Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
Inak my mame dnes 5 mesiacov!!!!!!!!!!!!!!!!!teda 31eho, ale taky datum teraz nie je
btw Ivinka preco ty davas prilrmy ked mas mliecko a kojis?
@ingeborgnicol pretoze mam pocit, ze toho mliecka by zbodla aj viac...a na poslednej poradni Dr. povedala, ze sme pribrali len 90 g na tyzden, co je vraj spodna hranica...aj ked teraz prave citam v tom clanku ze 85 je otpimalne....tak boh sa v nich vyzna....
a vsetko NAAAAAAAAAAAAAAAAJ !!! uz ste velkacky !!! :-*
Ja som čítala, že teraz sa doporučuje začať dokrmovať už medzi 4 a 6 mesiacom, nie až po 6tom.
@ingeborgnicol ale však dnes je 31 😉
@zabka29 pocuj, ja ma sice manducu ale to bude mat podobny system - mne sa to zapinanie vzadu da zapnut len ak si povolim zboku take one co mi zboku trcia pod pazuchami a daju sa bud povolit alebo dotiahnut a podla toho ,mam malu desnejsie pri sebe, tak to si povolim, potom to zhora v zadu zapnem a poto ie boky naspat dotiahnem. alebo ergo take nema?
@ingeborgnicol ulala no vsetko naj, zapite mlekom obidve a nie ze sa zase zotnete pod obraz bozi!! 🙂
damy nekupite niektora mikinu sest az devat mesiacov? sme dostali a nie je to velmi nas styl... taka chlpata makucka:
Slady co za nu chces? jAsne ze ju chcem, je bohovska.
naips kludne do spravy.
Ja am tuto cast dna najradsej 🙂 ale divne mi bolo ukladat dcerku ked je vonku este svetlo toto si napisem do diarika, prvy den 5teho mesiaca a ukladam za dna! 🙂
@ingeborgnicol ja som tiež uložila a ešte na neho vidím 😀
@slady alebo ti ju viem aj vymenit za cokolvek co potrebujes, tiez mame nakupene vsetko az do 2 rokov cca, ale prijmem tvoje podmienky, velmi sa mi paci ta mikinka,dufam, ale ze nie je cez hlavu, to michellka neznassa a este ma aj copanky furt 🙂
@ingeborgnicol tusim, ze je cez hlavu,... ked ju nebudete chciet, mne sa tiez veeeeelmi paci 🙂
Dobre, ale ja som v rade prva 🙂))) no nam povedala ze mame prist tiez v 6tom mesiaci, pretoze tiez este nema jadierka dorastene a ze ju nemame davat vobec sediet,co uz.
@ingeborgnicol Ja mam zaujem o tuto-
https://www.youtube.com/watch?v=1ThAv6JeVmA
Stoji 50eur, hm?
@adel22 inak najdes na nete, synator chodil do pripravky walf. a ja so to studovala.
@adel22 potom ta mozno bude zaujimat aj Montesorry ale neviem ako sa to spravne pise, je to obdoba Wladorsfkej, tiez je to alternativne vzdelavanie, no na inom principe. Ale tiez tam kulminuje kreativita a jemna motorika oproti Walf., kde sa uci hlavne napodobovanim v materskej skolke, ale najdes toho dost aj na webe
@adel22 uz som to nasla: http://www.montessoria.sk/montessori-pedagogika a co sa tyka satky no ja neviem takto ked ju nemam v ruke. ale mozem ti dat emajlosa na moju laktacku ta iste bude vediet o com tocis, lebo ja poznam len par a to vsetko od nej......ale ja viem ze asi ani moja nebude terno, lebo malu mi v nej uz taha dole je tazka na satku uz cize lilliputy na nas vek neodporucam teda na vek nasich deti 🙂
@ingeborgnicol jasneeeeeee ze si prva !!! 🙂
No pokazil sa nam reiciver,alebo skylink ma vypadok,nemame telku.porazindel.

U nás je zatiaľ veeeeeliká súrodenecká láska...malá syna doslova "žerie", tak asi ho potom tiež využijem pri krmení. Ja som si povedala, že počkám do konca apríla, resp. do 5 mesiaca a potom začneme aj my. Baby, vy máte v poriadku kĺby? My ešte musíme ísť na kontrolu na 6 mesiac, lebo sme nemali ešte jadrá vyvinuté a máme veľký problém, lebo malá je taká pevná, že už by sedela a to teda nemôže, kým nebude O.K. Aj to kŕmenie si neviem celkom predstaviť v polosede a do stoličky sa asi tak skoro nedostane. No, dúfam, že to bude aspoň na pol roka O.K. Priznám sa nejako často som ju nebalila naširoko a vigantol tiež mám skoro plnú fľaša, ale myslím, že tie zimné deti to majú s tou "osifikáciou"ťažšie 😠