Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
ahojte baby, vy ste fakt rychle..ako tak citam o tych balkonocha lodziach, hned by som si vylozila nohy na jeden a oddychovala na slniecku...tu v robote sediet a pozerat do PC cely den, otrava...a zevraj je dnes den bez pocitacov...tusim poviem sefke ze si vylozim nohy a nebudem robit 🙂
doprala dalsia pracka a ja som nevyvesila este ani tu prvu... dnes som rýchla a vytrvala 😀 😀 rýchlo sa unavim a dlho mi to vydrzí 😀 😀 😀 😀
pusinqa to je moje motto: hrdina je clovek, ktorý robi co môže 😉
Aj mne je divno. Prave som bezvahania zozrala 20 deka suchej zmesi (arasidy a hrozienka) a chcu ist naspat 😝
ahojte, ja som do minuleho roka byvala s rodicmi a dvomi bratmi v trojizbaku, posledne tri roky byval u nas aj dnes uz moj manzel, nasi nechceli, aby platil podnajom, ked aj tak bol cele dni v robote a do podnajmu by sa chodil len vyspat. A tym sme aj usetrili nejake peniaze. V septembri minuleho roku sme sa prestahovali do domceka, ktory sme stavali svojpomocne cca 15 mesiacov. Riadne sme si makli, brali aj uver, pozemok mame fakt malicky, ale terasa na kavickovanie a kusok travnika bude - tento rok chceme upravit teren. Celkovo nas dom aj s uplnym zariadenim vysiel 75tis eur, je to 4km od Ziliny a je to super 🙂 Tiez sme najprv zvazovali byt, ale za tie peniaze by nam vysiel 3i v povodnom stave a vlastna prerabka. No a samozrejme, kym sme nemali vlastne hniezdo, tak sme babo neriesili, lebo manzel chcel, aby sme uz tehotnestvo prezivali v klude.
A mne uz tri dni bolo vecer dost blbo, doteraz mi bolo tak, ze som ani nevedela, ze som tehu, ale tieto tri vecery mi je veru divne na zaludok. Hadam len prechodne 🙂 Dnes vecer mame sono, tak sa tesiiiime a dufame, ze je vsetko ok.
prave som si spravila trosku 😀 mrkvoveho salatiku z 10 mrkviciek strednej velkosti 😀 😝 😝
toni, to motto sa mi teda paci 😉
ja som zjedla fazulkovu struckovu polievocku, teraz mam plne brusko a asi chvilku nemozem pracovat 😉
andrea, moj muz tiez odmietal akekolvek debaty o vyrobe mimi kym nebudeme vo vlastnom... a drzime na sono palce 😉
a ja mam strasny bolehlav.....
No kooonečne som dočitala, píšete závratnou rýchlosťou. Aj som sa dobre pobavila na včerajších opisoch ,,ritných problémov" 😀 Super ste baby
Mne včera celý deň dobre, tak som sa rozjedla a zrazu poobede ma zabil sendvič z pumpy, tak mi došlo z neho zle, že som už do večera len fučala. Kúpila som si v nádeji ten zázvorový čaj, ale bolo mi z neho ešte horšie, lebo mi nechutil, tak som ho pila nasilu, že veď mi urobí dobre a nakoniec ma z neho ešte dobre ponapínalo. Dnes to tiež nie je nič moc, drahý ma už posiela k lekárovi že keď mi je stále tak strašne zle, aby som išla, ale ja sa bránim. Ale oficiálne som objednaná až 7.4., tak ja neviem...
Peti ja byt tebou, tak by som sla... teda neviem ako ty, ale mne ked je zle tak ma to uplne vyradi z cinnosti, takze neviem ako by som v praci fungovala.. nastastie mi je zle len obcas aj to k veceru, myslim ze ked som unavena tak mi je aj od zaludka zle.. no jedno s druhym 😒
zazvorovi caj som skusila par krat, a celkom pomohol, ale z naozajstneho zazvoru.. som si nastruhala a zaliala vodou s medikom a citronom, celkom sa dalo ale len kym bol teply, inak to nie je bohvieco...
krivka....ahoj 😉 ..nestraš!!- neboj utz ti dopadne dobre neboj.....ja idem zajtra večer na utz,tak som zvedavá ako sme podrástli...
