Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
čaute tak my spánok doobeda skoro nič, ani nie pol hodina, na obed mi odpadol už na rukách, ani som ho ešte neuložila... inak dnes dostal prvýkrát ovocie, jabĺčko s banánom takú výživku malú chutilo mu to, ale vzápätí sa mi tak strašne posr.... až pod pazuchy musela som ho osprchovať... tak neviem, či to bola nežiadúca reakcia na to ovocie a či mu to už nemám dávať...
@tinasc podla mna neprestavaj, ved ovocie prehana aj nas dospelych obsahuje vela vlakniny hlavne jablcko. ved ja osm tu onoho casu pisala ze ked moja mala nekaka tak hned pijem 100%jablkovy dzius, a to len ja vypijem aona kaka cize ked to das priamo jemu tak obides este aj seba...tot moj nazor, ja bysom neprestala.
@ingeborgnicol ok však by som nechcela prestať, však dnes to bolo prvýkrát... takže ak vám bábätká zle kakajú tak odporúčam podať ovocnú výživku 🙂 😀
ja som si dala preventivne hrozno lebo tiez uz nekakala dva dni a to ani po hustom prikrme tak nerada by som aby mala problemy
@ingeborgnicol môj krpec kakal dosť husté po tej zelenine, tak som ho aj ľutovala ako tlačil, ale teraz to z neho asi vyletelo, ani som si to nevšimla a pekne som ho ešte aj po zadočku capkala až som si všimla, že má špinavé dupačky 😀
@tinasc po akom case ste pridali ovocie ? my uz prasime vyse 3 tyzdnov zeleninu, tak rozmyslam, ze by som aj ja skusila... len neviem, kedy ? ked ona cele doobedie predrichme :( a potom uz ma obednajsi zeleninovy prikrm...a zas pred 9 pred spanim mi to pride dost skoro... tak neviem, jak to spravit... :(
ozaaaaj a jablko si uvarila? Ci surove ? ci kupovanu vyzivu si dala ? aku ?
inak Viki tiez od zeleniny dava take kozie bobky... 🙂 riadne tuhe 🙂 a tiez tlaci jak o dusu 🙂
My dnes skusame pridat do papky petrzlen tak snad sa vykaka,ale po jedle ideme do mesta tak dufam,ze nie tam he.cca ako dlho vam drobci kakaju po jedle?my sme v kakani novacikovia,my kakame iba na vianoce,vellu noc a statne sviatky....
@ingeborgnicol odkedy je zeleninu, kaka kazdy den...niekedy hned po jedle cca pol hodku...niekedy az vecer , akokedy...ale kedze uz dava bobky a sulky 🙂 tak uz ma to neirituje, lebo viem, ze jej to nevytecie poza usi 🙂
no tak som dnes bola vykecavat s doktorkou, mala tam ludi jak naondiatych tak len tak z rychlika, som sa jej spytala ze preco hovori inak ako pribalovy letak a tak mi vysvetlovala, ze to ja mam take nizke davky ze to je zanedbatelne a v zivote za celu svoju prax jej nikto nehlasil ziadne vedlajsie ucinky na deti pri tomto lieku a vkuse ho predpisuje dojciacim a ze to pri vyssich davkach mozno ale nie pri takych nizkych a bla bla bla, tak som jej povedala ze nabuduce nech mi povie aj ak to nebude povazovat za potrebne lebo ja to povazujem tak tak sme sa dohodli nakoniec. mi tam vravela ze teraz je najdolezitejsie dat mna dokopy a to v porovnani s tym minimalnym mnozstvom toho lieku v mlieku je dolezitejsie momentalne. ale aj tak odstrekujem a davam UM pre istotu, aspon bezprostredne po podani, nechcem risknut nic.
aj ja chcem uz bobky a sulky!
baby jak je teplo a furt som vonku tak tu mam taky bordel, nemalo by to byt naopak? namiesto nestihania rozhadzovat nestiham upratovat...
U nás dnes manžel začal montovať poličku, na ktorú si položím kávovar, ktorý som dostala pod stromček,,,,celý byt a teda hlavne kuchyňu mám hore nohami, lebo samozrejme chybička se vloudila a nedokončil to....z kuchyne cez predsieň až po vchod mám cca 30 uličku, lebo kumbál vyložil ako prvý a náradie tiež nebude ukladať, keď zajtra !!!poobede!!!! bude veci dokončovať. Ale ja som si už zvykla....u nás sa kvôli milimetru prerábajú veci.....ale je to môj milovaný manžel, tak ticho čakám a potom sa budem vytešovať aké to mám pekné. 😉
@slady u nas taky tak 🙂 a nemala ta tak ci tak zavadzat! mala ti povedat ano je tu taka moznost, ale pri velkych davkach. Inak aj my sme cele dni prec, ale ja pratam teraz ked ju dam spat vzdy vecer aj varim vtedy,
@ivinka77 ja som si tu s vami pisala a ona spala a zobudila sa taka zos....a ze pomoc 🙂 pekne si v tom hovienku spinkala cely cas 🙂))))
Ja uz mam zeny velku dcerku. My sme doobedu boli plavat, potom sa vyspinkala, zobudila som ju, napapkala sa, a sli sme do mesta. tam sme sa stretli s mojou kolegynkou presli sme sa po meste, ponakupovali sme a boli si sadnut na hlavnej. Ona cely ten cas celucicky sedela v kociariku a pekne sa hrala. potom sa zrazu zacala vzpierat a skoro plakat a mne doslo zepaneboze je cas jest, co ja doma jej davam kozu kazdu chvilku 🙂 vonku sme na to uplne zabudli obe 🙂 skvele, tak som ju nakojila na hlavnej priamo medzi ludmi koza ven, satka cez pol kozy, cez druhu polku dieta a dovi dopo, mala sedela zase este hodku a potom sme sli domenkov....pekne ze?cele popoludnie ola poslusna. len ja mam vycitky ze som sa jej oproti iny dnom vobec nevenovala ale jeden den nas nezabije 🙂))
@ingeborgnicol Tak ja som kojila vonku na lavičke včera cestou z mesta 1x a dnes na detskom ihrisku 2x, lebo dajako nám to takto vyšlo. My sme s malou zvyknuté papat po ležiačky, tak som mala obavy, ale ona pochopila, že musíme takto čudne pod plienkou a bolo dobre.....človeku sa ani domov nehce, keď je takto krááááásne.
