icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

tonicka
21. mar 2010

Joooj, to poznám, my sme veľmi dlho opakovali, že za chvíľku sa minie sporom už večer nebude, lebo ona zaspavaka na prsniku, potom že už na obed nie je, len ráno a potom sa sama odstavila tak,že pýtal len každý druhý deň , potom každý piaty, až keď to bolo 18 dni tak už som povedala že nie je a celkom to prijala, to skôr teraz nenapadlo príde a dokonca sa mi už 2x aj pridala, že som to nečakal, ale len vyhlásila, že sa teší na brzceka, lebo budem mat zase mliecko a ona bude piť 😀
jaj a dnes sa pýtal ako sa narodí bábätko a než som stihla odpovedať, tak povedala že cez pisku a že tam bude veka dierka a zeco potom, či sa zmenší 😅 😀

tonicka
21. mar 2010

Jaj a ja mám zákaz upratovat tiež,dokonca mi manžel vynadal, že riady som dnes tu na chate umyla, že či sa cítim príliš dobre 😀 a samozrejme ani vydávať nesmiem, ešte že doma mame umyvacku a upratat príde magduska alebo má manžel nevidí 😀

svet1
22. mar 2010

Dobre ranko, krasky! 😉

amadora
22. mar 2010

ahojte 🙂

tak náš tatko už zase vyrazil do sveta 😒 tento prvý deň je vždy najhorší, to mi je tak hrozne smutno vždy. a hlavne keď sme boli teraz 4 dni stále spolu. ach jo 😒 dúfam že to rýchlo ujde. aj Majko ráno hľadal tatka a mykal plecami a robil noooo, noooo s takým smutným výrazom v tvári, zlato moje

inak aj môj keď je doma mi nedovolí nič robiť, včera som vybrala z auta ľahučkú igelitku (boli v nej len ponožky a tenisky) a muž skákal či som normálna 😀 a keď som sama tak si normálne vláčim nákupy a všetko robím, ale keď je doma si na to potrpí že nesmiem sa naťahovať 😵

renatka9
22. mar 2010

ahojte tehulienky. ako sa dnes máte?

tak tu máme zase nový pracovný týždeň ☹
mňa dneska drobček nejak neposlúchal. ráno ma strašne preháňalo. najprv v pohode, ale keď som sa napila vody, tak už aj som prášila na moju obľúbenú toaletu 😒 som strašné hlady pociťoala, asi preto som mala také kŕče v žalúdku. teraz som už po raňajočkách, tak je dobre. strašne sme sa NA-ŽRA-LI 😀

amadora, mne sa včera stalo to isté. išli sme z nákupov a tiež som z auta zobrala igelitku, kde bolo len 10 rožkov, nejaká šunka, zelenina, nátierky a drahý ma skoro zožral, že čo vymýšlam 😎

som tu cez víkend moc nebola, tak vás nestíham dočítať sakra... 😖

nanulik
22. mar 2010

dobré ránko babulky 🙂 to počasie ma asi nenávidí 😒 včera sme boli v arboréte a bolo zamračené a poprškávalo a dnes ked je pracovný týžden tak je krásne. 😒

včera padli lazane za obeť, asi som aj mala 100 ton navyše 😀 😀 😀

my teraz na jar plánujeme kúpiť dom a kým sa bude prerábať tak pôjdeme k mojim rodičom a už som dostala rozkaz že jediné čo ja budem robiť pri sťahovaní je to, že budem nosiť flašu domácej a nalievať 😀 😀 😀 😀

baby mám takú trošku diskrétnu otázku ale mna to zaujíma. netrápi vás zvýšená plynnatosť? nie stále ale častejšie ako pred tým

renatka9
22. mar 2010

jasné nanulik. buď som nafúknutá, alebo to ide zo mňa všetko von 🙂 takže normálka.
mňa napríklad niektoré rána trápi aj hnačka. ale už som si zvykla 😀

amadora
22. mar 2010

ja som práve včera drahému hovorila že som zdutá jak koza keď sa nažerie mokrej trávy 😀 sme boli v obchode a ja hrozné tlaky, vravím mužovi že musím na benzínku na WC, sedela som tam 5 minút a jediné čo zo mňa vyšlo boli plyny a išli sme domov 😀

