November 2010 - a ja budem mamou
Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂
@nika147 oni to pichajú pri kontrakciách, nie tesne pred porodom, takze ti to velmi pomoze hlavne ked mas niekolko hodín neznesitelné kontra, ale vidis, tej mojej spoluziacke to prestalo ucinkovat prave pri tom samotnom tlacení babatka a do polky šitia, az potom jej zaucinkovala druhá....
@weverka11 veď práve, že má to zaúčinkovať pri kontrakciách, ale ja neviem, či ich budem mať dlhé alebo krátke, mojej sestre odtiekla plodovka a do hodiny bola malá na svete...a pred tým, ako jej odtiekla plodovka nemala nejaké silné kontrakcie, ale aj tak u nás by som si to pichnúť nedala, myslím v našej nemocnici, nie na SR...
no čo ja viem tak epi sa dáva keď si otvorená na tých 5-6 cm, skôr nie, len asi na požiadanie a neskôr asi tiež nie, lebo potom to otváranie ide vraj rýchlejšie a často sa stáva, že epi je zbytočná, lebo pôrod je rýchlejší .... 🙂
Baby nestresujte..ja som nad nou tiez uvazovala chvilku ale bala som sa toho tak som sa nato vykaslala a isla bez..Porodu som sa nebala lebo som nevedela do coho idem. Ale je to na kazdej ci si tu epi da alebo nie...Kebyze mam ist rodit znova asi by som ale isla zas bez 😝 D Da sa to zvladnut... aj ked tesne po porode som hovorila nikdy viac :DD ale to asi kazda... 😀
vy ste tu toho zase popísali, čo už nemáte čo upratovať? 😀
Baby mne začalo včera od rána lepiť, že či nepojdeme do porodky lebo malinké sa veľmi málo hýbalo oproti tomu ako má vo zvyku, ale našťastie si to večer vynahradilo. Dnes je zas vo svojej starej forme. Aj dokynko ma dnes na kontrole upokojil, že krčok je v pohodičke. Dnes som si bolo vybaviť aj EPI, lebo ja som posera. V poučení dokonca písali, že ak žena cíti, že jej epi slabne, tak má si vypýtať ďalšiu dávku 🙂 . To jak nejaké feťáčky 🙂 . Ten vpich sa môže podariť a nemusí, teda sa aj nemusí dať vpichnúť. Ono sa tak krkolomne pichá, tak uvidím, či pri tých bolestiach sa budem vedieť ešte nahrbiť, alebo si ľahnúť nabok a nepohnúť sa. Zajtra ultrazvuk, tak som zvedavá, či mi krpáčika aj pomerajú. Naposledy v 32 tt mi povedali iba váhu a malo 2200 g.
Jáj a manželik...no. Ja nemám strach, žeby bol nadrúzganý v deň D, ja mám skôr obavu či bude môcť utiecť z roboty. Ale šéf ho trochu potešil hláškou, že či vyzerá ako Musoliny 🙂. Šéf ma tri deti, tak asi chápe situacion 🙂 V sobotu bol u nás kamarát na "decko" vínka a veru som ho v nedeľu o osmej ráno zverbovala z gauča. Sľúbil, že v sobotu pripravíme spálňu, ale to si musel ísť zabehať, potom aj nakúpiť, žeby sme hladný neboli, poobedna siesta, príprava pohosteníčka pre kamaradíčka a spálňa ostala tak. Aby som mu nekrivdila, v sobotu povysával celý byt. V nedeľu si to chlapec zlýzol 😎 Ale inak sa naňho sťažovať nemôžem. Pár krát som mala také výbuchy hnevu, že som až plakala, tak asi pochopil, že hormóny sviňa vec a radšej seká dobrotu 🙂
@sofhia no epi...ja som sa od zaciatku hrdila ze ja ziadnu epi nechcem, niekedy nic take nebolo a zvladli to zeny, a ked som si precitala ze vedlajsi ucinok su migreny, ktore mozu nastat, tak som bola hned rozhodnuta ze nikdy 😎 a moj muz stale, ze je to na tebe 😕 a teraz posledny tyzden, sa ma stale uuuuplne nenapadne pyta, ze nerozmyslela sisi, nepojdes aspon na to poucenie o epi, bo potom ked ju budes chciet, tak ti nedaju 😖, tak mam sancu ist v stredu na to poucenie o epidurale, ale vobec netusim ci ist, alebo nie...ale asi pojdem a podla intenzity bolesti a dlzky sa potom rozhodnem 😒
@scrabble no mne na urade povedali ze malej daju tp aj inde ak som vlastnik nehnutelnosti kam ju chcem nahlasit, a nevadi ak ja mam iny tp. len na socialku sa mi nechce ist pytat, mile tetusky su tam.
