Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
@nikiniki no vtedy aj ja len takto vytasim prso 🙂 ale my cez víkend chodíme aj na dlhšie, tak rpeto..
@jgiovanna504 kym sa sama na to necitis , nevyplakavaj ju. nema to vyznam, mozes to urobit len vtedy ak budes presvedcena ze je to dobry vec a verit v prevahu pozitivnych vysledkov.
@ivinka77 super,tak idem dačo pohľadať,lebo ja som si myslela,že len elektrické ohrievače sú,a toto som si nevedela predstaviť.dik!
@jgiovanna504 ved skus vyplakat a uvidis, za pokus nic nedas....u nas to 1x trvalo ani nie 15 minut a to fakt ze ani neplakala, len tak akoby vydieracsky mrncala...ze sak berte ma z tej postele 🙂 na druhy den uz len nejakych 6 minut a potom pochopil a odvtedy uz vyse mesiaca zaspava krasne sama... a nie je zac...skus pohladat , ja som len tak narychlo kukla... mozno to uz najdes aj tu, drzim palce ! a inak ked to ohrejes na horuco a das len do tej termotasky, tak ti to nevydrzi ? tam by to malo dost vydrzat, hlavne, ked bonku nie je uz taka zima, ci nie ?
@nikiniki och,kiež by som ju ja musela budiť! 😀 ona budí mňa. a cez deň musím spať resp ležat s nou,keď spí dnu,inak už ani toľko nepospi.neviem si predstaviť kebyže mám dve deti, ako by som zvládla starostlivosť,a to raz určite príde .ach!
No ja mam veli vleky problem od choroby s klbami a svalmi a teraz ta vaha k tomu clovece des.
Dnes so sla z tesca, malu v nosici a cca 10 kilovy nakup. Cize som niesla cca 90 kil mna plus 7 a pol kila mala a das 10 nakup to je cca 107 kil zivej vahy na mojich kostiach clovece som myslela ze umriem 🙂 ale vramci odtucnovania mi ine neostava ako nechat auto pred domom. ale najlepsi napad to nebol, do teraz poriadne nenaslapujem .-)
@jgiovanna504 pozri aj toto by mohlo byt celkom fajn... http://eshop.tescoma.sk/tescoma-pre-deti/detske...
Nooooooooo tak toto je velmi dobre! ysli tu termotasku a tu misku.
@jgiovanna504 No a ked ju das samu zaspat nezaspi ?
@ivinka77 ved to ja moc toho nenavyskakujem nechcem zase skocit na vozejku 🙂))))
Baby co davate okrem obeda babatinkam? ja davam iba obed a niekedy vyzivu ale nie casto, lebo ona nechce, krti pystekami, nechuti jej vyivka....ked lekraka hovorila ze niektore deti nemaju radi sladke vyzivy smiala som sa. reku ved preto sa zacina so slanym nie? aby potom nechceli stale len sladke....a ona ze nie, ze niektore deti vobec nechcu sladke a ja som jej neverila a moja fakt nechce. maximalne zjedla pol mysticky asi 50gr
@ivinka77 joj,viem,že to môžem skúsiť,ale naozaj nechcem,chcem niečo bez plakania.kebyže niečo funguje.som ochotná ešte znášať,lebo aj tak sa venujem len jej,len domácosť je zanedbaná.no len recept by bodol, taky bez plakania 😎
@nikiniki nie,bude hore, aj pol dňa,le to som zase nedovolila až tak,lebo to je des nervozna, zaspí,ale vždy len na polhodinu,
@jgiovanna504 moja zas nezaspi pri mne ☹ musim ju dat do jej postielky a tak sa uspi sama...niekedy s placom a niekedy bez, ale ked ju dam ku sebe, cucka cucka a potom zrazu prask a je hore a chce sa valat po posteli a ked junepustim, pusti sa do velkeho placu a sa hneva, no te buh, co by som ja dala za spolocne spanie..............ale odstavila som ju ked sme ju ucili spat, tak sme ju rovno naucili samu zaspavat a teraz inak nevie. Cize ja ti neporadim.....
@ivinka77 no vidis a koja babany s jablckami dnes a aj to total rozmix a skoro nic 🙂 uvidime co dalej, ale polievocku miluje tak sa strasne tesi ocka jej ziaria ked ju dam do sedacky ze ide paat, zacne normalne robit ze "tini tani" ona tak tancuje ked sa tesi 🙂 a ked zisti ze je to polievocka tak jej ocka ziaria stastim 🙂))))))
idem dobru noc.
