icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

lienockaa
24. mar 2010

ze bazen, sauna..🙂no, s tym sa nepocita ani u nas..🙂 len viac izieb chceme.. 😀

lenok
24. mar 2010

Caute bambulky...
vonku je uuuzasne... 😀 😀 😀
manzel ma vytiahol na obedik do cinskej, boooze, tak davno som na nu mala chut.. fucala som ako lokomotiva, ale aj tak som nezjedla celu porciu, dala som si zabalit a vecera je hotofka 😀
Martin z roboty doniesol 2 porcie brindzakov, takze no problem do konca tyzdna nevarim 😀 😀 😀 😝
Este som stihla aj miiiichany drink s kolegynou v meste... a ta trubica casnicka mi doniesla alkoholicky... 😝 za inych okolnosti by som ho aj logla, ale sak, no.. ved viete... tak mi ho vymenila.... aj ma to mrzelo, lebo mali fofry, ale jej chyba, mala sa opytat, ci s chlastom, ci bez, mala by to bez roboty a nebola by prerobila 😝

oprala som plachty z postele, krasne vonia avivaz, ja som taky avivazofil 😲 😀

andreaerdna
24. mar 2010

🙂

magdalenocka
24. mar 2010

lienocka ti by si chcela nejaku vilu 🙂

umyvacka musi byt...moja mama mi vzdy hovorila ze sa nevadam, elbo neviem poriadne umyvat riady a ja som to vyriesila umyvackou, takze moj muzik ani nic nezistil 🙂

andys11
24. mar 2010

Ahojte baby. Tak asi zacnem ako prva z informaciami zo screeningu NT a Papp. Dnes som to absolvovala. NT mam 0,9, co je dobre, budem teraz cakat na vysledky z krvi. Horsie je, ze mi doki povedal, ze patrim k nejakemu percentu zien, cez ktore zle prechadza utz, male sme videli otrasne, bol so mnou aj muzik a bola som hrozne sklamana, ze to nevidi dobre. Mne robili doteraz utz vzdy zvnutra, tak som to nevedela, ze mam cez brucho nejaky problem. Videla som len machule!!! Dokimu trvalo x minut, kym vobec nameral siju, lebo fakt bolo prd vidiet a nosovu kosticku - bez sance, nielen ze viditelnost hrozna, ale male malo vkuse rucku pred tvarou. Takze takto som dopadla 😒

magdalenocka
24. mar 2010

andys nezufaj, aspon budes viacej prekvapena ked sa narodi🙂 ale aj tak je to divne to som este nepocula...ani mne nerobili este ultrazvuk cez brucho..
a co to je NT? neovladam tieto terminy

lenok
24. mar 2010

Juuuj... Andys.. ale ved co povedal doki? Ze je to teda Oki? Budete cakat na tu krvicku teraz? A ako ta bude teraz sonovat? Hmmm 😕

lienockaa
24. mar 2010

magdalenocka-ani nie prave..pekny jednoduchy domcek, len bez poschodia a bez podkrovia, cize vacsi rozlohou na pozemku..mame uz vysnivany projekt, tak viem, ze take nieco sa postavit da a ani nemusi byt velky pozemok..😉nie vilu prepana, co by som s nou robila, kto by to cele upratoval?..😀 😀

pusinqa
24. mar 2010

magdalenocka to ja som rodičom vždy odvrávala keď ma nútili umývať riad čo som z duše neznášala že ja si nájdem takého muža čo mi tú umývačku kúpi 😀
a keď ju drahý snahou "vylepšiť" ju pokazil na 3 týždne boli hromy blesky nadávala som každý deň 😠

lienockaa
24. mar 2010

andys-no ale hlavne ze NT mas v poriadku, nie?..ved potom ho uvidis, ked narastie maternica aj babo uz sa bude dat lepsie pozriet, bude proste tej sonde blizsie a uz nebudes tak zle echogenna ako teraz v prvom trimestri..teraz su tam este creva a kadeco, potom sa to pekne odtlaci maternicou a bude vidiet lepsie doktor, to chce cas, vobec sa tym nestresuj.. 😉

bamb27
24. mar 2010

andys, isto to nie je ziadny zavazny problem, mas len anti-utz brusko a tvoje mimi je akurat super chranene voci kadejakym elektromagnetickym vlneniam a ziareniam 😉 (a mozno mal len nanic sono a zvalil to na teba 😀 😀 )

pusinqa
24. mar 2010

http://www.mamaaja.sk/ActiveWeb/Article/1457/te...
magdalenocka je tam aj NT pri konci 😉

andys11
24. mar 2010

Magdalenocka, NT je prejasnenie sije dietatka, zistuje sa moznost Downovho syndromu. Plus berie sa krv, z ktorej je potom dalsia cast vysledkov plus vek matky a vyjde pravdepodobnost chromozomovych postihnuti. Robi sa to najneskor do 13+6 tt, takze by ste tym za chvilku mali prejst vsetky, nie? 😉
Aspon mne to tak povedal doki a aj moje tehotne kamosky to mali takto robene....