nanulik
22. mar 2010

no ja mám zase zápchu a ide mi to na nervy ☹ a s tým nafukovaním sa mi drahý smeje že sa vznášam pri strope v noci 😀 ale čo si mám nechať bok vyvaliť. som mu povedala že ked jem za dvoch tak aj von to musí ísť za dvoch

ozaj teraz som dočítala zo včera a o tých oknách raz moja bývalá svokra povedala že tehotná nemá umývať okná lebo sa bábu omotá pupočník okolo krku tým ako žena leští 😒

dnes budú u nás asi francúzske zemiaky ale netuším kedy lebo budem musieť do obchodu pre ingrediencie

alenkam.
22. mar 2010

ahote tehulky... no vikend som tu nebola a potom sa clovek nevie docitat... 🙂
ja som este v piatok bola u doktora, lebo ma v stredu zacali trapit nejake bolesti, stvrtok to nepreslo, tak som v piatok sla... ale nastastie ma vysetril a nic nenasiel, za to mi dal magnezium 3x1 a nakazal jest vlakninu a dal cipky lebo som sa priznala, ako sa mi podari ist na wc tak raz za 5 dni.. no veeeelmi skaredo na mna pozrel... 😖
a okrem toho mi povedal, ze od druheho trimestra mam zacat jest pregnium .. hovori vam to nieco? bude to asi nejaka novinka alebo co.. doteraz som mala calibrum a takto mi to vymenil....
vikend za nami, ale ja mam pocit, ako keby ani nebol... spala by som.. hadam asi furt.... 😒

lenok
22. mar 2010

Ahojte babky...

Nanulik, povery... blbost 😀
Moja mami ma prenasala, tak este den pred porodom, v ramci vyvolavacky, umyvala okna a vesala zaclony. SOm tu, a nebola som obesena 😀

tu mas, citaj bludy..

😉
http://baby-web.topky.sk/Clanky/a2594-Myty-a-po...
http://www.mamicka.sk/article-babske-povery-o-t...
http://zena.sme.sk/c/5276738/tehotenske-povery....

nanulik
22. mar 2010

ved ja viem že sú to kraviny, moja mama 2 týždne pred pôrodom okopávala repu

ja som len chcela ukázať na IQ niektorých spoluobčanov. ale ja okná veru že umývať nebudem, ked sa budeme sťahovať tak už nejako kašlem na upratovanie

bamb27
22. mar 2010

dobre ranko nadherky, hlasim sa ani neviem po kolkodnovej konoabstinencii 😉 ..vo stvrtok mi bolo celkom slusne zle, tak ma muz zvozil, ze co viac neoddychujem a co silim, tak som si v piatok zobrala dovolenku a teraz som po troch dnoch tak fajn oddychnuta, ze super 😅
dobru temu mate.. ze vyprazdnovanie, ja to mam pomerne divoke... 2 dni nic a potom dva dni beham aj niekolko krat, no ale co uz
nanu, este 3 krat sa vyspime a sonujemeee 😵

nanulik
22. mar 2010

bamb ja ani spať nebudem 😀 😀 😀 😀

a to mám v piatok skúšku z personálneho manažmentu a viem z toho velké prd lebo sa neviem dočkať štvrtku

magdalenocka
22. mar 2010

dobre ranko...zase dalsi pracovny tyzden ☹

alenkam pregnium mam aj ja-beru sa 2 tabletjy za den podla navodu a je tam okrem kyseliny listovej aj DHA na lepsi zrak a vyvoj mozgu u dietata. Ja som vsak bola v piatok u gynekologa a ten mi zakazal vsetky vitaminy, lebo sa mi dost zhorisla plet. Tak povedal ze to moze byt aj z toho a ze ich mam vysdit. Nadsena nie som, lebo mam pocit ze krpcovi bude volaco chybat, ale co uz narobim...
A citam tu ako piste ze idete cez leto na dovolenky, ja som sa pytala doktora a povedal ze vobec neodporuca pri prvom tehotenstve cestovat daleko. Zakazat mi nemoze ale nemam zbytocne vymyslat. Tak sa mozem rozlucit s dovolenkou...mozno nejake slovensko☹

