icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

ingeborgnicol
3. máj 2013

@slady ja po prvom porode som davala jeden zub na druhy, na ananase, na chlebe, na kadecom, no hruza.....

evamarcel
3. máj 2013

@slady troska vam prerusim debatku s nikol🙂 ako zaspala Zorka? Mam sa dat na oducanie od cumla? Prezijem ten rev 😀

slady
3. máj 2013

@ingeborgnicol @adel22 ako viete kedy vam ide dieta kadit? ci date preventivne vycikat a ked si kakne mate bonus? bo ta moja tak nepredvidatelne mirnix dirnix kadi kedy ju napadne a neda sa to nejako predvidat, teda okrem pravidelneho kaku pocas obeda, ale to neodchytim, to by som ju musela krmit na nocniku 😀 a este, mal by mat prvy nocnik nejake speci veci? bo ja mam jeden po Wilovi ale to taky velky tron aj s operadlom hehe, je nieco coho by som sa mala vyvarovat?? chcela by som ju zacat davat aspon kaknuc do nocnika, ked uz na cikance nemam nervy 😀

slady
3. máj 2013

@evamarcel zorka v pohodke na didke, tak som ju nechala v mojej posteli zase. neviem kedy sa odhodlam na postielku. dnes som skusala cez den, ale zase som ju musela na didke uspat. to zaspi uplne v pohode, napije sa z oboch a chrni. cize bez placu, hned bola tuha. asi pred polhodinkou.

evamarcel
3. máj 2013

@slady ked ta tu clovek cita tak mu normalne zdvihnes naladu🙂))))))))))to cisty optimišta si čooooo?

evamarcel
3. máj 2013

@slady to ju davas po dvoch hodkach spat a pri papani zaspava? Mne sa moja mala odtiahne ja tiez davam pred spanim ale dajako nechce zaspat ona si pyta cumlicek

slady
3. máj 2013

@evamarcel neviem ci sa mas na to dat 🙂 mne zatial nevadi to ze mi spi v posteli a na didke ale postupne to chcem zmenit na postielku, kvoli bezpecnosti ked sa mi raz zacne otacat 🙂 takze potom ti poviem kolko mame placu ked sa odhodlam premiestnit ju do postielky 🙂

slady
3. máj 2013

@evamarcel no moja ako kedy, niekedy sa zlosti a odtahuje a ak mam pocit ze uz sa ako tak najedla tak ju necham tak a ukludni sa aj sama, alebo sa neukludni ako dnes doobeda, tak som jej spievala a ukazovala plysoveho krokodila, na co sa ukludnila na chvillu ale potom zase cirkus, ja niekedy ked mi vyvadza na didke a nechce sa ukludnit tak na chvilku ju necham, odidem a potom zase pridem a dam didu, vcera som ces den musela takto 3x k nej prist kym sa ukludnila. takze: bud sa naje a zaspi na prsu, alebo sa naje, pocas toho sa ukludni, vytahnem prso a odidem a zaspi sama, alebo sa zlosti pri papani a ukludni sa az po vytiahnuti prsa, alebo sa zlosti a neukludni sa vobec a to potom riesim tak, ze ju necham trocha sa vynervacit, potom dam zase prso a cakam kedy sa ukludni.

slady
3. máj 2013

dida je inak hrozne slovo, musim tomu dako inak zacat hovorit...

ingeborgnicol
3. máj 2013

@slady nahodou tu didku som tu ja zaviedla a je to krajsie ako prso, cecek, cecok ci prsnik, podla na, ja si slovo didka necham a uvazujem ci by sme si my dve nemali dat nejaky vlastny chat, aby sme tu nevyrusvali 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 no pocuj keby si ze chcela tak su temy BKM, ale je to jednoduche. Bud a)casujes, alebo b)sledujes signaly. pokial viem Adel len casuje, ale ja oboje. v manduce sa ti zacne vrtiet z nicoho nic, alebo sa zadiva do blba, alebo sa sustredi, je kopec signalov ktore dava a kazde dieta inak. a hlavne sa casuje. U nas je to rano od kazdych 7 do 15 minut, cez den cca 15-20 minut a podvecer kazdu pol hodku cca....a dnes sme boi hodinku s holou prdelou! ty a nocnik sama neviem jaky sa pouziva, my sme jeden taky"velkacky"dostali, ale zatial sme prevazne pouzivali ten original cinsky nocnik. ale dnes sa cele rano piskalo do toho noveho s operadlom 🙂))) asi y so chcela ten co spieva ked sa do neho vycika, ale nieco nizsie, lebo mojej trcia labky, je jej velmi vysoky.

