icon

November 2010 - a ja budem mamou

monika0001
25. feb 2010

Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂

pepinka79
22. okt 2010

@sofhia neboj sa o stolicu sa ti tam postarajú tiež 😀 😀 ak to nepojde samo dajú ti čípok abo dačo aby si išla 😀 ale stravu ti tam vlastnú nikto zakazovat nebude 😉

ponyxx
22. okt 2010

@weverka11 blahoželám k 37čke 😀 😎

pepinka79
22. okt 2010

@ponyxx ved to,moje prvé tiež chcelo íst v noci von ale ked dojdeš do nemocky a tam všade to ostré svetlo,sa nečudujem že chúda sa stiahlo a čakalo další den až dojde zasa noc.... 😒

sofhia
22. okt 2010

@pepinka79 super napad, s tym odsledovanim 😀 😀 😀 ty si ina organizatorka. si ma strasne moc pobavila.
no tiez si myslim,ze ked nerada otravujem ludi, ze mozno spravim prve co mi napadne a sice, ze sadam do auta...aj ked... asi by ma moj muz a nasa velmi dobra znama lekarka, taka rodinna priatelka by ma asi zabili, ze co mi sibe, ale ako citam, ze tu aj kocky odsoferovali do BA - teda ak by sedel vedla mna niekto, tak pohodka, ale sama teraz jedine po meste. ...upss. no malej sa nepaci uz teraz ak soferujem dlhsie ako 20 min. potvorka mala.

@baritus myslim, ze kojenie je lepsi sen ako odtekanie plod. vody. 😀 😀

@weverka11 no takymi porodmi sa utesujem aj ja...ale prave teraz rano som pozerala dalsie referencie na nasu nemocku, a jedna baba tam pisala, ze jej maleho vyberali tym vakupristrojom, ze mal obtocenu pup. snuru...uff...ja viem,ze by som nemala take citat, ale... stale si myslim, ze je lepsie byt informovany a pripraveny na vsetko, aj ked si to teda nepredstavovat.
mne vcera hovorila jedna zena, ktora ma velmi uzke boky, ze vsetci cakali ako sa bude trapit, a rodit hodiny, a ze cely porod 2 hodky, sice hodinu myslela, ze zomiera....ale...no ak by som vedela, ze bolest bude trvat hodinu, tak kaslem na EPI. to je teraz moja najvacsia dilema.
kurnik, skoda, ze nie sme ako v CR, ze ti proste EPi ponuknu, ked vidia, ze nevladzes.

ponyxx
22. okt 2010

@sofhia no mne keď nebudú z domu nosiť jesť, tak asi z tej nemocničnej stravy zomriem. Ja som na jedlo jak pyrotechnik 😀 , ale ak sa dostanem na nadštandard, tak sa vraj dá vybrať z viacerých jedál, to som teda zvedava 😀

pepinka79
22. okt 2010

@weverka11 ja chcem taký ako mi jedna vravela že došla do porodky len tak a že pozerali na nu že vás nič nebolí? že nie len troška chrbet a oni že vy máte kontrakcie.... 😕 tak to by sa mi páčilo 😉

vlastusss
22. okt 2010

@jenta ano??no my sme rozmyslali s manzelom ze by sme si ju dali odlozit ak by sa nieco niekedy prihodilo, bo tak clovek nikdy nevie...

sofhia
22. okt 2010

@pepinka79 a co trenuje? futbal? viem, ze chces byt silna zena, aj ja som vzdy chcela, no som strasna v tom, ze sa mi nepaci nerovnocennost vo vztahu, ze zena sa o vsetko stara, a obskakuje vsetkych, a muz ...akoze zivitel, si viac robi co chce a nestara sa az tak.
tak si uzi posledne tyzdne, nech sa trosku okolo teba toci, uvidis, ze toto mu vadit nebude.
inak ten moj ma soky z toho, ako strasne vela sa mala hybe v brusku, ked mu pritlacim brusko na chrbat, ci na neho...tak to sa vzdy zasmejem,

@baritus no ved uz ked mam taky kufor, tak 1 mlieko, a kava 😉 som sa rozmaznala len tou najlepsou, a keby som nahodou mala pit daku z automatu, ci nebodaj dakeho turka...ved mozno nebudem mat chut. a myslim,ze sestricky budu mat co robit aj s babetkami.

