sa neprinutim ist v zime vobec von. ale muz sa uz tesi ako bude mrznut a on bude soferovat cele poobedie. ja som zmrzlina takze ja radsej doma. a vraj je to dobre to mrazive pocasie-pre mimi, pre mna isto nie 😝

mikailla
13. okt 2010

@weverka11 ja by som pocuvla stare tetky a mamy... V Anglicku je sychravo stale a prsavo a v Irsku ani nehovorim,duje vetor o106 a prechadzky von preferuju veeeelmi... novorodeniatka daju do vajicka ani ho nenababusia ako my,a ma imunitu silnejsiu......

ponyxx
13. okt 2010

@weverka11 no ja som sa dočítala na nete, čo sa týka novorodeniatok, tak týždeň dva, že sa vôbec neodporúča. Babatko s len začína spamätávať, že už nie je v teplom brušku. Potom začínať na piatich minútach a potom zvyšovať postupne na pol hodinu. A si predstav, že máš doma 24 plus a dáš to mimi do -5. Veď to sa ani psom nerobí, lebo je to pre nich zlé, nie to ešte novorodeniatku. A sychravé počasie nie je zdravé ani pre dospelého lebo vtedy sa najviac šíria chrípky a pod. Bábatko si buduje imunitu pol roka po narodení.