Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
@evamarcel no neviem, co robili cez deň,keď začali až o pol siedmej brusiť.a ani vôbec také rachoty nebolo počuť, keď sme boli doma počas dňa..našťastie už prestali..
@tinasc Ja uz osm sa tiez preflakovala aj na takych miestach ze by si len zejrala, ja som naucena chodit kade tade 🙂 ale doobeda po obchodoch chodim samozrejme radsej, ale ked nam netreba nic kupovat aj len tak ideme vnku, ak nie sme v zahradke. dokonca aj po jednej ulici sa prechadzam ak mi zaspi treti spanok a chodim aj hodinu popoludni, kym spi.... 😀 😀 😀 😀 😀 😀 alebo ak idem na cele tri hodiny tak idem autom dost daleko na druhy koniec mesta tam kde byva zabka na jazero do velikanskeho parku, alebo tu na Anicku to je tiez park asi pol hodinu pesi od nas........a tam sa prechadzame....alebo sa len tak blinkame uliciami 🙂))))lebo chcem schudnut 🙂)))))) ale zacala nas bavit zahrada v nosici ukazujem jej rozpravame sa a pod...nahaname psickov a velmi sa tesi 🙂 alebo sa hojdame na hojdacke aj pol hodku si tam so mnou keca 🙂
ahojte, bože som tu nebola sto rokov 😖 , nejak nie je kedy, sem tam prečítam ale nestíham písať, teraz som už týžden chorá - prechladnutá a ide mi urvať hlavu od hlienov, ale už to pomaly ustupuje som sa aj vyspala tuto noc konečne po 5 prebdených, takáto prechladnutá som nebola snad nikdy. Najhoršie že aj malý už soplí a pokašliava, tak odsávam a dávam Sinupret, ale spájam to konecne aj so zúbkami, tak hádam už niečo vylezie.
Rozoberali ste dovolenku - no chceli by sme ísť do Talianska alebo Chorvátska, len este nevieme či začiatkom jula alebo koncom augusta na týžden. S prvou dcérkou chodíme sme boli každý rok a veru nebýva skoro vôbec chorá.
Inak malý sa už pekne točí na brušku na podložke - tak dookola, ale ked ma horší den tak len na rukách sa vláčime.
@tinasc no syn mi otvoril, že brúsil,keď som tam bola.takže deti veľké..ale oni nonstop dačo robia a presúvajú dačo...chodia ako keby mali furt lyžiarky obuté..
@slavusal a aké más s nimi problémy. moji rodičia bývajú na dome, tam zase furt psy brechajúú...no neviem,asi ja budem dáka náročna.. 😎
@slavusal pocuj mne sa tiez nechce no dnes som sa prekonavala 😀 mala ako kedy, niekedy sedi pri mne a kuka, dost dlho vydrzi na brusku lezat pri wilkovi a pozerat sa na neho ako sa hra s autickami a niekedy mi poplackava ale musi sa naucit ze ju nemozem stale nosit, takze obcas ju necham aj sa vymrncat trochu a beriem ju az ked zacne riadne davat 😀 a mam aj ja bordel nemysli si, a varim vynimocne, fakt, alebo vecer, alebo skoro rano ked spinka... ako kedy, a robim take aby mi to vydrzalo na dva dni aspon 🙂
@jgiovanna504 no vidíš, takže deti veľké, takže nemusí na ne brať ohľad... och...
@adel22 len predstav si,len dnes mi prišli gatušky. a prvé som jej hneď chcela vyskúšat,hoci som ich ani nevyprala,a ona mi ich hned obkakala 😀 takže to bolo asi od nej upozornenie,hiih.takže druhe som ani neskúšala,až zajtra.dvojo som si len kúpila.ale rituľu mala v nej riadne veľkú! ako keď som ju naširoko balila,normálne mi to na ňu ani nepasovalo,ako keby ešte malinká bola 😀
No dobre, lenže môj chrusťo už v kočiari ked nespí, tak nechce byť. A to potom ked niektorá zazrie dym z pod kočiara, tak to som ja. Tak parem domov. Lebo tak reve, že až kuchárky zo školy otvárajú okná, že čo sa vonku deje.
Mne teraz začal pekne spinkať doma, ale potrebujem ísť aj von. A to sa nedá. Keby ste ma minule videli. Uspávala som ho na cicke v spálni, lebo tam mi do 5 - 10 min. zaspí a potom som ho niesla po schodišti dole do kočiara, ktorý som si už pred tým pripravila. A v kuse na cicke. Medzitým na poschodí som stretla ešte dvoch susedov a môj malý furt na cicke. No tvárila som sa, že sa nič nedej. A ked som ho konečne položila do kočiara s trasúcimi rukami, tak už mal otvorené oči a kukal čo sa deje. No nič, vybehla som von, že to isto ukočíkujem. Hovno - sprepáčením - po 15 minutách revu, som sa vrátila do bloku a kojila a upokojovala na cicke na schodoch ku pivniciam. Mám pokračovať kedy sme sa dostali do obchodu?
A to pritom bol celú zimu vonku, lebo od začiatku mi spal len vonku. Aj tri hodky. Posr....sa to asi pred tromi týždňami a ja neviem prísť na to, ako si v kľude vybehnúť do mesta, alebo len na rýchly nákup.
@jgiovanna504 aj mna zaujima ci plienkujes, ja dnes idem ojednat tie treningove nohavicky aj s vkladacimi plienkami, nie lacna vec, ale co uz.....
