icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

amadora
25. mar 2010

dobré ránko 🙂

nejako sa nám to počasie serinká 😒

Krivka myslím že oni nechcú veľmi odspodu, len ozaj v tých začiatkoch, lebo tam asi prechádza viac tých lúčov k bábu či čo 😅

tonicka
25. mar 2010

Dobre ranko, moje dieta este spi, taksa tu poflakujem, ale uz by som mala aj chystat cosi, tak idem 😝

stojdulka
25. mar 2010

dobré ránko 🙂 , tak nám už krásne svieti slniečko....dúfam, že vydrží celý deň, popoludní by som sa chcela isť trošku pohrabať v záhradke... 🙂

čo sa týka usg tak mne ho vždy robili iba cez brucho...zospodu to musí byť nepríjemné....brrrr

amadora
25. mar 2010

stojdulka vôbec to nie je nepríjemné, ako normálne vyšetrenie 😉 a pošli z toho slniečka 🙂

stojdulka
25. mar 2010

am ani nevieš ako sa vytešujem že už sa usmialo i na nás,,,,je to vlastne prvý deň kedy svieti od rána....hned je svet krajší

krivka5
25. mar 2010

amadora...jaj tak to som nevedela 😒
stojdulka...u nas rano tiez svietilo ,ale uz su vidno len mraciky ☹

pusinqa
25. mar 2010

krivka, chutné foto maličkého, super že je všetko ok 🙂

fiorea
25. mar 2010

Dobre rano, citam vas poctivo, ale nemam nic nove, aby som sa moc rozpisovala. stale mi byva zle, brusino rastie ako dive a unava neprestava... Aspon ze uz jar k nam zavitala 🙂 V pia idem na komplet vysetrenia, tak som zvedava.

Len som Vam chcela napisat, ze prekonanej toxoplazmozy sa vobec nemusite bat, ma to strasne vela ludi a ani o tom nevie, lebo priznaky sa prejavia malokomu. Staci si na 100% neumyt zeleninu, vypit nepasterizovane mlieko alebo napr. zjest korbaciky a uz je to dnu. je to hnusny parazit, co prenasaju macky a ich vykalmi sa dostane do prostredia. Staci, ak napr. krava zje taku "zamackovanu" travu a uz to ma v mlieku aj mase. Vsetko treba umyvat a riadne prevarat. Nebezpecne to je len vtedy, ked to zena prvykrat dostane v teho a teda ma akutny stav. takze davajte na seba bacha! ja som si s touto chorobou zazila svoje ☹

pusinqa
25. mar 2010

tonička, dnes aké tempo nahodíš? aj ja by som potrebovala poprať, si ma včera inšpirovala 😀 ale kým som sa dokopala ožehliť tú jednu košeľu to trvalo 😒 bolo mi dosť zle včera aj dnes ☹

retkvicka
25. mar 2010

ahojte sojky, dnes cestou od dr som objavila stanok s pecivom..ta vona ma uplne pritiahla..kupila som si 2 pizzove rozky a jake fajne, teraz som schrumla.....som v pokuseni zas natiahnut gate a bezat ako o zivot po dalsie pecivo.... 😅 😝

stojdulka
25. mar 2010

retkvička,,,,je fajn mať chuť na niečo, no ked ti môžem poradiť tak pecivko radšej obmedz, ja som pri prvom tehu uplne prepadla pecivu a pribrala som 30kg,,,strašne ťažko to išlo dolu 😉

rosannar
25. mar 2010

ahojteeee...ja som si včera merala bruško a narástlo o 2 cm 🙂

retkvicka
25. mar 2010

stojdulka..veru veru..my bexzne pecivo ani velmi nejeme...tak sa dufam ovladnem 😀 ..zacala som tlacit hrozno.

svet1
25. mar 2010

Ahojte. Tiez mate pocit, ze musite stale nieco zvachat??? Ja sa uz citim ako nenazranec 😖

retkvicka
25. mar 2010

svet, ja praveze ln tak zachvatovo - ze obcas..inak vela nepojem, lebo nejak chute nemam. ale dnes mam asi ten den, lebo by som zula nieco permanentne.

svet1
25. mar 2010

Ja vyslovene potrebujem mat nieco v puse, inak sa citim nesvoja 😖 Neviem, co je so zaludkom, ci je prazdny alebo plny. Taky divny pocit.