môže my to malé už tlačiť na ľ.vaječník????????také mám stále od včera divné pocity a cítim ako sa mi oň ako keby obtieralo a je to také zvláštne nieže bolí,ale je to také tupé---ja to neviem ani vysvetliť 😀 😀 😀
blbo mi ešte býva,ale každým dňom sa mi to tuším skracuje 😅
musím sa učiť zajtra mám skúšku z biologie a nejako sa neviem na to sústrediť už pár dní 😖 😖
jaaaj, ja vás dnes vôbec nestíham čítať... fňuk. mám toho strašne veľa a bojím sa, že to do zajtra nestihnem 😖
držte mi palčeky, nech to ide ako po masle
ked som mala inak príšerné nevoľnosti až na odpadnutie,tak som si kúpila v lekárni GINGER-tabletky tiež sú zo zázvoru....ako som si dala prvú tabletku-asi som ju blbo zapila a myslela som prvých 5minút,že ma vystrie ako ma hnusne pálila žáha,ale nakoniec to prešlo a ja som si zrazu uvedomila,že nevoľnosť je preč.......--druhé tabletky som zapila dostatočne a bolo super--žiadna záha
čo sa týka rekonštrukcie, je to náročné a možno to vyjde finančne porovnateľne, ale záleží od toho v akej je človek situácii a je tam výhoda hlavne tá že môžeš hneď bývať a nie čakať rok kým niečo postavíš. a tiež keď nemáš v hotovosti možnosť spraviť všetko naraz tak si proste bývaš a postupne prerábaš. my tiež tak robíme už roky, nič nás nesúri a zatiaľ sme prerobili všetko bez pôžičky a teda sme sem vrazili už dobrých 15 000 euro a len popri plate a dom sme zmenili na nepoznanie. takže jasné, aj ja by som radšej išla do novostavby, ale kto nemá možnosť tak musí premýšľať čo je výhodnejšie...
neviem ktorá sa pýtala na magnézium,môže sa aj bez toho aby nariadil lekár, ale pozor ak máš nízky tlak, vtedy radšej neber lebo si ho ešte znížiš
kamaratka tiez chcela kupit starsi dom a prerobit ho, ale ceny v okoli TT boli hrozne za stary neprerobeny dom na spadnutie pytali cez 90000, tak kupili maly pozemok a idu stavat a cele ich to vyjde jak stary dom, ktory by museli este prerobit. A budu v novom. Ja sa celkom tesim, lebo sme zohnali malicky 4á pozemok na ktorom idu stavat dvojdom, takze sme sa rozhodli ist do toho. AJ ked nam to bude robit firma, urcite sa dost namakame aj my pri vybere kachliciek, dveri a pod., z coho som neni nadsena, lebo sme to absolvovali pred dvoma rokmi ked sme kupovali byt ..ale zase sa tesime ze budeme mat domcek priamo v Trnave..
mne uz nevolnosti celkom presli, teda len vecer ma obcas chytaju...
andraerdna klobuk dole byvat s bartmi, muzom a rodicmi v trojizbaku...to si ani neviem predstavit ako ste fungovali...teraz vam musi byt super🙂
no ono to asi aj záleží od miesta, lebo u nás idú staré domy od tých 20 000. naši známy zdedili staručký dom kde museli všetko prerobiť, zobrali si pôžičku 30 000, začali prerábať minulé leto a už v týchto dňoch dokončujú a idú upratovať. 🙂
no ved lokalita je dolezita...ale v Trnave a okoli su ceny strasne a to nehovorim o BA a okoli...
všetko má svoje pre aj proti no... tu je zase problém s prácou, takže každá lokalita má to svoje 😒
mne vôbec nechcelo pustiť jesť na obed, som zjedla menej ako môj syn 😝
magdalenocka - v 3i to uslo, nebola to ziadna socialna situacia, vzhladom na to, ze vsetci pracovali, a teda sme sa stretavali len vecer, brachovia na striedacku byvaju u priateliek, akurat my sme spavali v obyvke na rozkladacej sedacke - prve co sme si povedali, ze si kupime do noveho domu perfektne matrace a postel - a tak sa aj stalo. 🙂 A ak dobre pocitam, tak 400m2 pre dvojdom, takze vy budete mat 200m2 z toho? My mame pozemocek 230m2 a z toho na cca 70m2 stoji dom.
No a celkovo ceny v ZA su tiez riadne. Susedia vedla kupili staru barabyznu za 100tis eur, ale su blbi, lebo si to riadne neobzreli a tak uz to toho vrazili strasne vela a este ich vela caka. A pozemok, ak sa nahodou podari najst nieco, ze to nie je kopec ako hore strechou, tak cca 60eur/m2.
A u nas je dnes neskutocne kraaaaasne! Je 18C, no paraaaada. Len keby som nesedela v robote. Lebo cez vikend ma byt skaredoooo a len nejakych 9C!
andreaerdna...zle som sa vyjadrila 800m2 je pre dvojdom,a le s oddelenym plotom, takze my mame 400m a domcek bude mat 125m2 obytnej plochy, neviem kolko bude zastavanej, ale urcite viac...si ma upokojila ze mate 230m2, lebo ja som si ymslela ze tebnto nas je maly, ale vsetci mi hovoria ze to staci a asi to fakt ajbude stacit na terasu a kusok travicky...
no vidim ze zilina tiez dost draha...boze niekedy ludia mali 20á pozemky, to by si dnes nemohol dovolit normalne pracujuci clovek...
