November 2010 - a ja budem mamou
Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂
@weverka11 tak nech sa vydari 🙂 mne sa v pondelok v noci snivalo o salate a snicelke a v utorok mi v jednote splnili moj sen, tak som sa napraskala 😀 To ti brucho stvrdne, ale od radosti 😀
aj ja som sa bala, ze sa ta umela cast roztopi, ale moje vyvarenicky vyzeraju dost jeto! su take mukove, mozno ich este prevarim v lucke..
ja sa tesim na predporodnu, aj ked robime vacsinou to iste, vzdy mi to ujde, lebo doma som lenivec a necvicim..tak docupkaj 🙂
@nika147 no dobre, tak som zvedava, lebo robila som si prieskum medzi kamoskami, co rodili, cca 20 bab, a vacsina mi povedala, ze bud nechodili, a nelutuju, alebo chodili ,a zabudli ked rodili. iba 2 napisali, ze to bolo fajn, resp. + 1 a to z dovodu,ze sa necitila jedina ako velryba - boze, aj vy sa tak citite. ??? normalne som v noci pozerala svoje stare fotky, kde som bez brucha, a sa mi nechce verit, ze raz budem opat tak vyzerat (a to som nebola stihla...ale...)
ale nie, idem a vyskusam.
@nika147 cvičenie je určite dobrá vec,aj ked ja som nechodila 🙂 na štastie som dýchat vedela a to bolo naozaj k nezaplateniu 🙂 akurát s tými tlakmi to je tak že ja som tlačit nemusela mne to telo robilo za mna a dokonca to bolo také silné že som mala pocit že to musím zastavit 🙂 akurát že malý nie a nie von 😖
@pepinka79 tak si daj datum vyryt na vnutornu stranu obrucky, ako taky tahacik 🙂
@e.l.i.e.n.k.a ale ved máme sobášny list som teraz na neho pozrela a už viem 😀 my to máme také že moj syn má 10.augusta narodky a ja 20.augusta tak ešte túto sedmičku si tam musím zaradit a snád už nezabudnem 🙂 možeme to všetko naraz oslavovat 😀 joj a toto druhé bábatko sa má narodit 20.novembra a moj muž má narodky 25.novembra tak zasa budú mat oni spolu oslavu 😀
@sofhia tak dúfam, že ti to cvičenie nejako pomôže 🙂 ja som si taká istejšia, keď tam chodím, že keď budem ísť rodiť, tak budem vedieť čo robiť, aspoň dúfam 😉
@pepinka79 veď to, že sa to týka aj tých tlakov napr. ...mávame to s pôrodnou asistentkou a tá nám povedala, že niektoré ženy, ktoré tlačia, tak vyvíjajú tlak na hlavu a nie na bruško, že zle tlačia a tak vraj vidno, ktoré chodia na tie kurzy a ktoré nie, ale ved ony sú tam od toho, aby nám pomohli, no nie? 🙂
@pepinka79 ved pod dnes s nami na tu predporodnu, je to na cervenom krizi, bola tam aj druhorodička a chvalila si.... a uz ma tusim aj mimi, ze Eli???
@e.l.i.e.n.k.a ja akurat rozmyslam kde mam obrucku 😀 ja to vobec nenosim, mne robí zle, mám pod nou vyrázky - také ako pluzgieriky, alebo co - vzdy si robím srandu, ze ma to manzelstvo moc páli 😀 😀, ja ale vobec nemozem nosit sperky...
@sofhia no nevravím, že ju tentokrát nepoužijem, uvidíme aké budú tie bolesti, či to bude pre mňa znesiteľné alebo nie, na mňa nastrihávali aj keď som mala EPI, takže neviem o tom že by to aj v tomto smere nejako účinkovalo, čo sa týka uvoľnenia ... je to také zvláštne, že od pása dole som nič necítila, len tak tupo... ,nohy mi museli nadvihnúť sestričky, lebo som ich mala ako kláty, a tiež som necítila žiadnu kontrakciu, takže mi sestrička pri pôrode vždy povedala, podla monitoru, na ktorý som bola napojená, kedy mám začať tlačít ... ale to vytlačenie trvalo krátko 🙂 , u mňa na 3-krát a malá bola von 😀 , takže tak....
@nika147 toto je pre mna najdolezitejsie, nerada chodím do neznámeho prostredia a ked neviem ako co prebieha, takze mne to urcite pomoze... hlavne psychicky a to je pre mna najdolezitejsie, lebo ja bolest viem zvladat dost dobre... Dokonca mam potetovaný chrbát a ten chalan, co mi to robil, povedal, ze som jediny clovek na svete, ktoremu to bolo príjemné... Asi mi bolest robí dobre a vtedy si uvedomujem, ze to telo je moje....Vcera som rozmyslala cely den nad tou epi a rozmyslam, ze nakoniec pojdem bez nej...