nanulik
22. mar 2010

naši si zajednali dovolenku do tatier cez armádu lebo tatko bol vojak, a mal ísť s nimi aj brat. lenže mamina nastúpila do novej práce a asi nebude mať volno tak povedali aby sme miesto nej a brata išli my s drahým. bude to v júni tak ešte uvidíme

petra269
22. mar 2010

Čaute babulky,
ja sa tiež hlásim po dlhej odmlke, kedže ku koncu týždňa nám koník neišiel a v nedelu po raňajkách keď som začala čítať a že si s vami pokecám, zrazu mi prišlo taaak strašne zle, že som pokecala akurát tak so záchodovou misou a išla som si ľahnúť. bolo mi nechutne zle celý den fuj fuj, žalúdok odmietal jedlo ale chute som mala na všeličo tak som večer neodolala a jak sprosta som si dala trochu mäsa a zemiaky a potom si ľahla akože spať, ale za 10 minút už som zase letela na wcko. A dnes mám zase žalúdok jak na vode vôbec neviem čo mám jesť a ešte som aj ja sprostá išla do roboty. Normálne rozmýšľam že keď mi tie nevolnosti za 2 týždne neprejdú, poviem doktorovi nech mi dá na to lieky, lebo jak som bola naposledy sa ma pýtal či chcem lieky na nevoľnosť a ja že nieeeeeeeeee

petra269
22. mar 2010

Magdalenocka s tými vitamínmi a pleťou to ma zaujalo, lebo ja som začala vitamínovať až v nejakom 11 týždni a teraz keď tak nad tým rozmýšľam, hned na to sa mi ale rapídne zhoršila pleť.

lenok
22. mar 2010

Bamb, nanulik, kedy idete sonovat? vo stvrtok? aj jaaa... aj jaaa... 😀

Magdalenocka, mne doki zakazal absolutne vsetky dopravne prostriedky, takze cestovanie u mna nehrozi a dovolenka sa moze konat akurat v mojich nocnych snoch ☹

Dnes nepohnem prstom, brusko ma sice neboli, ale ani ma dnes nehne... akurat na balkon 😉

lienockaa
22. mar 2010

ahojte..

neverim poveram, ale ja okna teraz a ani v poslednom trimestri nebudem umyvat, nie z dovodu, ze by sa pupocna snura omotala, beriem do uvahy skor ine rizika, napr. s velkym bruchom si nie som celkom ista, ci na tom okne bez problemov udrzim rovnovahu a nespadnem..kedze ja mam aj bez brucha strach z vysok a cele umyvanie okien prezivam so strachom, s trasucimi sa nohami..😀 rovnako prvy trimester by som okna neumyvala, tiez nie kvoli pupocnej snure, ale je to obdobie, kedy si mozem vyrobit nejake problemy, napr. ani taky hematom by nepotesil..

hovorim, ano, okna umyjeme, ale v druhom trimestri, tie, ktore dociahnem normalne a nemusim sa na ne stverat, umyjem ja, ostatne manzel.. 😉

inak pradlo som vesala cele prve tehotenstvo a pohoda.. 😎 a kocik sme mali kupeny v 25tt, stal az do porodu normalne doma v nasej izbe.. 😎 a co potom tie deti, ktore kociky zdedia po surodencoch?..ved to je blbost, tieto povery.. 🙂

lenok
22. mar 2010

Petra, presne... cely ksicht mam rozkvitnuty cervenymi bolavymi akne, este aj s bielym ockom v strede... nechapem, vyzeram ako debiiiiil.... ako debiiiil.... 😀 make-up moze ist do prec... 😝 neprekryje ani omietka 😀

nanulik
22. mar 2010

lenok ja sa teším ako malé decko na ježiška 😀 😀 😀 len dúfam že bude všetko o.k.

