icon

November 2010 - a ja budem mamou

monika0001
25. feb 2010

Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂

jenta
18. okt 2010

Baby našla som video, ako si robiť masáž hrádze pred pôrodom. Je to síce po anglicky ale myslím, že každá pochopí, ako sa to robí 🙂 Tu je link

https://www.youtube.com/watch?v=DK2P8Ziqc6Y
majulienka333
18. okt 2010

@jenta 😀 hehe ja mu sem tam hram na klaviry, ale uprimne si velmi nemyslim, ze ho to nejak ovplyvni vo velkom, skor mozno len dufam, ze neskor k tomu bude mat pozitivny vztah...citam vyvojovu psychologiu, ale teda este som sa nedopracovala k takym vplyvom co sa tyka hudby, vela pisu viac menej o hlase matky, ze to sa najviac zistilo, ze babatka vedia rozlisit mamickyn hlas od inych 🙂

majulienka333
18. okt 2010

Baby pol noc padla, idem ja do pelechu, lucim sa s vami a prajem dobru nocku 😉

mikailla
18. okt 2010

@jenta teeda ty hoco hladas 🙂 chystas sa praktizovat? aj ja som chcela ale prekonala som mykozu tak nejdem riskovat... 😒 😒

@majulienka333 dobruuu a pekne sny 😉

weverka11
19. okt 2010

dobre ranko, tak zasa som dnes ranne vtáča 🙂 ale to preto, lebo som si išla lahnúť uz o pol osmej - dostala som migrénu, zrovna sa tu o nej včera hovorilo! Ale ja som taká ťapa, dobre viem, ze mi ju vyvoláva cesnak a musela som si ho trochu dat na tie sprosté spagety!!!!!! 😠 hnevam sa sama na seba! Od bolesti som si uz musela dat panadol, dufam, ze to malickemu neublizilo, ale uz som bola fakt bezradná, potom som od bolesti zaspala....

jééj ked hovoríte o tých chutiach! ja vcera po spagetách som si dala zavarane mandarinky a tak po pol hodine tvarohový dezert z kauflandu - to je taká riadna vanička 😀 a potom som zvladla este jablko!!! Tiez som myslela ze sa pogrcám 😀 Dnes musim dat zaludku trochu volno, lebo mam pocit, ze je riadne narobený chalanisko 😝

pepinka79
19. okt 2010

@weverka11 dobré ránko 🙂 to ja som sa celý večer cpala tlačenkou hydinovou,majú bohovú v tescu,samé masko 😀 a čokoládou a potom že tá kyselina v noci brrrr,ale malox zabral ešteže tak,tak som v celku vyspaná od pol piatej hore 🙂
Cesnaku sa radšej vyhýbaj ked ti sposobuje migrénu 😉 a neboj sa teraz ked už je bábatko úplne vyvinuté by mu nemali ublížit tabletky 🙂

sofhia
19. okt 2010

@kraviatko dobre ranko, presne to chcem aj ja pockat, aku pokozku bude mat malicka. a ten olivovy olej z lekarne je vhodny na kazdu pokozku ? a aj detske mydielko? zatial nemam z kozmetiky pre baby nic, teda dostala som olejcek Johnson and Johnson....a ostatne som chcela ze vypytam potom od rodiny, lebo skoro vsetko uz mam ....

nika147
19. okt 2010

dobré ránko žienky, tak mi sme po poradni, tak všetko dopadlo oka, máme troška málo železa, ale to nevadí a pán doktor čaká a bude čakať kedy mu zavoláme, že užžžž 🙂 o týždeň zasa poradňa 🙂
..a v noci som sa vôbec nevyspala, pretože môj mm neskutočne chrápal a mohla som ja doňho kopať, šťuchať a on nie a nie sa otočiť a ja 100kg čudo otočiť nedokážem 😒
@weverka11 tiež si nemyslím, že by jeden panadol ublížil babatku....

pepinka79
19. okt 2010

@e.l.i.e.n.k.a no dúfam,že to takto nejako bude 😎 no rozumejú niekedy sa na seba podobajú ako keby boli z jedného cesta,hlavne s tým "poriadkom" v byte a ked hrajú na počítači hru 😀

pepinka79
19. okt 2010

@nika147 jéjda aj ty máš doma 100 macíka aj ja 😀 ja som sa odtsahovala malému do izby a muž so synom spia spolu v spálni,tam nech si chrápu kolko chcú 😉 aj ti predpísal dr. železo?

