icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

peta268
18. apr 2011

@ela2710 aj nas sa uz pokusa, viac mu to ide dozadu 🙂 ale kotulanie po celej posteli mu ide na jednotku...za par sekund je z jednej strany postele na druhej...snazi sa aj dopredu, hlavne ked tam nieco vidi a strasne sa dokaze "rozculovat" ked mu to nejde, tiez nam asi zavadzia brusko 🙂))

peta268
18. apr 2011

@me aj ja by som chcela co najdlhsie, uz som si zvykla, ze mam taky prerusovany spanok a sama sa divim, ze rano nie som vobec unavena...co by sme pre tie nase deticky neurobili, vsak? 🙂

ela2710
18. apr 2011

@peta268 aj nas sa rozculuje, neplace nahlas ale tak potisku si narieka kym tam nedorazí a velmi ho hneva ked si dany predmet posunie prstekmi este dalej 😀

me
18. apr 2011

@peta268 - presne tak 🙂

peta268
18. apr 2011

@ela2710 😀

sofia2008
18. apr 2011

ahojte 😵 uz som tu dlhsie nebola a same nove baby vidim 🙂 akurat rozoberate lozenie, my zatial len brusku sa suchame a skor dozadu 😀 prajem pekny zvysok dna 🙂 ukazem sa sem uz castejsie 🙂

sofia2008
18. apr 2011

no a zabudla som sa predstavit: mam dcerku 6 mesiacov, momentalne zijem aj s mm v Nemecku, ale mala sa narodila sekciou na SVK a nasim znamenim je, ze neznasame mlieko 😀

kristinagregorova
18. apr 2011

detickam ktore maju dnes 6 mesiacikov prajem vsetko naj... 🙂

me
19. apr 2011

@kristinagregorova - všetko najlepšie k pol rôčiku 🙂

monca1991
19. apr 2011

@me pekne, no ja si ani neviem predstavit zeby som nekojila.asi len tazko by som ho upokojila v noci bez didiku.neviem preco ale v noci sa z nicoho nic strhne a spusti taky plac...az ked ma didi tak je dobre

monca1991
19. apr 2011

@peta268 aj nas spal v postielke este pred 2 mesiacmi.potom som to uz nezvladala tak som si ho nechavala pri sebe.musi pri nom vzdy niekto spat inak buci.keby spal aspon 3-4 hodky v kuse tak by to bolo fajn.ale nevydrzi ani tolko

peta268
19. apr 2011

@monca1991 neboj, raz sa dockame aj toho, ze nam prespia celu noc 🙂 mne ked asi tak 2x neviem akou nahodou spal viac ako 4 hodiny tak som sa sama zobudila a zlakla ze co sa deje, preco este nepyta papat 🙂 ...

monca1991
19. apr 2011

@peta268 no hej to som zvedava kedy.asi dost dllllho potrva kym bude mat surodenca.chcela by som si potom aj ten spanok trosku uzit.

monca1991
19. apr 2011

my este vobec nelozime...ucili ste ich tak ze ste mu dali predlaktie na nozicky a ono sa odrazalo?

majka1981
19. apr 2011

Ahojte
tak moj syn sa este neotocil, je sice najmladsi v oktobrovkach (narodeny 30.10.), lozit este nezacal - ale sa zaprie ruckami, zodvihne zadocek a posunie sa do zadu 😅 😅 aj ked vlastne chce ist do predu za hrackou 😀 😀 . Nadalej kojime, prikrm este nedostal, moznoze zacnem o par dni skorej, kedze uz velmi pozera na moje jedlo a slinta si pri tom 😅 .

ela2710
20. apr 2011

@monca1991 ahojky, my sme maleho neucili, na predlaktie sa daval sam, akurat ked bol maly obracali sme ho my, aby dvihal hlavicku, teraz sa uz zapiera o dlane, a vcera sa uz snazil aj tie nozky dat do lozenia, ja typujem tak mesiac kym nato pride, ze musi byt na kolienkach 😀

mircova
20. apr 2011

Ahojte kočky, včera sme boli v poradni malý má 69cm a 7450g. Vraj pekne priberáme 😉 Dnes ideme prvý krát papkať mäsko so zeleninkou tak som zvedavá ako mu to bude chutiť 🙂
Idem rýchlo prečítať, čo ste popísali, lebo ako je von pekne ani nie je moc času sedieť pri PC 😀

mircova
20. apr 2011

@majka1981 aj ja som začala pár dni skôr prikrmovať, malý sa zalyzoval keď nás videl papkať, tak som sa rohodla, že už je ten správny čas a chutí mu 😉
skús ho dať na tvrdšiu podložku na príklad na zem na deku, vtedy vraj detičkám ide lepšie pretočiť sa 😉

majka1981
20. apr 2011

@mircova ahoj, ja ho davam na zem uz od februara, takze ma dost prilezitosti. Uz som mu aj hracky dala okolo mimo dosahu, tak aby sa mohol natiahnut a otocit sa, on skusi, zbada ze to nejde a radsej si obzera ruky 😀 . Asi to bude zo dna na den.
Uvidim, kedy zacneme s prikrmom, chcela som dnes ale moj manzel prehlasil, ze on chce byt pri tom, tak asi to bude len v piatok.
Gratulujem, ze maly pribera pekne 😅 .

