icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

ivinka77
22. máj 2013

@alyze no ja dufam, ze nie 🙂 hehe

alyze
autor
22. máj 2013

@ivinka77 tak este ze ti svietilo slnko😉
Keby lialo, tak by ta to j nas.... Hehe😀
Inak nebud sebec a posli trochu toho slnka aj sem😉

ivinka77
22. máj 2013

@alyze rada poslem, len neviem, ci dorazi 🙂

sssiska
22. máj 2013

ahojte tety...dnes mam presne 6 mesiacov... 😀 ale to ubehlo... 😉

sssiska
22. máj 2013

...spat sa mi nechce ani nahodou ...ani zuby este nemam...

mata884
22. máj 2013

@sssiska zlatucka...gratulejem k polrocku 🙂

sssiska
22. máj 2013

@mata884 dakujeme

ivinka77
22. máj 2013

@sssiska jeeej krasna okana 🙂 gratulujeme

alyze
autor
22. máj 2013

@sssiska gratulujem 🙂
Aka je sikovna, uzna styroch 😉 pekny ste, zlaty ste 🙂

nikiniki
22. máj 2013

@sssiska Gratulujem k polrocku 🙂)) Mas krasnu bambulku okanka mala.

Baby aj my sme sa zabudli pocvalit, co sme taky opodilci, ale na styroch sme bezne, ked tancuje s ritkou dozadu adopredu, musimju ofotit 🙂)))

evamarcel
22. máj 2013

@nikiniki klasicky vyvar vsetka zeleninka, karelab, mrkva , petrzlen, zeler, cibula, zemiak a masko uz sme mali aj hovadziu aj kuraciu no dam ten vyvar a popucim zeleninku mrkva, petrzlen, zemiak, a papame ale nezje toho vela ona akosi tiez moc nepapa....

Chcem sa ta spytat ako jej davas papata podla rezimu lebo mi nemame vobec ranajky ona vstane medzi 3-4 kojim a potom rano definitivne niekedy o 5,30-6 a to sa vobec nechce kojit a skusam kazdu hodku ale nechce az o 8,30 pred spanim ju kojim a potom ked sa zobudi o 9,30 tak okolo 10tej jej davam jabko ale akosi ani to jej nejde nechce a ani kojit sa nechce zas len pred spanim sa kojit chce a to okolo 11,30 a zas o 14,30 skusam davat polievku ale moc nechce a ani kojit sa nikdy ked sa zobudi nechce a zas papa az pred dalsim spanim o 16tej a potom zas o 19tej pred spanim kojenie dnes ani kasu nechce tak ja neviem co robim zle ze to tak dajako ani kojenie ani papanie nejde uz druhy ci treti den .

AKo vy sa kojite a to hned po kojeni chce papat prikrm moja vobec

ninison
22. máj 2013

@nikiniki
http://www.solen.sk/index.php?page=pdf_view&pdf...
ale tazko povedat. mozno je to uplne inak .... kazdy rok vyjdu nove studie s novym pristupom. preto by som sa asi uplne striktne nedrzala nicoho. resp. kazda mamicka ma moznost priklonit sa k tomu, co sa jej zda pre jej dietatko najvhodnejsie, ale 100% istotu nam neda nikto. mne sa pacil ten prvy clanok na mamile o zavadzani prikrmov ktory sa snazil vniest trosku volnosti medzi tie dogmaticke pravidla. ja som to pochopila tak, ze ked mate pocit ze vase dieta hladno pozera na nejake jedlo, dajte mu ochutnat. extrem je jedlo z kyslej kapusty alebo zrovna cokoladovy bombon polrocnemu dietatu... ja som ale dnes malej dala ozuzlat moje jablko co som chrumala (aj ked este s ovocim mame pockat a urcite nezacneme so surovym) a ona na to tak pozerala. zjest z toho nezjedla nic...ved s tymi dasienkami to nepochrume 😀 ale asi citila taku kyslost a sa jej to velmi pacilo

nikiniki
22. máj 2013

TO bol strasne zly den ked v kuse prsalo, velmi mi chybala prechadzka, este ze malicka bola zllatucka, spinkala 3krat krasne, pekne sa sama hrala a medzitym som ju nosila. Nuda jak v psinci, este jeden uprsany den a drbne ma.

evamarcel
22. máj 2013

@nikiniki a este ake mnozstva ti popapa tych prikrmov teda zeleniky lebo vy este nie ste na ovoci ci? a kasicku stale davas tu ryzovu a do tych90ml?

evamarcel
22. máj 2013

@nikiniki ako krasne uz nejdes podal rezimu.

ninison
22. máj 2013

@nikiniki @tinuska1112 @alyze @nikiniki
Kocky tak sme dnes bez kolikyyyyy!!! tesim sa mooc 😅 😵 a aj kadime dostatocne 🙂
dakujem vam vsetkym za podporu! 🙂

nikiniki
22. máj 2013

@ninison suhlasim s tebou, ja ked idem po ulici a nieco dobre mam, tak jej bylku dam, vecsinou to vypluje lebo je to hutne, alepocucka tiez 🙂 ale nedavam jej to zjest aby jej z toho nieco mohla mat 🙂 napriklad banan som jej tak minule dala, alebo trolilinku rozteka. ale prisla na to ze je to huste a pene vyplula. ale potom na mna nezazerala ci jej nedam 😀
ale vcelku suhlasim s tymto clankom. ja som sa ho aj drzala ani som o nom nevedela, ale o tyh c studiach ano, presne tak sme zacali dokrmovat v 26tom tyzdni a aj viac veci, tato studia sa mi z tych oficialnych paci najviac, ukladam si dakujem.

