Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
dobre ranko tak my uz mame za sebou aj kratsiu prechadzku ale o to rychlostou blesku vyykonanu 😀 boli sme dceru do skolky odsikovat....vcera ste riesili ockovanie a je zaujimave ze nas druhe ockovanie objednala na 28.3. a to maly bude mat 5 mesiacov a 4 dni.....co dr. to ine praktiky....a dneska ideme na ortopediu na kontrolu...
ahojte...my sme mali prvu davku v 3 mesiaci a na druhu mame prist v 5
dali sme aj proti rotavirusu a to tiez, ze v 3. 5. a 7....a to som sa skoro vsade docitala, ze by to malo byt ukoncene do 6 mesiaca
práve mi prišli tie dudlíky od MAM I love mummy I love dady, nie sú síce bledomodré ako vyzerali byť na obrázku ale tmavšie ale nevadí teším sa 🙂
@me maly bol ockovany v 3.meciaci prvou davkou povin.ock. a dostal aj prvu davku rotav., teraz mame prist na 2.davku aj povinneho aj rotav. v 5. mesiaci. Vcera som este pre istotu volala sestricke ci je to ok, ci som sa ja nejako nepomylila, ale ze sa nemam bat, ze je v uplnom poriadku. tak som kludna 🙂
@lenkaoravcova jej to je super,ze si to takto super vymyslela. Svagrina malemu dava dudel doteraz a aj plienku a to bude mat v maji 3 roky ☹ Uz to ani na pohlad nevyzera dobre, taky velky chlapec a dudel v puse :-/
@aduska82
@me
@peta268
@lucikan my sme boli na prve ockovanie 12.1. a teraz 23.2. co je presne 6 tyzdnov 😉 Ale my sme rotavirus nedavali. Ale je pravda,ze co pediater to inac sa aj ockuje, inac radi ohladom prikrmovania atd. tak mi je to divne. Ale napriklad vcera sme boli v poradni so susedkou a jej maly je starsi od Sonicky o 1 den, vazi 7700g a Sonicka 6900g a nam nekazal prikmovat a jej ze uz moze, resp. ma 🙂 Tak to nejako nechapem. Ci je to tou hmotnostou? Ze dieta musi mat nejaku hmotnost aby mohlo byt prikmovane????
@lenkaoravcova Super s tym cumlikom, ako ste to bezbolestne zvladli. Snad to tak aj ostane. A aj to ockovanie nechapem, aky je kludnucky tvoj Leusko, nie ako ten moj maly hysterik. Ja sa uz teraz desim druheho ockovania, co nas zasa caka, ale to je az o mesiac. 😒
@aduska82 my tiez ideme na druhe ockovanie az 31.3. to bude mat Misko 5 mesiacov a dva tyzdne, ale ja si myslim ze je to ok, podla tohoto kalendara.... 😉
http://www.sprievodcaockovanim.sk/povinne-ockov...
ja si praveze myslim ze niektore lekarky ockuju velmi skoro
caute baby..........tak ja som bola s malinkou u lekara lebo nam zacala chrapcat a kaslat tak som radsej hned isla ale nastastie je v poriadku len ma nejake hlieniky ktore babatka nevedia vykaslat tak chrapci, ale ze priedusky ma ciste takze mame davat iba sirupcek a ze to pomoze ( bala som sa ze som ju nakazila kedze ja som este stale chora)
ahojte,
stale citam ako zvladate pekne ockovanie. Uz aby sme mali aj my to prve za sebou. Snad o tyzden, ak sa kozicka vyrazne zlepsi, tak volam doktorke kvoli terminu.
Vecer sme krasne zaspinkali po papani z oboch prsiek a dokonca v spacom vaku, ktory doteraz nechcel 🙂. Zobudili sme sa po 4 hodinach, ale potom kazde 2 hodky, lebo vzdy mi mali zaspal na prsniku a uz som ho nezobudila, aby si cucol viac ☹ . Ale hlavne, ze papa.
