Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
@ingeborgnicol No mam len jednu all in one a dve nepouzite, lebo som do nich zabudla kupit vlozky...a uz som nedoobjednala....ale zjavne to tak funguje, ze vymenis len vlozku...neviem veru....
My chodime na nocnik od 2mesiacov🙂 nocnik mam medzi nohami a ona sa o mna opiera a v polosede vykona potrebu🙂 neprotestuje, dokonca sa mi zda, ze menej cura uz treti den🙂tak som sa dockala...tym mame aj menej nehod! ale plienku v noci mava...aj cez den niekdy...aj von, lebo sa budi vonku, tak neriskujem zatial, ale ked sa aj u nas otepli, tak zacnem🙂
@ingeborgnicol Nika, rada by som sla, ale my nevieme dojst bez placu ani po zastavku. Este toto musime doladit a potom ideme urcite.
@ingeborgnicol to sa nam stava pravidelne, ze sa po otoceni pogrcka. V kazdej miestnosti mam nejaku plienocku a len to po nom cistim. A s prikrmami sme si dali aj my pokoj aspon na 2 dni. Zajtra opat dam, ale mensiu porciu. Dufam, ze nas uz nezapecie.
@adel22 No ja som tu uz davala fotku teraz ju neviem najst, my mame ten original cinsky ci jaky to batoliatovsky nocnik a na velky este nechodime. len so skusala a obl pla, moja je celkovo taka placka. a do tych gati co mas ty sa nedaju dat riadne plienky?
@ivka228 Skoda ze nepridete sama sa tu budem blinkat, vcera aj moja bola nejaka taka divna, ale ona je uz dva dni divna celkovo, dnes si radsej vezmem aj nosic so sebou. a prave mi ju pocas obedneho spanku sused zobudil tak to bude rosambo ani hodinu nespala kurnik sopa pilit na pravy obed to len on dokaze a uz 10 minut nespi to uz nezaspi clovece!
@ingeborgnicol ale daju...ale naco, celkovo ja pouzivam dvojo gatiek, ostatne su mi na prd
no ci mi jedny nepredas 🙂 ak mas peknu dievcensku ffarbu ak teda chces, lebo ja este uvazuem medzi puul a treningacami ale moc tomu nerozumiem este stale ale nepacia sa mi uz pampersky na doma....
@ingeborgnicol dievcensku nemam veru, skorej taku uni, mrkni moj inzerat.
@evamarcel ano evi davam mliecnu, cize tu, co sa rozraba s vodou, lebo ja tolko MM nemam, aby som mohla odstriekat vyse 200 ml aj do kase...ledva nazbieram do obedneho prikrmu...a co sa cumla na kasu tyka, tak mi kopec novych ostalo po Teri a bolo mi luto vyhodit, tak som jednoducho vzala taky s malinkou dierockou na caj a noznickami vystrihla vacsiu dieru a ide jej to fajne 🙂 lebo jej robim taku hustejsiu , jej viac chuti, ako vodova....
@ingeborgnicol supis ceny, ze ? paradicka...ja uz som tam tiez majland objednala 🙂
@ivinka77 hej ja som kúpila sunarku od 6 mesiaca, dnes trošku žužlal rožok... 🙂 a tie chrumky no ešte chvíľku počkám, ale presne si pamätám u malej, že len toto žužlala v kočíku, keď tam nechcela byť 😉
inak baby len pre inšpiráciu - kuracie mäso so zeleninou a jablkovým pyré = mňamka 🙂
@gabikaadam tak to má super váhu na to, že je čisto kojený 🙂
@ingeborgnicol už je lepšie, mala ešte trošku zvýšenú teplotu, ale už mi po ničom nezvracala. Na obed spapkala aj mrkvičku a kričala na mňa, lebo jej bolo málo. Ale spala mi aj do obeda 1,5 hod aj teraz už spí viac než 1hod, čo ona nezvykne. Tak som to využila a pospala som si s ňou, lebo v noci som ju stále sledovala a nemohla som spať.
@cenculinka naša malá mala včera 5 mesiacov a váži presne 8 kíl , ona je tučko 🙂
@gabikaadam tiež si myslím, že to bolo očkovaním ☹ ale našťastie je dnes už dobre.
caute damy, my sme dnes boli s drobcom (3 r.) u zubarky lebo ho bolel zubok celu noc mi poriadne nespal a samozrejme u zubarky ani pusu neotvoril, nadarmo sme sa prehnali a zubok ho stale boli... mate niekto skusenost? som bezradna lebo mi poplakava ze ho to boli ale opravit si ho neda, ani vycistit a zapecatit, skratka nic, ani pusu neotvori... ☹
inak co sa kakania a prikrmov tyka, tak menej kakame po tej mrkve, tak raz za dva dni, co je malicko bo zvykla pred tym zorca dat aj tri krat denne... :-/
Dnes som bola u sestricky a predstavte si ona ma 2 mesacneho krpceka a krpcek nespava cez den poriadne, ak tak vonku v kociariku, ale doma vobec, ak tak maximalne da 15 min, dnes za cely den dal jednu 30 minutovku....ale vecer spinka krasne. No mna by asi porazilo, ale ona je spokojna, je zvyknuta....a moja tam spala predvecerny spanok cele dve hodky v kociariku par krat som drngala, ale som sa potesila, lebo obedny dala iba hodku, blby sused ju zobudil.....
@adel22 aky je rozdiel medzi tymi dvoma gatami co mas tam?
@ivinka77 no skusila som riedku kasicku cez flasku dala som decko s materskym mliekom riedku tak uvidi, aj jednu didku vypila ale uz mala dost potom, lebo som davala pred spanim....ona chodi o 19tej spinkat a o 18tej som nebola doma este aby som jej dala skvor....
inak az som zhrozena ze vsade pisu o prikrmoch az od 6tich mesiacov.....preco potom lekarky dovolia a odporucaju skvor, ked mame dojciace deti? Moja ma sice 6 esiacov o 7 dni, ale aj tak.......
@ingeborgnicol no ja som so skotskymi babkami toto preberala a jedna domna zacala hustit ze ona zacala vsetky svoje 4 deti dokrmovat v 2 tyzdnoch (!!!) kasou z flasky a ked som jej povedala ze zorka vstava tri krat za noc tak pretocila ocami ze okamzite ju mam zacat krmit kasou lebo ze take velke dieta (4 mesiace mala vtedy) uz ma prespat celu noc a jej vsetky deti uz v takom veku prespali celu noc. ako, dala som jej najavo ako tazko si beriem jej radu k srccu ale tak vidis, neumru aj ked dokrmis o par tyzdnov skor... jej deti vsetky prezili prikrm od 2 tyzdnov veku 😀
@slady chi chi chi a keby neboli spali celu noc, nemusela ich mat dnes 4 😀 😀 😀

@ivka228 chvalabohu 🙂 uz len to udrzat 🙂