November 2010 - a ja budem mamou
Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂
@sofhia ahoj ja tiez nesuhlasim s tmy ockovanim mojej malej dali trerza tu prvu davku ale nejsom z toho nadsena a ja osm dovtedy ani o tom nevedela kae je to nebezpecne a co vsetko z toho deti mavaju.. da sa ta druha a tretia nejak odmietnut? ja jej tonechcem uz dat ved doteraz sa nato neockovalo a deti boli zdrave to len n nas skusasju jak na pokusnych kralikoch!!!!! dik za odpoved
@ani_sama_neviem da sa to odmietnut, cely postup aj skusenosti najdes jednak tu https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-ockovat/nesuhlas-s-povinnym-ockovanim/ a jednak na nete, tam najdes aj web strnaky, kde to je
@sofhia aha diki 🙂 lebo ja som pocula ze ked sa to odmietne tak ze dieta portom nechcu zobrat do skolky a vobec ze odsudzuju jak mamicku tak aj dietA NASLENdne ho vyclenuju z kolektivu atd...
@ani_sama_neviem blbost, je to protizakonne taketo odmietnutie, pozri je to na tebe, pozri si celu problematiku a nasledne sa rozhodni. ano je vela ludi, kt. maju predsudky, a slepo veria lekarom.
je to narocne rozhodnuie a musite ho spravit s manzelom vy dvaja. neboli by ste jediny, kt. ockovali a ockuju, a ani jedini, kt. odmietli. ano cesta odmietnutia je tazka... a ked si naklonena neockovaniu, tak ti ani neradim "konzultovat "to s lekarkou, to je jasne, ze ti povie, ze deti v afrike, ci neviem kde, a ze chorboy by sa ti vratili...hm, napriklad co kedysi vypukol cierny kasel, tak ho dostalo 100 percent. ockovanych deti, podobne aj mumps v Nemecku, u nas sa k tymto informaciam ohladm SK statistik tazsie dostat.. a okrem ineho, momentalne to vyzera ze vakcina MMR sposobuje cukrovku... resp. casty vedlajsi jav.
inak tazko sa to dokazuje - resp. je to nedokazatelne, lebo mozocek dietatka do 2-3 rokov je akoby otvoreny a lahko do neho vplavaju vsetky negativne latky, tazke kovy, rakovinotvorne latky atd...vsetko co obsahuju vakciny....a nik nedokaze, ze chora ci nahle umrtie - vid teraz v Japonsku, sposobila prave vakcina.
zelam ti spravne rozhodnutie...
prejdi si informacie sama.
my urcite nebudeme uz viac ockovat. a strasne lutujem, ze ma mala hexu a TBC - inak to TBC je brutal svinstvo..je to ziva vakcina...
@sofhia toto je ale strasne ze na nas si to tkato odskusavaju !! keby osm to vedela tak endam ani tu tbc vakcinu!!!! No jajej uz dalsiu davku nedam a j ja osm cital vela pribeho ze dietamalo rk a zomrelo alebo hned po ockovani zomrelo alebo ze ochrnuli odstali rakovinu a podobne.... toto je uz stranse co robia s malymi detmi ze sa nehanbia!!!! Bodaj by skapali na mieste tam kde su!!! Uz nemam inych slov a nech sa nikto nehneva ze uz som maximalne nastvana ale tka pokial vma do dietata pichaju vslejake svinstva ked ete ani nema ani rok!!! To je cele chore
@ani_sama_neviem hej, presne s tebou suhlasim, ja ked som sa to vsetko dozvedela, tak som ani spavat nemohla, tak mi bolo zle...
ako mozes mat problemy, ale lekarka ta nemusi nahlasit, viac info najdes tam, co som ti napisala.
ide o zdravie nasich deti, radsej zabojovat teraz, ako skoncit s postihnutym babetkom, resp. ved ani potravinova alergia nie je sranda, ze?
