icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

slady
9. máj 2013

@nikiniki fasirky ako obycajne: mlete maso, cibulka orestovana, rozmoceny roztek, vajko, cesnak, korenie, sol, nakrajany spenat a syr, obalis v struhanke, svihnes na omasteny plech a potries olivovym olejom naj to neni suche. hotovo. teda upeces este 🙂 ten spenat davam cerstvy nakrajany.

slady
9. máj 2013

@nikiniki pseno (po cesky jáhly) kupis hocikde, aj v tesku medzi strukovinami. varí sa tak ze1 diel psena a 3 diely tekutiny, ja davam salku (malinku) psena a dve mlieka a jednu vody. do toho svihnem za lyzicu medu nech je to sladke a pred koncom orechy a hrozienka. pred varenim sa musi pseno 3x sparit - cize staci ho preliat vriacou vodou, inak moze byt trosku horke, a potom ho uz len supnes do hrnca, zalejes mliekom a vodou (kedze si nemliecna da sa kludne aj iba vodou, ze das 1 salku psena a tri vody, len to neni take mega dobre, ale papala som to uz aj tak a fajne bolo), no a po zovreti varis na miernom ohni cca 15 min - kym sa ti neodpari vsetka tekutina a nerozvari pseno, potom mozes pridat este kustik masielka pre chut, na tanierik si supnem hrcu tejto psenovej masy, nakrajam ovocicko a sezerem len sa tak zaprasi 🙂

jgiovanna504
9. máj 2013

boháča, ja mám také nervy!! sused pod nami nonstop fajčí na balkóne,ani otvorené okná nemôžme mať a o balkonových dverách ani nehovorím. celý byt nám smrdí cigaretami!!!!baby,aj každých 20min chodí!!! normalne to niekedy stopujem....a tí nad nami? začali o pol siedmej večer brúsiť, lebože prerábajú kupelnu. chapete?? o pol siedmej večer!!!no bola som povedať, že nech prestanú, prestali,ale železá prenášaju a sťahujú asi celý byt, taký dupot tam robia!! Sofka, už má nočný spánok a bola dvakrát hore kvôli tomu... waaaaaaaaaa.musela som sa posťažovať,nemám na to nervy!!!!!!!!!!!!!!!!

evamarcel
9. máj 2013

@slady no uz sa ani nedivim ze si taka cenka...sak ty same zdravotiny jes🙂)) no beriem si priklad , inac co tu citam prispevky od teba ta ty si cisty perpetum mobile ci jak sa to pise 😀 no co Zorka ako ju uspavas na noc bez dudlika?

evamarcel
9. máj 2013

@jgiovanna504 no tak to nezavidim to sa take veci po 19tej robia? Naco je den to uz rusenie kludu

evamarcel
9. máj 2013

@tinasc co mu davas na noc oblecene uz tak nesermuje ruckami? Moja este stale sa boxuje 😅

evamarcel
9. máj 2013

@tinasc este otazocka to ti krasne spinkal cez den kocikovany ci uplne sam ? no tak zrejme dobre kvalitne denne spanky su zavisle od kvalitneho nocneho spanku tak mi to tu vychadza...tak sa drzte nech uz mate len take suprove spanky

evamarcel
9. máj 2013

co vy vsetky hokej kukate?🙂))

slavusal
9. máj 2013

kukáme, kukáme a vééééééééééľmi držíme palce. 🙂 🙂 🙂 Aj ked sa poriadne trápia ☹ ☹ ☹

slavusal
9. máj 2013

@evamarcel aj mne to tak vychádza, ked pekne spí cez deň, tak aj noc je dobrá. U nás to znamená, že som menej ako 4x hore. 🙂

ivinka77
9. máj 2013

@evamarcel ja radsej nekukam, lebo by ma asi slak trafil...staci mi, ako pocujem susedov hulakat a nadavat 🙂

slavusal
9. máj 2013

ježiš, umrem z toho hokeja, idem sa ukľudniť na buble games. No mám málo stresov počas dňa? A ešte aj oni ...