nanulik
22. mar 2010

ludia mi nemáme doma čo jesť 😲 😲 😲 hladná som jak svina a jediné čo som našla sú 4 kusky čokoládových bebe keksov. ani chleba ani žiadne pečivo. to je strašné 😲
no idem ja von s našou obludou a potom hor sa na nákup zásob

petra269
22. mar 2010

Lenok no ja dávam kilo makeupu a trošku to tým prekryjem, ale ked sa večer odlíčim a cez víkend ked som kukla do zrkadla a nedajbože mi do tváre zasvietilo slnko 😲 No coment

lienockaa
22. mar 2010

no a dovolenka?..pri synovi sme boli v prvom trimestri v grecku..a teda som sa vtedy zariekla, ze tehotna uz na dovolenku nejdem..bolo mi permanentne zle od zaludka a takpovediac svedske stoly pre mna nemuseli ani existovat, jedla som len zemiaky, rajciny a syr..ine sa mi nedalo do zaludka dat..strasne mi prekazala hlavne vona morskych a rybich specialit, ktore varili v podstate vsade, citila som to aj na pol kilometra.. 😝 😝 😝 no neuzila som si to.. ☹

ale teraz zas nie som proti, v druhom trimestri by som kludne na dovolenku isla, ale letecky, autom, alebo vlakom, ostatne dopravne prostriedky ee..vybrala by som si nejaku krajinu, ktora ma zdravotnictvo na normalnej urovni, je clenom eu a let tam netrva dlhsie ako 4 hodiny..a s kludom by som na dovolenku sla.. 😉 my k moru tento rok nejdeme, ale su na to ine dovody, nie moje tehotenstvo-muz chce ist na hory..🙂

magdalenocka
22. mar 2010

no aj ja vyzeram jak pubertacka a to som si myslela ze v tehotenstve budem krajsia🙂 a mne sa navyse mne sa nejake divne vyrazky vyhodili asi pred mesiacom aj tam dole/neviem ako to pekne nazvat/ v oblasti bikin kde sa holim. SOm sa zlakla ze enjaky herpes alebo co, ale gynekolog povedal ze to sa hlavne v prvom trimestri stava a ked sa to bude zhorsovat tak mi bude musiet dat antibiotika, ale ze to nie je bohvieco, tak musime ddufat ze to nejako zmizne. Tak fakt neviem ci s tym maju volaco vitaminy ale ja ich beriem uz od oktobra kazdy den, tak som sa mozno aj predavkovala 🙂
lenok a ti si na PN-ke?

lenok
22. mar 2010

Magdalenocka, ano, som PN... uz druhy mesiac...

bamb27
22. mar 2010

lenok, tak aj ty odpocitavas 😉 ...dufam ze to ujde tak isto rychlo ako vikend... a ozaj, spravila som si cez vikend radost.. kupila som si v teranove tie aladinky co si pisala 😉
vyrazky mi ani nespominajte... ale momentalne sa mi z tvare presunuli na dekolt a plecia, tak aspon ich netreba zakryvat omietkou 😕

petra269
22. mar 2010

no mne sa po včerajšom prevracanom dni moje pekne bruško z ktoreho som sa tak tešila úplne vcuclo, takže dnes rano som normalne zapla nohavice, ktore keď som si minulý týždeň skúšala som nezapla vôbec!!

amadora
22. mar 2010

alenkam ja mám opačný problém, ja idem na veľkú teraz aj 5x za deň 😝 a celkom slušne mi to lezie na nervy 😠

jaj povery, človeku niekedy rozum zastane čo počuje o tehotných čo nesmú 🙄 ja som tiež počula že ruky hore dvýhať sa nesmú (napríklad polievať kvety vysoko, záclony či prádlo vešať a podobne) - reku to sa pre istotu asi ani česať nesmie, nie? 😀 potom holiť sa nesmie žena lebo dieťa bude chlpaté 😀 alebo bruško si hladkať, lebo nastane predčasný pôrod 😀 no hotové bludy 😀 😀 😀

my pôjdeme za takú hodinku vonku, mala by som ešte zbehnúť k doki s malým dať mu potvrdiť prihlášku do škôlky ale taaaaak sa mi nechce 😅