November 2010 - a ja budem mamou
Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂
@pepinka79 super napad, s tym odsledovanim 😀 😀 😀 ty si ina organizatorka. si ma strasne moc pobavila.
no tiez si myslim,ze ked nerada otravujem ludi, ze mozno spravim prve co mi napadne a sice, ze sadam do auta...aj ked... asi by ma moj muz a nasa velmi dobra znama lekarka, taka rodinna priatelka by ma asi zabili, ze co mi sibe, ale ako citam, ze tu aj kocky odsoferovali do BA - teda ak by sedel vedla mna niekto, tak pohodka, ale sama teraz jedine po meste. ...upss. no malej sa nepaci uz teraz ak soferujem dlhsie ako 20 min. potvorka mala.
@baritus myslim, ze kojenie je lepsi sen ako odtekanie plod. vody. 😀 😀
@weverka11 no takymi porodmi sa utesujem aj ja...ale prave teraz rano som pozerala dalsie referencie na nasu nemocku, a jedna baba tam pisala, ze jej maleho vyberali tym vakupristrojom, ze mal obtocenu pup. snuru...uff...ja viem,ze by som nemala take citat, ale... stale si myslim, ze je lepsie byt informovany a pripraveny na vsetko, aj ked si to teda nepredstavovat.
mne vcera hovorila jedna zena, ktora ma velmi uzke boky, ze vsetci cakali ako sa bude trapit, a rodit hodiny, a ze cely porod 2 hodky, sice hodinu myslela, ze zomiera....ale...no ak by som vedela, ze bolest bude trvat hodinu, tak kaslem na EPI. to je teraz moja najvacsia dilema.
kurnik, skoda, ze nie sme ako v CR, ze ti proste EPi ponuknu, ked vidia, ze nevladzes.
@pepinka79 a co trenuje? futbal? viem, ze chces byt silna zena, aj ja som vzdy chcela, no som strasna v tom, ze sa mi nepaci nerovnocennost vo vztahu, ze zena sa o vsetko stara, a obskakuje vsetkych, a muz ...akoze zivitel, si viac robi co chce a nestara sa az tak.
tak si uzi posledne tyzdne, nech sa trosku okolo teba toci, uvidis, ze toto mu vadit nebude.
inak ten moj ma soky z toho, ako strasne vela sa mala hybe v brusku, ked mu pritlacim brusko na chrbat, ci na neho...tak to sa vzdy zasmejem,
@baritus no ved uz ked mam taky kufor, tak 1 mlieko, a kava 😉 som sa rozmaznala len tou najlepsou, a keby som nahodou mala pit daku z automatu, ci nebodaj dakeho turka...ved mozno nebudem mat chut. a myslim,ze sestricky budu mat co robit aj s babetkami.
dievcence, neviete nejaku stranku na recepty - ako lacno navarit??? ja neviem lacno varit, my necháme strasné peniaze za zranicu!!!!! a som sa rozhodla, ze sa musim uz naucit trochu hospodarit s korunkami, lebo to nebude take ruzove ako doteraz, este toho pol roka fajn, ked budem mat matersku, to klesneme len o cca 250 eur, ale potom 😲 😲 😲 😲 😲 to bude des..... ešteže strihám tych psov, dufam, ze na jaro/leto uz budem moct normalne strihat.....
@ponyxx ved toho sa bojim aj ja..... manzel ma rozmaznal, vyvara len dobrotky. neviem ako funguje u nas nemocnicny bufet, ale je o 10 posch. nizsie. rozmyslam, ze si do kufra zabalim aj daco pre seba, aby som po porode sa mohla najest. aj ked...mozno na to nebudem mat ani chut.
len ked pre mna je nepredstavitelne nic nepit hodiny, a byt obmedzovana aj tym,ze nemozem jest....
neviem ako je to u nas s nadstandardom, viem,ze ho je tazko dostat, lebo je stale obsadeny, ale so stravou, netusim.
kocky, idem ja nieco robit, som si vcera predsavzala, ze hodku a dost, a uz som tu dve. tak sa zatial majte krasne.