@nika147 len cvič pekne,neboj sa zvládneš to 🙂 tak tak len ich treba o to aj občas poprosit nech pomožu 🙂 jediné čo ma rozhádzalo bolo to že ked to nešlo tak ma tam samu nechali tlačit na sále aj niekolko minút...som sa cítila ako šialená krava v na samotke,ale tentokrát ich budem otravovat nech sú pri mne a bude tam aj manžel tak to snád bude lepšie 🙂
@peha81 ale jasné že to zvládneš 🙂 , však ja by som si ju zaplatila tiež aj tentokrát, pre istotu, človek nikdy nevie čo ako, ale keďže je to tu naopak, tak uvidíme, u nás stojí 133 Eur, čo je tiež veľmi veľa, že vraj to išlo hore tohto roku od júna do vtedy stála len okolo 60 eur, no čo už ... 😝
@weverka11 hej, Mirke sa narodil chlapcek, asi rodila v skalickej..
to ta pali, ze si ta bosorka 😀 tie nesnasaju kruzky!!!
@weverka11 jéjdanenky aby som si pripomenula ten zážitok? nieee 😀 verím tomu že to nejako zvládneme a kedže chcem epi tak ked bude menej bolestí tak sa možem potom lepšie sústredit aj na ostatné 🙂 alebo ked pojdem rodit tak ti zavolám a budeš mi radit po telefonu 😀
My máme obrúčky teda prstienky z ocele 😀
@pepinka79 a prve si rodila kde?
@e.l.i.e.n.k.a je to dost mozné 😀 veru, ked sa na tym zamyslam....
@e.l.i.e.n.k.a v skalici a aj teraz sa tam chystám 🙂 už tam tie doktorky a sestričky poznám aj prostrediesom tam bola pred rokom po potrate a v máji koli hematomu ...
@pepinka79 ten maj mi je luto, ale teraz ta caka krasne zdravucke babetko 🙂
ja som sa bola pozriet aj na MY, ale tam ti ani EPI nedaju 😒
@e.l.i.e.n.k.a no ved je to možné ,teda ale ked to tak pozerám kolko nás je tak po sebe s termínmi neviem či to nebude riadna pásová výroba totok 😀 a podla toho ako mám bruško dolu už od začiatku tak možné je všetko 😀 akurát sa mi nechce umúdrit a ukludnit to bábo bo sa stále točí dokola vždy ráno pozerám na ktorej strane zasa tie nožky vytlačí 😉
tak to by som na Myjavu nešla,radšej si priplatím ale bez epi ee 😖
@pepinka79 @e.l.i.e.n.k.a no veru, to by boli pekné detské oslavy 😀 inak baby, vsetky senicanky, ktoré su tehotné, alebo prednedávnom rodili majú, alebo čakajú chlapcov, to planujete akoze zlepsit situaciu ziackeho futbalu???? ked ja budem mat dievcatko, bude mat aspon vela nápadníkov... sa o nu pobijú 🙂 ale je mi to jedno, aj ked vzdy som chcela prvého chlapceka, aj som si cele tehu myslela ze to bude chlapcek, no ved o pár dní uvidíme 😀
@weverka11
@pepinka79 jeden rok bude oslava u nas, druhy u vas, potom, u pepinky a tak sa to bude nabalovat..len potom budeme davat byt dokopy niekolko rokov, kedze sa on postaraju nase deturence 😀 u nas je to s tym futbalom dost realne 🙂 weverka ak bude tvoje dievcatko po maminke, tak kludne, nech sa maly bije, lenze u nas by to bolo v rodine, nie je to trestne? 😀
@pepinka79 tak isto aj ja 8 kilo a v bokoch ani nikde inde nič - teda okrem prs.... Ja som si vobec ani do 7. mesiaca nevedela pripustit, zeby som mala dievcatko, nieze by som ho nechcela, ale vobec mi to ku mne nejak neišlo 😀 Az v osmom mesiaci som kupila jedno ruzove bodynko 😀 ale to je vsetko... Ja aj stale riesim iba chlapcenské mená a vsetko iba chlapcenské, takze pre mna bude dievcatko oooobrovské prekvapenie... Tatino si zas myslí, ze budeme mat dievcatko, tak neviem...
@e.l.i.e.n.k.a aaa to ma ani nenapadlo 😀 😀 ale to uz je daleká rodina na to, aby to bolo trestne 😀 😀 😀 ale tiez si skorej myslim, ze sa stretnu v jednom muzstve 😉 Tak u nas by to bolo realnejsie ako realne, keby sme mali chlapca 😀 jéminkote, uz vidím jak si tvoj tatino s mojim stanom dokladajú na tribúne... 😀 😀 😀
@e.l.i.e.n.k.a tak do bytu ich nepustíme,urobíme párty niekde vonku abo v mekáči,tam nech si upracú potom 😀

@weverka11 no dobrééé ránko, tak si si riadne schrupla 🙂 a potom, že to ponocuje 😀
@sofhia ja už dnes idem po štvrtý krát na ten predpôrodný kurz a môžem ti povedať, že neľutujem, že tam chodím, je to super vec...keby som tam nechodila, neviem ako by som porodila...dosť mi to pomáha, čo sa týka dýchania a aj napr. nacvičujeme tam akože tlačenie-pôrod a poviem ti, keď budeš ísť rodiť, už to sama budeš vedieť automaticky..nádych, očká zavriem a tlačím 😀 😀