icon

November 2010 - a ja budem mamou

monika0001
25. feb 2010

Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂

majulienka333
25. okt 2010

@nika147 @kraviatko pred dvoma tyzdnami som bola na husaich hodach baby...bolo to fantasticke, len odvtedy nic ine nerobim len snivam o tom kedy pojdem zas 😀

kraviatko
25. okt 2010

@majulienka333 bože .... ani nevrav, keď sme bývali v Pezinku, tak sme chodili do grobu na husacinku ku kamošovi, joj to bola parádička a tie lokše ..... mňamky 😀

cistko
25. okt 2010

paaani ste toho popisali cez vikend som len preletela kazdu tretiu spravu nemam sancu inak kym by som docitala co ste popisali cez vikend mali by ste zapisane dalsie strany, no darmo sikovne ste 😀 😀
v skratke som postrehla ze prvy porod bol odstarovany, blahozelam k babatku a prajem aj mamicke aj babatku vela zdravicka 😉
a tiez blahozelam ku vsetkym milym svokram 😉 😉 😉 mna ta moja milo prekvapila, lebo v piatok sme akurat s manzelom rozoberali ze sa ani neovze a Jakubko je chory a ona ani nezavola ako sa ma a nepride ho pozreit, no nam vycita ze kedy uz prideme....a ako keby mala plosticu u nas tak do polhodky volala ci moze prist 😀 😀 😀 tak som sa potesila lebo aj Jakubko sa ohromne potesil ze vidi inu tvar a ze ked uz musi lezat tak aspon takto mu babka spravi spolocnost🙂
ja len tak hlasim ze v sobotu porodila manzelova sesternica a termin mala az 19,11 takze som ostala uz teda riadne vyplasene, vsetko co bolo okolo mna tehotne uz porodilo a tak uz len ja cakam...dokonca som sa v sobotu vecer dokopala konecne k tomu ze som spisala zoznam veci do porodnice pre babatko a poctivo hlasim ze okrem detskych ponoziek uz mam asi vsetko pripravene len zabalit to musim...
dokonca som si vcera spravila telesnu ocistu, oholena, obocie uprevene nechtiky ostrihane vlasky nafarbeme tak uz len udrziavat sa vraj mam - manzel povedal 😀
tak sa idem teda pustit do zehlenia ze ked to pride nech mu to neostane na hlave:D

cistko
25. okt 2010

@nika147 mnam buchty na pare s makom alebo so skoricou mnaaaaaaaaam:D

nika147
25. okt 2010

@cistko príď, rada ti zabalím aj domov 🙂

mikailla
25. okt 2010

ahojte zienky,tazka noc za mnou,aspon viem ako to bude vyzerat pred porodom no o kus horsie 🙄 🙄 🙄
@sofhia fotky pre priateolov sa daju ak si zalozis novy album,z existujueho sa to neda uz zmenit. 😀 😉 😉

nika147
25. okt 2010

@cistko aj ja si musím už dať obočie do poriadku aj nechtíky, vyzerám ako opica a vlasy, ach jáááj, ani nehovor, tie som nefarbila od 4mesiaca tehu a už mám taký odrast, že už ani neviem či zafarbím, mm by chcel, aby som si nechala svoje vlasy, tak uvidím, ale to ich budem musieť zostríhať a to ja ich zasa veľmi ľutujem 😉

mikailla
25. okt 2010

@letenka tak vravis,ze zatial nie si vycerpana,no mozno vela mamiciek len zvelicuje ze aka to ide byt hroza so spankom a unavou.... Dufam,ze aj nase babatka budu take dobrucke ako to Tvoje... 😵 😵

nika147
25. okt 2010

@mikailla ahoj moja, čo si mala v noci, že si nespinkala, hm?