@majulienka333 čo ja som čítala, to upozornenie u lekárky, tak sa môžu objaviť 2-3 dni po pôrode bolesti hlavy a máš o tom informovať personál. Ja som rozhodnutá, lebo ja som posera, ale nakoniec ti ju aj tak nemusia dať, lebo všetko záleží od výsledkov odberov na príjme a ako sa dohodne lekár a anesteziologom Každý liek má aj nežiadúce účinky o tom ťa musia informovať. Aj keby to bola len tabletka na bolesť hrdla 🙂
kočky, či s epi alebo bez nej, hlavne aby to pre všetky dobre dopadlo 😀 a bábatká boli zdravé 😎
@majulienka333 no keď to chceš mať ako poistku, tak najvyšší čas. Ak je to tak všade, nie len na kramároch v Ba, tak sa dá epi vybaviť najneskôr tri týždne pred plánovaným termínom pôrodu.
My sme boli u doktorky dnes dve naraz a babena mala termín pôrodu 1.11 na moje meniny, no nie je to super. Aj moc krpec by si mohol povedať, že dá mamine darček k meninám. 🙂
@ponyxx ved to urcite, ale ja som pred tehu mala migrenu asi 2 krat do mesiaca po 3och dnoch, s tym ze som vkuse vracala a bolelo ma aj svetlo ☹ s tehu sa to chvala Bohu upravilo, sice sa to moze vratit spat, ale teda ja ked pocujem slovo migrena, radsej ruky od toho prec....nerada by som bola keby sa to mozno aj kvoli tomu spustilo este intenzivnejsie ☹ ale inak hej ani mi ju nemusia dat, ja len som hovorila muzovi, ze ked budem mat poucenie iste ma bude lakat, lebo budem mat na vyber, ak poucenie mat nebudem...hold smola 😅
@kraviatko samozrejme to je to najdolezitejsie 😉
@ponyxx na antolskej nevravela nic, len ze kazdu stredu je poucenie, ze ak chcem treba ist, ale tak stale mam do terminu 3 tyzdne, tak tuto stredu mam este sancu 😎
no som späť,,ryžový nákyp predomnou...mnam,,peniažky minuté a ako kukám tak ste toho zas stihli popísať,,,no aspon mam čo robiť pokial sa najem 🙂 ozaj zas infoška ohladom akcii....v tescu maju kozmetiku Sebamed -25% 😉
@majulienka333 no je to tak, keď nemáš tak ťa to nedráždi 🙂 Ja som bola presvedčená o epi už dávno a môj mm ma v tom len potvrdil, že načo sa trápiť, lebo bábatku to neublíži. Ja sa bojím toho, že ma tak zničia bolesti, že nebudem potom vládať tlačiť ☹ , alebo začnem štrajkovať 😖 . Keby sa na základe toho malo stať niečo bábu, tak si to asi rovno hodim. Osud je sviňa vec 🙂 ...uvidíme.