slavusal
9. máj 2013

@slady daj si kus pauzu a tú vrtuľu, čo máš v zadku pošli mne, prosím, prosím. Hneď by som ju využila, mám doma také zanedbané veci, čo ma trápia.A o varení ani nehovorím, ešteže môj mm odo mňa nevyžaduje tak veľa. Hlavne, že je chlebík a nejaká tá klobáska. 🙂

slady
9. máj 2013

@evamarcel jezis dneska zle, som ju vecer kojila asi sto krat, kasu mi vypila tak desat a odmietla, asi jej nesmakla dnes, daku moc riedku som ju spravila a rychlo jej tiekla alebo ky das, ale nechcela vobec, a na cecku prisam fakt za hodinu asi 4 x, prenasala som ju jak pes jeza z postielky do mojej a naspat, no a konecne po stodvaciatom nakojeni zaspala vo svojej postielke ale skoro ma o zem hodilo od nervu. no uz buva tak dufam ze este dlho bude.

slady
9. máj 2013

@slavusal no moj nevyzaduje nic, len sa dovlecie o osmej domo a ak nieco je tak to zje a ak nic nie je tak si da pivo - tekuty chleba 😀 no dnes som sa prekonavala s varenim nech maju detvaky co pod zub, zajtra neviem co idem ale asi zase to iste kedze mi ostala fasirkova brca... len grule dosli 😀 vrtula sa prave zastavila, ten svincik v kuchyni po veceri uz nedam.

slady
9. máj 2013

@evamarcel no to jem pomedzi veci ako buchty na pare, a od soboty som stihla spraskat dve studentske pecate, bez pomoci, takze to ja sa len zdam moja 🙂

adel22
9. máj 2013

@jgiovanna504 a ako, uz latkujete?

tinasc
9. máj 2013

@evamarcel jaj ďakujem, no kiež by mu to tak vydržalo... sú dni, keď spinká krásne, sú dni, keď spinká mizerne... včera spal prvýkrát bez overalu, lebo v spálni už máme nechutné teplo tak sa v ňom potil... spí v bodyčku s dlhým rukávom a pyžamkové nohavice má 🙂 dnes spal cez deň síce v kočíku ale bez kočíkovania 🙂 a netrebalo ani drndať...

tinasc
9. máj 2013

@jgiovanna504 jaaaaj tak to je trápenie s takými susedmi... dúfam, že čoskoro prestanú, asi nemajú deti, alebo už majú deti veľké...

slavusal
9. máj 2013

@slady Kriste pane, a čo ti robí malá, kým Ty varíš? Môj ked je hore, tak v kuse mrnčí, na rukách ho vláčim. Sem tam ho dám do postieľky sa pohrať, na dečku, do kresielka a tak, ale najradšej robí všetko so mnou na rukách. A ked mi zaspinká, tak som rada, že kus sadnem a ruky oddýchnu.No a samozrejme, že sa chcem povenovať aj šimonkovi a mm.

A tu je otázka aj pre ostatné dievčatá, čo robia vaše deťuchy, ked vám treba porobiť? Vedia sa pohrať aj samé? A stíhate aj ked chodíte 2x do dňa vonku? Kým s mojím malým chodila von svokruša, tak to bolo ok. Hej, oddychovala som a niečo aj porobila. Ale teraz ked s ním mám ísť von ja a podarí sa mi byť hodku dve, tak potom to u nás vyzerá ako po bombe. ☹ ☹ ☹ Som z toho už zúfalá. A čím mám viac času, tým menej sa mi niečo chce robiť. 😝

tinasc
9. máj 2013

@evamarcel ja nekukám hokej, však ma z nich šlak triafa z mantákov jedných...

slavusal
9. máj 2013

@tinasc no a ja nechápem, to čo je? Ale mám pocit, že Lotyši hrajú dobré divadlo, preháňajú. Ved aj tie fauly mi pripadajú, že naschvál naskakujú na hokejky, len aby našich vylúčili. Dokážem byť objektívna, no a preto sa mi toto moc nezdá.
Ale sklamali ma. 😢 😢 😢

tinasc
9. máj 2013

@slady prosím ťa kedy stíhaš robiť takéto veci? však ja keď niečo si začnem tak krpatý začne revať na lesy... však ja jednou rukou držím jeho, druhou niečo robím... a ešte takto vyvárať...