pepinka79
22. okt 2010

@sofhia ja som organizačný talent 😀 😀 😀 šak musíme sa troška pobavit nie 😉 a kávu aspon u nás podávali teda takú miešanú s mliekom či čo to bolo,ale máme v nemocke aj automaty na chodbe a tam je káva od výmyslu sveta 😉

weverka11
22. okt 2010

dievcence, neviete nejaku stranku na recepty - ako lacno navarit??? ja neviem lacno varit, my necháme strasné peniaze za zranicu!!!!! a som sa rozhodla, ze sa musim uz naucit trochu hospodarit s korunkami, lebo to nebude take ruzove ako doteraz, este toho pol roka fajn, ked budem mat matersku, to klesneme len o cca 250 eur, ale potom 😲 😲 😲 😲 😲 to bude des..... ešteže strihám tych psov, dufam, ze na jaro/leto uz budem moct normalne strihat.....

baritus
22. okt 2010

@sofhia Tak máš pravdu 😀.
Joj musím ísť lebo tie francúzké zemiaky sa sami nespravia 🙂 a ani polievočka.

sofhia
22. okt 2010

@ponyxx ved toho sa bojim aj ja..... manzel ma rozmaznal, vyvara len dobrotky. neviem ako funguje u nas nemocnicny bufet, ale je o 10 posch. nizsie. rozmyslam, ze si do kufra zabalim aj daco pre seba, aby som po porode sa mohla najest. aj ked...mozno na to nebudem mat ani chut.
len ked pre mna je nepredstavitelne nic nepit hodiny, a byt obmedzovana aj tym,ze nemozem jest....
neviem ako je to u nas s nadstandardom, viem,ze ho je tazko dostat, lebo je stale obsadeny, ale so stravou, netusim.

kocky, idem ja nieco robit, som si vcera predsavzala, ze hodku a dost, a uz som tu dve. tak sa zatial majte krasne.

pepinka79
22. okt 2010

@sofhia jáj keby futbal ale on pingpong 😀 😀 no ale som ho pripravila nato že s tým na čas bude musiet prestat,bo s dvomi detmi sama to nezvládnem....akože človek-žena zvládne vela vecí ale tak nech sa o starostlivost podelíme nie? 😉

cistko
22. okt 2010

@mikailla klasicku valendu ale odvykla som si za tych 5 rokov co som vydata 😀 😀 uz verim manzelovi ze je ma plna postel a zvlast teraz 😀 😀

pepinka79
22. okt 2010

@weverka11 moja kukni nejakú stránku recepty pre kojace maminky a zistíš že ušetríš 😀 😀 to budú len plané a jedlá a skoro nič nebudeš moct takže nakúp 50kilo zemiakov a tie možeš dusené varené ,semtam aj smažené 😀 😀 😀 😀

peha81
22. okt 2010

dobré ráno žienky,,,ja som akurát vstala,,idem podať info o dnesnej noci-ráne, urobiť ranajky a vás dočítať od včera 🙂
tento týzden na poradni sme sa s dr. bavili o tom, že pre mimi je lepší prirodzený pôrod, menej rizík a tak,,ze kebyze je prirodzené aby dietatko islo von bruchom, tak sa nerobia cisárske rezy ale bábo si tam vyškriabe dierku a je.
no a náš krpček sa dnes o to pokúšal aj v noci a ráno tiež 🙂 ešte je druhá možnost ze ráno chcel ísť sám odprevadiť tatina do roboty 😀 tak mu musím vysvetlovať, že tadiaľ cesta nevedie 😀 popleta malý 😲

sofhia
22. okt 2010

@weverka11 to je velmi dobry napad. skus si to hodit do googla takto ako si to napisala, urcite ti to nieco najde.
aj ja budem musiet zacat rozmyslat tymto smerom. preto aj radsej nakupujem sama, lebo moj muz vobec nepozera na ceny...a sme v obchode...a on ze : kupme si husku, spravme si sushi....pozri akeho pekneho tuniaka maju...a pod...hruza.

Weverka, inak kamoska mi tvrdi / skusena gazdina, matka 2 deti / , ze najlacnejsie su bezmesite jedla, ako cestoviny, ona robi vela aj zemiakovych - co si teraz nemyslim,ze je lacne...ale take cestove. u nas by to bol pruser, muz je masovy... a gurman. draha kombinacia. ja sa to snazim riesit tym, ze navarime hrniec a jeme 2 dni. nastastie nam vela netreba - velke mnozstvo...(to je vyhoda mat muza, kt. vazi 60 kg, aj ked ja mam z toho obcas komplexy 😀 , ale po porode hadam sa dostanem na tu vahu, aspon co ma on 😀 )
ked nieco najdes, daj typ.

