Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
A ináč ako ste to zvládli so spaním detičiek?? Môj Alexík nejak nie a nie zaspať sám....Snažím sa ho pomordovať troška, ale väčšinou to nejak nejde a musím ho vziať na ruky a uspať tak...stále sa budí, kope nohami oháňa sa rúčkami a vidím, že už oči má zavreté....a osem kilové dieťa uspávať na rukách je riadna fuška 🙂 Máte na to nejaký dobrý systém? Keď bol mladší tak sme s tým nemali taký problém a zaspal aj sám, ale teraz nejak nechce...
@ingeborgnicol si sa pytala naco mame este nanoznik🙂 ved tam je stitok a Miuska sa s nimi rada hra🙂
@ingeborgnicol vidis to presne tak to je vo vsetkom je potrebny zdravy stred....ale co by sme tym detickam najzlatsim nedali no proste vsetko na svete im dame sak su take chutnulinke
@doming ja vzdy unavim /aspon 2 aktivne hodiny/ a dlhsie nedam papat, no a vtedy nakrmim v lahu z oboch cecikov a pekne zaspinka🙂 a ked nechce zaspat, tak ju nechame sa vyblaznit v posteli a sama zaspi...niekedy vsak chce spolocnost, tak bud ja alebo moj k nej ide a hladka ju. dnes zaspala do 5 min.
@ingeborgnicol Ja som nakoniec šla za kolegyňami na Hlavnú...zriešila konečne kozmetičku...veď manžel má 40tku o necelé dva týždne a ja musím nejako vyzerať......a potom som myslela, že dám prvú jazdu na električke, ale nízkopodlažná je tak zriedkavá, že som to vyšlapala domov po JUžnej triede.....ale konečne ma nohy až tak nebolia, lebo som si kúpila normálne turistické topánky dnes a hneď som ich aj odskúšala...malá bola tiež pohodička...ešte aj s kolegyňami v pohode polebedila, kým som bola 10 min preč a to ona ozaj cudzích nemusí
aj na pasovom v pondelok som mala obavy, že keď tetuška rýchlo neodfotí, tak bude rev, ale bolo to O.K.
@doming no my sa uspavame tak ze obcas aj poplace s cumlom ale musi mat rucky zviazane aby nimi nesermovala da sa to aj s latkovou plienkou a davam ju na bok podopriem vankusom a k hlavicke jej dam plysaka a ona vzdy sa tak zabori do plysaka a tak potom aj zaspi a potom idem kontrolovat ci velmi nie je nalepena na plysakovi ci sa jej dobre dycha...ale najlepsie je naucit same zaspavat...nika by ti o tom mohla vela pisat ...ja sa uz tolkokrat pokusala ale jaksi som nevedela ten rev prevelky zniest tak som spravila to co stale zviazala , plysak cumel a raz dva zaspi...ale tiez plac pri zaspavani je aj vtedy ked sa neda babo v spravnom case spinkat ked uz je prestimulovane
@ingeborgnicol no ja otuzujem 😀 ale ne, boli sme na vylete a to sme sa akurat vratili, ale ja ju mam tak ako som ja stale, ja nemam rada ked deti chodia jak cipule, sama som to neznasala ako decko ako ma stale nutili mat oblecenych sto vrstiev, obliekam ju ako seba.
inac my sme dnes labzovali cely po nakupoch v rakusku a tam tusim iny kocik ako STOKKE ani nevidno... a skusili sme dnes prvy krat cestovinu na obed a jedla jak blazniva hlava nehlava...skoro mi ruky obkusala 🙂
No, ja som trochu sklamaná z mojej dcéry, lebo moje jedlo ju napína, ale Hami zemiak a špenát spráskala pred dedom a babkou ako podľa knižky.....hlavne zo zemiaku je jej nedobre, ale dúfam, že to rozchodíme.... 😉
@zabka29 moja po tomto co pises zacala grcat, vtedy sme prestali, neviem ci preto ze to bolo kupovane, alebo tym spenatom......
@ivinka77 ano stale ked robime tu cinnost tak o tom hovorim a ukazujem jej to. hoci je tazke to robit a ukazovat napriklad ked sa umyvame tak ju vytesim ze s ideme umyvat a ukazujem jej to a az tak ideme ale pri tom jej hovori m ze to sa umyvame. aby si znak, cinnost a nazov cinnosti spojila. ale ci to zafunguje neviem, naucila sa tak "tini tani" aj nazov hlasovo, aj znak (kyvanie hlavov) aj to ze to ma robit na pesnicku. tak snad chape aj toto myslim ze oni velmi dobre chpau....naprilad ked ju das na spanok, teda moju, kamzite sa rozplace, lebo vie ze ide spinkat. inokedy ju polozim a nerozplace sa. ale ked ide spinkat a nechce sa jej tak sa rozplace. lebo vie ze ide spat a vie ze sa jej nechce. myslim ze tie deti veda co robia.
ty kokos baby teraz mi zaspala a samoska na prsu, metala sa v postielke jak dziva a nakoniec na mna kukla, natiahla rucky a znakovala mlieko 😀 ale to bolo asi skor nahodne ako cielene lebo som jej to ukazovala zatial asi len 4x 😀 tak som jej neodolala a zase zaspala az na prse, pricom mi skoro bradavicu urvala co sa jedovala. 😠
@slady aj my sme mali take obdobie, asi tyzden, ze som musela na rukach uspavat, ale potom sme sa vratili spat do zabehnutych kolaji a nic vynimocne som pre to neurobila. Maximalne sledujem, aby pred poslednym spankom nebol viac hore ako 4 hodiny a potom zaspi pekne sam. Tiez ako Evkina sa zabori do ochranneho mantinelu (nie k plysakovi) a zaspinka pekne sam. Neboj, aj u vas to prejde.

@evamarcel no ja som skoro 20 rokov zila sma pre seba, uz dost bolo 🙂)))))ja som sa tesila na tuto matersku velmi dlho tak si to vychutnavam.