icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

emily327
17. feb 2011

@peta268 aha no ked je to tak skoro rano ☹ Tak je to asi lepsie, urobit doma, alebo nech idu k vam.... Je to asi lepsie, aj tak budes musiet urobit nieco na zahryznutie doma pre nich, tak uz to mas za jedno 😉

@me no super, ja som uz tyzden nebola von 😢 A mala spinkava denne pri otvorenom okne v izbe ale aj tak je to ine, uz mi z tych stien sibe ☹ Som tu zatvorena ako vo vazeni ☹ Ale uz je nam lepsie, tak sa tesim 🙂 A od buduceho tyzdna uz zase budeme chodit von, mozno uz zajtra na chvilku pojdeme. Dnes je vonku chladno a hlavne snezi taky mokry dazd.. zase hlasia mrazy aj cez den, tak ja dufam,ze uz su to posledne mrazy tejto zimy a ze uz v marci bude fajn a otepli sa 🙂

mircova
17. feb 2011

@me hryzátko 🙂 🙂 🙂 ...............hryzátiek má doma kopu,ale do dudy sa mu asi lepšie hryzie 😀

peta268
17. feb 2011

@emily...no ved prave...no nejako o sa rozhodnut budem musiet, potom dam vediet ako 🙂

No a ta zima by uz naozaj mohla skoncit...ale pojdeme aj dnes von, aspon na hodinku.

mircova
17. feb 2011

@emily327 aj ja dúfam, že sa čoskoro vyčasí a bude jar, hneď sa býude lepšie kočíkovať a možno si konečne vezmem so sebou a knihu a na lavičke prečítam 😉

ziza55
17. feb 2011

@adrika202 jeeeeeej to mas super ze mas doma masera 😀 ..juuuj keby som ho mala ja doma..fuirt by som ho otravovala..ja som bola dnes rano na masazi...musela som vziat aj maleho..lebo tatino pracuje..a aj tak to stalo za nic..cela masaz 😖

jammka
17. feb 2011

@ziza55 noc bola super ako vzdy, horucku sme vobec nemali a Stelinka sa tvarila ako by sa nic nedialo🙂 tesim: 😀
@emily327

nivejka
17. feb 2011

@mircova ....tak s tým kúsaním sme podobne na tom---mne malá bradavky tak naťahuje,že ma bolia a niekedy ich tak stlačí medzi dasienkami,že už som hovorila,že ked bude mať zúbky a budeme takto hrýzť--tak sme skončili s kojením 😨 ..ja som tiež včera dala s fľaše,ale večer kašičku a krásne sme spinkali konečneeeee 🙂

sofia2008
17. feb 2011

ahojte..tak sme dnes boli u dr. kvoli tomu, ze mala nechce jest, tak pribrali sme len 150g za dva tyzdne, vazime 6000g, co je malo na to, ze mame dnes 4 mesiace, mala by vypit 700ml na den, ona nam nevypije ani 600ml, vraveli sme, ze sme skusali aj ine mlieko..no tak mame prist o 2 tyzdne na prevazenie..vlastne nam ani nic nepovedala, celu ju prezrela, popocuvala, ze je zdrava, tak musime bojovat dalej.. 😒

jana_toky
17. feb 2011

@me
baby, v tomto som s vami, bradavky sa mi nevedia zahojit ☹

tanija133
17. feb 2011

Ja som dnes tiez zlomena, ale to mam za to ze som bola velmi aktivna...Maleho v noci nikdy neprebalujem, lebo by sa zobudil a uz by nespal, a v noci dnes som ho pocula ako 2 krat nakadil do plienky ,tak o pol 6 mi to nedalo a isla som ho prebalit...No a uz sme samozrejme nezaspali, uz sa na mna vyskieral , naladicka, kopanie nozkami, tak sme sa ponosili do pol 8 a zaspal na hodku a ja s nim...Ale aj tak som uz nejaka rozbita odvtedy. Uz som zvykuta spavat aspon do 7 s 3 prestavkami... 😉 Uz aby bolo 10 hodin vecer a isla zasa spat 😉

sofia2008
17. feb 2011

ahojte..nasla som este jednu stranku ohladom prikrmov..http://babetko.rodinka.sk/index.php?id=489276..my uz zaciname zajtra 🙂

snowella
17. feb 2011

@sofia2008 videla som tvoj nick aj v inej teme, tak som vedela, ze sme rodili v rovnakej porodnici. Len mame 8 dnovy odstup medzi detmi, tak sme sa tam uz nestretli 😉 ale nebola som si ista, ci aj odtial pochadzas 🙂 - zdravim teda rodacku 🙂

nicky182
17. feb 2011

Ahojte kocky,
po sto rokoch som tu zase ...Mala ma tak vycica za den, ze som rada ze som 😀 😀 Musime sa pochvalit, ze sa nam trosicku popravilo so spanim - uz zaspavame o 22:00, namiesto o polnoci, je to super, bo uz vie spat cca do 6:00 bez prestavky ... 😀 😀 Objavil sa mi vsak novy prblem - asi mi odchadza mliecko, hmm...vcera dcerka len cickala, odtahovala sa, nie a nie sa dojest...neplakala, vyzerala v pohode ale vecer - hroza ...o10tej nieco pocuckala, mrnkala a ja som si ledva vyzmykala z oboch cicikov za malu lyzicku ... ☹ ☹ ☹ Potom chudatko dako zaspala ...Nechapem to, uz som jednu laktacnu krizu prekonala v pohode, ale toto ???? Citim, ze sa daco deje, vypila som uz lit er caju na podporu tvorenia mlieka ....Mate s tymto nejake skusenosti ?

