icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

malemimi
24. feb 2011

@hirunka aha hmm no tak snáď ti to už prejde...
@mircova no tak to ju radšej vymeň....aj ja som vymenila 😉

lucikan
24. feb 2011

@malemimi a preco si vymenila, ak sa smiem pisat? Mna tiez niekedy napadne ze berem kartu, ale to skor preto, ako sa ta nasa s nami bavi, odborne zatial nemozem vytknut nic. Takze realne asi nemam moc dovod na to. ALe naposledy sme podla nej prilis uzkostlivy na maleho. A to usudila prosim pekne z toho, ze ked maleho zaockovala (prva davka) a on spustil plac, tak som si ho zobrala na ruky a chlacholila. Az potom v aute mi to docvaklo, ze urobila zase zo mna nejaku hlupu mamu co svoje dieta zle vychova. Nabuduce uz len skusi, tak jej poviem. AKoze to co uz by bol za svet, keby babetko nenaslo pri bolesti utechu u mamicky? Joj, normalne sa zase naserkavam, ako vam to pisem. Ako moze proste niekto vytknut mamicke ze utesuje svoje uplne male babetko? Nepoviem, keby mal chalan 3 roky, trosku si buchol a ja by som to prehanala s chlacholenim...ale prve ockovanie u babetka, vlastne u nas prva velka bolest aku zazil?????

peta268
24. feb 2011

@me tak som este kludnejsia 🙂

jammka
24. feb 2011

@lucikan presne ako pises, tiez by som chcela este jedno, lenze porod na mne zanechal len neprijemne spomienky, takze to musi trosku dozniet a preboliet a potom hor sa na dalsie🙂 hlavne ked viem, ze ani to prve neslo lahko, dost dlho sa nam nedarilo 😒 a tiez uz nemladnem 😉

jammka
24. feb 2011

@malemimi no ved prave, stale vaham. co som si len orientacne pozerala jasle, tak tam boli len take palky ako pises. ale niekde som citala, ze stat prispieva do 300e (podla toho kolko platia za jasle) rodicom, ktory pracuju a daju dieta do jasiel, ale nie som si sto% ista, ci to nie je haluz... 😉

malemimi
24. feb 2011

@jammka no neviem čo je na tom pravda možno keď si sama tak vtedy ale ak máš mm alebo asi keď žiješ s niekym tak asi ee.-...ale neviem to presne

jammka
24. feb 2011

@malemimi toto som nasla:
http://www.upsvar.sk/socialne-veci-a-rodina/sta...
alebo:
Súčasná výška rodičovského príspevku je 190,10 €. Viac dostávajú len tí rodičia, ktorí už počas minulého roka poberali 256 €. Takýto príspevok im zostane do 20 mesiacov veku dieťaťa, potom sa zníži na 190,10 €. Po novom sa popri poberaní rodičovského príspevku dá pracovať. Doteraz to zákon neumožňoval a mamičky, ktoré si privyrábali, prišli o príspevok. Aj keď umiestnia dieťa do štátnej materskej školy alebo jaslí, nestrácajú nárok na rodičovský príspevok.
O príspevok sa dá prísť dosiahnutím troch rokov veku dieťaťa, alebo ak o to rodič požiada. Napríklad keď chce poberať radšej príspevok na starostlivosť o dieťa. Medzi týmito príspevkami si môže rodič vybrať.
Príspevok na starostlivosť o dieťa sa môže čerpať do výšky 230 €, ak sa použije na opatrovateľku, škôlku alebo jasle. Opatrovateľkou môže byť aj babka dieťaťa, či iný rodinný príslušník, musí však mať na to živnosť a musí riadne platiť dane a odvody.
Príspevok na starostlivosť o dieťa nemá fixnú výšku 230 €, toto číslo je len maximum. Do tejto sumy štát preplatí náklady na starostlivosť, teda na opatrovateľku alebo jasle. Náklady však treba vydokladovať. Rodič poberajúci príspevok na starostlivosť o dieťa musí na Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny nosiť potvrdenia o úhrade poplatkov za zariadenie.

emily327
24. feb 2011

baby poradte idem robit veternik na plech, ako dlho mam varit salko???? Dakujem 😉

peta268
24. feb 2011

zienky, neviem ci sa to tu uz spominalo, ale mate u vasich deticiek problem s lupinami - supinkami ? Ja nie a nie sa toho zbavit. A ak sa mi to podari o 2-3 dni je to naspat :(

aninka30
24. feb 2011

@peta268 ahoj my sme mali tiez hroozne suchu hlavicku, take akoby zlte supinky a pomohol nam excipial u lipolotio emulzia z lekarne, v priebehu dvoch troch dni to bolo prec a nevratilo sa 🙂)) a to som sa s tym predtym trapila cca mesiac pokym mi napadlo vyskusat toto 🙂) asi tak 2x denne som mu to natrela a doteraz mame pokoj - skus

peta268
24. feb 2011

@aninka30 a je to volne predajne? ci na predpis?

