Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
ahojte dlhsie som tu nebola a ako citam tak mame rovnaky problem a to je kojenie...maly sa prisaje papa 5 minut a potom nervaci vystiera nozicky odvracia sa...nas este stale trapi brusko dneska sa vykakal po 8dnoch a bolo to take zlto hnede ako hnackovite myslim ze aj @jana_toky mala takyto problem...dneska som isla k deckej mi povedala ze kojene dietatko je to v pohode mam ho polohovat co vobec nieje problem kedze maly sa vrti a uz aj pomaly prevracia..a s tym nervacenim a neustalym plakanim mi bolo povedane ze dietatko si zacina uvedomovat samo seba, viacej vnima a chce vsetko naraz vidiet, pocut zazit...a aj my mame cumlik ukludnuje ho a ked ho nechce tak vypluje...aj starsia mala len jeden ten cmulala do 4 mesiaca potom vyplula a bol pokoj..tak nerobim tazku hlavu co bude potom a nam dost pomaha....a nocne prebalovanie tiez nerobim este ani raz sa v noci nepokakal a iba raz sa stalo ze precikal vsetko co mal oblecene 🙂 ale to uz bolo rano ....drzim vsetkym mamickam palceky pri kojeni ale aj pri flaskovani 🙂 sme silne a vydrzime toho vela...
@aduska82
presne taku kaku sme mali aj my. Ale ja mam pocit pri tom vsetkom, ze este Adamko malo cika, uz nema az take mokre plienky. Aj ked moj mm hovori, ze je to v pohode a len stresujem. Ved ked ho rozbalime, vzdy sa pocura, ze potom nie je toho dost v plienke 😀 ,
Ale tie nase deturence vymyslaju..., hruza.
Ahojte zienky, mozem sa k vam pridat? Tiez mam oktobrovciatko - syncek Leonard, po domacky Leusko. Je 13.10. narodeny, takze uz sme mali 4 mesiaciky 🙂
Vidim ze preberate rozne problemiky s kojenim. Pridavam sa, mam presne rovnaku skusenost ako vy. ALe ja som si nikdy nepripustila otazku, "mam malo mlieka?". Proste uplne verim tomu ze mlieka je dost a to len babo sa vyvija a ma teraz proste obdobie blbnutia na prsniku. Citala spm k tomu aj jeden fajn clanok, prikladam link, ale je to po anglicky. Celkove cely ten blog je super pokial ide o infosky o kojeni.
Co mne zabera na toto synove vymyslanie: cez den sme sa dojcievali v zasade len vo futbalovej polohe. Ale jak doslo to obdobie ze sa nacucol, po 5 sekundach pustil, zas nacucol, zas pustil a pripadne aj spustil rev, zistila som nahodnym skusanim, ze pomoze ina poloha - leziaca. To je zase nasa poloha pre nocne dojcenie. Vysvetlujem si to tak, ze v tej polohe sa mu lepsie odputa od sveta a dokaze sa sustredit na samotne kojenie. Podporoval by to aj ten clanok, co prikladam - ten je v podstate o tom ze od cca 2 mesiaca je dieta ovela viac a viac vnimave voci vonkajsiemu svetu a proste je pre neho tazke sa sustredit aj na kojenie a na milion inych podnetov (napr na slaby stekot psa z vonka 😀 ) Takze teraz casto kojim aj cez den po leziacky. NO a jasan, ovela castejsie prikladam. Normalne aj kazdu hodku, alebo hodku aj pol. NIekedy cuca 1 minutu, inokedy po leziacky cuca aj 7 minut. Jediny argument, ktory by som uznala, ako ze mam malo mlieka by bolo keby dokina povedala ze malo pribera, alebo keby teda fakt sustavne plakal. ALe potom by som riesila ci je drobec spravne prisaty.
A este ten link keby sa niekomu chcelo citat: http://www.kellymom.com/babyconcerns/distractib...
@emily327
krasne si to napisala Emily. Ja sa tiez snazim robit vsetko pre to, aby mliecko bolo. Len Adamko je par krat za den taky, ze si to neda vysvetlit, ako tvoja Sonicka a reve o dusu, az ma boli srdiecko. Zatial sme to ale zvladli bez UM. Aj teraz vecer, zacali sme papat 19:17 a skoncili 20:30 a z toho realne pil asi 14 min. Lebo mi 3x medzitim zaspal a 3x sa zobudil a snazila som sa ho nabudit na papanie. Cakam, kedy bude plac, ale snad sa dovtedy aspon trosku mliecka opat dotvori. Pijem prave Gravimilk 😉
@aduska82
a vies, ako kakol mne naposledy. Prebalila som ho s trochou kaki a nez som sa otocila, ze ideme kocikovat, tak kakol znovu. Tak si hovorim, nepojdeme von s kakou a znou na pultik. Som ho utrela, podlozila novu plienku a v tom Strasne riedka kaka z neho vybehla. Tak som ho utrela znovu a ta kaka sa zopakovala este dva krat vo velkom mnozstve. Som sa fakt zlakla. Tiez som si hovorila, ze ho to asi tazilo a dufam, ze sa mu ulavilo, ale na druhej strane si hovorim, do kelu, ved to je toho vela, malo papa a dufam, ze sa mi nedehydratuje. 😅
tak ja kojím LEN po ležiačky, je to pre nás najpohodlnejšie, ale aj tak sa niekedy jeduje ako som písala, ale väčšinou je to na začiatku a postupne sa skludní a saje už pekne, no čo proste si robia čo chcú 😉 😉 😉

@snowella čo to je?