sofhia
19. okt 2010

@pepinka79 dakujem za radu, a nebala si sa, ze by sa mohol poskodit pri pouziti vakuovej pumpy? inak ten pristup lekarov je uzasny, presne ako tu spominali kocky, ze nieco sa pytas, si moc zvedava, sama si citas, zasa chces byt mudra. keby nam vsetko vysvetlili, a robili normalne prednasky bolo by to naj - a nebali by sme sa...ako s tou pumpou, ci kliestami...vo mne to vsetko vzbudzuje strach a neprijemne pocity.

no nejako to zvladnut budem musiet. uvidim co mi povie zajtra na poradni.

nika147
19. okt 2010

@pepinka79 nooo, aj ja by som sa rada odsťahovala k malej do izbičky, lenže keď bývame v poschodovom rodičovskom dome so svokrovcami, tak my máme hornom poschodí svoju spálňu, obývačku, kúpelňu a detská izbička je ešte zatiaľ obsadená rodičovskou spálňou ☹ tak nemám kde ísť spinkať a do obývačky na gauč som už veľká 😀 😀 s tým bruškom, nie je rozkladací, v tom je tá smola 😒

sofhia
19. okt 2010

@bamarama82 ohladom toho vymazavania - podla mna sa to dako vymazalo omylom. mne tak zmizli 3 fotky, kde som normalne s manzelom....teda este predtym ako som si ich z osobnych dovodov zmazala...po porode vratim 🙂 to ti pisem preto, lebo si myslim, ze admin s tym nema nic , ze by mu vadil tvoj psik.

pepinka79
19. okt 2010

@sofhia ja som používala aj budem používat zo začiatku kozmetiku-seba med,tá je vraj najlepšia pre malé bábo,aj v lekárni mi to vraveli aj sestričky v porodke aj lekárka,lebo neobsahuje nič žiadne parfémy a také prídavné zložky ktoré vraj dávajú skoro do každej detskej kozmetiky a to detičkám niektorým nerobí dobre....síce je drahšia ale skúšala som pri malom aj iné a nerobili mu dobre,bol po iných červený a mal vyrážky...tak radšej zostanem pri tejto drahšej 🙂

pepinka79
19. okt 2010

@sofhia ved to keby aspon robili posedenia s tehulkami a tam im odpovedali na otázky a tak to by nám určite pomohlo a aj im aspon by sme sa nespýtali na kontrolách ked to chcú mat za sebou ako keby sme boli pásová výroba 😉
nebála som sa bo už som strácala vedomie a ked som videla že sami nič neurobia tak som musela zakročit,bo keby som odpadla tak by sa stalo asi niečo velmi zlé mne a možno aj bábatku..tak treba radšej volit pomoc vždy a hovorím tou pumpou to bolo že šup,riziko tam určite je ale v tej chvýli to bolo to najmenšie zlo 😉

pepinka79
19. okt 2010

@nika147 jáj tak nech si manžel lahne na ten gauč 😀 abo do vane 😀

sofhia
19. okt 2010

@pepinka79 a ty uz mas jedno dietatko? teda nechcem ti privolavat zalostne spomienky, ak sa nieco stalo, ale vrta mi to hlavou... nemusis o tom pisat, ak nechces.

sofhia
19. okt 2010

dobre dievcence, idem ja nieco upratovat, kym vladzem, ja som ranne vtaca, ak nezacnem od rana nieco uzitocne, tak sa mi uz nechce cely den....a o 6 vecer som uz zrela do postele.

nika147
19. okt 2010

@pepinka79 musím naňho niečo vymyslieť 😀
idem ja baby ešte pospať, kedže som sa vôbec nevyspala a už od šiestej som hore....

pepinka79
19. okt 2010

@sofhia mám zdravého huncúta trojročného 🙂 a nevadí mi o ničom rozprávat ved aspon tu sa človek vyrozpráva 🙂

pepinka79
19. okt 2010

tak teda aj ja idem do obchodu kúpit masko a pojdem robit zemiakovú omáčku s faširkami,mnam 😉

weverka11
19. okt 2010

tak ja som si este teda chvilku schrupla 😉 sice ma zobudila teta poštárka, ale potom som zas zaspala 😀

