Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
Ja sa tu vytrepem hotova a zdochnuta ze vas poccitam po 3 hodinovom vylete a vy nic, no hanba Vam 🙂))) Ja si necitim nohy. A to som ju chcela nosit v manduce. ale vonku bolo tak krasne ze osm neodolala a flakali sme sa po meste az do vecera, len okupat, najest a spinkat 🙂 V poslednej dobe mi stale pred spanim je dlhsie hore, uz si zvykam, to ze osm ju pred tym len ulozila a okamzite spala uz je historiou 🙂 ale teraz aspon neplace len vo vysielacke pocujem ze sa prehadzuje.
@nikiniki My sme zase dali za celý deň 3x30min, ale bola celkom v pohode.....až na tie noci sa fakt na malú nemôžem sťažovať.....včera som len do polnoci kojila 3x a potom už ani neviem, ale najhoršie je, že poslednú dobu sa v noci aj prevaľuje na brucho a bľaboce, čo doteraz nerobila
☹
nika a ona sa ti neprevali na brusko a potom place lebo moja to tak robi ked ju necham v postielke ze bez zviazanych ruk okamzite sa otaca na brucho a potom reve
uz hajkame a bez placu fu 🙂)))))))))))))))))) pekne dnes sa uspavala len 15minut
No baby aj moja sa prevaluje, ale chvalabohu to preslo plakanie, lebo sa naucila na brusku aj spinkat. Do polnoci vecsinou spinka na mrusku ak sa prevali. ale niekedy sa aj neprevali a spinka na chrbte. ale uz neplace.
@zabka29 bola som vcera na jazere, ale dosli sme len po Druzicovu do cukrarne, lebo mrholilo a bolo pod mrakom 😀 😀 😀 😀 😀 😀 tak som ti ani nevolala 🙂
@ivinka77 rozmyslam ze kde to do tej tvojej malej tolko vojde ze 220ml ja skusam davat malej z flasky a pri 70ml finito, a tiez dnes ked som davala zemiacik tak tiez max.40ml a aj jablco nasuchane tak to asi take dva tri mesiaaciky...a este sa jej lyzicka musi najprv dotknut pery ona len tak mierne pootvori ochutna a az ked sa jej pozdava otvara velke usta ked nie tak normalne otvori a zacne bublat akoby vyfukovat vonku akoze sa s tym bavi.
@evamarcel nika tu pisala a mozem potvrdit, ze vacsinou, ak nemas mimozemske deti, tak cisto kojene deticky viac ako 80ml nevypiju, lebo maju mensie bruska ako deti na UM, lebo MM ma vyssiu vyzivovu hodnotu a viac tuku, takze na rast a prospievanie ho staci menej. moja teiz viac ako 80 nevypije ani nezje. no ivka prikrmuje uz sto rokov tak asi aj preto sa uz viki roztiahol zaludok trochu, tak popapa viac uz.
@evamarcel inak presne viem o com hovoris ja som mala so starsim presne take iste patalie so spankom to bolo strasne ho dostat do postele a uspat a furt pri nom som musela lezat a nic som nespravila a najprv pol hodinu s nim lezat poobede aj vecer kym zaspal, potom som zrusila tie poobedne spanky a bol pokoj a vecer som ho dako nacila ostat v posteli, najprv zdrhal, potom uz len po mne vykrikoval nehc pridem asi sto krat za vecer a dnes uz len rozpravku precitam a spi sa. asi to chce len trpezlivost a odhodlanie a citlivy pristup, krok za krokom sa to odnauci.
baby podla mna kedysi to bolo s mliekom ine aj preto, lebo ho tak extremne nepasterizovali, tie dlhotrvajuce mlieka co su dnes v obchodoch neobsahuju ziadne enzymy a preto ich nevieme stravit.
mnoho ludi, ktori netoleruju kravske mlieko nemaju zbsolutne ziadny problem s cerstvo nadojenym surovym mliekom.
@nikiniki normálne si už neviem spomenúť, čo som včera robila.....iba, že na obed som robila pizzu 😉 😉
budem rada, ak dáme stretko....mám pred sebou síce dosť akčné obdobie....3 x oslavy narodenín a vzápätí maľujeme, ale hádam mi to aj trochu dobre padne nech vypadnem zo stereotypu
@evamarcel
@slady presne Slady dobre napisala. Ja uz mesiac davam kasicku a aj pred tym sme skusali asi dva este. a IVinka uz dava mesiac a pol minimalne vsetky prikrmy. Nasa do predvcera papala ma 90 a pred tym cca 60. Viac by som jej nedala lebo by ju bolelo brusko.Maximum co jej davam je 120, viac v ziadnom pripade, mne sama lekarka hovorila ze do pol roka viac ako 60 nie. Ona je kojena Evi a viacej nie je zvyknuta prijmat v mnozstve. a ty jej zrazu chces narvat plne brucko, dva krat tolko co ona bezne je a este aj huste. chudatko zaludok sa moze potom z toh zblaznit, oze ju boliet brusko a zle jej travit! okrem toho jej mozes vytvorit zle stravovacie navyky na cely zivot-prejedanie sa. Nikdy nema viac jest ako je zvyknute. a ak zvysovat tak velmi pomalicky. napriklad moja mala zje zo mna tak maximalne 60 a to uz prehanam a zrazu jej urvem na obed 200 polievky tak je jasne ze jej potom musi byt zle, alebo keby som jej dala kasu 220 ani nehovorim......ked zvysovat tak postupne, ale ja na to dovod nevidim.
a ked som ju chodila prehadzovat, tak sa stale prebrala a plakala este viac, tak som ju nechala nech zaspi ako chce a naucila sa zaspavat na brusku. ale ja jej uz nechodim do izby, ak raz ulozim.