ponyxx
22. okt 2010

opúšťam vás...idem sa postarat o svoj obed 😎 to zas bude ..... 😅

pepinka79
22. okt 2010

@peha81 ejha ktovie či si do pupíka nevyškrabal kukátko a chcel íst s tatkom pomáhat do práce 😀 😀
určite je prirodzený porod lepší ako cisarák.. 🙂

ponyxx
22. okt 2010

takže dnes to budu kuracie kozenky v cestíčku a zemiaková kaša 🙂 len sa mi do toho TAAAAAAAAAK nechce 😝

cistko
22. okt 2010

@ponyxx ja sa ozyvam 😉 mam doma manzela co sa nepride len vysvat aj ked chodi neskoro 😀 predvcerom navaril kolozvarsku aj o jakubka sa postaral ja som bola po obchodoch flakat sa a vcera poskladal postielku aj kociar vycuchal a potriedil co sportova co hlboka cast 😅 veru veru ale tiez som ho rano sfukla lebo cca pred polrokom zmenil pracu a niekedy chodieval uz na siestu a teraz moze az na siedmu tak sluboval ze si to vybavi aby mohol na siestu ze aj ked sa mu nejakou poradou co-topretiahne tak bude najneskor o tretej doma ahaaaaaaaaa, tak to vidite, posledne tri tyzdneani len na siedmu nejde o osmej len odchadza z domu kym sa vymotka a potom ho tu ani pred stvrtou nemame 😖 😖 😖

ponyxx
22. okt 2010

@cistko no u nas to aj tak fungovalo pred tym, ze ani jeden z nas skor ako o pol siedmej z roboty domov nedosiel. Som bola niekedy rada, ze nema poradu a ze ho nezdrzuje sef, a mozme o piatej migat z bratislavy s tym, ze dosiel po mna do roboty autom 🙂 vtedy to bolo super 😎

weverka11
22. okt 2010

@pepinka79 este ze taaaak moc lubim zemiaky 😀 😀 😀 aj iba také uvarené 😀 len nerada ich šúpem 😠 ... havino vyvenčený, barila načatá - mnam mnam.....

pepinka79
22. okt 2010

@weverka11 jáj tak už nohy vylož a nič nerob 🙂
zemiaky s maslom mnam tuším si aj upečiem 😀 😀

kraviatko
22. okt 2010

ahojte, no tak dnes som bola v poradni, lekoška ma prezrela, tlak ukážkový 120/70 čo u mňa je asi rekord, lebo keď som bola prvý krát v poradni mala som 95/60.... to je asi tým blížiacim sa pôrodom sa mi zvyšuje tlak 😀
hlavička nalieha na vchod, že je to tak už1 až 2cm, takže to vraj môže byť aj skôr ako máme termín, no tak uvidíme... inak nemám žiadne výnimočné bolesti, klasika, troška tvrdnutie bruška, bolesti krížov a podbruško ale nič veľké ... 🙂

weverka11
22. okt 2010

@pepinka79 ved to mam aj na plane dnes iba odpocivat, o siedmej vecer ideme ku kamaratovi na oslavu, tak pocitam ze z toho budem riadne unavená... zemiaky s maslom su the best 😀 😀 😀

ponyxx
22. okt 2010

@kraviatko tak to je super, inak ja som tiez taka nizko tlakova 😀

ponyxx
22. okt 2010

@kraviatko tak už ste dve čo sa idú predbiehať , pekne do radu 😀

kraviatko
22. okt 2010

čítam, že rozoberáte zemiaky na 100 spôsobov 😀 , ja mám najradšej nové pečené v rúre, masielko, mliečko, mňam, mňam...
no dnes si spravíme s dcérou rezance s tvarohom a podmaslím 🙂 , to máme obidve moc radi, a od včera máme ešte masíčko pre muža, ten je veru mäskový typ 😎
joj dnes mám akýsi nepriadok v byte ... teraz som sa vrátila z poradne ešte som bola vyzdvihnúť dcéru u mamy a musím to tu troška dať do poriadku ....
včera sa mi žehliť nechcelo, takže dnes po obede to musím zvládnuť 🙂

kraviatko
22. okt 2010

@ponyxx áno a kto sa chce ešte predbiehať 😀 no však uvidíme či to bude tak ako vravela lekoška, to nie je isté, poznám maminky, čo boli na 3cm otvorené 2 týždne a rodili po termíne .... nedostali žiadne kontrakcie, takže im nakoniec pôrod vyvolali ... 😒