mikailla
25. okt 2010

@nika147 awojcek. Jooj strasna bolest do chrbta mi prisla a o chvilu na to som sedela s hnackami na wecku 😔 😔 tak dlho som tam bola,ze keby mi aj voda odtiekla ani neviem.... ☹ a krce v bruchu ze som stiskala zachod,ale to asi ja mam takych poslickov,predpokladam ze mna to bude sprevadzat 3 tyzdne do porodu 😒 😒

majulienka333
25. okt 2010

@mikailla tak vravis, ze sme mali teda podobnu noc 😎 no ja som doteraz ziadnych poslickov nemala, len ked ma kde tu pichlo, no ale tato noc...fujha som na seba bola zla, ze ja asi neviem odlisit, ze co su poslickovia a co kontrakcie 😕 ale teraz je pokoj, takze boli to poslickovia 😅

nika147
25. okt 2010

@mikailla juuuuuj, tak to máš nejako často, asi sa ti čistí telíčko pred pôrodom alebo čo, kedy máš nejakú poradňu, alebo ako to tam funguje??? joj, nezávidím ti moja, ja mám dosť, keď ma bolia kríže a mi to prechádza do podbruška ale toto si neviem predstaviť ☹

majulienka333
25. okt 2010

@cistko no pekne 😉 ja uz mam chvala Bohu vsetko ozehlene, uz by sa mi teraz vobec nechcelo...ale mne sa ani vtedy nechcelo ked som to vsetko zehlila 😀 jedine co nemam este su vybrate veci do porodky, ze co vlastne malemu oblecieme...hmmm ale tak na poslednu chvilku sa najlepsie vybera 😅

kraviatko
25. okt 2010

@mikailla fúha tak to Ti nezávidím, hnačky a bolesti brucha je hrozné, ja keď ma to chytí tak až plačem ☹ , dúfam, že to nie je nič vážne a že sa to upraví 😉

baritus
25. okt 2010

Ahojte ! Kočky ja som si myslela, že keď budem doma na materskej budem len oddychovať , a oproti tomu realita je taká,že cez víkend som sa ani nezastavila, furt som mala čo robiť. Ale dnes už a nič nebudem robiť 😀 . No dobre ešte dám,manželovi večeru keď dôjde domov 😀 . Píšete že veľmi zle spinkáte, tak ja zase naopak, veľmi dobre sa mi spí 😀 . Budím sa len raz aj to okolo tretej 😀.
Au, tak ma tlačí dnes tá moja malinká dole,že mám taký pocit že hneď vylezie 😀

cistko
25. okt 2010

@nika147 joj hned by som si dala ale snazim sa byt poslusna kedze som mala posledne dve poradne cukor zvyseny dokonca na poslednej na tri kriziky tak mam obmedzit sladke🙂 tak som obmedzila od poradne som zjedla akurat jednu siestu ku kave a v sobotu u nasich na oslavach dva kolaciky tot vsjo no skrtila by som po sladkom 😀 😀 ked sa ma muz pyta na com mam chut na veceru tak mi v hlave vyskocia len palacinky, buchty na pare, knedle plnene hocicim len nech su vela posypane orechami ci makom ci skoricou:D alebo tvarohom a masloooom mnaaam aj obycajny knedlik s cokoladou lekvarom a maslom by mi stacil, boze ja sa zblaznim:D zajtra pordna musim vydrzat 😀 😀 😀
jediny cukor co prijimam je v rannej kave a potom cez den v ovoci a jogurtoch...joj ach

mikailla
25. okt 2010

@majulienka333 tak sme mali podobnu noc 😉 ja som tiez nevedela,,ze ci sa to ide stupnovat alebo to ustupi 😕 takze viem asi ako si musela byt zmatena...Ti poviem ze keby to na mna prislo nevadi mi to,lenze podla mojej porodnicky som stale v 36tt a to by bolo este predcasne narodene ☹
@kraviatko no do placu bolo aj mne ☹ a to si neviem predstavit ze taka bolest do brucha pride niekokokrat nasobna 😅 😅 ale ani nejdem sa zamyslat 😀
@nika147 poradnu mam v stredu ale to sa nechystam spomenut,lebo viem,ze mi povedia ze je to normalne pred porodom,len kolko tyzdnov ma este deli od porodu 😕 😕