@evamarcel pocuj, ja som dnes dva krat davala neskoro spat, nedalo sa inak, kvoli tou ze sme boli u lekarky a prec a zaspavala s placo a dlh nevedela zaspat. cize u nas na tuti nespi vtedy, ked presvihnem cas kedy davat spat. cuchala oci ale ujukala jak had a spat nie.

zabka29
3. máj 2013

@sssiska my sme chvalabohu neteplotovali a aj to správanie je dnes už lepšie aj ked spanie je dosť slabé stále,ale moja nenaspala nikdy veľa...držte sa

ivinka77
3. máj 2013

@evamarcel moja teraz spava v bodycku s kratkym rukavom , hole nohy, strcene vo vaku...a smozrejme capka ! 🙂 tenulilinka

slady
3. máj 2013

@ingeborgnicol ja mam len takyto veliky v cervenom: http://www.detskyrajlili.sk/fotky11314/fotos/_v... to som kupovala wilkovi ked uz bol veliky, on sa zacal nocnikovat serioznejsie az okolo 2,5 roka, takze je to fakt dost velke.. no nic, ved skusim a uvidim 🙂 asi budem musiet kupit nieco mensie praktickejsie...

evamarcel
3. máj 2013

@ingeborgnicol nika neskoro spat je teda po dvoch hodinach ak dobre rozumiem...a to ti dava aj signaly ze uz chce hajde alebo jej stopnes tu hodinku a pol a davas spinkat...a nakoniec s velkym placom ti zaspala si ju nechala

evamarcel
3. máj 2013

@ivinka77 a ten vak mas aj s rukavmi ci ma uz hole rucky ? kolko mate v izbe stupnov...lebo my uz mame 23v izbe

ingeborgnicol
3. máj 2013

@slady ten je krasny! apreco ju nemozes davat na toto? aj ja chcem taky a nespieva?

@ivinka77 kolko mate stupnov doma? ja so tiez uvazovala ze nozky do vaku a kratke body, ale sa bojim ze sa zaskrti ed ju dam do vaku, lebo ona tak tancuje kym zaspi niekedy.....na brusku na boku, prevaluje sa a tak, hoci vecsinou zaspi presne ako ju polozim 🙂

slady
3. máj 2013

@evamarcel ja davam tak cca po dvoch okrem ranneho, ten je po hodine. ja davam iba dlhe pyzamko/overal alebo ako sa to vola, to take s rukavmi aj nohavmi, a bez spacaku len pod moj paplon.

slady
3. máj 2013

@ingeborgnicol haha, spieva len ked si vypije 😀 co si, to je taky lacny z kauflandu za tri evri 😀 ma dost velky otvor, neviem ci sa jej ritula neprepadne 😀 musime si ho vyskusat.

ivinka77
3. máj 2013

@evamarcel vak takyto...bez rukavov... http://www.nej-hracky.cz/1721-4319-thickbox/gro... nie je zatepleny, taky tensi... a stupnov mame asi tak 20-21 a celu noc otvorene okno...teda vetracku....

evamarcel
3. máj 2013

@ivinka77 a po vypiti flasky ked ju polozis do postielky tak aj cumel jej das? Inac to aj vam deticky tak velmi rozhadzuju ruckami az sa biju po tvaricke a skriabu sa lebo moja mala dajak velmi nervozna a kope nozkami nie ze kludne si lezka a zapozera sa a tak zaspi ona stale so sebou rozhadzuje tak ja neviem ci by sa ona vedela sama ukludnit bez zviazania ruk ani cumel jej nepomoze ked ju nemam zavinutu lebo sa s nim vkuse hraje a potom vyhadzuje a tak...tvoja ako reaguje? sice asi je zbytocne sa pytat ty mas take zazracne dievcence

tak isto otazka pre niku aj tvoja tak rozhadzuje ruckami nozkami ?

ingeborgnicol
3. máj 2013

@evamarcel nie u nas je neskoro po hodine a pol....ona si zacne cucat palcek a cuchat ocka ako kedy....a nenechala som ju plakat, pomrncala 10minut, sla so ju pohladkat dala trosku cucnut a ulozila zase...a spinka...rano so iba ponosila pol minutky a zaspinkala....