@sofhia ved presne tak absolutne nenesu zodpovednost!! a ked si to tak citam vsetci co su ako tak kompetentni nedali ziadne normalne stanoviskok tomu pretoze sami vedia ze je to nebezpecne len to nechu hovorit nahlas takze je to take akoby verejne tajomstvo!!!! To je proste neskutocne co sa deje vobec ich nezaujimaju nasledky nic pretoze vidia len tie svoje peniaze co im prislubili za to ze tu budu moct tu vakcinu skusat na nas!! Hlavne ze v zahranici je ta vakcina zakazana alebo je tam dobrovolna volba, ci das dieta ockovat alebo nie...
@ani_sama_neviem ☹ vystihla si to.
ahojky maminy chcela by som sa opytat kolko vypiju vaše ratolesti? môj 120ml nieje to malo?
ahojky maminy chcela by som sa opytat kolko vypiju vaše ratolesti? môj 120ml nieje to malo?
@markinko no od pondelka som mu začala dávat mrkvičku a tak najprv pár ližičiek a dneska ked som mu dala tak ako včera a že stačí tak sa rozkryčal tak som sa len lyžičkou priblížila a už tú papulku otváral a ked som mu dala mrkvičky zasa tak bol ticho 😀 nakoniec to zblajzol skoro celé 😅 mliečko dám až za hokdu lebo teraz je z toho zasýtený až až ved zapíjal čajíkom 🙂 som nadšená že mu tak chutí 🙂
a ty akú zeleninku dávaš?
ja som uz davala prve 3dni mrkvu potom brokoliku ale z tej ho bolelo brusko potom za dalsie tri dni zemiacik a teraz mu chcem dat kalerabcek zatial mu vsetko chutilo co je parada lebo moj prvy syn nechcel vobec zeleninu papat tak som rada moj maly tiez sa rozculoval ked som uz nachcela dat viac 😀 😀 moj tiez zapija caikom 😅 a ako casto ho davas spinkat 😎 😎 🙂 ja vlastne uz 10den prikrmujem 🙂
ahojte...baby mam na predaj dake vecicky po mojej dcerke velkosti od cca.74 do 86/92....su skor na prechodne obdobie body dlhy rukav....overaliky...nohavice.....zachovale za rozumne ceny...kuk moj album ...mam toho aj viac da sa osobne vybrat BA alebo napisat velkost a poslem emailom co mam a mozme sa dohodnut bud osobne alebo postou...tak sa kludne ozvite na IP ktora by ste mala zaujem
@kraviatko Vieš, čo som spravila? Päť dní som ju nekúpala. Len som jej pod pazuškami a v záhyboch umývala. Ale, pliecko ostávalo suché. A krásne sa to vysušilo...noc bola parádna, maličká prespinkala, akoby sa nechumelilo....juj, som rada...klop, klop, klop...:o) Držím palčeky, nech ste aj vy čoskoro "zahojení"...:o)
@teky no ja ju kúpem každý druhý deň .... a dávam pozor aby sa to nenamočilo, ale veru nedá sa to ustriehnuť a máme to aj mokré 😕 , takže nebudem ani ja kúpať a uvidíme 😉 , dúfam, že aj my to prežijeme hlavne v zdraví a nič sa nestane, keďže teraz je taký boom ohľadne toho očkovania, že je to moc škodlivé ☹
jeej ahojte baby v tejto teme, ja uz som tu nebola snad 100 rokov 😀 😀 😀 😀
@ani_sama_neviem ahoj na teba som nedavno myslela, lebo si sa dlho neozyvala, tak ze jak si dopadla a vidim ze mas dcerku, tak super, dufam ze sa mate fajn 🙂
@pepinka79 Ná pepi, ty mas uz aj fotečku, no krááása, veeelice ti to pristane 😀
@weverka11 no mám šak po dlhej dobe som prišla nato ako nato dat sem fotky 😉 😀 no šak drobotina mamkám vždy pristane 😵
@markinko no malý si spinká tak 4krát za den 😅 ale už to začali byt len 20minutovky....a začal sa rád nosit a dakedy ani s tým neni spokojný..no začína zábava 😅 joj vidíš kalerábik treba ešte vyskúšat 😉
a jaku zeleninku si ešte skušala my sme davali aj cukinu zo zemiačikom🙂 20minut? to maš paradne my len tak po 10spime😀😀😀😀
@weverka11 ahoj no ano ja som dopadla tak ze som mala 10 hod. porod s vyvolavackami :// ale teraz je uz ok len som strasne chora mam chripku to je strasne nieco neprajem nikomu :(( a ty co akooo? zvladas vsetko v pohodicke?
