November 2010 - a ja budem mamou
Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂
@bamarama82 boze zakazdym ked chcem odpisat kliknem na paci sa mi to 😀 vies co ma napadlo moja, ze neucis malu prekrucat sa samu ? nie ze by vadilo,ze sa neprekruca co tu pisali baby tak sa im zacali od pol roka-sedem mesiacov,ale ja som malu naucila,ona opakuje vsetko co vidi co jej urobim a ako ju dam, preto sa zacala pretacat ked mala tri a pol mesiaca,dookola som ju za jednu rucicku otacala,potom som ju na bok a stuchala do zadocku kym sa jej nepodarilo... 😅 😅 ona by urcite aj sama zacala ale som to posurila o kusok 😀
@jajuska1411 ahoj a co mas babu ci chalana 😉
@markinko chlapceka davidka 14.11.2011 o 17:55 v nitre a ty
čaute, som sem len tak náhodou nakukla a aj môj malý sa narodil 5.11.10 😉
@jajuska1411. ahoj aj my mame chlapčeka Marka. 5.11 v Poprade a čo už dokažete už ti hopka?
ahojte kocky, co uz papaju vasi drobci co im davate a ako casto
@markinko my sme z nitry no hopkanie to este ani z daleka nevieme ze co to je:(my sa len pretacame z bruska na chrbatik a na bocik ale inak este nic moc:(a co vy ?
@bonaquaba cawko no my papame uz jogurtiky take dzusiky z kauflandu take vo flasticke sladke potom sme skusali uz dvakrat zltok no neuspesne tak vyskusame zase za par dni a potom vsetko take brokolicku zemiaciky karfiolik mrkvicku maskovu polievocku mliecko uz mame iba dva krat za den rano a vecer a papame kazde tri hodinkytakze tak a vy ste na tom ako?
@jajuska1411 my papame vyzivy a polievocky jej zatial varim take lahsie a stale ju dokrmujem mlieckom a pit jej davam cistu vodu alebo caj
@bonaquaba aj my mame cajicek mi to pripada ako keby vypil hektoliter za den:Da polievocky jej ake davas lebo to neviem ake este moze papat 😠 vodicku cistu som este neskusala lebo my sme teraz d pol roka zacali davat artezsku co vyviera u babky na dedine a nie tie drahe kupovane lebo deöteraz sme kupivali drobcekov
ahojte baby :d moja mala ta by furt len mlieko pila :/ mam problem do nej napchat aspon tu vyzivu alebo kasu ona si to nahromadi v ustach a nchce to prehltnut :(( a papa iba raz za den maximalne dva krat lebo suto trampoty vzdy noa vy ako ste na tom papaju vam vsetkio? a chcem vedet masi jej uz mozem dat nejake? take na prirodno kuracie rozmixovane alebo co jej vsetko mozem dat? ja zatial davam mrkvu,kasicky,roztlacenu zeleninu,cajiky,ovocne roztlacene a tak zemiaky mi jest nechce napina ju z nich :DD
@jajuska1411 ja vodu davam klasicku z vodovodu, nekupujem nejaku specialnu, pretoze sa i to zda zbytocne, aj ked vravia, ze tie malicke deti by mali mat special water, ale ked sa to prevari, tak si myslim, ze tam nic nie je take skodlive, ale kazdy podla vlastneho uvazenia, a inac ako spavate celu noc?ci sa vela budite, mne mala paradne spi celu noc akurat raz sa zobudi na papanie, tak sa aspon vyspim do 5, lebo vtedy uz vstavame
@ani_sama_neviem tak jej skus zatial len davat tekutu stravu, lebo bola yvzknuta na mlieko a zrazu,ked jej davas tie kasicky tak je to velka zmena pre nu a skus jej dat polievocku do flasky mozno to vypije a ked jej chuti mliecko tak bud len rada, leboé kojenie je najlepsia vec, aj ked uz treba prikromovat, ale jedno jedlo denne jej staci ta polievka na obed a ked si uz na to zvykne tak jej mozes davat aj nieco ine vyzivy a aj masko len nech je poriadne popucene alebo pomlete, moja mala zase je akokeby pol roka hladovala a nesmiem pred nou nic jest lebo ona hned by vsetko zjedla, najprv som jej davala len tu polievocku na obed ale taka skor tekuta a teraz jej uz dam vsetko, ale tak 2x do dna jej davam a samozrejme ju kojim a papa to co uvarim len to niikdy nesolim a nekorenim iba ostatnym uz na kocńic varenia dochucujem
Ahoj. My máme tiež novembrovú babulu. Príkrmy papá zatial 1xdenne-uvarená rozpučená zeleninka,nikedy zel. výživa, včera zjedla skoro celý banán s 1 piškotom. Vodu používam normálnu z vodovodu, ale len na varenie, inak sa stále kojíme. A v noci sa zobudí tak 2x. A už sme začali používať nočník. Úspešnosť tak 80% 🙂
@bonaquaba uz mu mozem dat aj paradajkovu polievku lebo som robila a mala som ilemu ze ic hej alebo radsej nie 😖 hej prëspinkame celu noc no uz ani neveim odkedy lebo on hned na zaciatku etse ked som kojila mliecko som mala len 3 mesiace ☹ celkom dobre hajkaval bol hore o 11 o 2 a o 4 a teraz uz nie je hore vobec prespi clu noc tak do pol siestej potom uz budicek niekedy raz za tyzden mozno raz za dva sa stane ze si do siedmej potiahneme ale inak pred siestou sa u nas zacina zivot:D
@jajuska1411 no tak to mas super sa dobre vyspis, my vstavame o pol 5 alebo 5 takze dost skoro ale teraz mi to nevadi lebo je vidno a leto, ale ked bude uz zima tak tobude horsie
@luba41 to vazne a ako pouzivate nocnik, kedy davas na nocnik rano alebo cez den alebo kedy a dari sa Vam, ja som prveho maleho daval okolo 8 mesiacov a okolo roku uz vedel chodit na nocnik, ale teraz sa mi to isto nebude hciet tak skoro trenovat tak si to nechame az tak okolo roka a pol
@bonaquaba dávam ked sa zobudí, potom v nejakých 1/2-3/4hod. intervaloch. Ide mi hlavne o to, aby sme odchytili "kako" pretože je robota zoškrabovať to zo zadku, z plienky ked je to také nalepené. A potom umývať prípadne v umývadle 😠 Dávala som aj tých starších takto skoro, tým pádom poznali nočník, vedeli na čo to je a nemusela som ich nahánať. Syn nemal plienku na den od 17 mesiacov, dcéra tak od 20. Zase to nejako nesilím, ani ma to nezaťažuje a ušetríme plienky 🙂
@bonaquaba no ja sa nestazujem aj my sme si posunulil ale zaspavanie co je celkom dobre lebo byvali sme k.o. uz o siedmej a teraz sme o stvrt na devat.kasicky robis alebo kupujes?