nikiniki
22. máj 2013

@evamarcel No ja teraz kojim tak ako pred tym, pred ulozenim na spanok a po zobudeni cize asi tak non stop 🙂 nechce mi stale, niekedy sa velmi odtahuje, ale nieco pocucky vzdy. nevzdavaj to, ked nechce nevadi, ale stale jej ponukni. Moja sa natrieska mliecka a spapa este aj prikrm. ale ja jej vela nedavam 🙂 dnes napriklad zjeda asi 100 gramov pyre zeleninoveo a polovicnu davku vyzivy z malej flasticky a stale po kojeni to spapkala

evamarcel
22. máj 2013

@nikiniki nika a presne podla toho rezimu jej kedy davas ked vstane?

nikiniki
22. máj 2013

@evamarcel idem akurat si vymenila spanky. Doobednajsi sice zacina o 09.00, ale spinka do pol 12 a potom je hore do pol2 a ide spinkat do pol3tej hodinku. cize predobednajsiu hodinku spinka cez obed a rano ma dva a pol hodiny namiesto obeda.chapes? musela som jej to tak prehodit, lebo ked osm juzobudila o 10tej tak ako stale aj tak potom dala hodinovy po novo iba hodinku neviem preco. ale casy nam ostali tie iste a a aj vecerny spanok mame rovnaky 🙂 a uz chrni opicka moja.

nikiniki
22. máj 2013

@evamarcel stale jej davam ked vstane. teraz ked ma prehodene spanky tak jej davam didku a po rannom spanku oyre zeleninove a po "obednasjom" jej davam vyzivku. a pred spinkanim jej dam este didku a kasicku a ano davam jej 90 a niekedy 120 nikdy viac. Dnes som jej skusila dat 120 lebo sa mi zdala jhladna a dogrcala sa mi chudatenknko, cize jej budem davat len 90 maximalne, ved ma aj moje mliecko pred tym

nikiniki
22. máj 2013

zenuchyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy mne sa vratilo mlieckoooooooooooooooooooooooooooooo, nie je to ziadna svetova vyhra, ale na kojenie to staciiiii, kriza zazehnana. tato bola najdlhsia, trvala skoro dva a pol tyzdna.........uz ziadne experimenty s liekmi aj keby som mala mat nadalej tolko kil. 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

evamarcel
22. máj 2013

@nikiniki a spinka este aj o 16tej lebo moja ne a ne zaspat ja neviem ci jej nevypustim ten treti spanok lebo nechc emi uz hodinu a pol zaspat

slady
22. máj 2013

@ninison super!

nikiniki
22. máj 2013

@evamarcel no moja ma treti spanok, to je ten vecerny co som pisala 🙂 akurat ze moja zaspi niekedy az pred 17tou, niekedy sa proste v positelke dlho hra, kym zaspi treti a niekedy ihned zaspi.....a ked jej treti spanok nedam ide odpadnut este ho potrebuje, aj ked spinka mi ho len 30 minut cca, ale schrupne si a vydrzi do 19tej

ivinka77
22. máj 2013

@alyze no keby lialo, tak to fakt neviem, co by som robila 🙂 aj tak uz to vyslobodenie bolo celkom dost komicke a dobrodruzne 🙂 keby vase decka spali tak ako moj chlap, tak ste happy mamy 🙂 kedze mala spala , tak som nechcela moc buchat na okno, tak som najprv vykrikovala dole na robotnikov, ze nech idu zazvonit na nas zvoncek...ale to nepomohlo 🙂 tak som potom sedela a cakala, ze sak snad sa za 2 hodky zobudi...ale prd... a ked sa zobudila Viki, tak som zacala trieskat na okno lyzickou od kavy, podla mna to aj mrtvy by pocul, ale nas ocinko ani prd...az suseda zospodu vybehla na balkon, ze co sa deje , tak jej vravim, ze nech mu skusi zvonit na telefon, ale nic, to nezabralo...potom sla zvonit na zvoncek, az ja som to pocula na balkon ale nas ocko nic 🙂 tak sme vymysleli nahradny plan, ze suseda zavola mojej kamoske, ktora ma od nas nahradne kluce, nech nas pride vyslobodit , lenze ja som si zrazu v tom strese nevedela spomenut cislo 🙂 tak suseda nakoniec volala na vychod mojej mamine, ktora mala cislo na tu kamoska, tej volala, ona sadla do auta a prisla nas otvorit 🙂 no uplna komedia...a ked sme boli konecne vyslobodene, tak asi 2 minuty na to nas ocko vstal, ako slniecko na hnoji sa usmieval, vyspinkany do ruzova, ze reku co sa to tu deje ??? 🙂 🙂 🙂 takze asi tak...no a cely tento proces vyslobodenia trval asi 45 minut a robosi pod balkonom mali zo mna celkom dost paradnu show ! 🙂

ivinka77
22. máj 2013

@ninison tak to je skveleeeeeee !!! snad vam to uz vydrzi a nevrati sa to... drzim silno palce !!!

tinasc
22. máj 2013

@ivinka77 moja chodila dva roky na Šancovú 😉

tinasc
22. máj 2013

@sssiska krásnučká 🙂 gratulka k polročnici 🙂

slady
22. máj 2013

@ivinka77 a ze po kom maju baby taky vydatny spanok! 😀