coooo? vikend zase skaredy? nieee....aj ja musim byt v robote a stale sa tesim ze ved pride vikend a uzijem si slniecka☹
my sme tiež dlho chceli domček, preto sme aj ostali u svokrovcov, ale chceli sme v meste, čo sa nejak nezadarilo, keď som už bola "na prášky" tak sme kúpili byt, síce nie je trávnik a teraska, ale sme vo svojom, škôlka a obchod pod oknom, lepšie ako nič, len v lete chýba "výbeh", na jar a na jeseň sa prejdeme a hotovo. trošku mi je to aj ľúto že práve malé deti by si domček "užili" ale čo už
ahojte..
domceky riesite?..no ja osobne stary dom, ktory nepoznam, prerabat nechcem..kupila by som si mozno od pribuznych, aby som vedela, co tam bolo, alebo nebolo v tom dome..obavam sa skrytych chyb a kedze som byvala v dome a aj moj muz byval v dome, tak vieme, ze tie skryte chyby proste su..bohuzial, nie kazdy, kto taky stary dom predava, tomu kupujucemu o skrytych chybach povie..strasne, ale strasne mi prekaza, ze stare domy su casto vlhke a povacsine aj malo slnecne, o ostatnych chybach nehovorim..
ale na novostavbu som taktiez narocna..dom ktory ma len kuchynu s obyvackou, 2 detske izby a spalnu je pre mna dom maly..☹ takze musim pocitat s tym, ze to nebude prave lacne, preto my cakame, kym nebudem pracovat, potom sa to bude dat postavit.. 😉
teraz mame 3i s dvoma balkonmi..ale na dedine a ma to svoje pre a proti.. 😉
tak som vás prišla kuknúť a to je strašné kolko píšete. ženy to nemáte čo robiť 😲 ja idem dnes už tretí krát umývať riad. v novom dome chcem umývačku!
ráno som robila fazulovú kyslú polievku s kolbáskou, a teraz som papala kuracie nugetky, krumpličky, a zelenina varená na pare(mrkva, brokolica, hrášok, kukurica) MNAM
tu v susednej dedine majú robit novú obytnú zonu a pozemky sú tam za 800sk za meter a je to v tejto oblasti dosť drahé. taký 7 árový pozemok sa dá po známosti aj za 300000 sk. ale tiež si myslím že 5 árov je dosť.
lienockaa ty si nenáročná baba 😉
to máš tak so všetkým, zas tu na bytíku v meste je mne aj veselšie, kde-tu stretneme aspoň nejakých známych z videnia, kým sme boli na dome nestretla som nikde nikoho kým som nezbehla do mesta a keďže tu nikoho nepoznám aj to mi občas dobre padne slovo dve s niekým prehodiť a vidieť ľuďí 😎
nanulik keď sme dokončili byt umývačku som návštevám ukazovala že toto je moja najlepšia kamoška 😀
magdalenocka - no ja si vravim to iste, ze ten tyzden pretrpim v robote... a nakoniec je vikend hnusny. Ale stale s manzelom dufame, ze sa to posunie aspon o den a ze sobota bude este pekna 🙂
my zatial pracujeme obaja, no ale vzdy treba aj uver aj vsetko robit s tym, ze prijem jednoducho byt nemusi. Preto nemame bazen, saunu a veci podobne. A tiez sme si vybrali taky dom, aby uver bol taky, ze sa popri nom bude dat v pohode zit a nie ze nas bude do dochodku obmedzovat. Ale to mame asi kazdy inak, lebo vsade su rozne ceny a rozne platy.
A ja by som prezila aj v byte. Viem si predstavit trojizbak urobeny podla mna. Vsetko je to o zvyku a ako hovori lienocka, vsetko ma pre a proti 🙂
nanu a ty si pisala ze sa ides ucit a len riad umyvas 😅 ...
a pusi, na umyvacku nedam ani ja dopustit 😀 ..dokonca ta nasa dostala aj krasne meno, ze "otrok" ...
pusinqa-hej, aj ja hovorim..😀 no, totiz, prisli sme na to tak, ze si muzova sesterka taky domcek postavila, krasny, vsetko super..a tu zrazu bac a neplanovane otehotnela a ku ich dvom skoro pubertalnym babam pribudol maly chlapcek..a ten dom im je maly..☹ plus ja pocitam s tym, ze niekedy v zivote moze nastat situacia, ze bude musiet niektory z rodicov byvat s nami, lebo bude potrebovat nasu pomoc, preto chcem urcite este izbu pre navstevy a nam s muzom pracovnu, hlavne on to potrebuje..preto hovorim, ze je taky domcek pre nas maly.. 😉 prakticke dovody..aj ked sa to na prvy pohlad nezda.. 🙂

tonička závidím že môžeš spať, asi to dnes bude vo vzduchu mne tiež voľáko krúti žalúdok. o chvíľu končím a doma misia dňa: osprchovať, oholiť, čo je náročná úloha keď mi je zle. ak budem hrdina prepracujem sa aj k žehličke, drahý potrebuje ožehliť jednu košeľu 😅