Lenok, co sa tyka hodnoty NT, je to dobre. Hranicna hodnota je nad 3 mm, potom sa odporuca amniocenteza, ta to vyluci alebo potvrdi 😲 ... Len mi je luto, ze nevidel tu kosticku, to je dalsia vec, ktora sa skuma kvoli downovi..
Inak, neviem, ako to teraz bude s mojimi utz. Ak to nepojde cez brucho, tak budem to musiet stale absolvovat zvnutra, co uz 😒

Hlavne nech este krv dopadne dobre a budem happy 🙂

magdalenocka
24. mar 2010

lienockaa a naco mame muzov? 🙂
pusinqa chvalabohu ze zijeme v sucasnom storoci, neviem naco by sme sa vyhovarali v minulosti

magdalenocka
24. mar 2010

uz som si pozrela to NT v tehot. knizke a ja tam mam az 1,9...ale doktor povedal ze vsetko ej v poriadku...ake velke ste to mali vy?

andys11
24. mar 2010

Lienockaa, potesila si ma 🙂 ... Nieco tam veru doktor splietal, ze neskor to mozno bude s tymi utz lepsie ,ale ja som uz bola taka mimo, ze som si to neprepojila.
Bamb, nemozem to zial zvalit na sono,lebo ho tam maju spickove. Este dokonca prepol aj na 3D a to bolo este horsie - uz uplny chaos 😝 .... Ale jedna vec, ktoru sme videli, ze nase male je akcneeee, sekundu nebolo v klude,rozhadzovalo nozkami, ruckami, vrtelo sa, vylozene az skakalo 🙂

andreaerdna
24. mar 2010

adys, neboj, tak ako kocky hovorili, ked sa maternica zvacsi, bude blizsie, tak urcite bude vidno. Takze NT sa zistuje na utz? Tak to caka dnes asi aj nas, lebo za dve hodiny mame utz.... uz som taka rozklepana z toho... aj sa tesim, aj nervozna... a krv mi brali pred tyzdnom, tak asi aj z toho sa cosi bude robit. Normalne ma stve, ze mi to dopodrobna nepovedia, ze co mi budu zistovat... na tu krv som sa pytala, takze to viem, ale tento utz.... ja som namakko z toho, ze uvidime babo a viac ma nezaujima, az ked domov pridem 🙂

lienockaa
24. mar 2010

andys-aaale coby..pojde to aj cez brucho, len pockaj..ved ta nesonuje kazdu kontrolu, ci ano?

magda-😀 zeby na toto boli muzi?..😀

lienockaa
24. mar 2010

andrea-drzime palce..mne neviem co bude teraz robit, ale NT asi este nie..babo bolo podla usg trosku mensie, tak by asi nezodpovedalo tomu 11tt, co mi uz v pondelok naskoci, ale ja si uz vazne nepamatam, kedy mi NT meral pri malom..myslim si, ze v 13tt..

pusinqa
24. mar 2010

lienocka malý má dnes 2 roky?

andys11
24. mar 2010

Dik baby, ste zlate. Ste ma ukludnili, pripadala som si ako nejaky hrochokozec 🙂 ...este som sa chudaka doktora vkuse pytala, ci mam nieco urobit, aby male videl lepsie alebo kde robim chybu.. iba sa na mne tak pousmial, ze s tym ja neurobim nic 😝

bamb27
24. mar 2010

andys a ty si bola PN, ze? ...este ti ju nechal?

lenok
24. mar 2010

Jeej... Lienockinmu Ondrejkovi slnecny smusik posielam 😉 drobeeeec.... 😀

lienockaa
24. mar 2010

jooj, dakujem za ondrejka..🙂ano, ma dnes 2 rocky..ubehlo to rychlo..muz dnes rano spominal, ze ako som ho pred 2 rokmi zobudila, ze zlatko, dnes to bude..😀

andreaerdna
24. mar 2010

a este sa spytam hovadinu - tam treba prist s plnym mechurom, vsak? na ten utz...

lienockaa
24. mar 2010

andrea-no, na klasicky cez brucho s plnym mechurom, na ten zdola s prazdnym..

andreaerdna
24. mar 2010

a toto som sa veru nespytala. Ale pridem s plnym, a ked bude treba prazdny, tak odbehnem. Lepsie ako cakat na naplnenie. 🙂 Ale zevraj dalsie utz, teda okrem prveho, sa robia cez brucho, ci? Ako ktory doktor?

bamb27
24. mar 2010

vidite a ja mam s tymto problem, ja idem zajtra na prvy vobec a to som v 10tt.. ide o to ze chodim do nemocky a tam lekari nemaju sono v ambulancii ale maju speci sono ambulanciu kde su raz tyzdenne.. no a ja teraz neviem ake sono mi ide robit, ci znuka ci zvonka, neviem ako sa obliect, vycikat/nevycikat... no musim byt pripravena na vsetko asi 😉

andys11
24. mar 2010

Bamb, ano ja som este PN kvoli tej vahe a nevolnostiam. Teraz ma na tom NT nemal moj gyndos, ale iny lekar, ktory tam mal sluzbu (oni sa na tom velkom 3D sone striedaju), ale v piatok idem za mojim a uz sa s nim dohodnem na ukonceni. Je mi uz trochu lepsie a pribrala som par deka, tak ma dufam pochvali 🙂

andreaerdna
24. mar 2010

adys gratulujem ku par dekam 🙂 uz to hadam pojde.