@slavusal tak som ti odpovedala... robím všetko kým spí, inak sa vôbec nedá... tiež máme domácnosť niekedy ako po výbuchu... lebo niekedy si s malým ľahnem aj ja 🙂

tinasc
9. máj 2013

@slavusal ach ja nemám slov, toto mohli zvládnuť... neviem čo povedať...

slavusal
9. máj 2013

@jgiovanna504 ja som si tiež užila svoje so susedmi a ešte aj užívam. Ale to je debata na knižku. 😠 😠 😠
Úprimne závidím všetkým, čo bývajú v dome niekde pri lese 😀 😀 😀 a nikto ich neruší. 🙂 🙂 🙂

nikiniki
9. máj 2013

@slavusal Mne mala spi 3x denne. Rano kym spinka hodinu cca od 8 do 9.00, alebo od 9 do 10.00, tak si urobim ranajky a navarim obed, umyjem sa prezlieciem sa a vypratam dom po rannych aktivitach. Potom sa zobudi o cca 10.00 a ideme vonku nakupovat, alebo vybavit veci co nam treba. Potom prideme domov o 12.00 a ide na bednajsi spanok. Vtedy sa ja najem a ak sme neboli na nakupoch ale doma, popratam za nami. ak nie, tak idem vonku na lehatko a opalujem sa, alebo robim nieco v zahrade, alebo tu klabosim s vami. potom sa zobudi cca o 14.-14.30 a mame dva scenare, bud ideme vonkuo 15.00 a sme tam do 18.00 (medzitym svihne posledny spanok v kocieri é 16.00) a potom sa prideme mojkat, cvicit, kupat, papat a spinkat. alebo sme domka a hodinu sa hrame, potom zase ide spinkat o 16.00 na poslednu polhodku a ja vegetim, a ked sa zobdi, tak hodku sa hrame a potom je sest tak mame ten isty scenar od siestej. A potom o 19tej ide spat, tak ja sa naveceriam, a idem tu k vam a medzitym zehlim, pratam, chystam veci na dalsi den a odsavam a pod.......ide to uplne v pohodke, lebo ona ma rerzim tak mozem mat aj ja.....

tinasc
9. máj 2013

@nikiniki jaj ja by som tiež rada trávila čas viacej vonku, lenže v tejto našej dedine sa dá tak akurát obiehať okolo ako satelit, nemáme tu ani poriadne obchody aby som niekde nakukla... mne by sa páčilo také obchodné centrum riadne veľké aby som sa mala kde flákať a k tomu nejaký poriadny park so stromami a zelenou trávou...
ozaj ja chodím von tiež iba vtedy ak je malý hore a dnes som sa ponáhľala domov aby išiel spinkať lebo už bol unavený na obed a normálne mi zaspával posediačky v kočíku a potom sa predklonil, hlavu si položil na nohy a spal... tak som ho nejako ešte udržala hore a padala domov aby som ho uložila 😀

ivinka77
9. máj 2013

@slavusal my chodime presne pre to vonku vacsinou len raz... cele doobedie mi spi 3-4 hodky na balkone a vtedy stiham vsetko a poobede ideme von , poprechadzame, idem pre starsiu do skolky, potom este na ihrisko a tak.... lebo ak sme vonku aj doobedu aj poobede, tak bez sance, to by som musela varit po nociach a to sa mi fakt ze nechce !!!

slavusal
9. máj 2013

@tinasc ja som tak spávala pri staršom a nakoniec sa to obrátilo proti mne. Skoro do štyroch rokoch som ho uspávala aj hodinu a toto už nechcem zažiť. Takže teraz mi uspávanie trvá max. 15 minút. Aj ked som pri ňom ale už neostávam. Až po siedmich rokoch som pochopila ... .A tak si nezvyká na moju prítomnosť v posteli zakaždým, ked otvorí oči.
No a ked spinká, čo je každú hodinu a pol - približne - pol hodiny, tak neviem, čo skôr. A kým sa do niečoho pustím, tak už je hore. Na porazenie. ☹

ivinka77
9. máj 2013

@tinasc prid do nasej velkej dediny...skocime do nejakeho centra pokafickovat 🙂