A mame 7 kilo uz 🙂, zatial sme to zvladli bez UM a verim, ze po tom vsetkom, co papam a pijem, to tak zostane co najdlhsie. 😎
ako vas tak citam, tak niektore deticky uz maju päť mesiacov - gratulujem a my mame dnes 4🙂 a zajtra je presne rok, co sme sa dozvedeli, ze budeme traja 😀
mam pocit, ze to neskutocne leti a ked si pomyslim, ze by som po pol roku mala ist spät do prace, tak je to pre mna nepredstavitelne, i ked sa priznam, ze este ked bola mala v brusku, tak som nad tym uvazovala... 😖 dnes sa na to pozeram tak, ze aj po roku to bude strasne tazke...
Ozaj baby, ako dlho planujete byt na materskej?
@jana_toky Jani urcite ked ti maly takto pekne rastie, tak mu staci tvoje mliecko 😉 vidis a my mame zatial len 5,8 🙂 treba sa snazit, aby bolo mliecko co najdlhsie. na tvojom mieste by som urcite vydrzala bez UM, ked ma taku peknu vahu. aky mas inak pocit z tych kapsul? je to lepsie?
@jammka
no, ved sa drzime bez UM a chcem, aby to tak aj vydrzalo. Aj ked sem-tam sa jeduje stale pri papani.
Ale mam pocit, ze je to po tych kapsulach lepsie. Normalne mi v noci tieklo mliecko tak, ze som sa zobudila s riadne mokrym trickom. Som si nedala BH, aby som doliecila chrasticku na bradavke... . Len sa obavam toho, ze ked doberiem kapsule, ze co potom. ALe na druhej strane papam tiez ricinus, pijem caje na podporu kojenia, gravimilk, vitaminy, tak snad to bude dobre.
Vy sa ako drzite?
@jana_toky ja som zatial kapsuly nebrala, lebo mam pocit, ze je to lepsie, pije uz len z jedneho a staci jej to, takze si ich necham na horsie casy, ktore dufam, tak skoro nepridu 😉
vcera rano mi tiez striekalo mliecko, ale to asi preto, lebo vynechala nocne kojenie...
ja som este rozmyslala, ci to nemoze byt tym, ze ja som dost schudla, ale pritom jem poriadne denne 5x...
@hirunka tak super že jej nič nie je... 🙂 a ty sa ako cítiš?
@emily327 no poobede to bola katastrofa ...
@jana_toky no vidíš aký ste šikovný!
@jammka tak to gratulujeme .... 🙂
ja plánujem tie 3 roky a dúfam že sa bude dať že budú financie...no kto vie kedže je to aj s tou rodičovskou barz ako...segre teraz znížili na 160€ tuším
ďakujeme za gratulácie 🙂 🙂 🙂
@nivejka a som len tak skúsila dať malej 200ml ako od oka a ona mi to stiahne úplne celé a to minule som kojila 2x po sebe a do pol hodky mi stiahla túto mega dávku a na moje čudovanie to zostalo všetko v brušku--nič nevyvrátila,ale za to odkvacla ako kvetinka
............Lili je teda poriadny papkáč, ale to je fajn, že jej chutí 🙂 ....asi to všetko spáli keď keď jej to pekne ostalo v brušku 🙂

@nicky182 hej ? no chúďa
@emily327 ako dnes?
@vejinka to napadlo aj mne ...zasa si musime uvedomit ak nedame zaockovat nase dieta sa stava nebezpecnym pre spolocnost moze byt nosicom roznych chorob...co dodat nemame na vyber
.......................presne ako vravíš si predstav že by sme nedali očkovať proti tomu čiernemu kašlu.... 🙄
@me no je to divné...mali by tu očkovaciu látku skontrolovať ...
práve ma moje dieťa ogrcalo...to sa už pekne dlho nestalo 😀 😀 😀 😀
@lenkaoravcova jeeee tak to ste fakt na 1dničku zvládli s tým dudlom....gratulujeme 😉 🙂