icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

me
20. feb 2011

@tanija133 😀 😀 😀 😀 😀 😀 no máme 😀 😀 😀 😀 😀 , ale teraz už fakt idem spať!!!

tanija133
20. feb 2011

@me a este ze mame nemame ziadny problem s kojenim 😉 a mierna zavislost na MK... 😀

horalka777
20. feb 2011

@lenkaoravcova ja Blanku este stale len oducam 🙂 My sme to sekli naostro doma, pochopila velmi rychlo, ale doteraz, ked ju velmi zaujme nejaka hra, alebo mame navstevu, alebo... tak sup cvrk do gati 😒 Ale radsej periem tie teplaky, akoby som ju mala stale rozmaznavat, ze - neboj, sak mas plienocku.. Ale teraz ako sme furt chori, je to o nicom, tesim sa, ze sa otepli... Ja myslim, ze je to jedno z nasledkov jednorazoviek, ze sa detom z nich nechce 😝 Aj toto bol dovod, ze som prepla na latkove. A nie je to ovela viac prace, hoci som sa toho tiez bala 😎

ziza55
21. feb 2011

@tanija133 chichi..super ze to mate takto premyslene a vyskusane s tym zaspavanim 😉 ..a z coho ti prestali padat vlasy?alebo vobec nepadali?
@emily327
@me babyyyy bolo suuuper...perfektne som sa zabavila...dosla som o pol tretej 😉..maly spinkal..zobudil sa az 5.30...ale vecer bol veeelmi zly..chodi spavat okolo 19tej..ale uz 18.30bol strasne nervozny mrncal..tak som ho chcela nakrmit a sup do postielky...ale vobec nechcel papat..par krat si cucol a uspala som ho v kocari...potom sa zobudil ccao20tej...reeeeval strasne..baby uz boli u mna...bol s nami hore asi do pol desiatej..oci jak trnky...ale nastastie potom sa pekne napapal a zaspinkal..a spal vlastne az do pol siestej rana 🙂 ..tak sa tesim--
v harley inak milion ludi ale bolo fajn...sme sa narehotali..pansky striptiz a tak 🙂 aspon nejake rozptylenie..pili sme sampicko...mali sme aj napadnikov..casnicka nam doniesla flasu..ze to vam posielaju ti pani vedla...chichi..taki traja dilinkovia..chi...tak sme si snimi zatancovali....my sme boli4baby vsetky okolo 30tky...nezadane bezdetne..tak si viete predstavit 😀

me
21. feb 2011

dobré ránko, tak mi máme dnes s mm 😵 😵 7 výročie 😵 😵 svadby, v skutočnosti to ťaháme spolu už 15 - ty rok, fúú pri takýchto veciach si uvedomím ako starneme 😝

@ziza55 tak super, si sa odreagovala 😉

emily327
21. feb 2011

@me gratulujem k vyrociu svadby 🙂 😉

me
21. feb 2011

@emily327 - ďakujeeem 😉

emily327
21. feb 2011

Dobre ranko, my sme uz hore, ale idem spat k malej do postele, nech si taku hodku pomrnci a pokecame a zahrame sa a este zalomime aspon do 10:30 lebo mala sa zobudila o 4:00 a do 5:30 nechcela zaspat ☹ No takze som toho moc nenaspala. Ale aj tak, my skor ako o 10:00 z postele nevyliezame. Volala som svojej gynekologicke,ze zrusim tu stredu, mam ist na preventivnu prehliadku, lebo v stredu ideme na 2.davku ockovania so Sonickou, tak ju nechcem tahat autom do Rusoviec. Hoci s nou bude mm ale aj tak, ak by mala nahodou teplotku alebo sa necitila dobre po ockovani. Ale maju dovolenku, dnes a zajtra. No musim to vybavit hned rano v stredu.. My ideme na ockovanie v stredu... brr uz teraz sa bojim fnuk ale idem sama s malou, uz som nechcela zase tahat mm. Tak verim,ze to nebude take zle. A som zvedava, ake ma malinka miery 😀 Ok, tak ja idem este haji, budem tu neskor. Zatial pekny dnik 😉

emily327
21. feb 2011

@ziza55 no parada, tak si si aspon uzila vecer plny zabavy. Ved treba vyventilovat od kazdodenneho stereotypu 🙂 A maly, super,ze ti tak dlho spinkal potom 😉

me
21. feb 2011

inak baby pred pár dnami vravela doktorka v dámskom magazíne, že kojené deti by sa mali prikrmovať už od ukonč. 4 mesiaca zeleninou, vraj je to lepšie než si skôr zvykajú / črievka / , divné, ale stále sa to mení, my začneme po 22.3. po poradni

ziza55
21. feb 2011

@emily327 tak drzim palc e na to ockovanie...a ked sa tak bojis ..skus ju poprosit nech ju zaockuje len do jednej nozky a za tyzden..dva.. do druhej..uvidis..ani nebudes vediet ze bola sonicka ockovana 🙂