stojdulka
25. mar 2010

ked hovoríme o jedle, tak prednedávnom som naškrtla tému jahôd(či sa môžu v tehu)...včera ked som bola u dr. tak som sa spýtala sestričky ako to je s jahodami a ona mi povedala že jahody, med a divé čerešne obsahujú sedemčosi bunku ktorá je dôležitá na rozvoj buniek a preto vrelo doporučila ich jesť...takže hurááá na jahodky , inak odkedy som začala jesť veľa ovocia a zeleniny tak sa mi upravil i problém s zápchou... 🙂

retkvicka
25. mar 2010

no v tehu su fajn..ale potom pocas kojenia ani jahody ani med..obsahuju nejake alergeny, tak sa nemozu..dokonca med sa do urciteho veku dietatkuy nemoze davat vraj. a neviem, ja som dievca z mesta 😀 - aka je to diva ceresna? vyzera inak, ako normalna? 😕

amadora
25. mar 2010

ja som dala variť obed a idem vysávať 😝 taaaaaaaak sa mi nechce 😒

ráno som sa merala a vážila, pribrala som 0,5kg a bruško mi narástlo od začiatku tehu 5 cm 😅

stojdulka
25. mar 2010

no ved preto ma to zaujímalo, vedela som že deťom sa nesmú dávať, aby som neuškodila malému.....a divá čerešňa je niečo ako višňa, asi taká veľká 😉

krivka5
25. mar 2010

pusinqua...dakujem 😉
baby s tym jedlom je to aj u mna tak. pokial nieco zujem je dobre,ked chvilu nemam nic v puse je mi strasne. velmi som pribrala(10kg) tak sa snazim to jedlo obmedzovat a zistila som ze mi staci zut zuvacku a je to celkom o.k. tak teraz stale zujem zuvacky a aspon uz nebudem tolko priberat 🙂

retkvicka
25. mar 2010

ja som sa este nemerala, ale muselo podrast brusko, lebo ma tlacia setky gate..najlepsie mi je doma v teplakoch 😀 . vaha tiez tak + 0,5 kg

tie ceresne som fakt nevedela, vdaka 🙂

retkvicka
25. mar 2010

krivka, teraz od zac. tehu si pribrala 10 kg? ja zuvacky nemozem, napina ma z nich. a s jedlom tak, ze mi je zle ked som hladna, ale i ked sa najem 🙂

svet1
25. mar 2010

Asi by som tie zuvacky mala tiez vyskusat...

fiorea
25. mar 2010

ja to na cm tiez neviem povedat, asi som sa mala zacat merat skor, nemam s cim porovnat 🙂 ale na vahe je uz o 3 kg viac ☹ takymto tempom sa budem o chvilu gulat! nemam pocit, ze jem viac. len rano namiesto 1 rozka zjem 2, lebo vtedy byvam najviac hladna. jem vela zeleniny, ovocia, sladkosti ziadne, podla mna v podstate zdravo. ale asi to bude tym, ze sa vobec nehybem. v robote len sedim a ked pridem domov, som stastna, ze sa hodim na gauc, lebo podvecer mi je uz uplne blbo

stojdulka
25. mar 2010

ja som ešte nepribrala, ale po počiatočnom chudnutí som rada že sa mi váha ustálila, dr. povedala že priberať by sa malo začať až od štvrtého mesiaca po 0,5kg mesačne, ale je to veľmi individuálne....ja po skúsenostiach z predchádzjúcich tehu si budem váhu sledovať...nechcela by som znovu toľko pribrať... 🙂
inak mne sa zdá že váhovo mi pribrali najviac prsia....vážia snáď tonu, akosi si nemôžem zvyknúť.... 🙂

fiorea
25. mar 2010

stojdulka, mas pravdu, pribrat v 1. trimestri sa moc nema, ale zas mi nesedi ani to polkilo mesacne, vsak od 4. do 9. mesiaca to mas spolu len 2,5 kg!!! to je velmi malo

fiorea
25. mar 2010

a ty si v 1. tehotenstve vela jedla alebo cim to bolo, ze si tak moc pribrala? ci je to genmi? moje kamosky skoro vsetky v teho pribrali velmi malo, za to ja asi budem ako sud 🙂 uz to vidim 🙂 ale zas je to fakt individualne. citala som, ze baby bezne pribrali aj 20, 30 kg a slo to vsetko dolu. aj moja mama mala pri mne obrovsky balon, ale ked kojila, schudla a vazila este menej ako pred teho. trochu sa tym utesujem 🙂

stojdulka
25. mar 2010

to ma byť od štvrtého do konca druhého trimestra v treťom sa už priberá viac....napísala som nepresne....inak ja som sa priam utrhla z reťaze, že ked som tehotná tak musím jesť všetko a veľa potom to tak dopadlo...myslím že s genetikou to nemá veľa spoločné, skôr ako sa človek k tomu stavia, tehu si treba užiť no tým správnym spôsobom... 😀

a čo sa týka toho chudnutia pri kojení tak to je celkom pravda idú kilečká dole no ked extrémne priberieš tak tuk zostane hlavne tam kde by sme ho najmenej radi videli, ja som po druhom dieťati musela začať cvičiť a tak som dala dole 27kg...ale poctivou drinou, nič zadara.... 🙂

pusinqa
25. mar 2010

fúha stojdulka tak to už nie je hocičo 😲 ja som pri malej mala +12 kg, po pôrode ostali +2 a po 2 mesiacoch kojenia sme boli ok
fiorea to my ktoré už máme deti sa na málo pohybu sťažovať nemôžeme odkedy donesiem malú zo škôlky do večera si ledva sadnem, keď musíš tak musíš 😉