Ale este jedna otazka ked ju vidim,zakryvate v noci deti?moja sa stale v noci odkope a spi bez paplonika a ja sa bojim ci jej nie je zimka
@nikiniki ako kedy. niekedy vstava tak ze medzi 24-01, potom okolo 05,00 a potom o 8,00 a este spinkame do 9,30. niekedy sa budi kludne aj 5-8x a vstane ako dnes rano o 7,30. neviem v com je rozdiel. u nas to urcite nerobia denne spanky. inak cez den mi zvacsa spi tak 2,5-3h. zvacsa to da na jeden sup, v obednom spanku. ale takisto mame zle dni kedy mi spi tak 2-3x po pol hodine. tych je nastastie malo... 🙂
inak ak sa mozem opytat, o kolko ste sa narodili predcasne?
@nikiniki ja si myslim ze by ste ju nemali budit.. skus jej dat aspon tyzden, nech si spi podla seba.. ja si neviem predstavit ze by som moju zobudila. to som urobila len ak sme museli k doktorke alebo sme mali nejaky program dohodnuty ktory sa nedal posunut. inak je u nas spanok babatka posvatny 🙂 ale to asi u nas vsetkych, ktorym babo nespi ako @ivinka77
@ivinka77 zavidim taketo place. moja by vrestala tak, ze by sa steny triasli.. fakt to je taky rev, ze to sa neda vydrzat. neviem kde to dieta prislo k takemuto hlasu... 😀 my ked napriklad kupkame (lebo to len vzdy spolu s tatinom) a nahodou spusti rev, jednak tato opusta okamzite kupelnu a ak si potrebujeme nieco povedat, cez ten vreskot nie je nic pocut.
@ivinka77 a to jej uz davas surove?
my uz nastastie koliky nemame, ale mala je stale nervozna. podstatne nervoznejsia ako ked sme prikrmy nemali. stale mam pocit ze jej to robi tak trosku sarapatu v tom malom brusku. zaradila som do programu preventivne 2x masaz bruska, cvicenie nozickami a davam sabsimplex...
ale ked ja papam jablcko alebo banan, nacahuje rucickami. dnes som jej odkrojila kusok jablka ze ved bude olizovat. normalne to tymi bezzubymi dasienkami rozkusala 🙂 som jej to potom lovila v ustach a nechcela dat 😀
@jgiovanna504 neboj sa, je nas tu viac takych co maju problem so spankom. mne mala len na prsniku a uz to bolo aj 2-3hodinove uspavanie co stale hladala prsnik. zaspala ale stale hladala. ak nenasla, spustila vresk 🙂 schvalne hovorim vresk, lebo u nas sa place vynimocne a ked sa mrnci to mama porad bucha sampanske od radosti 😎
@jgiovanna504 inak nespi ti ani v nosici? mne zacalo celkom fungovat ze dam do manducy, idem von, do 20min spi, prelozim do kocika, pokocikujem este do pol hodky a idem domov. takto mi spi celkom tvrdo 🙂
@ninison Je prekrasna! 🙂 My sme predcasni o 4 tyzdne, skoro 5. Aj to sme ledva udrzali, len sme cakali kedy sa aspon priblizime 36tt 🙂 No a co sa tyka spanku. My sme mali pretoceny de aj noc skoro 3 mesiace ale durch. Cely den non stop spala a celu noc non sto bola hore, nevedeli sme to nijak zmenit, ani lekarka, ani laktacna poradkyna nikto, neuspavatelne dieta pocas noci. a preto ked sa jej to postupne zacalo posuvat, tak sme rychle hladali rezim, aby mala vyvazene dni a noci ano nahodou sme to nemohli nechat na nu, lebo si to posuvala stale naopak. Tak sme juuspavali a ukladali. nosili v ociari a budili. a fungovalo to doteraz, do 6teho mesiaca sme podla tohoto rezimu isli. Tam je jedne spanok od9 do 10, potom druhy od 12 do 2 a treti od 16 do 17, po 6 tom mesiaci sa tento spano vynechava. No my sme ho nevynechavali, lebo mala ho potrebuje dodnes. No Lenze na obed zacala spavat iba hodinu a tak sa jej spanky skratili a rezim nabural a niekedy zacala skvor vstavat cze zase sa jej to posuvalo. tak osm ju dopoludnia nechavala spat a niekedy potom taha ako Ivinkina 🙂 a obed jej ostal skrateny 🙂 tak som to nechala tak. a celkom to kazdemu vyhovuje. Preto som ju budila aby si chapala. lebo som mala istotu ze dalsi spanok aspi a bolo to na 100%

@jgiovanna504 netusim, nasa tiez spinka podla toho ako si sama uraci akurat ze my budime 🙂 ale teraz som prisla na to ze ked nebudie tak spi 2x tolko........