nika147
25. okt 2010

@cistko ja som si myslela, že tiež budem mať zvýšený cukor na to, koľko sladkého dokážem skonzumovať, ale nič, mám to v norme, len mám málo železa, ale teraz ku koncu aj tak s tým nič neurobím už....tiež mám zajtra poradňu, som zvedavá, čo mi povie doktor v akom sme stave 🙂

cistko
25. okt 2010

@nika147 ja som to moje mala uz nad celom zrastene:D:D:D:D a nechty tak dlhe ze ma na nohach pichali ked som si botasky obula hahaha uz to bolo akutne:D po holeni som aj odtok zapchala hahahahahaha:D a ja ze ake zviera mi pripominal pohlad do zrkadla mas pravdu opicuuuuuuuu 😀 😀
ja som niekedy nosila dlhe roky melir svetly len som si ho chodila obmienat pridavat farby doplnat a to kazdy mesiac a ked som sa dozvedela ze som prvy krat tehotna tak som ho nechala odrast bolo to krute kedze moje vlasy su teraz este tmavsie ako byvali a pri tom odrastajucom meliry to bilo riadne do oci...ale vydrzala som nenafarbila som a nechala odrast, po porode mi vlasy strasne padali tak som sa dala ostrihat skoro na kratko tak nastrapato postupne a odvtedy som nenafarbila vlasy az do tohto roku do juna ked sme sli svagrovi na svadbu aj to len samponom🙂
bola som na seba hrda ze som to tak dlho vydrzala a vlasky krasne zdrave leskle:D aj teraz som len farebny sampon dala lebo som dostala na meniny:D:D mam ich len on ieco lesklejsie a po 27 umytiach sampon odide prec 🙂
super napad nechat odrast drzim palce:D

nika147
25. okt 2010

@mikailla joooj moja, máš to ťažké, ale aj tak pre tvoju istotu by som to spomenula, ja tiež keď mám bolesti, tak to vždy spomeniem doktorovi, aj keď viem, že je to normálne už ku koncu, ale som tak spokojnejšia, že o tom vie...naposledy mi povedal, že to vyzerá dobre, no a zajtra uvidím čo mi povie, či sme ešte zatvorené, či otvorené či aké 🙂

cistko
25. okt 2010

@nika147 no ja som pred otehotnenim nebola sladka rit ale teraz je to nevueritelne, ja som skor bola lupienkova orieskova co slane to bolo moje🙂 vecer ku telke som zhltla ani som nevedela a sladke som nieked aj tyzden nemusela okrem kavy...
a teraz? jezis jedla by som stale nieco:D
ale koli tej poradni vydrzim chcem vediet ci je to isto zo sladkeho alebo ci sa nedajboze tehu cukrovka na mna nenavalila aj ked som bola na vysetreni a vsetko bolo vo vybornom stave...ak aj zajtra budem mat zvysenu cukor tak to budem volat znamej co ma dia poradnu ci je to normalne...
ozaj to zelezo aj ja musim brat...

cistko
25. okt 2010

ja mam tazke noci na psychiku kolko krat sa zobudim ze mi treba cikat tak dumem ze ci to uz prichadza ze co ak sa postavim z postele tak odtecie plodova....z piatka na sobotu ked rodila muzova sesterka som bola s nervami v rici aj som sa hnevala na seba ze nemam pochystane aj som sa strasne bala...
a mavam v noci uz obcas bolesti a ked sa na ne prebudim tak sa hrozne zlaknem....
ale som si dala zavazok, dnes pozehlim, zajtra pozajtra poriadne vypracem a potom sa pobalim a uz budem len udrziavat:D:D:D tak hadam sa ukludnim...