@jajuska1411kupila som jej ryzovu kasicku, ale este sme ju noerobili, ma sa do nej dat mlieko tak jej tam supnem moje a mnami mnami, zacala som jej davat rozky to vnutro, lebo byva celkom hladna a z toho sa aspon naje a hlavne tu polievocku na obed, aby mala nieco tekute a teple
@bonaquaba no naša je malulinká, na nočníku ju samozrejme pridržiavam a do 15sek. je vycikaná. Ten rožok ju nezapeká? Kašu papáme aj my, zarábam do umelého mlieka, to jej chutí. Tie zel.výživy moc nemusí. A pomaly začnem dávať od 7mes 2 jedlá denne, aj masko. Len to varenie ma moc nebaví. Cez den pri nej nemám čas, ona strašne málo spí. 😒 Normálne musím vystihnuť, ked ide precitnúť po 3/4hod a dať jej nenápadne dudu, aby dlhšie pospala. Lebo inak je 3/4hod spánok a 3-4 hodky hore. Zaspáva na rukách a to ju musím opatrne zložiť, lebo inak je hned hore. U nás nefunguje ani kočík, jedine moje ruky, prípadne baby vak. Ale to ju nemôžem v kuse držať. A ešte stále nemám čas na seba, nieto na domácnosť 😒
@luba41 no tak to mas dost tazke, lebo moja malA je senzacna o 8 rano je uz unavena tak pospi asopon hodku alebo hodku a inac sa sama zabavi vobec sa jej tak netreba venovat co som rada, lebo pri prvom to som nevedela kde mi hlava stoji, Andrej si vyzadoval pozornost a mala je pokojna a dobrucka, a ked mi je dlho doma tak idem ku niekomu na navstevu nech spoznava aj iny svet a ludi a je to taky nas maly smejko krasny, a inac ju z toho rozku nezapeka ty jej to este nedavas? ja jej zvacsa varim zeleninove polievocky, ale tiez ma to nebavi,lebo ja cekovo k vareniu nemam ziaden vztah, mozno niekedy v buducnosti ma to bude bavit 🙂 ,
@jajuska1411. ahoj tak my už mesiac hopame a už my aj začina stat sam neviem kde sa tak ponahla🙂 aj ja davam vodu z vodovodu od 4mesiaca podla mna to o.k inac my sa stale budime o 3 rano a potom o 7sme už hore
@ani_sama_neviem aj nas maly grcá zo zemiaku.... My uz papame mrkvu, petrzlen, zeler, špenát, kuracie masko, hušku, jablčko, cuketu kaleráb, brokolku.... v roznych kombináciach a obmenách... a papame 3x denne, na ranajky ovsené vločky s ovocím uvarené a zmixovane, alebo vyzivku ovocnu s marinakeksami, na obed zeleninku, alebo zeleninku s maskom, čo mu varím ja, lebo kupovane absolutne odmieta a na večeru kašu bud mliečnu, nemliečnu a dnes som kupila aj kukuricovu, tak uvidime.... A potom sa celé dni kojíme asi 5-6-7x denne, podla toho ako má chuť.... a v čom ju krmiš??? mne sa osvedčilo ked maly bol v takom polo sede, aby sa nemusel sustredit na sedenie, ale iba na jedlo... teraz sa mi najlepsie napapa na kolene, v stoličke nechce velmi papat...
@weverka11 jj aj ja na ranajky dava vyzivku s marinakeksami :D a na obe tiez zeleninkove veci ale som nevedela ze uz aj kuracie masko moze :O tak budem aj ja teda davat uz som nevedela ze uz ajmasko rozmixovane moze 🙂 hihi.. no a ja nekojim,,, ja davam mlieko o siedmej rano potom o deviatej davam tu vyzivku s keksami na obe zeleninkovy prikrm a na veceru kasu sunarka a mliecko 250ml a potom mi pekne spinka :P a krmim tiez v polo sede tak na kolenach lebo ked sedi nechce mi papat bo sa sustredi na sedenie a na vsetko okolo len nie na papanie :DDD
@ani_sama_neviem no jasne moze aj masko, aj zajacie trebars.... Kazdy lekar ti povie niečo ine, takze asi tak... nas miluje vyzivku s marinakeksami, ale teraz som mu zacala namiesto tych marinakesov davat ovesne vlocky, to je zdravsie.... to ich len chvilku povaris vo vode trebars tak 2 lyzice polievkove, rozmixujes a das do toho vyzivku, alebo ovocie, alebo ja davam tie vlocky aj do tej sunarky kaše... a moc to lubi...

cawte aj my sme novembrovy 😀