icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

horalka777
6. apr 2011

@jammka mne ani ina odsavacka okrem mojej malej nefunguje 😅 bolo to tak aj pri prvej dcerke, tak to uz ani neriesim. Ved nebudem kojit vecne, tak si to zatial uzivam 🙂

majka1981
6. apr 2011

Ahojte
aj ja som tu dlhsie nebola, ako je pekne pocasie, tak sa venujem inym veciam.
Ani mne syn nespi celu noc, ale ja to neriesim, lebo spinka pekne, napapa sa po leziacky, ja si driemem dalej, prebalujem 1x v noci okolo stvrtej rano a to je v pohode. Zuby este nema, ale sa mu tlacia predne a jeden vzadu hore (niekedy u deti vychadza najprv vzadu jeden a potom dalsie vpredu ).
Na 2. ockovanie ideme 15.4., som zvedava na vahu a na miery. Vazeny doma ma ako 5 mesacny 8,2 kg a 68 cm .

kristinagregorova
6. apr 2011

@gabina84 aj my zlatko 🙂

tanija133
6. apr 2011

@ela2710
@me my prve tri mesiace sme priberali 1 a pol kg a teraz dalsie dva mesiace uz IBA 900 g..... 🙂 a taki malicky sme sa narodili....Tak El som rada ,ze aspon Vas sme nepredbehli...ale najvacsi rekrd na MK co som vysnorila ja aj tak melkina ,pozrite si jej nick.....jej maly mal v 5 mesiacoch , tusim 11 a pol kg a 9 a pol kg mal uz v 3 mesiacoch!!!!! kg,ale maly je aka zlata gulka....

ela2710
6. apr 2011

@tanija133 🙂 ved na vahe nezalezi, najma ze su babatka zdrave - to je dolezite 🙂 ja sa nekukam na tabulky, podla mna je kazde dietatko individualne, a to, ze je tucnucke teraz neznamena, ze bude navzdy, nas to vybeha raz dva, uz teraz zacina byt daky akcny 😀

tanija133
6. apr 2011

@ela2710 Ale jaaaasne,nasi drobci su zdravi a krasni....len moj chrbat nikedy protestuuje.... 😀

ela2710
6. apr 2011

@tanija133 no ja este vladzem nastastie 🙂 aj po obchode sa nosime na rukach 🙂

gabina84
6. apr 2011

@jammka ja uz cakam kazdu chvilu kedy nasej vyndu lebo ma uz pri kojeni tak chyti medzi dasienka ze az mi slzy niekedy vybehnu a popritom si este aj pokeca... 😒 ale nic jej este neni vydno, ale sily ma riadne v tej puse...
ja som prve 4 mesiace odsavala ako diva denne sa mi podarilo okolo 300ml a obcas aj 800ml ked sa mi veeeelmi chcelo a mala som cas ale potom zrazu to nejako seklo a uz neodsavam. Ale ked som jej zacala davat to zamrazene mliecko tak mi z neho zacala chrckat a vela ju prehanalo, tak som prestala a zatial jej to staci. Ale uz som jeden plny mraziakovy suflik vyliala a este jeden mi ostal....toooolko skody 😢 ale co uz

slavuska30
7. apr 2011

..100rokov som tu nebola 😀 😀 😀 malý je dnes zlý jak čert, od 5,30 sme hore a len mrnčí, plače, všetko trepe do pusy... 😝 nechce ani na rukách, ani v kočíku..hrúza...počkám kým vyjde viac slniečko a šup s nim na prechádzku.. 😖

monca1991
7. apr 2011

@me a tiez mu nestacilo mliecko?

monca1991
7. apr 2011

@me mne to ide ale trochu to boli.ked si odsavas to ti vobec nejde mliecko?to si nemala zapaly?