snowella
24. feb 2011

@peta268 Jej , aj moj je Daniel 🙂 Ale pri narodeni o 10 dg lahsi a 1 cm mensi 🙂

mircova
24. feb 2011

@lucikan 29 budem mať aj ja tento rok, ale predsa by som chcela aspon 3-4 roky rozdiel medzi detičkami 🙂 ale tiež ma napadlo, či by sme nemali aj skôr, no uvidíme ako to nakoniec bude 🙂 🙂 🙂

mircova
24. feb 2011

@malemimi asi ju fakt vymením a to nemusím čakať 1/2roka kým zmením doktorku?

mircova
24. feb 2011

@lucikan aj naša má divné správanie a vždy si pripadám ako debil ked idem odtiaľ aj mám už strach sa jej niečo pýtať, lebo ona vždy tak nervózne reaguje...............ako teraz naposledy, malý má taký fliačik na krku z toho ako slintá tak som sa jej opýtala, že čo na to dať a ona kúpte si kanesten, alebo vám napíšem xy mastičku ? (neviem ako sa tá druhá volá) jej vravím, že nech mi tú mastičku napíše a ona na to, že kúpte si kanseten, lebo tá mastička xy neviem čo obsahuje a to je moc agresívna zložka, tak na čo mi to ponúkla, že mi na to dá recept? Pýtala som si aj recept na vigantol, ale ten mi samozrejme zabudla dať, dala mi len zdrap papiera kde bolo napísané kúpiť kanesten, tak tam budem musieť ešte skočiť pre recept. No, čo ti poviem 😝 Nakoniec som to doma malému potrela asi 3x rybilkou a už to má o.k.

me
24. feb 2011

@jammka - mne tiež trvalo 5 rokov, kým som sa zbavila strašného pocitu z pôrodu, strašne som sa bála, ale potom prišli zdr, problémy + vek a to ma tak nakoplo, že som strašne chcela, trvalo to dlhšie ale podarilo sa a Saminko je tu 🙂

peta268
24. feb 2011

@snowella mas dobry vkus 😀 a kedy sa narodil?

me
24. feb 2011

@mircova - asi sa pomýlila, bude to len poradňa, poprípade by som zavolala sestričke ked je fajn a ujasnila si to, budeš pokojnejšia 🙂

me
24. feb 2011

@aninka30 my používame excipial na telo u dcérky, zy ním natieraš hlavu? potom má mastné vlásky alebo to zmývaš?

me
24. feb 2011

@vejinka - ani nehovor, ja už mám tiež pocit, že mám " kúty " padajú jak besné, horor ☹ ☹ ☹

me
24. feb 2011

BABY nad 30 rokov, aký očný krém používate, mám pocit že mám hrozné vrásky ☹ ☹ ☹ dnes som sa už tri krát natierala

jana_toky
24. feb 2011

@lucikan
Seborou sme mali tiez, ale len supinky na hlavicke a oboci.
Nam sa teraz zle premastuje pokozka a ma nejakeho bacila pod krkom, tak sa mu to rozsirilo na telicko a zahybceky ruk. Kozna nam dala rozne masticky.
Ak mas zly pocit, ze sa vam to nelieci, tak radcej chod koznej. Predsa daju lepsie masticky a podobne. Nam na hlavicku dala namiesat masticku a po tyzdni to bolo super. Predtym sme sa s tym trapili dost dlho.

mona777
24. feb 2011

@me krém hociaký ale mne sa osvedcil peeling na starnucu plet - pouzívaj kvalitné oplatí sa

me
24. feb 2011

@mona777 aký peeling, aká značka, porad

mona777
24. feb 2011

@yvett14 ach chudatko Dianka- chrípka dúfam že nie

mona777
24. feb 2011

@me peeling hociaký ktorý je na staršiu plet - napr. v lekárni od Vichi - také malé balenie - to zvládneš - okolo 15 Eur - ale vydrží ti dlho -ale možeš aj inú značku - len neviem ktorú teraz si nepamatam aké som už vyskúšala. No v tescu som minule kúpila takú lacnú - a to bola dobrá somarina. Inak ako sa ti páči tovar? už ho maš doma dúfam

mona777
24. feb 2011

@emily327 aspon hodinu ale nie na velmi silnom ohni

mona777
24. feb 2011

@me jaaj počkaj ty chces očný kréém - tak to neviem

emily327
24. feb 2011

@mona777 srdcko posli mi este raz receptik co si robila naposledy s tym salkom, som sa rozhodla,ze nejdem robit veternik ale skusim ten tvoj ak mam vsetko co na to potrebujem 😉 vdaka

me
24. feb 2011

@mona777 - poviem ti za hodinu, ešte len teraz mi ho vezú, vy už ani neviete že ste niečo nakupovali a ja som to ešte nevidela 🙂