ziza55
21. feb 2011

@me heeeej?no sranda..co iny lekar to iny nazor..neviem..ja budes asi aj tak sa snazit kojit do toho 6tehomes

vejinka
21. feb 2011

caute baby vcera vecer sa vratili svokrovci aj svagor zo svajciarska unaveni ako kone.doniesli nam kopec darcekov a porozpravali zazitky zo svadby.v sobotu vecer som varila aj na pondelok aby si svokra oddychla.ale ten tyzden bol o hubu.erik je kazdym dnom panovacnejsi naladovy zurivy neposlusny agresivny.vo stvrtok dostal vysoke horucky a v piatok som volala dokine a ze ma dovolenku aby sme s nim nikde nechodili ze ona dojde.zistila ze ma anginu tak nasadila antibiotika do 24 hodin zmizla aj teplota.no a co sa tyka vilka je taky ako erik v kocke napodobnuje jeden druheho skrieka zuri jeduje sa vsetko pchaju do pusiny obaja raz jeden potom tu istu hracku druhy. Teraz sa bojim aby aj druhy nedostal anginu lebo ustrazit sa to neda.muz chcel asi 10krat spachat samovrazdu 20krat vystahovat sa 4 krat sluboval ze to nevydrzi a zblazni sa. Celkom som sa na nom za ten tyzdem co bol s nami 24 hodin denne bavila.nakoniec sme to vydrzali a posledne dva dni uzivali ze sme 4. No a ja mam konecne cas aj na kona.

me
21. feb 2011

@ziza55 no kojiť by som chcela min do roka, keď som dcérku kojila 16 m tak musím aj tohto 🙂 , ale príkrmy začnem dávať tak ako mi moja doki vravela - takže po tom 22.3.

@vejinka - no krásne si to zhrnula 🙂 , tak aspoň mm videl ako to cez deň vyzerá keď si s nimi len ty, tak nech Vás tie choroby obchádzajú 🙂

vejinka
21. feb 2011

@me veru toto by sa zislo kazdemu chlapovi aby vedel co jeho zena robi cele dni.

me
21. feb 2011

@horalka777 vo februárovom č. mamina / Puškárová Zlatica / je na titulke, sa píše od odúčania od plienok a cumla

me
21. feb 2011

@lenkaoravcova - februárové č. mamina - odúčanie od plienok a cumla

midu105
21. feb 2011

Dakujem Vam vsetkym za rady....Jasnacka v kociariku asi vsetky deticky pospinkaju dlhsie.Dnes je zase hrozna zima a fuka silny vietor, tak asi vyberiem kociarik z kocikarne a dam malicku poobede trosku na balkon.Vecer sa ozvem ako to dopadlo.

malemimi
21. feb 2011

@snowella A Vam - tie, co prebalujete aj v noci, sa deti zrjeme velmi neprebudia, resp. rychlo zaspia
19. feb o 10:29 • 2 deti • Odpovedz
..............no je zvyknutá noiekedy pokecá chvíľku a potom zaspinká alebo hneď zaspí 🙂
@aduska82 no na bok nema problem uz aj nabrusko sem tam ale si prilahne rucicku a zlosti sa
...............ahah no jasné.... 😉 ja keď dám malú ba bok tak je stále vystretá neurobí so seba také klbko 😖 😀
a všetko naj ti prajem k narodeninám...som tu už potom nebola 😀 😀

malemimi
21. feb 2011

@emily327 no ja minimalne raz za noc ju prebalit musim, je ine, ked dietatko spinka 10 hodin, tak to chapem, to by som ju ani ja neprebalovala ale kedze kojim minimalne 3 krat za noc, tak mi neda aby som aspon raz neprebalila. Ked bola Sonicka mala, tak som ju prebalovala pred kazdym kojenim, denne to bolo aj 15 krat
.....................mne v noci kakáva dakedy 😀 😀 alebo nad ráno je ie pokakaná ale posr..á 😀 😀

@hirunka jee tak to boli asi naj deti na krste hihi 😀

malemimi
21. feb 2011

@jana_toky gratulujem k 4 mes....jasné držkáme palčeky !!!! 😉

malemimi
21. feb 2011

@ziza55 juu no pekne ste si užili 😀 aj ukázal pindíka?? 😀 😀
@emily327 hihi tak budeme držkať palčeky
čo ušká?
@me ja začnem po ukončenom 6tom mes, keď budem mať dovtedy mliečka dosť.
nevieš v ktorý deň to bolo by som kukla archív...
@vejinka haha no pekne...to máš dobré deťúrence teda.....o zábavu postarané 😉 😀 😀 😉

me
21. feb 2011

@malemimi - neviem, mamina mi to hovorila ona pozerala, ale idem to kuk a dam ti vedieť 😉

malemimi
21. feb 2011

http://dojcenie.wordpress.com/som-zufala/musim-...

tu je video kde je problém s kŕmením na prsníku

emily327
21. feb 2011

@malemimi uska super, vobec to uz nema zapalene, ako som jej to vymenila 🙂 Som zvedava co mi na to povie doki resp. sestricka,ze som vymenila sama 😀 Kaslem ich, hlavne,ze Sonicka netrpi.... A co vy? Ako sa mate? Co ste porabali cez vikend?