monca1991
7. apr 2011

@ela2710 aj my sme dali najskor mrkvu,zemiak a brokolicu a teraz davame kasicky lebo podla Dr nam mliecko na noc uz nestaci.inak aj ja mam medelu rucnu odsavacku

vejinka
7. apr 2011

ahojte malinky prave zaspal tak boli sme v poradni a mame 8500gramov obvod hlavy 43 cm moc nam vytiekol a v sacku zostali dve kvapky uvidime ci to staci na preskumanie v labaku.ak nie musime znova.na nozicke pri slabinach ma od narodenia take divne svetlejsia kozicka a vyzera to ako hrca dvojcentimetrova ale preskumala to a vraj pod kozou nic nieje ale poslala nas za koznou pre istotu.keby som ju na to neupozornila ani si to nevsimne kedze to skoro vobec nevidiet.ale ja pri kupani to aj stlacam ci ho to neboli ale ee.tak reku spytam sa v poradni.zaujimave ze v porodnici na to nic nepovedali mozno to prehliadli.tak som ho na pondelok objednala koznej.bojim sa aby to nebolo nieco vazne .na vymennom listku dokina napisala:prosim o vysetrenie depignentacia? Takze netusi co to moze byt.teraz si robim vycitky ze som jej to nepovedala hned.ale on je tmavy aj na tvaricke z boku ma take svetlejsie miesta kruhy ako 1 euro.ale vraj to je bezne pri tmavych detoch ma aj na kolienkach akoby modriny od narodenia a to vraj materske znamienka ja som z toho jelen erik je svetly takze nemam s kym porovnat.

me
7. apr 2011

@vejinka - volá sa to vitiligo, moja dcérka to má na riťke,
@monca1991 stačí mu, ale začali sme už prikrmovať teraz, v nedelu má 6m a moja doki povedala že v 6m už máme začať

vejinka
7. apr 2011

@me je to nebezpecne?

me
7. apr 2011

@vejinka - je to strata pigmentu, nie je to nebezpečné, bud to ostane tak alebo sa to stratí / malá pravdepodobnosť/ a dúfajme že sa to vekom nebude rozširovať, nikto nevie ako to bude, ani kožná

vejinka
7. apr 2011

@me to je divne

me
7. apr 2011

@vejinka - ved ti povie čo a ako

vejinka
7. apr 2011

@me len nechapem z coho to ma svokra je tmava mozno zdedil po nej a tusim tiez ma nieco podobne na tvari muz nema nic a ja tiez nie

tanija133
7. apr 2011

@ela2710 NO ty si este mlada.... 😀 😀 😀

monca1991
7. apr 2011

@me nam uz prikazala prikrmovat od 5 a pol mesiaca az teraz zaciname davat kasicku a to iba na noc

snowella
7. apr 2011

Ahojte, kocky, tak hlasim, ako dopadol nakup v Sportsdirect. Som spokojna, oplatilo sa 🙂 Jedinu vec by som im vytkla, ze poslali inu farbu z jedneho tovaru. Detske vecicky - dorastie. Aj ked napr. velkost 6-9 je vacsia ako 6-12 😕 . Obavala som sa velkosti najma u dospelackeho oblecenia a obuvi - tu plati, ze najlepsie je mat vyskusane (ved zavisi od strihu, modelu). To je uskalie internetoveho obchodu vseobecne. Tenisky som si vybrala len velkost a model, ktory som mala vyskusany u nas v obchode. Ale 3/4 teplaky su mi velke 😒 , ale uz sa predavaju.
A este jedna chybicka, ze neodstranili z jednych tenisiek to take zabezpezpecovacie zariadenie, co potom pipa v obchode, ked sa neda dole. Isla som si to dat odstranit do obchodu a uz pri vchode som pipala 😅 Ale dali mi to dole pomocou magnetu.

snowella
7. apr 2011

Vidim, ze riesite prikrmy... My kasu na noc nie, pockam cely ten 7.mesiac. Zatial len 1 prikrm - na obed. Ale inak je sranda, ze skutocne netreba do dietata natlacit ani o jednu lyzicku viac, ako naozaj chce. Moj dubacik na tu poslednu lyzicku uz naozaj len trosku pusu otvoril a potom to chcel vyvracat 😲 (a 2 dni po sebe som to pozorovala).