@jgiovanna504 hudba, žúrky a to s tými lyžiarkami platí aj u nich. Mám pociť, že každý deň presúvajú nábytok. Koľko nocí pri staršom synovi som preplakala od zúfalstva. Aj polícajtov som volala,aby ich aspoň upozornili, že ja nemôžem vybehnúť do vedľajšieho vchodu, že mám malé dieťa v posteli. A urobili akurát tak veľké h... 😠
@slavusal tak ti to skratim. :
Spanky:
08.00, alebo 09.00 do 10.00
12.00 do 14.30, alebo 15.00
16.00 - 17.00 tu da menej vecsinou.
No a od zobudenia do prveho spanku sa valame a hrame v posteli a chodime cikat kazdych 10minut tak to prejde ryhlo
Medzi prvym spankom a obednajsim chodim vybavovat veci
Po obednajsom spanku ideme vonku do 18tej, prespi sa o 16tej v kociariku, potom hygiena hranie, mojakanie a papanie, alebo ked nejdeme von :
Po obednom spanku sa hrame doma alebo na zahrade do spanku o 16.00 a po tomto spanku sa tiez hrame do 18tej a potom to iste...
Inak moja sa velmi pekne vyhra aj v ohradke sama, s hrackami, cize ak nieco potrebujem vybavit doma, alebo surne nieco porobit, spokojne ju dam do ohradky a ides....ale vie sa sama zahrat spokojne ,nie vzdy rovnako dlho, ale napriklad dnes som musela nieco durne urobit a hodinu bola v ohradke, aj ked vynimocne ale bola
@nikiniki a to vydrží na brušku hodinu či ako? bo ja ked dám nalého nech sa pohrá tak je v momente na bruchu a tam vydrží tak 10 - 15 minut a koniec reve, ked si sadnem k nemu a zabránim mu prevalovať sa na brucho a kecám s ním, ukazujem hračky tak vydrží pekne, len to ja nespravím nič.
@slady vies co? ani nie, lebo my davame iba tri pampersky cez den a jedny v noci, ak teda nekaka ako v posledne tri dni kaka zasadne cez spanky.....lebo na spanie nosi plienky aj na vonku...inak ala nocnik....takze nam balenie pampersiek vela vydrzi a vonka aj tak budeme nosievat pampersky a nie treningace
@nikiniki no je pravda, že som dnes stihla umyť riad a upratať aspoň na oko skriňu v chodbe - konečne som povyberala zimušné vetrovky. Ano, hanbím sa. No ale to vystriedal asi 4 fleky na hranie. Furt po 5 minútach začal mrnčať a ja som na to taká alergická. Niežeby mi ho bolo tak ľúto, šak nič sa mu nedeje, ale mne to proste tak lezie na nervy, keď tak mrnčí. Dúfam, že ma za to neukameňujete. Ja ho ľúbim, a tak, ale toto neznesiem. On to vie tak ľútostivo...
@nikiniki no neviem, aké sú tréningové.... ja som si len prvýkrát objednala,tie, čo mi tu baby poradili.dnes mi prišli,takže ešte len začíname 🙂 moje stáli dokopy cca 20eur.(nechce sa mi hľadať faktúru),ale tiež myslím,že sa to vráti...
@slavusal mas ho vonku v hlbokom kociku ci v sportrovom ? a je otoceny tak, ze ta vidi ? lebo u nas momentalne zabera, ked ju dam do vajca a nakliknem na kocik a tak ideme...vydrzi aj hodiny kukat...lebo v hlbokom tiez nechcela lezat a sportak mam tak, ze ma nevidela, tak vajco pomohlo...
@slavusal a stále to tak trvá? či ste sa presťahovali? my už dosť dlho pozeráme domy a pozemky.... v sobotu aj odchádzame k mojim rodičom, aby sme neboli v tom hluku celý týždeň, či ako dlho to budú prerábať.a na to dupotanie a presúvaine nábytku nemám nervy. ale na policajtov to neni,to by asi aj tiež žúrky museli robiť...čo dúfam nebudú!!
@ivinka77 joj, v hlbokom. A skúšala som aj tak , že ma videl, aj otočeného chrbtom ku mne. Už som ho aj podložila vankúšikom - čo viem, že by som nemala - ale už som si nevedela rady. Najdlhšie vydrží, keď mu podávam kukur. chrumky, alebo žužlá rožok, ale to je max. 15 minút, len kým sa presuniem z bodu A do bodu B. A taký fajnový kočiarik s vajíčkom nemám a asi pri našich financiách ani mať nebudem. Skúšala som už aj dvihnúť opierku akože na športový, ale to sa mu tiež nepáčilo. Tak ja už neviem. Normálne mám stresy, ked potrebujem ísť vonku, hoci len do obchodu. Aj starší mi vydržal v kočiari len do ôsmeho mesiaca a potom sa už nudil, chcel vidieť svet úúúúúúúúúplne zblízka, tak som ho dala sadnúť na rúčku od kočiara a tlačila som ho. No hrozné. Ale tento špunt má len 5 mesiacov, tak uvidíme, čo ešte pri ňom čaká. Spolieham sa na to, že ked už bude sedieť, tak to bude lepšie, aby všetko videl a unavil sa viac. Len či nečakám márne.

@slavusal no tak ja si s tým jeho denným spánkom tiež nie som stále istá... tiež sa stáva, že akonáhle niečo začnem tak už ho počujem plakať... niekedy sa aj ja veru za hlavu chytám... a pri malom si niekedy ale málokedy ľahnem... pri dcére som to robila pravidelne, že sme spolu spali naobed, dobre mi to padlo... ale vtedy sme nemali iné starosti 😀