nicky182
17. feb 2011

@sofia2008 Ahoj, uz ides zacinat davat prikrmy dietatku ? Aj mna to laka 😀

snowella
17. feb 2011

@jana_toky Ja tiez kojim na vankusi (cez den) a ten moj chce zase plnu moju pozornost a aby som ho drzala poriadne. V jednej ruke jeho hlavu, druhou prsnik- ziadne tukanie do klavesnice ani jednou rukou 😀 A nesmiem ani rozpravat a uz vobec telefonovat 😒 Inak sa normalne pusti, otoci hlavu a akoby vycitavo na mna uprene pozera 😀

ziza55
17. feb 2011

@jana_toky
@snowella baby a ako kojite na tom vankusi:ja ho mam tiez..pouzivam ho na spanie ako vankus..chi..ani som nevedela ze moze ulahcit kojenie

snowella
17. feb 2011

@nicky182 Na podporu laktacie (v case laktacnej krizy) ja odporucam tablety More milk plus od Motherlove. Ani som velmi neverila, ale naozaj zabrali, vyslovene sa naliali prsia.Udavaju ze do 24-48 h. Mne po 48 h, t.j. po 8 tabletach.
Obsahuju uz znamu senovku grecku a benedikt lekarsky. Tieto bylinky sa daju aj inak kupit, ale ich uzivanie kvoli laktacii ma svoj specialny postup...
A samozrejme dodrziavat ostatne rezimy na zlepsenie laktacie (spravne prikladanie, caste prikladanie atd.). Pozri aj na nete, ja to viem najma z dojcenie.wordpress.com

nicky182
17. feb 2011

@snowella ahoj, dakujem ti za radu .....tie lieky uz dnes asi nezozeniem, no dcerka papa uz kazde dve hodky, tak verim, ze tonopat v pohode prekoname ..... 😀

sofia2008
17. feb 2011

@snowella no super 🙂 🙂 🙂 skoda, ze sme sa nestretli 🙂

malemimi
17. feb 2011

@jana_toky nie mi nemáme antibiotika zatiaľ ...no ako som písala už to skoro nemá 😉
my sme to mali len na líčku a trochu na čelíčku

malemimi
17. feb 2011

@sofia2008 hmm tak uvidíte, hlavne že je OK 😉
@tanija133 no sranda je to ...lebo ja malú prebalujem v noci a vždy zaspinká 🙂 niekedy pokecá ale nie nejak dlho a zadrieme a spinká ...
@jana_toky mne tiež dlho trvalo kým sa mi zahojili mala som ich celé popraskane ako by mi ich niekto dorezal a tiež krvavé som ich mala a pomohla calciova masť ale striedala som to s bepantenol či ako sa to píče

sofia2008
17. feb 2011

@nicky182 tak my uz musime, ale detom na UM by sa mali zacat davat od ukonceneho 4 mesiaca, ved ten prvy mesiac aj tak malo zjedia 🙂

lenkaoravcova
17. feb 2011

@adrika202 no tak komu je lepsie parada 🙂

tanija133
17. feb 2011

@ziza55 vyskusaj s krpcom pocuvat hudbu a tancovat s nim, Miskovi sa paci hrozne natriasanie, tak vtedy vzdy stichne ked je umrncanec... 😉

tanija133
17. feb 2011

@snowella To skoro vsetky nase deticky takto reaguju, ked ich kojime a nebodaj sa s niekym rozpravame, alebo niecomu inemu sa venujeme tak prestanu,a tvaria sa " tak toto co ma byt mama, nevyrusuj ma pri papani, a venuj sa iba mne" 😀

tanija133
17. feb 2011

@jana_toky Na bradavky mne pomahal Bepanten a vetranie, a este je vraj velmi dobry ten Aventacky krem al eje dost drahy cca 12 E a uz by si ho asi teraz az tak nevyuzila.... 😉

tanija133
17. feb 2011

@malemimi Co sa tyka to toho nocneho prebalovania, tak ja som to nerobila ,az rano vzdy,no a ked som to teraz spravila ,tak si asi myslel ze je uz rano a treba zit... 😀

nicky182
17. feb 2011

@sofia2008 aha, jasne, a ako sa vam darilo ? j by som chcela zacat od 5mesiaca ...tesim sa na to aako male decko, aj ked viem, ze to bude "boj" 🙂 🙂

jana_toky
17. feb 2011

@tanija133
tiez sa snazim bepantnen pouzit a vetrat, ale nejako to nepomaha ☹

jana_toky
17. feb 2011

@ziza55
no, ja mam docela male cicky, takze si nim maleho zdvyhnem a on je na nom rozvaleny 😀