Idem si ja lahnut, som od 7:00 hore... Malinka spinka, tak idem aj ja.

malemimi
21. feb 2011

@me jee no si zlatá ďakujem 🙂

malemimi
21. feb 2011

@emily327 no jasne to je dobre že ich už má v poriadku! 🙂
my pomaly sme boli v nedeľu na návšteve celý deň sme boli preč až po 18tej sme prišli domov malú som vymasírovala okúpala dala papať a spať....tak sme kuk TV a potom som sa aj ja odpratala haji 😀 a dnes už o 6:40 bola hore tak som upratovala ...potom sme boli vonku a teraz mi ešte spinká na balkóne vonku je dosť nepríjemne 😒 😀 a teraz využívam jej spinkanie na jedenie a tu koníkovanie a iné veci haha idem ale ešte umyť dlážku tak zatiaľ 😀

me
21. feb 2011

No nenašla som to v dámskom magazíne, vraj to bolo už dávnejšie, ale našla som toto: časopis Dieťa

Začať s príkrmami už v 4. mesiaci
MUDr. Viera Haľamová 09.02.2011 číslo 11/2010

? Práve riešim dilemu, či svojej 4-mesačnej dcérke začať pridávať príkrmy. Zatiaľ ju plne dojčím a zdá sa, že jej to stačí, pekne priberá. Ale keď som jej skúsila dať trochu varenej mrkvy, po pár lyžičkách zistila, „o čo ide“ a krásne otvárala pusinku a papala. Dokonca sa hnevala, keď som jej ju prestala dávať. Tak neviem, či už začať prikrmovať, alebo počkať do 6. mesiaca.

+ Vaša otázka, či začať prikrmovať dcérku skôr, alebo radšej počkať je veľmi aktuálna, vzhľadom na prebiehajúcu diskusiu v časopisoch, médiách o zavádzaní príkrmov s obsahom lepku (gluténu) od 4. mesiaca. Zástancovia skoršieho zaraďovania príkrmov do výživy dojčaťa sa odvolávajú na stanovisko spoločnosti ESPAGHAN (Európskej spoločnosti pre pediatrickú hepatológiu a výživu) – že príkrmy s obsahom lepku by sa mali zavádzať skôr, kým je dieťa dojčené. Zistilo sa, že materské mlieko môže znížiť pravdepodobnosť vzniku nežiaducich reakcií vyvolaných neznášanlivosťou cudzorodých bielkovín (najmä gluténu pšenice a ďalších) obsiahnutých v obilninách. Odporúčania zaradiť lepok už v 4. mesiaci vychádzajú s najväčšou pravdepodobnosťou z nedorozumenia a neznalosti, že mnohé matky v 6. mesiaci a dlhšie ešte dojčia. Preto nie je nutné začínať s podávaním príkrmov skôr, stačí pri súčasnom dojčení zaradiť už v období 6. – 7. mesiacov života dojčaťa aj niečo z potravín obsahujúcich lepok. Zo skúseností s výživou vašej dcérky a skúseností mamičky Katarínky jasne vyplýva, aké významné môžu byť rozdiely v stupni vyzrievania tráviacej sústavy u jednotlivých dojčiat, a tým aj v jeho pripravenosti na iné potraviny, príkrmy. Najbezpečnejšou výživou počas prvých 6 mesiacov však zostáva aj naďalej materské mlieko. Radila by som vám so začatím prikrmovania počkať, dcérku ďalej dojčiť, občas jej podať lyžičkou trošku mrkvy a po piatom mesiaci zaradiť aj malé množstvo potravín obsahujúcich lepok (kašičky, pečivo) vo vhodnej forme. Celú jednu dávku mlieka nahraďte príkrmom až po 6.mesiaci. Dcérkine reakcie na podanie mrkvy svedčia o tom, že bude na začiatok obdobia rozširovania jedálneho lístka dobre pripravená.

@malemimi

nivejka
21. feb 2011

@mircova ...ahoj...dávala som kašičku od nutrilonu tú ryžovú,ale už som minula a kúpila som od hami..marhulkovú a teraz dávam tú....no a zarobím vody 200ml a nedávam polievkové lyžičky,ale tie odmerky...inak zahusťujem od oka--ani veľmi hustá ani veľmi riedka--tak akurát 😉 .....toto dávam až ked sa mi zobudí 1x po kúpaní--t.j.po hodke--taká ospalá vypije celú fľašu a spinkáme dalej---no a potom už len kojenie......

jana_toky
21. feb 2011

Dakujeme vsetkym gratulantom a bojujeme dalej 😉