icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

me
9. mar 2011

@mircova - ked je takto slnečno, tak dám do kočíka taký paplonik - je to vlastne zavinovačka, ale je to štvorec čiže sa dá využiť ako paplonik, no a dám mu pančušky, ponožky zateplené nohavice, hore body, pulovrík/tričko na dlhý rukáv/ a vetrovku, zakryjem dekou, prípadne ešte jednou tenšou ak fúka vietor a aj to sa mi zdá že mu je teplo, hlavne ked sa tak slnko"oprie" o kočík aj im musí byť myslím 🙂

mysenac
9. mar 2011

@me ahoj, ja myslim, ze teraz sa uz nemusis bat, ked ti spi na brusku - neviem ci ti spi tak aj v noci, ale cez den urcite v pohode 😉 Kristinka sa tiez pretaca, ale na brusku nezaspi, ani som ju tak nedavala. (aj ked som citala, ze detom co maju reflux je prijemnejsie spat na brusku alebo na boku, ale my sme asi nejaky specificky pripad 😀 nastastie uz tolko nevracka, takz je to lepsie)

kristinagregorova
9. mar 2011

@ziza55 my sme nastastie spinkali celu noc od pol osmej do rana do siedmej..hura..lebo tento tyzden sme trosku strajkovali 🙂

malemimi
9. mar 2011

@jana_toky ďakujeme o 10:30 tam máme byť tak už som nervózna 😀 a malinká hajinká zatiaľ

@me juu no to sa stáva...

@lenkaoravcova no som zvedavá čo povieš či to naozaj funguje 😉

kristinagregorova
9. mar 2011

@mysenac aj my mame reflux,ale maly spi na chrbatiku..len ma vyvyseny madrac..

me
9. mar 2011

@mircova a ked kašou tak akou? mliečnou alebo nemliečnou? a aké mlieko použiješ ked kojíš? svoje alebo kúpiš umelé? v tomto mám chaos lebo aj ja by som potom neskôr chcela dávať kašu na večer a dúfať že bude lepšie spať 🙂 , ale neviem ako na to

mysenac
9. mar 2011

@me aj ja uz rozmyslam, ze by som vyhodila fusak, ked bude teplejsie, hlavne teraz cez vikend...niekedy mam pocit, ze ju strasne naobliekavam 😅 a neviem to moc odhadnut

malemimi
9. mar 2011

@emily327 v tom mama aj ja o tej výžive to nie je?? či ty si si ju neobjednávala?

kristinagregorova
9. mar 2011

poradte mi..este davate fusak,ked je tak slnecno?nechcem maleho velmi obliekat,aby sa nespotil a nebol potom chory,lebo uz by ma trafilo po tom vsetkom...najprv nemocnica,potom kiahne ☹ ..uz to mame nastastie za sebou. 🙂

me
9. mar 2011

@mysenac no ja ho tak nedám, spí riadne na chrbátiku ale potom sa pretočí na bok a o chvílu ho už nájdem na bruchu a to som ho tak nikdy nedávala sám začal asi pred týždnom, ale to je že v noci, lebo cez den spí v kočíku a tam sa veru ani nemá kde pohnúť, už mu je akurát 😀

mysenac
9. mar 2011

@kristinagregorova aj ona len na chrbatiku a pod hlavou ma maly vankusik - to jej uz v porodnici davali. alebo cez den lezi na takom polohovatelno lehatku - to je tiez fajn 😉

me
9. mar 2011

@mysenac no ja by som už nutne potrebovala fusak vyhodiť, jááj nech už je jar, lebo malý je tam ako sardínka a ja sa ešte nechcem vzdať vaničky, takže fusak + overal už nehrozí, dávam vetrovku, ale aj tak je tam už nervózny, naobliekaný - plný kočík, cez den ked tam spí povyzliekaný tak je to super, škoda že vaničku už nebudeme môct používať dlho, dokelu ale kde mi bude spať cez den ked on len v kočíku? no musím dobre poprezerať tú športovú časť ako to vyzerá 😅

mysenac
9. mar 2011

@me to je zaujimave, ze sa nezobudi a spi dalej, mne sa tak mala raz pretocila, ked spala, ale hned sa na to zobudila 😀 citala som, ze najvacsie riziko spanku na bruchu (kvoli tomu syndromu nahleho umrtia) je medzi 2. - 4. mesiacom a hlavne aby nemal okolo seba vankuse a plysakov - proste makke veci, do ktorych sa moze zaborit. ale ked spi len na matraci, tak by to hadam nemal byt problem 😉

adrika202
9. mar 2011

my sme dnes v noci trhli rekord..spal od 19tej do 2,30..to sa nám ešte nestalo 🙂

me
9. mar 2011

@mysenac no ved ho stále pozorujem , spí len na matraci vedla mna, hlavu má naboku a ústočka volné, ale hned ako sa mrví alebo chce papať tak ho prekladám