@ani_sama_neviem no moja ja som mala porodne bolesti 27 hodin, neotvorila som sa ani na prst, 2 vyvolavacky, infuzky, nakoniec maly omotanu snuru kolo krku, tahali ho vakuovou pumpou, na porodnej sale som bola od pol osme rana a maly sa narodil az o druhej poobede.... takze asi vyhravam... 😀 😀 😀 ale uz to je v pohodke, maly je uuuuzasny 😉 😀 tak skore uzdravenie prajem 😉
@ani_sama_neviem a este som zabudla, ze rozrezana som bola namiesto na hradzi nabok az ku stehnu, takze sa mi to paradne zapalilo a liecila som to asi mesiac, co mi to hnisalo a zapalovalo sa to.... bleeeeeeeee fuj, ked si na to spomeniem, tak mam stahovanie zaludka 😖
@weverka11 tak to si si naozaj teda dost vytrpela kks :/ a kde si rodila? mne robilo iba nastrih a to taky malinky a nastastie ziadne komplikacie neboli ani s malou ani so mnou no a mne davali vyvolavacky aj mi praskli vodu aj cipok nejaky aj dosvalu nieco mi davali kleob osm sa vobecneotvarala ale bolesti sopm mala riadne a sestricky ete po mne hukali ze nemam kricat zenejsom tu jedina ://// takze to mi to vobec neulahcovalo :/ no ale kazdopadne ais vyhravas heco sa tyka txhc bolesti a zakrokov a tak. al teraz uz je to ok nie? kolkateho si rodila?
@ani_sama_neviem 🙂 no bol to záhul 😀 na mna boli sestričky moooc mile, aj moj doktor prisiel za mnou vecer o pol jedenastej v rifliach a tricku z domu, aby ma vysetril 🙂 ale nepomohlo nic ☹ no nakoniec som porodila 26.11. o druhej poobede, ale bolesti mi zacali 25-teho o siestej rano 😖... mna museli rezat do svalu koli tej vakuovke, taky rez v tvare V ale to som chvala bohu uz necitila, lebo mi potom pichli epiduralku o pol jedenastej, takze potom to uz bola parádička, akurat som im tam medzi kontra zaspavala na fitlopte, kedze som 3 noci nespala a den nejedla a nepila...

ahojte maminy chcela by som sa zapojit do diskusie tiež sa nam narodil v novembri chlapček aby som to upresnila 5.11. o 22:35 😀 a to riadny šibal prve tri mesiace boli katastrofalne stale plakal vonku doma cez den v noci proste stale ja som ho kojila len dva mesiace😖a to som ho musela aj dokrmovat stale som mala malo mliečka☹ale teraz sme na nutrilone a chuti nam mame uz 7kg😀 a trušičku sme sa ukludnili ale to len preto že sa nam objavil slabučky reflux a pani doktorka nam dala zahusťovacie mliečko tak mame spokojne buško a lepšiu naladu naš maly papa každe 3hod. a v noci je presny ako hodinky o pol noci o 4rano o 7a dosť😉 tak to je o nas tak v skratke a ešte by som sa chcela opytat aku stolicu by mal mať? mne sa zda že je dosť riedka a niekedy aj 3krat za den to je ok?