snowella
7. apr 2011

A zrejme este nikomu deticky samostatne nesedia... Ja preto nedavam este do sportoveho kociara.. Ale v tom hlbokom, pokial nema na prechadzke vyslovene cas spania, tak nebude lezat, stvera sa hore a place. Zvedavy je na svet...Mam sice polohovaci, ale vobec ho to neuspokojuje. Uz sme parkrat isli tak, ze na jednej ruke maly a druha tlacila kociar 😝. V nosici byt nechce. Musim casovat prechadzky len, ked uz ma ist spat.

ela2710
7. apr 2011

@snowella ahojky 🙂 my tiez este nedavame kase, my len prikrmy na obed, ale zas ja mam pokupene nestle kasicky vhodne uz od 6. mesiaca, ale chcem pockat kym vyskusame vsetky zeleninky a ovocia, ktore mozem este nam dost chyba, skusame tak, ze minimalne 3 dni jeden druh, najskor sme mali mrkvicku, potom 3 dni zemiacik a potodm dokopy, neskor sme do toho skusili rozmixovat aj kuracie prsia a malemu chutilo 🙂 a z ovocia sme uz vyskusali jablcko, banan, a hrusku + neskor taky mix 🙂 tento tyzden by sme chceli este spenatik, neviem ci som to uz sem davala ale ja podla tohto idem: http://dojcenie.wordpress.com/2010/01/10/prve-p...
niekde v strede toho clanku su pekne vypisane, ktorymi zacat a ktore az od 8.mesiaca, kasicku mame bananovu na dorbu noc - ale neskusam este, este mame caaasu a casu 🙂
ja sportovy kocik mam ale este ho nepouzivame, nato je este tiez cas, pouzivame polohovatelny kombinovany kocik tako, ked sa maly zlosti ked lezi tak ho dam do polosedu a uz je spokojny 🙂 dnes som ho brala von v klokanke a sa mu pacilo, na vsetko kukal 🙂 zajtra mame uz pol roka, my krmime bebou a akurat sa nam teraz po vecernom papani minula Beba 1 ,takze zajtra uz mozme pekne Bebu 2 🙂 ako ten cas leti, uz je to pol roka co sa mrnus narodil 🙂

ela2710
7. apr 2011

a ozaj maly Tomi nam uz spinka celu noc ako velky chlap 😀

slavuska30
8. apr 2011

ahojte baby, no my ešte stále nemáme zub, niečo sa tam síce belie,ale ešte nevykúkol 😀 😀 , malý bol nervózny aj v noci, nespal dobre..bléé...tak aj dnes rýchlo von, tam je o dačo lepší, aspoň sa poobzerá čo má okolo seba 🙂

..aj včera sme si dali dlhú vychádzlku v prírode..tak pár záberov

snowella
8. apr 2011

@ela2710 ahoj, a my my mame pozajtra pol roka🙂 Hej, tie prikrmy tak podobne... Tu stranku poznam, Katarina Glavova (annag) je nam tu viacerym znama, vacsina z nas ju oslovila kvoli kojeniu 🙂

monca1991
8. apr 2011

ahojte ja viem ze vas tu bonbardujem otazkami ale este jednu by som mala.ak chcem dat malemu po veceri (po kasi) aj pit caj mozem aj z flasky?bojim sa ze by mi potom zacal odmietat prsnik

ela2710
8. apr 2011

@snowella nas ma dnes, zacinaju mu ist sopliky mna sibne, hned som mu dala Nasivin, dufam, ze zaberie.

@monca1991 ahojky, cajik sa neodporuca davat, radsej daj prevarenu vodu a kup si flasticku s dobrym cumlikom, ja ked som kojila davala som malemu pit z Lovi a vedel sa prisat aj tak.. My po prikrmoch davame len vodicku.

A baby je tu nejaka z vas co nekoji, davate dietatku probiotika? ak ano ake odporucate?