@majulienka333 no na kramároch je anesteziologická ambulancia a má klasické ordinačné hodiny. Dali mi prečitať poučenie, vyplniť dotazníček, podpísať lajstro, že som bola o všetkom informovaná a potom ešte teta doktorka v ambulancii nám k tomu niečo povedala, odpovedala na pár zvedavých otázok a bolo. Chcelo to trochu čakania, ale to je normál.. 🙂
@ponyxx takže by si mu mala urobiť radosť 🙂 , ja som pri prvom chcela strašne vedieť čo to bude ale nevedeli mi povedať 😒 , vraj to dobre nie je vidieť a podobné rečičky, ale moja babka keď som bola asi tak v 5-tom mesiaci mi povedala, že to bude dievča a aj tak bolo .... a teraz pri druhom mi to akosi bolo jedno čo to bude, ale podvedome som tušila že dievča, už len preto, že keď som bola na uzv v 20 - tom týždni, takm mi lekoška povedala, že to dobre nevidí a podobné rečičky ako pri prvom tak som si povedala, že to bude určite dievča 😀 a potom v 30-tom mi to potvrdila, že by to mala byť baba, lebo tam nevidí žiadnu vytrčajúcu čiaročku 😀
@weverka11 no tak už som tu...poviem ti že som mierne rozladená....mali tam plno tak boli nervozni a dost drzí...som sa dozvedela tak akurát to že váha bábatka je taká aká má byt,že mám brat 3 krát denne magnésko,že mi niečo zlé nameral tak to za týžden skontroluje ale čo to znamená či je to vážne tak to mi nepovedal a ked som chcela vediet pohlavie dietatka tak mi povedal,že sme dneska všetky akési zvedavé a ani mi to nepovedal,vraj tam mám bábatko ....a ked som chcela potvrdenku pre manžela ktorý mi robil doprovod tak sestrička už začala brblat niečo a doktor že či naozaj tu ten moj manžel je...no poviem ti že som riadne ostala s ich prístupom v šoku....pretože som si myslela že pán doktor mladý nebude taký....a ani servítku na utretie brucha ked mi robil ultrazvuk mi nedal...no a to tam mám chodit každý týžden šak ma šlak trafí...ale tak som zvedavá ,za týžden mi má robit to vyšetrenie čohosi čo mi zle nameral...takže som ešte blbšia ako ked som tam išla a akurát budem teraz týžden na nerv 😠
@majulienka333 Prosím ťa to poučenie býva v stredu o koľkej??? Že by som zbehla aj ja????
@luckaar ahoj ,ja mám doktorku v senici,ale teraz už posledný mesiac musím chodit do nemocky do rizikovej poradne a dnes tam bol Budinský....mne bábo zmeral ale nepovedal váhu len tolko že má tak ako má mat....takže tiež žiadna výhra,teraz si to idem pozriet tuto na internete že kolkko asi v tomto týždni bábo váži aby som to aspon odhadom vedela... 😖
@pepinka79 to je pristup teda, niekedy mi to pripomina mojho dr.
@pepinka79 oni su trhnutí! nemam slov, ved pod buduci stvrtok so mnou na poradnu, vtedy tam je moj a on je velmi príjemný... Ktorý tam bol, ked vravís ze mladý, Budinský??? Nestresuj, ved poznás tie ich merania? mal trosku blbú naladu, ujela mu ruka a hned je centimeter hore dole!
vy ste, ale uzasne konikovali 🙂 je co dohanat..
@weverka11 ty si uz bola na pouceni o epi? co sa tyka detskeho lekara, nemusis tam ist osobne, staci zavolat, sestricka ta informuje, ze az sa babetko narodi, treba im zavolat, dohodnete si prvu navstevu doma, len sa opytaj ci ta zoberu, mne povedali u Suleka, ze beru a mozem ich uviest v nemocke, ako detskeho lekara..

@weverka11 ak to vnimas takto, tak jasne, jaaj, normalne ti v dobrom zavidim, aj ja by som chcela mat taky pocit. ja neznasam bolest. 😒 , resp. keby viem, ze bude trvat tolko a tolko, a nie hodiny, tak ok, ja sa bojim skor toho, ze budem vysilena, a nebudem vladat malu vytlacit.