@slady pocuj presne viem o com hovoris. pred tym, ked som ako decko pila mlieko mi nikdy nic nebolo ani johurty a pod. teraz ako dospela ked si dam nieco mliecne ma naduva tak ze cely vecer preprdim 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 fakt. ked so zacala dojcit som po celych 20 rokoch zacala davat liecne vyrobky. a vysledok? kazdy den zduta, zhnackovana a nevedela som z coho, az ked Michellke prisli na tu alergiu tak som prestala pit mlieko lebo mi zakazali a aha nic mi nie je. lebo ako decko som pila normalne mlieko a teraz su len tie pasterlizovane. ale inak, my sme mali vsetci traja bakteriu yersinie a vtedy so stopla mlieko aj im.......a to je z nepasterlizovaneho
@slady inac my teraz prezivame take bojacne obdobie uz som z toho hotova on mi tak zalostne reve ze sa boji ze na neho cosi vyskoci a skusala som vsetko mozne aj svetielka aj vyhananie bubakov aj modlidba no niic proste musim byt pri nom on sa boji...a to dokonca za bieleho dna sa boji byt v jednej izbe sam a ja som v druhej ked si uvedomi ze je sam uz uteka krici a hlada ma.
ano jeden vecer plakala ale to asi len 12 minut.....a potom uz zase vobec nie, aj to som jej musela poto utiret ist sopliky, lebo jej potiekli, apson jej ich fajne uvolnilo sprosto to znie, ale vazzne, vtedy ala sopliky co sme nevedeli vysat a vtedy jej za 10 minut vsetko vytielko......keby ze muz je doma tak ju to nikdy nenaucim, ale od vtedy spokojne zaspinkava zabinka moja zlata
@nikiniki inac aj ja sa bojim a dodnes nerada spim sama v izbe 😀 ved to ani nechcem od maleho len on sa ani s tym nevie zmierit ze ma otvorene dvere v izbe a my sme hned vo vedlajsej co on vie a ma malu lampicku. No a cez den nie je ani tma a povie ze aj tak sa boji....no nic musime tym obdobim prejst co sa da robit
@evamarcel ja sa za kazdym "mucenim" snazim vidiet potom tie kludne, spokojne a prezite noci.....ked spokojne odfukuje a neplacka...a ked sa to u nej da len takto.......ale aj ona ma svoje muchy nemysli si, v posledny tyzden mi napriklad obedne spanky ktore krasne davala dvojhodinove dava jednu hodinu a potom je hore, alebo ked po tom ako sa zobudi si ju dam na didku tak este pospinka dalsiu pol hodku, ale uz nespi kontinualne dve hodky ani dve a pol .-.( dufam ze sa to vrati do normalu......a rano zacala skvor vstavat, cize nevydrzi tolko tahat a teda sa nam veli tazko rezim G.F dodrzuje, niekedy nevladze tolko byt hore, ked skoro rano vstava. tak ako dnes napriklad. vstalao 6.30 tak vydrzala hore len do 8mej a poto zase vstala o pol 10 tak musela ist spat o pol12 a teda vstala o 13tej a teda uz nebmohla byt hore do 16tej, aleo 15tej spala jak dudok do 16tej a potom o 18tej znova zaspala, lebo bola hotova.....so sa bala ze nezaspi vecer, ani som ju radsej nekupkala vynimocne aby som ju neprebrala....naprd ked je takto rozbity rezim.............keby vydrzala do 9tej, ale nevydrzi, ona tak 1,5 hodiny, ked dve tak to uz tlieskam.....a ked ju nosim v nosici alebo v kociari co je vecsinou uz po hodine chce spat.......
@evamarcel to je z nedovareneho mesa, alebo nepaterlizovaneho mlieka, teda nedostatocne spracovana blielkovina. U nas prichadzalo len do uvahy dve veci: bud parok, alebo mlieko.........ine ja varim jak hadica...neprejavilo sa to nicim len nam to nasli v krvi a hnusne sa to antibiotikami liecilo
@evamarcel a inac presne ako pise nika...ja prikrmujem uz od 4 a pol mesiaca...cize skoro 2 mesiace...takze ona uz ma asi zaludok prisposobeny...a na zaciatok tiez nedala viac ako 80-100 kase...len postupne som jej to zvysovala, ked som videla, ze chce viac...teraz jej varim plnu flasu , ako som uz pisala a ked jej ostane, tak jej dam ten zvysok pri prvom zobudeni dopit...
@ivinka77 kokos, ty jej uz davas keksy? a to sa moze? tam neni ze lepok, ci? pouc ma 🙂 a ovocie pucis alebo aj varis?

@evamarcel vies este uplne sama nevie sediet, ale s podperou je to v pohode 🙂