cistko
25. okt 2010

@mikailla hej spomen, radsej spomenut lekarovi a co ked povie ze to tak ma byt tak povie ale nech vie, nech sa na nieco nedajboze nezabudne a nech kontroluje poriadne 😀 😀

nika147
25. okt 2010

@cistko nooo, aj ja mám podobný stav na nohách 😀 😀 😀 no pre bruško to už nezvládnem, tak mm sa obetuje rád, veľmi sa rád o mňa stará ...
ja som radšej na sladké ako na slané, síce chipsy nemám vôbec rada, ale ako som tehotná mi chutia iba slaninkové 😀

cistko
25. okt 2010

ja som akurat hovorila s kamoskou co skor porodila asi 4 tyzdne babatko ako sa maju ako sa im dari, tak spominala ake mali zaciatky strasne, ze eset prvu noc v nemocnici hned po narodeni vraj mala prestala dychat a ze jej to lekarka povedala az po troch dnoch ze moze byt rada ze zije lebo by jej bola skoda...
niektore lekarky su fakt kravy 😠 😠 😠 😠 a este jej to hovorila s usmevom a ze musi na nu davat pozor lebo bla bla bla...
tak si pozicali ten monitor dychu a vraj z nasej nemocnice za posledny mesiac si to pozicalo uz 48 mamiciek ....tak som velmi prekvapena teraz neviem ci nemocnica len nahana biznis ci tolko dietatok sa rodi predcasne alebo ci je to ozaj take potrebne....
ja sa fakt zacinam bat mam viac info ako pri jakubkovi a viac stresujem ako prvorodicka, drzte ma 😖

danielita13
25. okt 2010

ahoj dievcata, aj vy uz chodite na tie pasy do nemocnice? dnes som tam bola a tak ma sestricka vyplasila ze sa jej to nezda, ze nejaka tachikardia srdiecka, a potom mi povie budte v klude a nestesujte sa, ale dokttor podpisal a ze o tyzden znova, aj vy ste mala daktora s tym nejaku skusenost? ☹

cistko
25. okt 2010

@nika147 to je dobre ze mame takych obetavych manzelov aj ten si vcera zgustol na mojom poraste:D ale nechty na nohach este vladzem sama ostrihat no pri prvom strihal sme vcera prave na to spominali ze ktovie ci stihne aj teraz::D:D:Dpotom vecer obdivoval ked som sla do srpchy ze ou aky mas paradny zostrih 😀 😀 😀
ja niekedy slane od vymyslu cokolvek len nech je to vela vela vela, lupienky oriesky chrumky cim slansie tym lepsie teraz eee, maximalne co mam uz tyzdne otvorene tak pringles lupienky a este tjet am viac ako pol balika a co mi velmi chuti tak tie maslove tycinky z kauflandu su ako z cersvetho listkoveho cesta mnaaaaaaaam🙂
a sladke som bola niekedy vyberava len "par druhov" som si kupila uz ked to na mna doslo a teraz zozerem aj vesnu a ani neviem ako:D

cistko
25. okt 2010

@danielita13 ja som dnes bola v nemocnici ale na prietoky na pasy nie....tie my robili pri prvom babatku az ked mi odtiekla plodova voda...tak tomu velmi nerozumiem, mozno ti niekto iny poradi...
ale srdiecko lekvar pocuval pri uzv priebezne pocas tehotenstva....
inak ten nemocnicny personal mi ide na nervy ako nevedia spravne pdoavat informacie to si neuvdeomuju ako nas to vyplasi???
to je nie prva skusenost co sa pozastavujem nad tym 😠
nestresuj sa keby to je vazne tak to viac vysetruju, hm? drzim palce aby ste boli zdravi aj ty aj babatko 😉

danielita13
25. okt 2010

@cistko ved prave, radsej nech nic nehovori, ja som tam lezala s tymi pristrojami na bruchu a ona ze sa jej nezda, nieco zo srdieckom, tak, a ja v takom laku, ale priebezne n akontrole u doktorky bolo vsetko O.K. a tie sa utesujem ze keby daco vazne tak ma ten dokto nepusti domov

cistko
25. okt 2010

@danielita13 urcite to tak bude na zle ani nemysli, nechapem ze si to nekusnu do jazyka ... jej sa len nieco nezda a mozno sa len myli a mozn o je to len dojem ale povie to nahlas a tak vyplasi mamicku ze az a teraz ty sa stresuj a trap az kym neporodis, och joj...vypust to z hlavy ak sa da 😉