@pepinka79 tak aj ja mam dnes na plane zemiakovú omáčku, ale budem varit az tak po druhej, ked pride mm z roboty nech ma este teplé... Ja uz si teraz chutím na toho zavináča čo mám v chladničke 😝 vcera som si ho kupila na veceru, ale koli migrene ma počkal na dnes 🙂

@sofhia jééj, ja uz som si stihla aj poriadiť, riady umyť aj havina je vyvenčená 🙂 už sa teším na návštevu, ktorá o chvilu príde 🙂

@nika147 o chrápaní mi ani nehovor, ten moj dnes chrápal jak drevorubač celú noc!!!!!!!!!!!

weverka11
19. okt 2010

Tak z návštevy asi nič nebude, prave prisla sms, ze malinký ma soplíky, ale nevadí, ved este bude casúúúúú 😀

snehulka24
19. okt 2010

ahojte kocky, ide niektora z vas rodit do BS?

klaudialip
19. okt 2010

Ahojte,dlho som tu nebola.Doma pripravy vo velkom prude,konecne mame vnutrajsok prerobeny tak vydrzime aj dva dni bez prachu 😀 😀
Od dnes MD,ale ako sa mne nic nechce,je mi nejako divno,nie je nejaky zvlastny tlak?
Chcem sa spytat co vsetko ste si zbalili do nemocnice pre seba a pre malinke?a v akom pocte?

pepinka79
19. okt 2010

@weverka11 tak možeš íst zasa spat 😀 keby som to vedela tak tú omáčku navaríš do velkého hrnca a ja si už len pre polku dojdem 😀

weverka11
19. okt 2010

@klaudialip tlak je uuuuplne na hov.... mna tak bolí hlava, idem si spravit akurat kavičku, dufam ze trochu pomoze... co sa tyka veci do porodky tak pre malické - vlhcene, 30 plienok, 3 bavlnene, 1 postolky, sudocream, vatove tyč. a 60% lieh a ja: 2 nocne kosele, ponozky, bavl. gatky, 2 bal. vloziek, nejaké tie vlozky do podprdy, 2 podpr, 1 osušku, 1 uterák, župan, 2 podlozky jednorazove, mast na bradavky, hyg. veci a hlavne gumičky do vlasov a štipčeky 😀

weverka11
19. okt 2010

@pepinka79 😀 no mohla si povedat 😀

kraviatko
19. okt 2010

@sofhia myslím, že by mal byť vhodný pre všetky detičky, nie je to drahá záležitosť, kúp si taký menší a uvidíš, ja som s tým malú natierala asi prvé tri mesiace a potom sme kúpili nejakú kozmetiku...

jenta
19. okt 2010

@mikailla no tak to je jasné, to neriskuj 🙂 Ja to skúsim od dnes masírovať. Som počula, že najlepšie je to po kúpeli (po sprche) tak večer skúsim 🙂
@klaudialip ja mám pre malého: plienky (to malé balenie asi 40ks), 3 ks látkových plienok, plienkovú osušku, vlhčené utierky, cumlík, sudokrém, detské mydlo, odsávačku na soplíky, kefku na vlásky. Pre seba: župan, tri nočné košele, papuče, šlapky do sprchy, ponožky teplé 3ks, prebalovacie podložky pod seba 5ks, popôrodné vložky 2 balenia (24ks), sieťované nohavičky 2ks, bavlnené nohavičky 2ks, podprdy na kojenie 2ks, tampóny do podprdy, hygienické potreby, toaleťák, hroznový cukor 2 balenia, keby mi dochádzala energia 😉 Potom ešte hodím do tašky kefku, pastu, hrebeň, nejaké gumičky do vlasov, nabíjačku na telefón, foťák, nejaké časopisy a niečo na zub 🙂

Baby tak ja som mala dnes najhoršiu noc zo všetkých zatiaľ. Každé tri hodiny na záchode a nedalo sa mi spať poriadno. Stále som sa prehadzovala z boka na bok, žiadna poloha mi nebola dobrá 😖
Dnes idem na predpôrodný kurz na cvičenie, tak dúfam, že tam tete nezaspím 😅