Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
@alyze Pocuj to si jej davala ako prvy prikrm? nechcem byt ta zla co sa tu ozve, ale to nesmies. TO musi mat svoj postup vsetko, lebo jej inak mozes velmi ublizit. Najprv zelenkni, poto ovocie a nakoniec mesko, az cca 4tyzdne po zeleninke a ovoci. a aj to by po mliecku ako prve mala prist mliecna, alebo nemliecna kasa. aj ovocie zelenina sa dava postupne, 1-3dni jeden druh, ze ked sa vykytne alergicka reakcia tak vies z coho, alebo traviace problemy. Dieta ktore bolo na cistom mliecku ma spociatku problem travit aj kasu, nieto este zeleninu, ovocie, alebo meso. a prve prikrmy sa vzdy zavadzaju na obed, par dni sa necha tak a skusa ci sa nic nestane a az neskvor sa dava az vecer. my sme sice prvu kasu davali vecer, ale aj to niekedy o piatej...ja viem ze tu strasim, ale takto jej mozes dobabrat travenie na cely zivot Ona sa sice bude teraz tvarit ze tralala, ale v neskorsom predskolsom veku moze mat velmi velke traviace problemy, a tiez alergie. Preto sa to nesmie, nie ze teraz by jej bolo zle. a ak si uz davala priebezne prikrmy a iba ja som to nepostrehla tak sa ospravedlnuujem. Ale ak nie, tak si na to treba davat velky pozor. Ja viem ze som tu za debila niekedy, ale som najstarsia a preto davam na to viac pozor, v 20tke som na to fakala vsetko a mohol by mi aj panBoh hovorit, ale teraz uz davam pozor a aj ked prehnane, ale nedalo mi to napisat.
@gabikaadam nasa ma iba PULLa jednu plienocku, ale my to mame ako prevenciu...cize neviem povedat, lebo viac ako jednu pišku v nich este nemala a teda sa nikdy neprepiskala 🙂 Ona je bezplienkova, tak fakt neporadim. ale niekde by som mala mat kontakt na babu co s tym robim, tak ti mozem poskytnut ak chces, iste ti bude vediet zodpovedat otazku
@nikiniki dakujem za starostlivost 🙂
my sme ale skusali prikrm uz od 5 mesiaca a jasne ze prva bola zeleninka potom jablko, my mame skôr problém že tomu moc neda, tak max 2 lyžičky a ostatne ide do výlevky 😒 a stých troch lyžičiek čo ona dala si myslím, že nebude mat žiadne následky 😉
takze jest príkrm skušame už mesiac, ale to množstvo 😒
ahojte baby....možem vás poprosit o radu? mam pol ročneho syna a zajtra bude 2 týždne čo som začala s príkrmom a tie 2 týždne som mu davala len zeleninu a teraz by som mu mohla začat davat ovocie? a ak áno tak ake? dakujem
@ivinka77 ved sa aj natrapila po tej mrkve...mrkva s jablckom uz bola v pohode....zemiak jej zle travi....nafukne ju a ma smradlave prdiky...ale pomaly testujeme...dnes sme dali pauzu od prikrmov...vcera bola cely den nepokojna...prdkala...ale zas mam pocit, ze by to uz mohlo byt aj zubkami...spodne dasno ma velmi opuchnute...zub zatial ani jeden 😀
@miminkaaa3 ja som zacal jablckom a bananom, jablcko struham na sklenenom struhaku a banan pucim 🙂
@adel22 si do slady? aj ja som lebo aj ja to sklenene zhanam 🙂)))))))))))tu v ke som ho neviedla este 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Baby mame prvy zuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuub, neviem ci mame alebo sa este prediera, ale dnes sme mali take krvave dasienko na striedacku s bielym, asi sa prerezava...tak uz viem preco sme dnes umrncane......a nedala posledy spanok chudatko a ani teraz nevie zaspat, moja dcerka je hore 5 hodin, chudatko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@miminkaaa3 najprv jablcko by som skusila 🙂 baby davaju varene ja som nedavala, iba struhane 🙂 a potom sme davali babanik, potm hrusticku a az tak daslsie....ja so kupovala hip vyzivy, lebo slivky este neboli napriklad, tak ak nejake ovocie co nemali dala som vo vyzivke, ale radsej som davala cerstve, a postruhane na kasicku uplne
@adel22 take struhadla sa "kupuju" u prastarych rodicov 🙂 vedeli oni, ze raz sa zidu 🙂
@komarekmik @mata884 No ale ci ho aj tu v Deutschlande zozeniem?! 😎
Dik zajtra jej to zase skontrolujem
Baby vam ako dlho sli zubky?
Sladuch ani nestras ze dva tyzdne...teraz sa zobudila s takym plycom ze pomoc chudatko,ledva som ju uspinkala tak plakala chudatko,az mi do placu bolo,ja by som za nu sto krat tu bolest vytrpela,tak strasne mi jej luto bolo.
N my sme sa pochlapili dnes v noci. ZObusila sa okolo polnoci s velkym placom. uz drhy krat a velmi plakala, tak om u vzala k sebe do postele a snazila sa ju utisit nechcela som ju nechat samu v postielke. No horsie som nemohla urobit, ona nenaucena na moju postel bola hore do 2hej do rana......a trapilo sa chuda, aj ked o 2hej zaspalo o 2.30 sa zobudilo. tak som ju nakojila, dala do svojej postielky. a tym to bolo vyriesene, obudila sa n akojenieo 6tej a potom spinkala do 9tej.... 🙂))))))kurna zubok. a to ze ja neviem naucit dcerku na moju postel a dokonca som jej otvorila novy cumel v noci ci jej to kuskanie do neho neurobi dobre. no zabava sice na dve hodiny, ale dudlikovanie z toho nebude....
Vsetkym Vasim deticka zelam krasny den deti 🙂
A nám už asi konečne vykuka prvý zubok. Aspoň viem prečo mame take zle noci.

Ale on mal navrchu tie pogumované vrchné nohavičky a aj tak mu to na brušku premoklo. Síce som mu tam dala len jednu vkladačku, tak možno preto, neviem. 🙂