kristinagregorova
9. mar 2011

@mysenac na lehatku sme cez den aj my..je to super vecicka 🙂

mysenac
9. mar 2011

@me ja ci ju dam do overalu alebo bundy, tak sa mi zda, ze je tam rovnako napratana (samozrejme + fusak) a na dlzku sme tiez uz skoro akurat...veru, uz nech je jar a nech mozu sedkat v sportovej casti a sledovat okolie 😎 nam kristinka nastastie spava este v postielke alebo cez den na posteli v detskej izbe...tam ju oblozim paplonom dookola a maximalna spokojnost 🙂

mysenac
9. mar 2011

Kristinka sa prave zobudila, tak sa napapame a pojdem trosku na slniecko, tak vam prajem krasny dnik 😎

me
9. mar 2011

@mysenac a malý ti spáva v noci už sám v izbe? lebo moja ano, ale musíme si večer s nou lahnúť a niekedy sa v noci budí tak ako dnes a to ma vyčerpáva, pendlovať medzi dvoma detmi ked neni mm doma 😒 júj keby bola samostatnejšia bolo by super, ale čo už 6 rokov bola jedináčik tak tu to máme 🙂

me
9. mar 2011

aj my pojdeme von, treba to využiť, vyzerá to už ako jar 🙂 😎 🙂 😎

mysenac
9. mar 2011

@me no konecne zacal spavat sam (od januara), doteraz spaval s nami, takze sme tam boli celu noc ako sardinky, ale teraz sme mu prerobili izbu, tak uz zaspi pekne sam vo svojej izbe, ale v noci (resp. nadranom) pricupita k nam, takze este to tak uplne ono nie je 😒 no a ked si nad ranom dam do postele este aj kristinku, tak manzel je z toho na nervy, ze sa nemoze ani pohnut, pretoze sme tam styria 😀 Matko sa vytesuje, ze sme spolu pekne cela rodinka a vyuziva moje ponaucenia (ktore pouzivam v inych situaciach), ze dobrych ludi sa vsade vela zmesti 😀 ale dve noci uz prespal vo svojej izbe az do rana, tak dufam, ze takych noci bude uz len pribudat 😉

ziza55
9. mar 2011

@kristinagregorova ja nedam fusak uz..iba deku

mona777
9. mar 2011

@mircova urcite zacni mrkvou
precitaj si napr toto http://babetko.rodinka.sk/index.php?id=1155

yvett14
9. mar 2011

@emily327 no ano do 4teho, meskali sme pre chorobu s poradnou, 😖 😖

emily327
9. mar 2011

@kristinagregorova ja fusak este davam, mal by sa davat do 10 stupnov a von nie je viac ako10 stupnov. Lepsie je ked dietatko je v teple. A ked sa aj malinko spoti neprechladne, lebo je naobliekane a teplucku... Len ho vonku nevyberaj. Ja radsej teplejsie ako menej. Lebo skor prechladis dietatko ked je malo oblecene ako ked je vela. Ale najst ten spravy stred je neskutocne tazke ☹ Ten prechod bude tazky,ze co obliect, ja som z toho tiez zufala....

emily327
9. mar 2011

@mysenac zlatko aj ja mam pocit,ze malu velmi obliekam... ale asi lepsie viac ako menej ci? Uz nech sa to pocasie ustali nech je pekne a stale teplo 🙂 Predsa len oni lezkaju a nehybu sa a nam je teplo lebo chodime po slniecku a hybeme sa 🙂 Netreba to este podcenit, ja fusak urcite este davam.

mircova
9. mar 2011

@mysenac ahoj, tak potom napíš ako si začala prikrmovať a ako to malej chutilo, ja ešte chvíľku počkám,nech má aspoň tých 5 mesiacov i keď mám niekedy pocit, že mu už mliečko nestačí, ale vydržíme 🙂

mircova
9. mar 2011

@me ja dávam fusak, ale nedávam ho do overalu, lebo to nemá rád 🙂

...kašu by som skúsila tú nemliečnu ( čo sa varí z vody), lebo mám pocit, že už len moje mliečko mu nestačí, tak že by som začala s takouto kašou, dokonca keď som bola naposledy u doktorky tak mi povedala, že ak mám pocit, že mu nestačí mliečko, tak mu mám dať jednu dávku umelého a to sa mi už lepšie pozdáva tá kaša.
Ale ešte chcem počkať, sú dni keď je v pohode, ale niekedy by papkal aj každú hodinku a je mrzutý, že netečie :-P

mircova
9. mar 2011

@mona777 idem to kuknúť 😉

malemimi
9. mar 2011

no my sme po očkovaní ...plačkali sme, ale moja náruč to zmiernila, až neplačkala 🙂
máme 65cm a nejakých 6700g si nepamätám ale v piatok ak sa mi podarí malej odobrať moč tak sa opýtam 😀 😀 😀 boli sme vonku skoro dve hodky a radšej som šla domov keby náhodou a spinká teraz na balkóne...tak som zvedavá čo a ako =)