@zabka29 to si vlemi pekne napisala o svojom manzelovi 🙂
aj moj je taky puntickar ako tvoj a tiez mi kazdu sekundu reorganizuje cely dom, vecne niekde nieco nahana a doklada a preklada, mam z neho pravidelne kiahne 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@ingeborgnicol no vidis to, tak to uz mas ako my, len ja sa jej takto nevenujem pravidelne co stale niekde beham alebo sa venujem Wilkovi eho sa momentalne snazim naucit po slovensky a je to marha tazke, lebo uz je taky rozkecany po anglicky ze ked mi nieco rozprava taky zanieteny tak ma to taha rozsirovat mu anglicku slovnu zsobu a reagovat po anglicky lebo na to aj on reaguje, kdezto ked mu zacnem ja po slovensky tak sice rozumie ale nejavi taky zaujem a potom spolu nemame tolko srandy... je to hruza s tymi jazykmi, dnes mi to prislo tak luto, som mu macka uska pustala cely vecer kvoli tomu 😀 musim ho fakt viac ucit aj po slovensky a asi musim byt len trpezliva ale ked ja by som uz chcela aby vedel obojako, uz ma ta jeho vecna anglictina trochu mrzi 😒
@ingeborgnicol ale super ze tak posluchala kocka 🙂
@zabka29 tak to mas super, aspon mas zrucneho muzicka a budes mat z toho policku, ten moj je zase zatazeny na odkladanie vsetkeho odpadoveho materialu a potom z toho robi vselijake drahy a garaze a hovadiny pre wilka, cely byt mi zas..ie ustrizkami kartonu a hajzlakovymi rolkami a lepiacou paskou, dlazbu v kuchyni mam pravidelne pokreslenu kriedou ale samozrejme ked sa dohraju tak to nechaju tak a ak chcem nedajboze daku kartonovu kreaciu vyhodit tak to nie, to sa musi vsetko odkladat, takze mam plnu komoru kartonovo-hajzlakovych kreacii s ktorymi sa hraju tak raz za pol roka a len to obchadzam a prekladam ked sa snazim niekde nieco zmestit rozumneho... co sa tyka praktickych zalezitosti, iba raz som ho videla pritlkat do dveri srob hrncekom a stacilo mi, odvtedy si robim veci sama. ani ziarovku vymenit. ani tesnenie. seriozne 😀 briti! ale aspon ze je kreativny 😀
takze mam plnu komoru kartonovo-hajzlakovych kreacii s ktorymi sa hraju tak raz za pol roka
@slady 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@ingeborgnicol sa ti to smeje 😀 som vcera nemilosrdne vyvhodila asi 20 odlozenych hajzlakovych roliek, ktore si ocko skreckoval na vyrobu bohviecoho - tunelov, autodrah, hradnych vezi, co ja viem, a zjavne na ne zabudol, holt smola, ak si spomenie a bude chciet postavit daku hajzlakovu raketu toz bude sa musiet na vecku trochu posnazit nech mu to skreckovanie ide rychlejsie...
my sme tiez mali krasny dnik... super teplo bolo, do 19 sme santili na ihrisku...radost pozerat na ie deti, ako sa tesia z toho suepr pocasicka 🙂
@ivinka77 ja dávam zeleninu od 19.3. kedy sme boli na poradni a hovorila doktorka, že mám dávať zeleninu... takže skoro mesiac... a vymením mu to, najprv dostane zeleninový a potom po obede ako sa vyspí tak dostane ovocie, aby mi nezačal špekulovať so zeleninou... a dala som takú bio výživku kupovanú bez cukru, aby to nebolo moc sladké... ale určite nebudem len kupovať a budem mu aj robiť, ovocie budem najprv variť a potom keď bude väčší tak aj surové len nastrúham jabĺčko najemno, banán roztlačím a pod. 🙂
@ingeborgnicol to máš super, kiežby môj tak chcel, on sa asi nudí a to som si myslela, že keď začne kukať von z kočíka, tak bude lepšie a prd 😀
Inak baby, do zajtra je akcia na fotky v happyfoto!!! Tak sup sup🙂
@tinasc no a co robi, ked ho das do kociarika? neprestane sa vrtiet ani po chvilke? ani ked sa prechadzate? a stale sa bude krutit ci?
@slady pocuj to moj keby este aj hajzlaky ukryval, tak ho vyrazim 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 on je zase uchylak vo vsetkom co treba vyhodit on je tip "to sa prida este" 😀 😀 😀 a tak mame vsetky veci tak ulozene ze ked jednu ides vybrat, musis dalsich 17 veci spred toho, alebo sponad toho vybrat a tak vylozit ide ma tresnut z toho 🙂 a ked sa odhrabe mimo SK mam zrazu 3/4bytu volneho 🙂)))) On je muzikant tak si vecsinu toho harampadi berie zo sebou he

@mirkov juj a tie cumliky....chapem. a ja som skusala rano dat cumlik ze ci nevezme ani nahodou....nevedela co s nim a len si ho tak valala v otvorenej puse 😀 😀 😀 😀