Este nieco mi Evi napadlo. Robite si ritualy? Mas na to cas? asi nie ked mas dve deticky. Odporuca sa hodinu pred spanim mat rovnake ritualny. My mae take ze si dame skin to skin, lezkame vedla sevba v posteli pokojim ju troska po leziacky pomazname sa, zaspievam jej, pomojkam si ju, potom sa ideme kupkat, potom ju fajne pomasirujem, potom jej dam krupicku ak jej davam a at tak nakoniec ulozim...a stale jej pustam jej oblubene pesnicky...mozno by si mohla obidve deti takto mat pred spanim spolu hodku, ci neda sa? a lepsie by ti zaspali obaja...ci?

slady
3. máj 2013

@ingeborgnicol ty si nechaj didky a ja budem mat prsy, kozy, babylony alebo cecuchy 😀 este sa rozhodnem, mozte hlasovat 😀

mata884
3. máj 2013

@evamarcel mne ked maly vstane tak mu davam papat hned a ked ide o dve, alebo 2,5 hodinky spat tak papa zase a za 5 min. je napapany a aj spi.

ivinka77
3. máj 2013

@ingeborgnicol podla mna sa zakrtit nema ako... ved ruky si z toho nevyvlecie, ci ??? tak tancovat moze kolko chce, maximalne si nohy zamota 🙂 ozaaaaaaaj inac ocinovi prelozili tu operaciu na 28.5 takze okolo 2.6 ho pojdeme kuknut a budem v KE 3-4 dni, tak mozme dat randicko potom, ak by si mala cas

slady
3. máj 2013

@evamarcel moja hej, a mlati ma do prsa/kozy/babylonu/cecuchu a niekedy sa ukludni az pri druhom a niekedy ani to nie. ako kedy, asi tiez podla toho ci to presvihnem alebo nie...

evamarcel
3. máj 2013

@ivinka77 a to este otvaras okno?no ale ked ti dobre spinka zrejme asi nepotrebuje velmi teplo no mozno aj moja mala ja tiez davam bodycko ale s dlhym rukavom a tensi spacak ale asi tym ze ju zavinujem jej asi je horuco na rucky a skusim asi aj ja potom vetracku...a nebojis sa ze jej bude tahat na hlavicku sice ma ciapocku ale v noci su nizsie teploty ci mas postielku niekde daleko od okna?

tinasc
3. máj 2013

@ivinka77 my robíme to isté v plienkou už dlhšie, dávam mu na tvár a on si ju sťahuje a desne sa pri tom rehoce 😀

ivinka77
3. máj 2013

@evamarcel vies co s tym cumlom akokedy... niekedy ked stiahne 200 ml kase, tak je z toho taka unavena, ze uz len prevraca oci ako v mdlobach 🙂 takze ju len dam do postielky a neriesim...a ked je este taka culejsia , tak vtedy jej dam cumel...dnes je to 6ty den, co zaspala sama a z toho tusim 2 dni sa stalo, ze nezaspala hned, tak ked pomrnkavala, ocko k nej isiel, supol jej cumel znovu a potom uz zaspala... zvlastne je, ze ona ten cumel hned ako tvrdsie zaspi, tak vypluje...

evamarcel
3. máj 2013

@ingeborgnicol no mam ritual aj pre jedneho aj druheho mala sa kazdy den kupe a myslim ze jej ritual je ze ju dam do spacaku a zaviniem rucky a dam capku na oci a kojim a potom sa ona odpoji a dam cumel ...len niekedy asi zrejme ked presvihnem cas tak jej musim podavat niekolko krat cumel bo reve jak najata ...len ma stvu tie rucky zavinute som ju vcera v noci rozbalila nech spinka s volnymi tak sa vkuse na nich budila.

ivinka77
3. máj 2013

@evamarcel hej otvaram okno, lebo sa poti jak slak...normalne velke mokre skvrny pod nou zostavali 🙂 asi je horkokrvnik po mne 🙂 sak salena vychodnarka 🙂 a ciapocku ma tenucku a postielka je an opacnej strane ako okno, cez celu izbu a este su otvorene dvere do druhej izby , kde spi Terezka , tak sa ten cerstvy vzduch nejako rozptyli...zima tam neni nikdy..a ona ma v kuse horuce ruky aj nohy aj nos a niekedy ma este aj tu tenucku ciapocku rano brutalne spotenu :(