monca1991
20. apr 2011

@ela2710 som sa bavila s jednou znamou, ona ma 7 mesacnu dceru a ze ona uz chodi len sa musi drzat za ruky.ja som ju nevidela dost dlho lebo byvaju na dedine a neni na to ani cas ale tak tomu moc neverim

ela2710
20. apr 2011

@monca1991 tak aj ja ked dam Tomiho na nozky, tak nimi hybe ako keby kracal, samozrejme celu jeho vahu drzim ja, on je taky centi od zeme, ale hybe nozickami a ked sa s nim posuvam, tak to vyzera ako keby chodil, ale zeby chodil tak naozaj ze len za ruky, tak to teda nie...a v 7-mich mesiacoch sa mi tomu ani nechce verit, pocula som akurat , ze niektore deturence sa postavia na nozky uz v osmom mesiaci, ale len postavia a nie chodia....- aj moja krstna sa postavila ku skrini ako 8-mesacna...ale chodila sama az od 10 -teho...a to sa im kedy samo postavilo babo, ked uz chodi za rucicka -ako 6-mesacne? 😕

monca1991
20. apr 2011

@ela2710 ja neviem tiez sa mi to zda divne...pocuj chcem sa spytat,ako obliekas maleho ked idete von....ja ked mu dam rifle pod nimi ma bud dupiny alebo pancusky, body, tricko s dlhym rukavom na to este nejaku trigovicku tenku a stale sa mi poti.ale zase sa bojim aby mu nebola zima

ela2710
20. apr 2011

@monca1991 my davame len ponozky, teplaky alebo rifle, tricko, alebo body s kratkym rukavom (teraz uz len kratke, lebo je u nas nenormalne horuco) a nato mikinku alebo jarnu bundicku, + capacky a ciapocku - nepoti sa nam, v pancuskach by nevydrzal

kristinagregorova
20. apr 2011

@me 🙂 🙂 🙂

monca1991
20. apr 2011

@ela2710 no sak u nas je takych 25 stupnov.tak asi trosku polavim z toho oblecenia.a pouzivas uy aj kremik pred slkom aby sa nespalil?my sme kupili neska Seba med lebo ja som sa vcera spalila

majka1981
20. apr 2011

@monca1991 vynechaj tie pancusky, to uz nie je treba 😉 . Pre dieta je horsie ked sa spoti ako ked je chladno.

majka1981
20. apr 2011

@monca1991 @ela2710 kocky precitajte si tento clanok, je vyborny 😉
http://www.mamaaja.sk/ActiveWeb/Article/2550/pr...

snowella
20. apr 2011

@majka1981 Vsetko pride - aj otacanie, aj lezenie (to niektore deti ho preskocia a zacnu rovno chodit), aj chodenie, oducenie od plienok... Nestresuj sa, byvaju v tom aj niekolkomesacne rozdiely - napr. u nas starsi syn sa pretocil, ked mal 1 den pred dovrsenim 4. mesiaca a ten mladsi samostatne az 5 dni pred dovrsenim 6.mesiaca... - 2 mesiace neskor. A podla lekarov je to v poriadku...Najprv sa zacal otacat len na bok a jedneho dna naozaj smyk aj na brusko. A potom ich uz nezastavis.
Vsetko urobia, ked pride ich cas, ked budu na to zreli.

nicky182
20. apr 2011

@kristinagregorova gratulujem 😀 😀 😀 Aj poltorticka bola ? jasom nad tym spekulovala, heheh

nicky182
20. apr 2011

Ahojte mamicky, dlho som tu nebola, nestiham a vonku je tak krasne, ze sme s malou stale von 😀 Nestiham vsetko citat, ale pisete tu o pretacani - dcerka sa pekne pretaca uz davno, ALE od malicka neche byvat na brusku, vzdy sa zlosti, nakoniec sa rozplace .....spravi to raz alebo a dvakrat a dost ...a akonahle sa pri hrani dostane do takej polohy, ze sa uz uz prehodi, rychlo sa snazi dostat naspat do povodnejm polohy 😀 😀 😀 spekulantka, len aby nebola na brusku 🙂 najnovsie si objavila nozky, hlavne palcek na nozke a sup do pusinky - najlepsie ked ju prebalujem, kupem, obliekam 🙂 🙂 🙂
A este som sa chcela opytat na sedenie, sedia vase deticky uz ? my lens oporou, aj to ju moc nebavi, skor by stala a chodila 😀 😀 😀