dobré ráno žienky,,,ja som akurát vstala,,idem podať info o dnesnej noci-ráne, urobiť ranajky a vás dočítať od včera 🙂
tento týzden na poradni sme sa s dr. bavili o tom, že pre mimi je lepší prirodzený pôrod, menej rizík a tak,,ze kebyze je prirodzené aby dietatko islo von bruchom, tak sa nerobia cisárske rezy ale bábo si tam vyškriabe dierku a je.
no a náš krpček sa dnes o to pokúšal aj v noci a ráno tiež 🙂 ešte je druhá možnost ze ráno chcel ísť sám odprevadiť tatina do roboty 😀 tak mu musím vysvetlovať, že tadiaľ cesta nevedie 😀 popleta malý 😲
@weverka11 to je velmi dobry napad. skus si to hodit do googla takto ako si to napisala, urcite ti to nieco najde.
aj ja budem musiet zacat rozmyslat tymto smerom. preto aj radsej nakupujem sama, lebo moj muz vobec nepozera na ceny...a sme v obchode...a on ze : kupme si husku, spravme si sushi....pozri akeho pekneho tuniaka maju...a pod...hruza.
Weverka, inak kamoska mi tvrdi / skusena gazdina, matka 2 deti / , ze najlacnejsie su bezmesite jedla, ako cestoviny, ona robi vela aj zemiakovych - co si teraz nemyslim,ze je lacne...ale take cestove. u nas by to bol pruser, muz je masovy... a gurman. draha kombinacia. ja sa to snazim riesit tym, ze navarime hrniec a jeme 2 dni. nastastie nam vela netreba - velke mnozstvo...(to je vyhoda mat muza, kt. vazi 60 kg, aj ked ja mam z toho obcas komplexy 😀 , ale po porode hadam sa dostanem na tu vahu, aspon co ma on 😀 )
ked nieco najdes, daj typ.
opúšťam vás...idem sa postarat o svoj obed 😎 to zas bude ..... 😅
takže dnes to budu kuracie kozenky v cestíčku a zemiaková kaša 🙂 len sa mi do toho TAAAAAAAAAK nechce 😝
@ponyxx ja sa ozyvam 😉 mam doma manzela co sa nepride len vysvat aj ked chodi neskoro 😀 predvcerom navaril kolozvarsku aj o jakubka sa postaral ja som bola po obchodoch flakat sa a vcera poskladal postielku aj kociar vycuchal a potriedil co sportova co hlboka cast 😅 veru veru ale tiez som ho rano sfukla lebo cca pred polrokom zmenil pracu a niekedy chodieval uz na siestu a teraz moze az na siedmu tak sluboval ze si to vybavi aby mohol na siestu ze aj ked sa mu nejakou poradou co-topretiahne tak bude najneskor o tretej doma ahaaaaaaaaa, tak to vidite, posledne tri tyzdneani len na siedmu nejde o osmej len odchadza z domu kym sa vymotka a potom ho tu ani pred stvrtou nemame 😖 😖 😖
ahojte, no tak dnes som bola v poradni, lekoška ma prezrela, tlak ukážkový 120/70 čo u mňa je asi rekord, lebo keď som bola prvý krát v poradni mala som 95/60.... to je asi tým blížiacim sa pôrodom sa mi zvyšuje tlak 😀
hlavička nalieha na vchod, že je to tak už1 až 2cm, takže to vraj môže byť aj skôr ako máme termín, no tak uvidíme... inak nemám žiadne výnimočné bolesti, klasika, troška tvrdnutie bruška, bolesti krížov a podbruško ale nič veľké ... 🙂
čítam, že rozoberáte zemiaky na 100 spôsobov 😀 , ja mám najradšej nové pečené v rúre, masielko, mliečko, mňam, mňam...
no dnes si spravíme s dcérou rezance s tvarohom a podmaslím 🙂 , to máme obidve moc radi, a od včera máme ešte masíčko pre muža, ten je veru mäskový typ 😎
joj dnes mám akýsi nepriadok v byte ... teraz som sa vrátila z poradne ešte som bola vyzdvihnúť dcéru u mamy a musím to tu troška dať do poriadku ....
včera sa mi žehliť nechcelo, takže dnes po obede to musím zvládnuť 🙂

@sofhia neboj sa o stolicu sa ti tam postarajú tiež 😀 😀 ak to nepojde samo dajú ti čípok abo dačo aby si išla 😀 ale stravu ti tam vlastnú nikto zakazovat nebude 😉